cscarlos כתב:
Frank Serpico כתב:
טל ברודי לא מתאזרח, טל ברודי הוא עולה להבנתי. מתאזרח, להבדיל מעולה, הוא מי שלא זכאי לאזרחות מלידה, מעצם היותו יהודי או צאצא ליהודי, ומקבל זכאות לאזרחות מסיבה כלשהי אחרת (נישואין, גיור וכדומה).
אתה טועה.
אם נסתכל על הקריטריון של פיבא לקביעת הגדרה למתאזרח (מה שנחשב) אתה תמצא שההגדרה זה כל מי שקיבל אזרחות בארץ מסויימת לאחר גיל 18.
לשם דוגמה בגלל זה דיוויד בלותנתאל יהודי מלא הוא מתאזרח,
ולמה שון דאוסון הבן של ג'ו הוא ישראלי מלא .
פיבא לא מסתכל על כל מיני מקרים ''מיוחדים'' שמשום מה אנחנו בארץ מסתכלים עליהם.אין דבר כזה ''עולה'' בהגדרה של פיבא והנחות לכאלה שהם עולים.
זה למה מוסלמי ונוצרי יכול להיות בצורה מסויימת שחקן ישראלי שלם ...ובמידה מסויימת גם יהודי חרדי שמברך את השם יכול להיות מתאזרח.
עכשיו בנוגע לאם אנחנו קובעים קרטריון משלנו למתאזרחים שאצלנו בקבוצה אני בשמחה אקח מתאזרחים שמתגיירים לדוגמת אלכס טיוס.
עצם זה שהם לא כאן רק כדי לקדם קריירה אלה רוצים לעבור תהליך שלם כדי להפוך ליהודים עם כל מה שמתקשר לכך זה מספיק מבחינתי.
אני אהיה מעצבן ואדגיש שנוצרים, מוסלמים, בודהיסטים, ראסטאפרים, טאוסטים וכו' הם אזרחים ישראלים לכל דבר, בלי שום סייגים. מה שחשוב זה האם לבן-אדם יש אזרחות ישראלית. ברגע שיש לו, וזה לא משנה במה הוא מאמין, מאיפה הוא הגיע, מה מידת הקשר שלו לעם היהודי, או מהן דעותיו הפוליטיות ונטייתו המינית - הוא ישראלי. תושבי נצרת וטירה הם ישראלים בדיוק כמוני וכמוך.
(זהו, היה לי חשוב לבדגיש את זה, כי קצת משתמע ממה שכתבת שרק יהודים נחשבים לישראלים "מלאים"... אם כי חלק נכבד מהישראלים המלאים יותר שאני מכיר - ברזל, חלד והפועל BMI, למשל, הם בהחלט יהודים

)