red pepper כתב:
אתה יודע שאפשר לחתום חוזה עם ספונסר עם סכום מסוים לשנה הבאה במקרה שמשחקים בליגה לאומית וסכום אחר במקרה שמשחקים בליגת העל... זה לא כזה מסובך.
מעבר לזה, ברור שכל הכדורסל הישראלי די במצב גרוע והסיבות ידועות. אני ממש לא חושב שתקציב המינימום היא אחת הסיבות לכך.
חוץ מזה, אני יודע בדיוק באיזה אולם אנחנו משחקים בעונה הבאה, ולגבי תקציב, ברור שאפשר רק להעריך, אף קבוצה לא יכולה לעשות יותר מזה. אבל אם אתה מחליט מראש שלא תוכל לעמוד בתקציב המינימום אז תודיע מראש ואל תנסה לעלות.
לא יכול להיות מצב שהליגה הלאומית מנותקת מליגת העל. ואם כן, אז זה משהו שצריך להיות מוחלט מראש. אם קבעו עולה אחת ויורדת אחת אז זה מה שצריך להיות ובטח לא להשתנות באמצע העונה.
המילה "אפשר" היא מילה נפלאה, ממש כמו "אולי". מילה שלא אומרת כלום אבל השומע חושב שהיא אמרה לו כל כך הרבה. השאלה היא רמת הסבירות, ובמקרה הזה גם רמת הכדאיות לך ולנותן החסות.
לחסות בליגה הלאומית ולחסות בליגת העל יש מטרות שונות לגמרי ותנאים שונים לגמרי.
דוגמא: אם תחתום עם חברה שרוצה רק ליגת העל תקבל סכום גדול בהרבה, רק שאם אתה כבר חתום הפסדת כסף.
גם להיפך: חברה שלא יכולה להרשות לעצמה את ליגת העל אבל מוכנה לשלם יותר במקרה של ליגה לאומית מאשר החברה עם המנכ"ל חולה ההימורים.
אין לך מושג היכן תשחק בעונה הבאה אם תעלה לליגת העל, המנהלת שכופה תקציב מינימום שלא נוח לך גם תכפה עליך אולם כרצונה, והיא כבר הצהירה על זה.
אם קבוצה התחייבה שתעלה ופתאום התברר לה שהיא לא מצליחה לגייס את התקציב ההכרחי, מה אז? אני חושב שצריך שיתנו לה לשחק גם בתקציב יותר נמוך, שזה חוזר למה שאמרתי קודם.
אתם חושבים שהיא חייבת להיענש פעמיים על כך שכספים שהובטחו לה התאדו (מה זה תיענש? לרדת לליגה א?).
לדעתי הסגל הנוכחי שלנו (כולל יוטר) ישרוד בליגת העל ואף יותר מכך עם זר נוסף אחד, שזה תקציב הרבה יותר נמוך מהמינימום. למה להכריח אותנו לשחרר שחקנים ולהחליף ביקרים יותר או סתם לשלם לאותם השחקנים יותר, אין לי מושג.