הוקיץ' כתב:
לא מסכים איתך אגב פרוויס.
מקניל שחקן יוצא מן הכלל. נופל שם רק מהנרי, בטח לא זר רביעי באשדוד.
פרוויס מגזים לגבי מקניל. הוא שחקן מצוין. ואני גם ממש לא מסכים עם הגישה, שמשנה מתי מביאים שחקן. מעדיף להביא שחקן ברמה 8 באוקטובר מאשר שחקן ברמה 7.5 באוגוסט. המשחק הזה שאולי תאבד בחודש הראשון של העונה פחות חשוב מהעוד קצת איכות לאורך העונה הכולה ובפלייאוף בפרט.
מצד שני, מקניל שחקן מצוין שאני אוהב ואהבתי עוד לפני שהוא הגיע להפועל, אבל הוא ממש לא יוצא דופן. כמעט לכל קבוצה בליגה יש לפחות שחקן אחד בעמדות 1-3 שהוא לא פחות טוב, אם לא יותר.
באשדוד יש את סק הנרי שהוא שחקן בשתי רמות מעל מקניל, ובנוסף את קמרון לונג, שחקן שקשה להגיד מי מהם יותר טוב. מקניל מייצר ברמה יותר גבוהה, וסקורר יותר טוב. מצד שני לונג קלעי יותר טוב, יותר אתלטי, ריבאונדר קצת יותר טוב. שניהם שחקני הגנה טובים. וקמרון לונג משחק באשדוד בשביל 80 אלף דולר לעונה.
המצב דומה ברוב קבוצות הליגה, גם אם אני מחריג את ירושלים ומכבי שמשלמות סכומים הרבה יותר גבוהים.
בחולון, טו הולוויי וגלן רייס שחקנים הרבה יותר טובים (אמנם לחולון עלה הרבה כסף להשאיר את הולוויי לעוד עונה, בניגוד לשאר הזרים בליגה שמרוויחים פחות ממקניל).
בגלבוע יש גם את ג'ייקובאן בראון וגם את הריסון, שני שחקנים שאני לא יכול להגיד שמקניל עדיף עליהם. ושניהם פחות יקרים ממנו.
באילת יש את לויד, שהוא רמה אחת מעל מקניל, והוצע לנו בהרבה פחות כסף לפני שחתם באילת.
בראשון לציון יש את סיגרס וקרופורד, גם, בערך באותו לבל של מקניל, ועולים פחות.
בנהריה יש את יאנג, שוב, שחקן בערך באותה רמה בפחות כסף.
כמובן שיש גם הרבה שחקנים פחות טובים ממנו, גם בקבוצות האלה וגם בקבוצות שנכשלו כמו הרצליה, חיפה ונס ציונה. הנקודה היא שמקניל הוא לא זר יוצא דופן, ולא החתמה יוצאת דופן. וב-15 אלף דולר לחודש שהוא מרוויח, אתה מקבל ממנו בדיוק את התרומה ששווה לשכר הזה, לא פחות אבל גם לא יותר. בכסף הזה, עם הרזומה שאיתו הוא הגיע אלינו, הוא לא איזו הצלחה אדירה, אלא בסך הכל ההחתמה הטובה היחידה, ההחתמה הבודדת שלא נפלת איתה. זה מרחק שנות אור מהחתמות מוצלחות בעונות קודמות, כמו קרלון, שב-70 אלף דולר היה השחקן הכי טוב בליגה אחרי דונטה סמית', או דוראנד שבא באותו סכום והיה אחד הזרים הכי טובים בליגה, או סטיט שהיה יופי של זר בליגת העל ב-50 אלף דולר (עלות של זר ממוצע בלאומית). זה רק מראה את הכישלון העצום בבחירת הזרים העונה, יותר מכל עונה אחרת. ורק כדי להבהיר - אין פה שום ביקורת על מקניל, או על ההחתמה שלו. אבל גם את מקניל וגם את ההחתמה שלו צריך לשים בפרופורציות.