Fez כתב:
יובל כתב:
מילה על ארז מבחינה מקצועית לפני שממשיכים הלאה - קצת חבל שהוא לא ממשיך. מעבר לכך שהוא מאמן מצוין, לדעתי בתור מאמן נבחרת הייתה יכולה להיות לו משיכה לשחקנים, כמו נעימי למשל. והכי חשוב, החיבור המקצועי שלו עם השלד הישראלי שלנו - רביב, מתן וגם יונתן, מהם הוא הוציא את המקסימום ואפילו מעבר לכך. ממש לא בטוח שכך יהיה עם המאמן הבא, מי שהוא לא יהיה.
עם זאת ההחלטה של ההנהלה מוצדקת לחלוטין ואני סומך עליה שתבחר את מאמן הנכון. עם שילוב עם הגדלת התקציב הצפויה, אולי ירידה בעלות הצוות המקצועי והדרישות שלו ומאמן שלא מתבייש להביא זרים מוכחים ולקבל החלטות במהלך העונה, אני מקווה שסוף סוף יהיה לנו סגל חזק שלא משחק בנחיתות עונה שלמה.
אני לא חושב שזה חבל שהוא לא ממשיך למרות שהוא מאמן מצוין, פשוט כי לדעתי פיצוץ זה דבר שעומד באוויר והוא רק עניין של זמן, ואין לי כמעט ספק שזה היה קורה בעונה הבאה. ארז לא טיפוס שקל לעבוד איתו, אני כן נותן לו קרדיט על הרבה דברים שהוא עשה בשביל המועדון שהם לא טריוויאליים, אבל בוא נגיד ששלוש שנים עם ארז אף הנהלה אחרת לא היתה מחזיקה (אפילו לא מדבר על הג'ף רוזנים והדורסמנים של הליגה אלא גם הנהלות יחסית פסיביות) וגם ההנהלה שלנו שהיא ללא ספק הכי סבלנית בליגה לא יכלה להמשיך לעד את הרומן הזה.
לגבי הסגל הישראלי יונתן לא מסתדר עם ארז (and vice versa) ואני לא חושב שהוא הוציא ממנו את המקסימום, יונתן זה כישרון אדיר ובעונה בה שני הזרים הגבוהים כל כך חלשים התקפית הוא היה יכול לתרום יותר. מעבר לזה אני בספק כמה יונתן היה רוצה להשאר כשארז מאמן. מתן לא נתן עונה טובה העונה, ירד בתרומה מעונה שעברה וכמו יונתן בעיקר בעיה קשה של יציבות והבדלים אדירים ביכולת ממשחק למשחק. רק רביב באמת נתן עונה אדירה ועונת שיא והכל, ואין ספק שלארז יש חלק בזה, אבל כמו שכל הזמן אמרנו ארז הוא לא קוסם והוא לא מוציא יש מאין. לא ראיתי שמאריאלי או שירן הוא הוציא גדולות מנצורות, מזליקוביץ' ראינו בשתי העונות האחרונות כמה מעט ארז הוציא וכו'. רביב שחקן מצוין ונכס אדיר בין אם ארז מאמן ובין אם לא.
מאוד לא מסכים.
קודם כל, לדעתי אתה קצת מקטין את העבודה של ארז עם רביב. זה לא רק עונת קריירה של רביב, אלא אחת מעונות השיא של איזשהו ישראלי ב-15 השנים האחרונות.
לא מדובר פה באיזה שחקן בן 24 שמחכה לפריצה, הוא נתן בגיל 29, תחת ארז, יכולת שהוא לא התקרב אליה בשום שלב בקריירה.
לגבי מתן, הבן אדם מקבל בהפועל יד חופשית לעשות מה שהוא רוצה. אני לא חושב שבגילו ועם כל הפציעות שהוא עבר (ועדיין עובר) הוא יכול לתת יותר ממה שהוא נתן.
יונתן לא היה קיים בארץ לפני ארז. הוא הגיע להפועל בליגה שנייה לא כי הוא אוהד הפועל שרוף. תחת ארז הוא הפך לאחד הגבוהים הישראלים הטובים בליגה. אני לא רואה איך אפשר לזלזל בזה.
ונכון שיונתן הוא כישרון התקפי עצום שלא נוצל עד תום, אבל ההגנה שלו כל כך רעה שאתה פשוט לא יכול לשחק איתו יותר. אם תחת ארז ועופר הוא עדיין עושה כל כך הרבה נזק קשה לי להאמין שתחת מאמנים אחרים זה יהיה יותר טוב.
אמנם הוא לא שידרג את אריאלי או שירן (את בר טימור ועוד איך), אבל הוא גם לא הוציא מהם פחות ממה שהם שווים. אריאלי כבר שנים בליגה ולא עושה שום דבר.
ואני גם לא חושב שהיחסים עם ארז היו על סף פיצוץ וזה היה עניין של זמן או משהו כזה.
אבל את זה אף אחד מאיתנו לא יודע באמת.