גם אלון עידן מגיב:
http://www.haaretz.co.il/sport/opinions/1.2325598תפרגן למכבי תל אביב, מה כואב לך?
גם ככה יש פה מלחמות כל הזמן וכולם אנטישמים, אז למה אתה לא יכול לנתק את ההישג הספורטיבי מהדורסנות ומהקפטן הפרובוקטיבי של אלופת אירופה החדשה?
הארץ -אלון עידן - 190514
מה בעצם מבקשים ממך, כשמבקשים ממך לפרגן לזכייה של מכבי תל אביב ביורוליג: מבקשים ממך להרגיש משהו שאתה לא מרגיש; לאהוב רגע שאתה לא אוהב; לומר מלים שאתה לא רוצה לומר; להצטרף לחבורה שאתה לא רוצה להצטרף אליה; להיות משהו שאתה לא.
איך עושים את זה: מבקשים ממך לנתק, פשוט לנתק. אומרים לך שאם תצליח לנתק, תוכל להבין כמה זה גדול. לנתק מה: לנתק בין ההישג הספורטיבי לבין מה שמייצגת עבורך מכבי תל אביב. כלומר: לנתק בין יכולות האימון של דייויד בלאט לדורסנות של שמעון מזרחי; לנתק בין הווינריות של טייריס רייס ל־20 מיליון דולר תקציב שמחסל את הליגה המקומית; לנתק בין שמירה אזורית שמתחלפת לאישית, לבין ההתנגדות של מכבי תל אביב למסות שחקנים זרים כמו שחקנים ישראלים (ע"ע ציונות); לנתק בין גיא פניני צלף השלשות לגיא פניני חובב השימוש במלה "נאצים". לנתק, נו, אתם יודעים: לעזוב לרגע את התמונה הגדולה ולהתרכז בפיקסל ממילאנו.
וככל שיותר אנשים מבקשים לנתק, כך עצוב יותר. ככל שיותר אנשים מבקשים ממך לנתק בין מציאות לבדיון, כך אתה מבין כמה המציאות מייאשת וכמה הבדיון מפתה. ככל שיותר אנשים מבקשים ממך לעלות על העגלה, כך יותר אנשים מודים שקשה להם על העגלה. והבקשה לא להחמיץ פנים, היא בסך הכל הבקשה לא לספר את הסיפור כמו שהוא. לא לומר אמת.
והאמת היא שזה לא נורמלי, פשוט לא נורמלי. כל כך לא נורמלי, שזה הפך לנורמלי. ורק במקום לא נורמלי, מועדון שמייצג לא נורמליות יכול להיות סמל של נורמליות. וככל שיותר אנשים מכריזים על עצמם בגאווה "אני לא נורמלי", הבטן מתכווצת יותר.
תפרגן, מה יש: הרי גם ככה יש פה מלחמות כל הזמן, גם ככה כולם אנטישמים, גם ככה מחירי הדיור, גם ככה נשיא בכלא, גם ככה ראש ממשלה בדרך לכלא, גם ככה הכבישים פה זה רצח, גם ככה השחיתות פה פורחת, גם ככה, גם ככה, גם ככה.
אבל אני לא מקבל את הגם ככה הזה. ה"גם ככה" הזה הפך לגם ככה בגלל אנשים שהסכימו לפרגן. בגלל אנשים שהסכימו לעצום עיניים ולהתמכר לפיקסלים ממילאנו, מפריז, מתל אביב. הסכימו להתייאש. כי מה זה "גם ככה" אם לא תקווה שאבדה. גם ככה הכל אבוד, אז יאללה, תפרגן, מה כואב לך?
מעניין שהדרך ההפוכה אף פעם לא עולה על דעתם של מבקשי הפרגון. מדוע בעצם שלא תנסו את זה גם אתם פעם: תחברו, פשוט תחברו. תחברו בין בלאט למזרחי; תחברו בין רייס ל־20 מיליון דולר; תחברו בין שמירה אזורית לאפליה כלכלית של ישראלים; תחברו בין פניני הצלף לפניני וה"נאצים". תחברו. אני מבטיח לכם שאם תחברו, תבינו כמה זה קטן.