תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 22:14

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 495 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מלפפונים והחתמות עונת 2015-16
הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 15:19 
נכון. טוב מאוד.
אבל אני מאוכזב ממך, פז, כי בכלל לא התייחסת למלפפון של הפועל, קייל גיבסון.
אז יאללה, יש לך הזדמנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 15:21 
יש גם איזה שני זרים שחתמו בליגה בשבוע שבועיים האחרוניים ולא זכו כאן להתייחסות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 15:41 
purvis short כתב:
נכון. טוב מאוד.
אבל אני מאוכזב ממך, פז, כי בכלל לא התייחסת למלפפון של הפועל, קייל גיבסון.
אז יאללה, יש לך הזדמנות.

סתם כי אני לא מאמין שהוא יגיע.
שחקן טוב מאוד, פיור שוטר מהסגנון של אובאנון וגודס רק ברמה יותר גבוהה ובעיקר הגנה הרבה יותר טובה. שומר מצוין שהיה אחד משחקני ההגנה הטובים באיטליה בעיני מבין הגארדים. יש לו סייז מצוין (1.96) לשמור על 3 עמדות, הוא זריז ברגליים לגודל שלו ומגיב מצוין בהגנה. הוא בהחלט מסוגל לרכז קצת, עשה את זה פה ושם בדי ליג וגם ברומא אחרי הפציעה של ברנדון טריש אבל הוא בעיקר 2 ולא שחקן שממש יוציא את הכדור מהידיים של רביב, צריך לקחת את זה בחשבון. הוא שחקן חכם שעושה את הנקודות שלו בשטף של המשחק, ועדיין היה הסקורר המוביל של קבוצת פלייאוף ביורוקאפ שנה שעברה גם בליגה וגם באירופה. לא אתלט גדול ואין לו צעד ראשון מהיר במיוחד, כך שהוא לא חודר גדול ומרגיש יותר בנוח עם הקליעה מבחוץ.
אם הוא יחתום אני אפרט יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 17:22 
פז, טיילור באטל זה טוב לנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 17:50 
שחקן די מרשים ובטח לא זול גם הוא, היה בחירת המאמנים לשחקן העונה בבלגיה לפני שנתיים כששיחק עם דמונטז סטיט (דמונטז היה שם לא רע אבל באטל משמעותית טוב ממנו). סה"כ הוא השחקן המוביל של מונס בשנתיים האחרונות כשהיא הקבוצה השניה בטיבה בבלגיה פחות או יותר, למרות שהיתה לו ירידה בעונה האחרונה (צניחה די רצינית בממוצעים ובאחוזים) ואני מניח שזו הסיבה שהוא על המדף. רכז מוגבל מבחינה גופנית (נמוך, די חלש פיזית, ואין לו אתלטיות או זריזות ברמות הגבוהות כדי לחפות על זה) אבל סקורר באופי עם קליעה אדירה שהופכת אותו לנשק התקפי רציני. שחרור מהיר, טווח בלתי מוגבל כמעט, אבל מתקשה קצת לשחרר את הזריקה לפעמים מול שומרים גבוהים ואתלטיים ממנו. הוא דוקא כן רכז אמיתי, שחקן עם יכולת להוביל קבוצה, שחקן פיק אנד רול טוב מאוד. החיסרון העיקרי שלו הוא בהגנה בעקבות המגבלות הפיזיות שלו. סקורינג גארד נמוך כזה סטייל פול סטול או ג'ייקוב פולן רק יותר חכם עם קבלת החלטות יותר טובה.

אין ספק שאם אלו השמות אז אנחנו מכוונים יותר גבוה משנים קודמות ותקציב הזרים ישודרג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 18:02 
כנראה שאת האתלטיות נקבל מעמדות 3-4.
דווקא נראה שחקן מתאים מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 19:13 
סמל אישי של המשתמש
Fez כתב:
שחקן די מרשים ובטח לא זול גם הוא, היה בחירת המאמנים לשחקן העונה בבלגיה לפני שנתיים כששיחק עם דמונטז סטיט (דמונטז היה שם לא רע אבל באטל משמעותית טוב ממנו). סה"כ הוא השחקן המוביל של מונס בשנתיים האחרונות כשהיא הקבוצה השניה בטיבה בבלגיה פחות או יותר, למרות שהיתה לו ירידה בעונה האחרונה (צניחה די רצינית בממוצעים ובאחוזים) ואני מניח שזו הסיבה שהוא על המדף. רכז מוגבל מבחינה גופנית (נמוך, די חלש פיזית, ואין לו אתלטיות או זריזות ברמות הגבוהות כדי לחפות על זה) אבל סקורר באופי עם קליעה אדירה שהופכת אותו לנשק התקפי רציני. שחרור מהיר, טווח בלתי מוגבל כמעט, אבל מתקשה קצת לשחרר את הזריקה לפעמים מול שומרים גבוהים ואתלטיים ממנו. הוא דוקא כן רכז אמיתי, שחקן עם יכולת להוביל קבוצה, שחקן פיק אנד רול טוב מאוד. החיסרון העיקרי שלו הוא בהגנה בעקבות המגבלות הפיזיות שלו. סקורינג גארד נמוך כזה סטייל פול סטול או ג'ייקוב פולן רק יותר חכם עם קבלת החלטות יותר טובה.

אין ספק שאם אלו השמות אז אנחנו מכוונים יותר גבוה משנים קודמות ותקציב הזרים ישודרג.

אני ממש לא משוכנע לגביו, בלשון המעטה... נתן עונה גרועה בבלגיה, הקליעה שלו מבחוץ לא באה לידי ביטוי באירופה (חוץ מבעונה הראשונה בבלגיה) כמו במכללות, ואני לא אוהב שחקנים עם נחיתות פיזית כזאת שהם לא יכולים להגן. אם באמת מכוונים גבוה ויש תקציב נורמלי, הייתי מעדיף שחקן אחר.
בכל מקרה אם הוא הגארד היחיד שחותם, קו אחורי של לימונד, באטל, אמיתי ובלאט זה קו אחורי שלא מסוגל להתמודד הגנתית עם אף קבוצה טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 19:17 
איך ארז אומר? פאקינג שחקן.
נדיר לראות שחקן עם הנתונים הפיזיים שלו מעמיד ממוצעים כאלה אבל הוא פשוט שחקן התקפה ברמה גבוהה גם מבלי להיות אתלט מרשים במיוחד.
שוטר אדיר מכל מצב ומכל טווח. יעיל כמעט באותה מידה גם מכדרור וגם מקאץ' אנד שוט. יודע גם לנצל את הפחד של ההגנה מהקליעה שלו בשביל לחדור לצבע עם שינויי קצב מהירים.
רכז ומנהיג אמיתי אבל אחד שגם יודע לשחק בלי הכדור ולרוץ על חסימות (מתאים לרביב מבחינה זאת). הכי חשוב מבחינתי שמדובר בווינר אמיתי שמנצח משחקים על ימין ועל שמאל.
בעיני השוואה לפול סטול עושה לו עוול. פול סטול זה שחקן שכשאתה רואה אותו בפעם הראשונה הוא מאוד מרשים אותך אבל עד סוף העונה אתה כבר מת שיעוף מהקבוצה. באטל לעומת זאת הוא ממש לא שחקן מחרב.
בצד השלילי מדובר שחקן הגנה רע מאוד מכל הבחינות אבל זה האיכויות שלו שווים את החיסרון הזה בעיני. בניגוד לשני הזרים האחרים זאת יכולה להיות החתמה (אם וכאשר) מאוד מרשימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 19:23 
ההשוואה לא עושה עוול כי כתבתי מיד לאחר מכן "יותר חכם עם קבלת החלטות יותר טובה" (במילים אחרות לא שכונה כמוהו). אבל בנתונים, ביתרונות ההתקפיים וביכולת האישית יש דימיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 19:26 
מודה ועוזב :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 19:28 
סמל אישי של המשתמש
הוא מירוחם?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 19:56 
סמל אישי של המשתמש
http://www.one.co.il/Article/15-16/2,0,0,0/255098.html

ציטוט:
ג'ייק כהן ביטל את ההשאלה לנהריה דרך ירושלים

הפורוורד המתאזרח ג'ייק כהן הודיע לראשי עירוני נהריה כי העסקה עמו לעונה הקרובה דרך הפועל ירושלים מובטלת, כך נודע ל-ONE.

גורם במועדון הצפוני אישר את הפרטים והוסיף כי ככל הנראה כהן שוקל ברצינות מעבר לאריס סלוניקי מהליגה היוונית, כאשר על הרצון של היוונים לשכנע את אקס מכבי ת"א להגיע לשורותיה פורסם מוקדם יותר ב-ONE.

סלוניקי, אשר סיימה את העונה אשתקד ברביעייה הראשונה בליגה, הודחה בחצי גמר הפלייאוף ע"י האלופה אולימפיאקוס ולאחרונה צירפה שני גארדים אמריקאים בדמותם של ג'ראל מקניל מה-NBA ואקס חולוניה דומיניק ווייטרס. היוונים טרם הגישו הצעה רשמית לכהן, אולם ההנחה כי מדובר בסדר גודל של 100-110 אלף דולרים לעונה.

כהן כבר חתם על ההסכם מול הפועל ירושלים לשלוש עונות, אולם אופציית ההשאלה בעונה הקרובה – העונה הראשונה בהסכם – הינה של כהן והשחקן יכול להחליט היכן ישחק. כהן אמור היה להרוויח העונה 190 אלף דולרים במכבי, ובשנתיים בירושלים לאחר שישוב מהשאלה כ-150 אלף ו-180 אלף דולרים.

אני מקווה שעכשיו נהריה תהיה עוד אופציה לשולדבראנד חוץ מאשדוד, מה שאולי יאפשר לנו להקשיח עמדות ולהיפטר מהחוזה שלו במלואו בלי צורך לפצות אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 20:05 
לדעתי נהריה קצת ציפו לזה ונערכו כבר עם שלושה גארדים ישראלים די בכירים (ניב ברקוביץ׳, ברנדווין והמתאזרח) + אסנטי ודניאל תמיר לכמה דקות של סתימת חורים. יכול להיות שיביאו שלושה זרים גבוהים עם עוד 2-3 ויסגרו סיפור. אמנם זה קונספט מאוד בעייתי (שני גארדים ישראלים על הפרקט כמעט כל הזמן ועוד שניים מהם סביב 1.80) אבל זאת פשרה שהם יכולים לחיות איתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 23:11 
בוואלה ובוויינט מעדכנים שהגענו לסיכום עם באטל אבל עדיין מתלבטים לגביו. בוויינט גם מוסיפים איזה קישקוש כאילו אנחנו מתלבטים בינו לבין גיבסון למרות שהם בכלל לא באותו תפקיד.
באופן אישי אני מאוד אשמח אם יגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2015, 23:41 
סמל אישי של המשתמש
הוקיץ' כתב:
בוואלה ובוויינט מעדכנים שהגענו לסיכום עם באטל אבל עדיין מתלבטים לגביו. בוויינט גם מוסיפים איזה קישקוש כאילו אנחנו מתלבטים בינו לבין גיבסון למרות שהם בכלל לא באותו תפקיד.
באופן אישי אני מאוד אשמח אם יגיע.

אם בונים על אחד מהם בתור גארד בודד זה קו אחורי חלש מאוד ועקום לגמרי, כל אחד מסיבות שונות.
גיבסון שחקן מצוין אבל הוא לא רכז ולא קרוב להיות רכז, הוא 2-3 קלאסי (שהייתי שמח מאוד לראות ליד רכז). הוא יכול להוביל כדור אבל החדירה שלו מאוד בעייתית, יכולת המסירה שלו בינונית, ואי אפשר לבנות עליו כ-facilitator בשום צורה אלא רק כסקורר נטו. מכל הדיבורים על הסקת מסקנות ועל כך שצריך לעזור לרביב ולהביא לידו את השחקן המתאים, תהיה לו עוד פחות תמיכה מאשר בעונה שעברה, כי אפילו סקוט ואובאנון ביחד זו תמיכה יותר טובה מאשר שחקן כמו גיבסון וזהו. איך אפשר ללכת לעוד עונה בלי רכז אחרי מה שחווינו בעונה שעברה?
באטל כחיזוק בודד זה פשוט קו אחורי חלש, בטח הגנתית וגם התקפית לא להיט.

מה קורה עם ג'וש סלבי? לפי מה שמחפשים כנראה בהפועל, גם מבחינת הרמה וגם מבחינת הסגנון (גארד שינהל את משחק ההתקפה ויעשה הכל מהכל) הוא המועמד המושלם. ל-NBA הוא כבר לא הולך ועד עכשיו לא פורסם שום דבר על התעניינות לגביו באירופה. לדעתי בחוזה גבוה הוא מטרה ריאלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2015, 04:28 
היתה התעניינות די רצינית בסלבי מקרמונה האיטלקית בתור המחליף של קני הייז, גם כתבתי את זה פה. משום מה הוא בסוף לא חתם שם (למזלו, כי לא בדיוק מדובר בקבוצה שידועה במוסר התשלומים שלה).
הלוואי שהיינו מביאים אותו, אני מת עליו. אחד השחקנים האהובים עלי ומחלוצי הרשימות הראשונות :SMOKE: אנשים לא מבינים את ההתקדמות שהוא עשה גם בניהול המשחק וגם בקליעה, אני עוקב אחריו כבר שנים. לא מבינים שהוא רק עכשיו בגיל של ריון בראון וג'רון מיימון (רוקיז מהמחזור הקודם) כי הוא יצא מוקדם לדראפט, שחקן שעדיין יש לו המון פוטנציאל לא ממומש ואם יתנו לו עוד עונה בליגה בקבוצה נורמלית יכול להיות פה מפלצת. הוא רק עכשיו מתחיל להתבגר במשחק שלו.
בכל אופן ברור שזה כבר היה קורה אם היה כיוון כזה, אז אין סיכוי.

אי אפשר להגיד שקו אחורי עם רביב וגיבסון/באטל (שהם שחקנים מובילים של קבוצות די רציניות בשנתיים האחרונות) הוא "חלש מאוד". הגנתית כנראה תהיה בעיה עם באטל (שתוחמר לדעתי אם אוואנס ישחק 3 כי אני לא חושב שהוא מתאים לשמור את ה-3 הזריזים בליגה) אבל התקפית זה אמור להיות קו אחורי חזק ודי מאוזן. גיבסון זה בכלל שחקן מוביל של 14-15 נקודות כבר שנתיים בקבוצות די טובות בליגה הראשונה באיטליה, לא מגיעים לפה שחקנים כאלה. שניהם זה לא בהכרח סוג השחקן האהוב עלי אבל קלעים ברמה הגבוהה ביותר ושחקנים טובים. מסכים איתך שיש סימני שאלה לגבי כל מיני דברים, אבל זה די נדיר להביא זר שאין סביבו כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2015, 05:25 
סמל אישי של המשתמש
גיבסון שחקן מעל הליגה, אין ספק בזה, אני גם לא חושב שיש סביבו ספציפית סימני שאלה (ובגלל זה הוא גם יקר מדי בשבילנו ואנחנו לא מצליחים להחתים אותו). ואם היית מחתים אותו ביחד עם רכז זו הייתה החתמה אדירה. אבל אין שום סיבה בעולם שאיתו, ובלי רכז, אנחנו ניראה יותר טוב ממה שנראינו בעונה שעברה עם סקוט ואובאנון. סקוט היה השחקן הכי יעיל התקפית בליגה, אובאנון גם שחקן התקפה טוב מאוד, ועדיין משחק ההתקפה שלנו עם שניהם ועם רביב, בעיקר בסוף העונה, היה נוראי. אי אפשר לראות כל העונה שהמחסור ברכז זועק לשמיים, וכמה רביב לא טוב בתפקיד הזה ויחד איתו כל הקבוצה, ואז להחתים גארד אחד לעמדות 2-3 וזהו. ואם במקרה שיצליחו להחתים אותו, ובונים עליו בתור רכז, אז זה ייגמר כמו שבנו על סקוט כרכז. אנחנו נקבל את רביב בעמדת הרכז (כי אפילו הוא יותר מתאים לעמדה הזאת מגיבסון) וניראה חרא.

לגבי באטל, באמת שאני לא מבין ממה ההתלהבות. הוא עשה העונה 11.4 נקודות ו-3.2 אסיסטים בליגה הבלגית החלשה. אלה לא מספרים של זר שהייתי רוצה לראות בהפועל, בטח ובטח אם זה הזר הבכיר והיקר שעליו אמורה להיבנות הקבוצה. ריון בראון עשה בליגה הזאת העונה אחרי שנחתך מהפועל, יותר נקודות באותם אחוזים. דמונטז סטיט, שאני אוהב אותו, היה אחד השחקנים הכי טובים בבלגיה לפני שנתיים יחד עם באטל, וכשהגיע לחיפה היה חלש. לא רוצה לצאת דמגוג עם ההשוואות האלה כי לפעמים יש סטיות תקן אז זה לא נתונים חורצי גורלות, אבל זו כן אינדיקציה. ובנוסף מדובר בשחקן עם אפסייד נמוך, שחקן בלי סייז ובלי אתלטיות. ובנוסף הוא שומר גרוע. בעיניי זו תהיה החתמה מאכזבת בלי שום קשר לבנייה של שאר הקבוצה, על אחת כמה וכמה אם לא יגיע עוד גארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2015, 05:42 
סמל אישי של המשתמש
יש מצב לשניהם? מבחינה מקצועית כסף לא מענין אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2015, 06:42 
"רכז" זו הגדרה בעייתית, אני חושב שצריך לסווג את זה לגארדים שמשחקים און דה בול ואוף דה בול. גיבסון דוקא לא 2-3 למרות הגובה והקליעה, הוא קומבוגארד סטייל אובאנון מהסוג שמעדיף לשחק אוף דה בול אבל גם יכול להריץ את ההתקפה ולתרום בניהול המשחק. עדיין זה לא התפקיד הטבעי שלו והכדור ישאר בידיים של רביב להריץ את הפיק אנד רול וכו'. באטל זה שחקן שהוא בעיקר און דה בול.

אני לא מתלהב מבאטל (בניגוד להוקיץ') אבל ההשוואות לא רלוונטיות. ריון בראון שיחק בקבוצת תחתית חלשה ועלובה ולא במונס שהיא סגנית האלופה, זה בערך כמו שאני אגיד שקני לאוסן או דמון ברוקס קלעו יותר מטוני גפני בליגה הישראלית אז הם יותר טובים. הליגה הבלגית היא די חלשה אבל היא לא בדיחה ולהבחר שם לשחקן העונה (ע"י המאמנים לפני שנתיים) זה הישג די מרשים. מונס עצמה קבוצה לא פראיירית, משחקים שם 6 זרים שהם כולם ברמה (ובמחיר) של זרים בארץ והם כל הזמן עם 4 מהם על הפרקט.
באטל גם שיחק בעונת הרוקי שלו בטלקום בון שהיא קבוצה לא רעה (אז פחות מהיום אבל עדיין), נתן שם תפוקה יפה (11.5 נק' ב-22 דקות באחוזים גבוהים). בין לבין נתן 17.5 נק' בליגה השניה באיטליה באחוזים לא משהו. במכללות 20 נק' למשחק בקונפרנס הכי חזק, הקלעי המוביל של הקולג' שלו בכל הזמנים וכו'.
שורה תחתונה אני לא הכי סגור עליו, שחקן שקשה מאוד להעריך כי הוא לא בסגנון של הזרים שבאים לפה בדרך כלל. מסכים שהתקרה שלו לא הכי גבוהה אבל כן אמור להיות שחקן ליגה טוב, וחיסרון הגובה שלו לא אמור להתבטא כאן יותר מדי. מה שמפתיע הוא שקטש בדרך כלל לא אוהב גארדים קטנים, אם יש דבר שהוא די מקפיד עליו בשנים האחרונות זה גארדים זרים גדולים בקבוצות שלו (ובגלל זה כבר שנתיים הוא מביא "גארדים" כמו סקוט וטרנס רודריק שרק באמצע העונה הוא מגלה שהם 2-3) ולכן זה קצת מוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2015, 08:37 
אולי אחרי עונה שעברה הוא הבין שאנחנו חייבים גארד שהוא קודם כל רכז לפני הכל.
ולפי מה שנראה באטל גם יודע לקלוע.
החסרון היחיד הוא בהגנה אבל יחסית ליתרונות זה נראה עדיין כדאי להביא אותו וזה גם חסרון שאפשר לחפות עליו עם שחקנים אחרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 10:27 
סמל אישי של המשתמש
Fez כתב:
"רכז" זו הגדרה בעייתית, אני חושב שצריך לסווג את זה לגארדים שמשחקים און דה בול ואוף דה בול. גיבסון דוקא לא 2-3 למרות הגובה והקליעה, הוא קומבוגארד סטייל אובאנון מהסוג שמעדיף לשחק אוף דה בול אבל גם יכול להריץ את ההתקפה ולתרום בניהול המשחק. עדיין זה לא התפקיד הטבעי שלו והכדור ישאר בידיים של רביב להריץ את הפיק אנד רול וכו'. באטל זה שחקן שהוא בעיקר און דה בול.

אני לא מתלהב מבאטל (בניגוד להוקיץ') אבל ההשוואות לא רלוונטיות. ריון בראון שיחק בקבוצת תחתית חלשה ועלובה ולא במונס שהיא סגנית האלופה, זה בערך כמו שאני אגיד שקני לאוסן או דמון ברוקס קלעו יותר מטוני גפני בליגה הישראלית אז הם יותר טובים. הליגה הבלגית היא די חלשה אבל היא לא בדיחה ולהבחר שם לשחקן העונה (ע"י המאמנים לפני שנתיים) זה הישג די מרשים. מונס עצמה קבוצה לא פראיירית, משחקים שם 6 זרים שהם כולם ברמה (ובמחיר) של זרים בארץ והם כל הזמן עם 4 מהם על הפרקט.
באטל גם שיחק בעונת הרוקי שלו בטלקום בון שהיא קבוצה לא רעה (אז פחות מהיום אבל עדיין), נתן שם תפוקה יפה (11.5 נק' ב-22 דקות באחוזים גבוהים). בין לבין נתן 17.5 נק' בליגה השניה באיטליה באחוזים לא משהו. במכללות 20 נק' למשחק בקונפרנס הכי חזק, הקלעי המוביל של הקולג' שלו בכל הזמנים וכו'.
שורה תחתונה אני לא הכי סגור עליו, שחקן שקשה מאוד להעריך כי הוא לא בסגנון של הזרים שבאים לפה בדרך כלל. מסכים שהתקרה שלו לא הכי גבוהה אבל כן אמור להיות שחקן ליגה טוב, וחיסרון הגובה שלו לא אמור להתבטא כאן יותר מדי. מה שמפתיע הוא שקטש בדרך כלל לא אוהב גארדים קטנים, אם יש דבר שהוא די מקפיד עליו בשנים האחרונות זה גארדים זרים גדולים בקבוצות שלו (ובגלל זה כבר שנתיים הוא מביא "גארדים" כמו סקוט וטרנס רודריק שרק באמצע העונה הוא מגלה שהם 2-3) ולכן זה קצת מוזר.

מצטער, גיבסון לא קומבו-גארד. קומבו-גארד זה שחקן כמו סלבי או ליונס, שיכול לשחק בעמדה 1 בלי בעיה וגיבסון שחקן שונה לגמרי. גיבסון שחקן עם חדירה בינונית ומעט מאוד יכולת לייצר בשביל אחרים, יש לו את התכונות לשחק בעמדה 2 ובליגה שלנו גם סייז לשחק בעמדה 3. לא הבנתי את החלוקה, בעונה שעברה היו לנו כמה שחקנים שיכולים לשחק עם הכדור ועדיין בלי רכז היינו פשוט אבודים. שוב, אין שום סיבה שאיתו ובלי רכז, ניראה יותר טוב מאשר נראינו בעונה שעברה עם סקוט ואובאנון.

לגבי באטל, אני לא רוצה להיכנס יותר מדי למיקרו, אבל ההשוואות שנתתי הרבה יותר רלוונטיות מדוגמאות הנגד. אני לא אוהב את השימוש בנתון של קבוצות צמרת/תחתית. קודם כל הוא מאוד סלקטיבי, לא ראיתי למשל שמישהו הזכיר שכריס אוונס נתן את המספרים הטובים שלו ביוון בקבוצה שנלחמה על ההישארות. שנית, כדי שיהיה לנתון הזה איזושהי משמעות, הוא צריך להתקזז עם אחוזים מהשדה ו/או נקודות פר דקה, או איזשהו הקשר, אחרת על מה הוא מעיד? טוני גפני, אם נתת את הדוגמה, קלע את הנקודות שלו באחוזים גבוהים מאוד מהשדה, אז כשהוא כבר זרק הוא גם קלע בדרך כלל והיה מאוד אפקטיבי. הוא גם לא שיחק הרבה דקות והמספרים שלו פר דקה הם סבירים. מעבר לכך, הוא לא שחקן שנמדד בתרומה ההתקפית שלו אלא להפך, ובהתקפה הוא גם אופציה רביעית-חמישית כשהוא על המגרש. באטל שחקן התקפה נטו, הוא היה שחקן מרכזי בקבוצה שלו ואופציה ראשונה-שנייה בהתקפה. אין תירוץ למספרים החלשים שלו. בשורה התחתונה, בתור שחקן שנמדד רק בתפוקה ההתקפית שלו, הוא נתן מספרים חלשים בליגה יותר חלשה מהליגה הישראלית, מדובר בלי אפסייד ועם תקרה נמוכה (נמוך, לא אתלטי, כבר לא בגיל שיכול לפרוץ), שגרף היכולת שלו לאורך העונות האחרונות לא מעודד, שלא מסוגל להתמודד ברמות גבוהות (כששיחק ביורוקאפ ואפילו ביורוצ'אלנג' המספרים שלו צנחו משמעותית וזו אולי הנקודה השחורה הכי גדולה), ובנוסף לכל הוא גם שחקן הגנה חלש. אם אני מתייחס לכל הפרמטרים האלה ביחד, זה שחקן שאין לו כמעט סיכוי להיות יותר מסביר, ואם המטרה היא לכוון גבוה, לנסות לבנות קבוצה שתהיה שווה יותר מהתקציב שלה ותוכל להתמודד עם מכבי וירושלים במשחק נתון ולשם כך להביא זרים שיכולים להיות בינגו ואם לא מקסימום מחליפים (כמו שכל הליגה עובדת חוץ ממכבי וירושלים ובצדק) זאת אפילו החתמה גרועה, בטח בתור שחקן שאמור להיות הזר הבכיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 11:55 
סמל אישי של המשתמש
http://m.one.co.il/iPhone/Articles/Arti ... ?id=255190

עפ וואן סיכמנו עם שון מוסלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 12:01 
23.8% מהשלוש עם כמעט 4 זריקות למשחק בעונה החולפת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: מלפפונים והחתמות עונת 2015-16
הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 12:07 
Keisar88 כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 12:27 
יובל, אם היית בודק היית רואה שברוקס קלע יותר מגפני בפחות דקות ובאותם אחוזים אם לא טובים יותר בשקלול (שזה בדיוק ההפך ממה שניסית טעון). כך שהדוגמה ועוד איך רלוונטית, וההקשר ברור - אין ואקום בכדורסל. שחק בקבוצה חלשה, תקלע יותר. שחק בקבוצה שיש בה 6 זרים ברמה של ליגת על בלי חוק רוסי (מונס), תקלע פחות. הרי לגבי אוואנס זה ברור שהוא לא היה עושה מספרים כאלה בפנתינאייקוס, לא הבנתי מה סלקטיבי פה. עשה מספרים טובים ב-״שאר הליגה״. ריון בראון בקבוצה המדוברת עשה מספרים בינוניים אבל איתו שיחק שחקן שעשה מספרים מצוינים ובלי קשר הוא אחלה שחקן (ג׳וליאן גמבל) וגם כתבתי אותו באשכול הזרים. בקיצור הכל תלוי הקשר ותלוי שחקן. אבל הטיעון כאילו באטל וריון בראון עשו את אותם מספרים הוא מגוחך לחלוטין זה ברור. קבוצות ברמות שונות לגמרי. אני לא מגדולי החסידים של באטל אבל הטענה לא רלוונטית. ספר את הטענה הזאת למישהו מהכדורסל הבלגי (שבאטל נחשב שם לאחד השחקנים הטובים בליגה וריון בראון זה שחקן שולי ואנונימי בקבוצה קטנה) והוא יצחק לך בפנים. באטל עשה לפני שנתיים מספרים מצוינים ובשנה האחרונה בינוניים (עדיין היה אחד משני המובילים במונס), זה לא נקרא ״חלשים״. לא שאני מחזיק מבאטל במיוחד, אני הייתי מביא את קוואמה וון לפניו (אם כבר להתפשר על הגנה אז לקבל כישרון התקפי באמת ענק לדעתי) שלא לדבר על ג׳וש סלבי נניח.
גיבסון בשורה התחתונה הוא 2 אבל הוא לא ״סווינגמן״ (2-3) אלא גארד. כן קומבו לא קומבו, זה תלוי איך אתה מגדיר את אובאנון נניח (וגיבסון לדעתי רכז טוב ממנו לעת מצוא אבל לא קריטי). לא יודע כמה ראית אותו אבל אני ראיתי אותו הרבה, בהתחלה גם אני חשבתי שהוא 2-3 אבל הוא לא.

לגבי מוזלי - רק נגיד שאני מקווה מאוד שזה לא נכון....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 12:43 
http://www.beko-bbl.de/de/statistiken/s ... an-mosley/

זה הסטטיסטיקה שלו בשנה שעברה,גם אני לא מי יודע מה התרשמתי מהאחוזים שלו לשלוש ,אבל בשנת הרוקי שלו אני חושב בפולין הוא עשה 37.5% לשלוש
מה שכן הוא נראה ריבאונדר טוב לקח שנה שעברה יותר ריבאונד הגנה מיינסי גייטס פר משחק (4.1 בטוטל שזה יפה לגארד ו 6.4 בפולין)
לפי הסטטיסטיקה הוא לא נראה אסיסטר גדול ובכלל לא נראה מציאה גדולה

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 13:03 
סמל אישי של המשתמש
Fez כתב:
יובל, אם היית בודק היית רואה שברוקס קלע יותר מגפני בפחות דקות ובאותם אחוזים אם לא טובים יותר בשקלול (שזה בדיוק ההפך ממה שניסית טעון). כך שהדוגמה ועוד איך רלוונטית, וההקשר ברור - אין ואקום בכדורסל. שחק בקבוצה חלשה, תקלע יותר. שחק בקבוצה שיש בה 6 זרים ברמה של ליגת על בלי חוק רוסי (מונס), תקלע פחות. הרי לגבי אוואנס זה ברור שהוא לא היה עושה מספרים כאלה בפנתינאייקוס, לא הבנתי מה סלקטיבי פה. עשה מספרים טובים ב-״שאר הליגה״. ריון בראון בקבוצה המדוברת עשה מספרים בינוניים אבל איתו שיחק שחקן שעשה מספרים מצוינים ובלי קשר הוא אחלה שחקן (ג׳וליאן גמבל) וגם כתבתי אותו באשכול הזרים. בקיצור הכל תלוי הקשר ותלוי שחקן. אבל הטיעון כאילו באטל וריון בראון עשו את אותם מספרים הוא מגוחך לחלוטין זה ברור. קבוצות ברמות שונות לגמרי. אני לא מגדולי החסידים של באטל אבל הטענה לא רלוונטית. ספר את הטענה הזאת למישהו מהכדורסל הבלגי (שבאטל נחשב שם לאחד השחקנים הטובים בליגה וריון בראון זה שחקן שולי ואנונימי בקבוצה קטנה) והוא יצחק לך בפנים. באטל עשה לפני שנתיים מספרים מצוינים ובשנה האחרונה בינוניים (עדיין היה אחד משני המובילים במונס), זה לא נקרא ״חלשים״. לא שאני מחזיק מבאטל במיוחד, אני הייתי מביא את קוואמה וון לפניו (אם כבר להתפשר על הגנה אז לקבל כישרון התקפי באמת ענק לדעתי) שלא לדבר על ג׳וש סלבי נניח.
גיבסון בשורה התחתונה הוא 2 אבל הוא לא ״סווינגמן״ (2-3) אלא גארד. כן קומבו לא קומבו, זה תלוי איך אתה מגדיר את אובאנון נניח (וגיבסון לדעתי רכז טוב ממנו לעת מצוא אבל לא קריטי). לא יודע כמה ראית אותו אבל אני ראיתי אותו הרבה, בהתחלה גם אני חשבתי שהוא 2-3 אבל הוא לא.

לגבי מוזלי - רק נגיד שאני מקווה מאוד שזה לא נכון....

בדקתי וראיתי אבל אתה מתייחס רק לחלק ממה שאמרתי. גפני שיחק ליד שחקנים ברמת יורוליג והיה אופציה רביעית או חמישית בהתקפה בכל רגע שלו על המגרש, ברוקס שיחק ליד שחקנים ברמה של ליגה לאומית. חוץ מזה שגפני שחקן מעולה אבל שחקן התקפה מוגבל מאוד, אז מה ההשוואה ביניהם באה להראות? גם אם היית שם אותו במקום ברוקס בגלבוע ממש לא בטוח שהוא היה עושה מספרים יותר טובים. הוא לא שחקן שנמדד במספר הנקודות שלו אז אני לא מבין איך הוא רלוונטי. בכל אופן זה חלק מבעיה אחת שיש לי עם באטל, ויש איתו הרבה בעיות שכבר מניתי אותן.

לגבי גיבסון, ראיתי כמה משחקים מלאים שלו. גארד הוא כן (גם סווינגמן זה גארד), אבל לדעתי הוא לא רכז, לא קומבו ולא קרוב לכך (גם אובאנון לא לשאלתך). החדירה שלו בעייתית, קשה לו לתקוף את הפיק אנד רול וזה מגביל מאוד את היכולת ליצור מצבים לשחקנים אחרים. לוקה ביכולות בסיסיות בשביל רכז כמו הכנסת כדור לפוסט, לא יכול ליצור לאחרים אלא סקורר נטו. בשום אופן לא הייתי נותן לו לנהל את משחק ההתקפה, לבנות את משחק ההתקפה על הפיק אנד רול שלו (כמו שקטש משחק), לבנות עליו שייצור לאחרים וכו'. כמובן שהוא סקורר אדיר, קלעי מהטובים באירופה, שומר לא רע, יכול לשמור כמה עמדות, ובאופן כללי שחקן מעל הרמה שלנו ולכן הוא גם לא יחתום פה... ועדיין הוא לא יכול לתפקד כרכז (אפילו רביב יותר מתאים ממנו לתפקיד הזה וראינו איך זה הלך בעונה אחרונה) ולכן אם הוא היה חותם ולא היה מגיע רכז לידו משחק ההתקפה שלנו היה נראה כמו בעונה שעברה אם לא יותר גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 13:25 
סמל אישי של המשתמש
כבר לא רק וואן.

http://basketball.eurobasket.com/player ... ins/132208

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 13:36 
סמל אישי של המשתמש
עד שאין הודעה רשמית של ההנהלה.....

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 13:36 
אם הוא יכול להרים טלפון לאחים מוסלי לפני הדרבי זה יהיה נחמד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 495 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: