יובל כתב:
אם אתה אומר שבלאט לא שחקן מביך אז כנראה לא ראינו את אותם משחקים העונה. הוא קלע 2 מ-13 הזריקות שהוא לקח, זה כבר לא קשור למי שמשחק לידו אלא פשוט לעובדה שהוא רחוק שנות מאור מהרמה בליגת העל. אפילו בלאומית הוא קלע ב-34% ל-2. זה עוד לפני שמתייחסים לכך שבדקות שלו על המגרש לא שמרו עליו ולמעשה שיחקנו 4 על 5 בהתקפה, והוא גם לא מסוגל לשמור על אף שחקן בליגת העל ולמעשה שיחקנו 4 על 5 גם בהגנה. כדיר, שולדבראנד, סקוורר, זרים יקרים, זרים זולים, לדעתי כל קונספציה עדיפה על כך ששחקן ברמה של בלאט יהיה חלק מהרוטציה שלנו (וגם גוט, שממנו אני מחזיק ברמת הכישרון, שהיה גרוע בכל הזדמנות שקיבל העונה וגם נתן על פי הסטטיסטיקות עונה גרועה בלאומית).
לגבי בלאט - האמת שיותר חשובים האחוזים שלו מ-3 בלאומית (רוב הזריקות שלו בליגת העל יהיו משם), והוא קלע משם באחוזים גבוהים מאוד באופן מפתיע... מעל 40% כולל הפלייאוף בכמות גדולה מאוד של זריקות (מעל 5 למשחק). ביחד עם הכדרור וראיית המשחק שלו הוא יכול להתפתח לשחקן התקפה סביר עוד כמה שנים (הרבה יותר טוב מסקוורר שהוא פליימייקר חלש). עדיין לא יותר מזה בגלל מגבלות הגובה, המהירות והאתלטיות.
הבעיה הגדולה שלו היא בהגנה. לא רואה איך הוא מצליח לשמור על גארדים בליגת העל עם הנתונים שלו, וזה יקשה עליו מאוד לקבל דקות משמעותיות. הוא גם איטי מדי ברגליים כדי לסגור חדירה, גם נמוך וחלש מדי כדי להתמודד מול גארדים פיזיים שיקחו אותו לפוסט אפ, וגם כל כך לא בשל שהוא נתקע 3 שניות מאחורי כל חסימה של גבוה בפיק אנד רול שנה שעברה. שחקן ספסל חייב להרוויח את הדקות שלו קודם כל בהגנה, ולבלאט זה יהיה בעייתי. הוא עדיין צעיר מאוד אז נראה אילו "מנגנוני פיצוי" הוא יביא לשולחן.
מהבחינה הזאת שווה להצמיד אותו לסקוורר. אם הוא ילמד לשמור אפילו ה60% מהיכולת של סקוורר + ישפר את הקליעה יש פה שחקן ספסל לגיטימי בליגת העל. ובהתחשב בגילו אף אחד מהדברים האלה לא מופרך.
אני אישית לא חשבתי שיש לו אפילו שמץ של סיכוי לזה, אבל המעט שהפגין בעונה הנוכחית גרם לי לחשוב על זה מחדש