itay_yacobi כתב:
שנה שעברה בתחילת העונה דיברו במכבי על אפשרות לעזוב את הליגה כי לא מתחשבים בהם באדריאטית.
אני הזדעזעתי מהאמירה הזאת. זו הליגה בישראל. מי הם שהם יאיימו לעזוב. לא עושים מה שהם אומרים אז הם הולכים. זה בדיוק אותו עיקרון. אותי עצבנה החוצפה לזלזל בכדורסל הישראלי שמשם הם צמחו. הדוגמה של מדינת ישראל לא מצדיקה אותך- הקמת משהו חדש פה (קבוצה שמנוהלת על ידי אוהדים) וכל כמה שנים תקפו אותך האנשים מסביב. עם הזמן למדת לחיות עם חלקן ועם חלק אחר אתה מתמודד. גם המעבר מאסיה לאירופה לא מחזק אותך. עברת לאירופה כי אתה לא יכול להיכנס להרבה מדינות ואתה לא רוצה שהרבה מהם ייכנסו אליך ולכן אתה לא שם. זה לא ממש מבחירה.
סתם לצורך העניין מאיפה תביא שופטים? מי יכול לשחק בליגה הזאת? כמה קבוצות? אם יש 18 קבוצות שרוצות לשחק אז כולן ישחקו? איזה רמה תהיה לזה? מה יקבל מקום ראשון מעבר לכבוד? איזה סיבה יש לשחקן ברמת לאומית ומעלה לבוא לשחק בליגה כזאת? מי יתן כסף לליגה כזאת? כל ילד חולם לשחק בנבחרת, האם האיגוד יאפשר לשחקנים שמתחרים בו להגיע לנבחרת?
מעבר לדעה שלי לגבי לעזוב את ליגת העל מחוץ למגרש אני לא באמת רואה את זה קורה
מצידי מחו"ל ובליגה ישפטו שופטים שיהיו מוכנים לעבור אחת לכמה שנים בדיקת פוליגרף בה ייחקרו על הטיית משחקים (או בשוחד או לא) ופשעים לא מקובלים (כגון העלמת מס). מוכן גם לקבל שופטים צעירים ושוב בתנאי שיסכימו להחקר על קודים אתיים הנדרשים מהם.
הקבוצות יידרשו להעמיד תקציב מינימום גבוה מלאומית ב שיבטיח רמה סבירה ומעלה. לטעמי הקהל מעדיף תחרות ומתח על פני רמה .
בין 8 ל-10 קבוצות.
מקום ראשון יקבל מליון שקל.
כבר אמרתי בליגה שיש בה עניין היא תייצר עניין והשקעה מבחוץ (ראה מקרה ליגת התיכונים).
בנושא הנבחרת האיגוד לא יוכל למנוע כי זה לא יעמוד בבג"ץ.
מזכיר שהכוונה האמיתית שלי היא לגרום לשינוי בהתנהלות האיגוד .