נשיקה צרפתית כתב:
הפועל כתב:
נשיקה צרפתית כתב:
הפועל כתב:
Red or Dead כתב:
אין להם כמעט שירים, אבל הם הקהל היחיד שמתקרב לשלנו בליגה הזו
בטח לא הבדיחה מירושלים או אלו שמביאים מאה אלף לגני יהושע וארבעים לנתניה
יש להם קהל יותר טוב משלנו
למה אתה חושב ככה?
מעודדים בלי הפסקה, מפריעים לעידוד של היריבה, לא מוותרים בשום שלב. הביאו כמות יפה מאד עם המון התלהבות למשחק חוץ אחרי 4 הפסדים רצופים.
יש לנו קהל טוב, אבל שעדיין לא מבין לגמרי מה זה אומר לעודד בכדורסל, ושזה לא אותו דבר כמו כדורגל, וצריך להיות אקטיביים הרבה יותר, ושיש חלקים במשחק שצריך לנסות בכח להכניס את הקבוצה לטירוף, ולא סתם לעודד במונוטוניות.
עובדה שה100 איש של חולון הצליחו לעשות לפרקים יותר רעש מ2000 שלנו.
גם אנחנו אצלם נעשדה לפרקים יותר רעש מהם. ככה זה תמיד, קהל חוץ יותר טוב מקהל בית. גם אנחנו היינו מביאים אותה כמות אחרי 4 הפסדים וגם אנחנו מעודדים בלי הפסקה. החלק היחיד אולי זה ההשפעה על השופט. מצד שני אפשר להגיד שיש להם בערך 10 שירים בזמן שלנו יש יותר מ30.
בקיצור - הרמה די שווה בינינו
לא יודע מהי הדעה הרווחת כאן או בכלל בקרב קהל אוהדי הפועל באשר לכמות השירים שלנו, אבל אני רק יכול לומר שהייתי מעדיף שגם לנו יהיו בערך 10-15 שירים ולא 30.
השירים שלנו הם ארוכים למדי בעיניי, לפחות חלקם. כמו הפועל אחרייך, או מיום הולדתי אני כולי שלך, אלו שירים לדוגמא שבעיניי הם ארוכים מאוד, הם אמנם יפים, אין ספק, אבל אם הם מתאימים למנטליות של האוהד הישראלי? לא חושב. שניהם מגיעים מארגנטינה, שם השירים ביציע מתפרסים כל אחד על הרבה מאוד זמן רק לסיים לשיר אותו פעם אחת. זה לא מתאים לנו, לפחות בעיניי. אני חושב שהקהל שלנו מסוגל להיות עוצמתי כשהשירים הם די קצרים. ניקח לדוגמא את "אימפריה באדום, איתך בכל מקום", שיר להיט בכדורסל כבר שנים, קצר, חזק ותמיד מפתיע מחדש בעוצמה שלו במשחקים.
אני חושב שאי אפשר להשוות את עצמנו לסוג קהל אחר בעולם (ארגנטינאי או גרמני או איטלקי, רק לשם המחשה), אבל אם אנחנו ממש מתאמצים אז אפשר לנסות להידמות לקהל היווני, לפחות בסוג השירים. אני תמיד שם לב שהרבה אוהדים נרדמים במהלך השירה ביציע כשהשירים ארוכים, כי הם משעממים באיזשהו שלב, וארוכים למדי. כששרים שיר אחד קצר במשך כמה דקות, תמיד הוא יהיה חזק. לפחות ככה אני רואה את זה. אני מציע להתחיל להכניס לחנים קצרים יותר ליציע, הם לא צריכים לבוא על חשבון שירים אחרים, אבל פשוט לראות איך זה יילך.