אוהד ותיק כתב:
אין שום קשר בין הדעה של כל אחד מאיתנו על הקריאות הללו (דעתי השלילית ידועה) לבין החלטת האיגוד להעמידנו לדין.
אין גם מקום לתקוף את מי שמקלל את רגב בגלל החלטת האיגוד, שכן מחר גם אני עלול לגרום לקבוצה לעמוד לדין (מדי פעם יוצאות לי מהפה קללות, שאני תופס כלגיטימיות, אבל לך תדע...)
זו החלטה מגונה וצבועה וצריך להילחם בה. אולם, לא על ידי קללות ונאצות אלא על ידי ניצול כל הזדמנות, שיש לכל אחת ואחד מאיתנו, להעלות את הענין העקרוני (מי קובע את גבולות חופש הביטוי) ואת הענין הקונקרטי (למה דווקא במקרה הזה מחליט היועץ המשפטי הפופוליסט להפעיל את הסעיף הנדון ואיפה הוא היה בכל המקרים האחרים).
הצדק עימך
בואו ונצא שוב להלחם בטחנות הרוח שרק יטחנו אותנו יותר חזק
בואו נעלה את טענת ההגנה הבלתי נמנעת שלפיה כולם עושים ורק אותנו מענישים
זה יעזור בלי ספק כדי שימשיכו לחפש אותנו ביתר שאת ולא לשום דבר אחר
ואני אומר את מה שאמרו כאן רבים וטובים לפני
מה זה משנה שכולם ( נניח) מקללים?
מה זה משנה שכולם (נניח יותר גדול) איבדו צלם אנוש ושרים לבן שאביו התאבד או על שוטרת שעלתה באש?
התשובה היא כמובן שאיש עוד לא הגיע לרמה שלנו בקילולים ושנית שזה בכלל לא משנה
זה גם לא קביל בעיני לטעון שהאיגוד ממציא חוקים במיוחד בשבילנו ( גם לא נכון) כיוון שבכלל לא מענין אותי אם זה חוקי או לא חוקי
אלא מה שחשוב בעיני לפחות הוא מה מוסרי ומה לא
אז מה כן לעשות?
פשוט להתנהל אחרת
אילו אני מנהל בעמותה הייתי מפרסם מייד הודעת גינוי ודואג שתתפרסם בתקשורת
הייתי מוסיף ומצהיר שמי שיתפס במעשים מעין אלו בעתיד יועמד לדין חברים לא על מנת להרחיקו דווקא
אלא נניח להחתים אותו על התחייבות להמנע ממעשים כאלה בעתיד שהפרתה תגרור הטלת קנס או עונש חינוכי כלשהו
אין סוף לדברים שאפשר לעשות
אבל כשלא עושים כלום ומתעסקים באלף ואחד נושאים אחרים ואיני מזלזל חלילה אז נמשיך למצוא את עצמנו מידי שבוע בבית הדין עד שיגמר הכסף ותגמר הסבלנות למי שעוד בא ורוצה לתרום וגם אלה ילכו הביתה