dr.avi כתב:
אופטימי, לא אשפוט אוהד הפועל שהולך למשחקים של היריבה העירונית השנואה, אך ודאי תסכים שיש בכך טעם לפגם.
האפשרות היחידה בה אקבל בהבנה צעד שכזה הוא אם הוא מגיע בכדי לעודד את הקבוצה השניה.
אותי הם לא מעניינים, אני אפילו לא צופה בהם בטלביזיה אלא אם כן חבר יתקשר ויגיד לי שהם מקבלים בראש.
במקרה כזה, אצפה בהנאה ואף אחכה בקוצר רוח לקלוזאפים על פרצופו המכורכם של הדון.
ידידי,
לפני שאענה לשאלותיך או התייחס לתגובתך חשוב שלא תיסתכל על הדברים ( שים לב לא כתבתי תישפוט את הדברים) בפרספקטיבה שלך, בדיוק כמו שכל שונאי שימעון ( גרשון) חושבים שהעונש של שימעון הוא בכך שהוא לא יוכל כניראה להיות מאמן בהפועל , או מנהל בהפועל מבלי שהם בדקו שבכלל רצה להישאר בענף אחרי פרישתו. הכללות הם דבר לא נכון וגם ראייה של כל דבר בפריזמה האישית אינה נכונה לטעמי , ואני מתכוון לכל נושא.
אני חובב כדורגל , חובב כדורסל ואוהד הפועל. היום אני הרבה יותר אוהד הפועל מאשר אוהד כדורגל או כדורסל. אבל גם היום המדינה וסמליה עומדים בעיני הרבה לפני הפועל. ד"א גם בעבר מאז שאני זוכר את עצמי כאדם בוגר. אף פעם לא היית יאוהד פאנטי וגם עיום איני כזה. אף פעם לא באתי משינאה אלא מאהבה. פעם נהגתי להתבדח שמיצידי שהפועל יסימו במקום ה- 15 (וירדו ליגה ובתנאי שמכבי יהיו במקום ה- 16 ( אז היו 16 קבוצות בליגה הבכירה- הליגה הלאומית.
רק לפני 5-6 שנים אולי 7, מצאתי עצמי משועמם ביום שישי בצהרים, והחלטיתי שבא לי לראות משחק כדורגל. היה זה יום חורפי של גשם זלעפות. הרמתי טלפון לעיתונאי רון עמיקם - אז היתה מערכת היחסים ביננו ....חברית ושאלתי אותו אם הוא יכול לארגן לי כרטיס כניסה למשחק של הלוזוניה נגד סכנין בארווה- אז הוא סיקר את הלוזוניה. הלכתי למשחק. למה ? כי בא לי ללכת למשחק באותו יום שישי חורפי . ישבתי ביציע של הלוזוניה אמנם לא נירטבתי אבל הרוח היתה איומה. אם לא הייתי לבוש טוב הייתי חוטף דלקת ראות או לפחות ברונכית. ולמה אני מספר לך זאת ? כי בנוסף להיותי אוהד הפועל אני גם אוהב כדורגל. יש כאלה שיעדיפו לראות בטלויזיה את מנצ'סטר או ברצלונה (גם אני בד"כ) ויש כאלה שבנקודת זמן מסויימת מעדיפים לראות את הלוזוניה נגד סכנין .
בשני המקרים אין קשר להפועל.
ועכשיו לנושא צעירותי,
ממה שכתב כאן קורמן אפשר אולי להבין שהסיבה שרציתי שהמחלה ינצחו באירופה היא סוג של לחץ חברתי או הפחד מלהיות "עוכר ישראל" . לא ולא !!
תמיד המדינה היתה אצלי לפני הפועל. ואני האמנתי ובמידה מסויימת עדיין מאמין כיום שהמחלה עם כל תחלואיה מייצגת את ישראל, כמו שהפועל באירופה מייצגת את ישראל. לכן בפירוש רציתי שהמחלה תנצח באירופה. סלדתי אז מכל האדומים שיוצאים במחולות בכיכיר כאשר המחלה מפסידה ואני גם היום לא מבין את התופעה. כיום אני יותר אדיש למחלה. באופן כללי אני נגד פנאטים , גם בפוליטיקה , גם באופן האהדה , וכו'. זה לא אומר שאני לא יכול להעריך פנאטים אבל המכנה המשותף שלי איתם כימעט ולא קיים.
אז אותך , הם לא מעניינים. אולי אתה סולד מהם. מבחינתי כיום יש רגשות מעורבים כאשר המחלה משחקת (ונשים בצד את האינטרסים האישיים שלי) השכל אומר, שהמחלה תפסיד (כי היא יריבה של הפועל) הרגש לא תמיד אומר זאת ( כי עדיין אני חושב שהם מיצגים באופן כזה או אחר את המדינה. עקב אלף ואחת סיבות לא צפיתי אפילו במחצית אחת של המחלה באיזשהוט משחק במהלך השלוש שנים האחרונות.