הפועל כתב:
דני ואינקוגניטו. נתעלם לשנייה מדיונים ערכיים על ניהול קבוצות ספורט וכדורסל בפרט, ומהעובדה שאם היינו ממשיכים לקבל את המוסכמות לגבי ניהול מועדוני ספורט בישראל ולא לבחון אותן מחדש היינו עדיין כולנו מחכים שהקבוצה תצא מטלפיו של שאול (ומשתעממים מהודעות של בוסטרו).
בבלומפילד יש 15,000 מקומות, 6 יציעי ענק ו-9,000 צופים למשחק.
בהדר יוסף יש 1,000 מקומות, שני יציעים בלחץ, ו200-300 צופים למשחק.
בבלומפילד תשלום נוסף לא מקנה זוית צפייה טובה יותר (שער 5 עולה כמו 7 ו-8), אלא מקום מסומן ומקום מתחת לגג.
בהדר יוסף אין גג, ובשביל מקומות מסומנים לא צריך הפרדה מוחלטת.
וזה עוד בהיבט הטכני הישיר ביותר. ורק אזכיר שוב בחטף שהרווח הכספי מההחלטה הזאת מוטל בספק מאד.
ההיבט החשוב יותר הוא העקרוני -
הפועל אוסישקין פועלת על סולידריות. הדלק שלה והכח המניע מאחוריה שהוביל אותה בסערה מליגה ב' לסף עליה לליגת העל עם 5,000 אוהדים ביד אליהו הוא לא טובות וכיבודים של בעלי הון אלא אך ורק תחושת שותפות הגורל של החברים והאוהדים.
כשאנחנו במשבר כספי ההנהלה לא פונה לבעלי מנויי הזהב ומבקשת מהם עזרה אלא אלינו האוהדים הקטנים. כשצריך ערבויות, אנחנו נותנים אותם כמיטב יכולתנו. איך אפשר ליצור מעמדות ביציע, לשבור את השפעת הקהל על המשחק, ולהפריד בין האוהדים על בסיס יכולתם הכספית ואחר כך לפנות ושוב לבקש סולידריות ותמיכה במועדון?
לצורך העניין מדוע שאני אתן ערבות למועדון? אם רוצים ערבויות, שיפנו לאותם אלו שבעלי יכולת כספית גדולה בהרבה משלי, שמרגישים את הצורך בהפרדה משאר הקהל בתמורה לעזרתם, ויבקשו מהם.
5,000 הש"ח שאני נותן הם הרבה מאד כסף בשבילי, וגרושים עבורם. אז מן הראוי שהם יתנו אותם. מי שרוצה כבוד והפרדה משאר האוהדים - וולקאם. שירוויח אותו.
ההחלטה הזאת היא פגיעה ישירה בתחושת שותפות הגורל הכ"כ קריטית, בסולידריות שביציע, שגולשת ממנו גם אל הקהל. וחייבים לבטל אותה לאלתר.
בהיבט הטכני, יש הבדל בין שני היציעים - הם מאפשרים צפיה במשחק מזווית שונה וממרחק שונה, ובד"כ ביציע התחתון תוכל לראות את המשחק בישיבה, בעוד שביציע העליון חלק לא קטן מהמשחק עומדים.
עוד בהיבט כביכול טכני, אבל משמעותי - אולי אצלך הפועל אוסישקין פועלת על סולידריות. אני מזמן כבר חבר עמותה בהפועל תל אביב בכדורסל.
לגבי התאוריה שלך על הדלק הסילוני שהוביל את המועדון שלנו לליגה השניה - אני חושב שלא פחות מאשר תחושת השותפות העמוקה שאתה מדבר עליה, מה שהוביל אותה בסערה במעלה הליגות היה בעיקר סגל שחקנים עדיף בהרבה על היריבות שלה - בהתחלה טוהר חיימוביץ' ויואב בר, ואח"כ אלעד ענבר, מתן נאור, גל איתן, ירון להט וכו' (סליחה מעומק הלב אם שכחתי מישהו). הסגל הזה לא היה אצלנו רק בגלל שאצלנו כל השחקנים והקהל מחזיקים ידיים ושרים ביחד קומבאיה , אלא הוא בא בין היתר בגלל שהוא קיבל משכורות (וכן, הוא גם ראה בכך אתגר מסוים, לפני שתהפוך את זה ללב הדיון).
בסופו של דבר, אם אנחנו רוצים להתנהל כמו מועדון כדורסל מקצועני, אז מחירי הכרטיסים בכל מועדון ספורט שמכבד את עצמו, מחולקים לכמה רמות, והן מהוות חלק מההכנסות שמאפשרות לו לרכוש שחקנים טובים יותר. אם אנחנו רוצים להיות קבוצה "בשביל הכיף" , אז אין צורך בשחקנים טובים ובתקציב גבוה, ובואו נשחק בספורטק.
המשך ה"סולידריות", כפי שאתה מכנה אותה , מתבטא בכך שכל חברי העמותה שווים בזכות הצבעתם.
למה אתה לא רוצה לראות סולידריות בקרב שחקני הקבוצה ? מדוע אדריאן יוטר הרוויח בשנה שעברה יותר מאלון חמזני? סולידריות ושוויון הן מילים יפות , ולפעמים גם מתאימות , רק צריך לדעת מתי להשתמש בהן.
בנוסף, לא ברורה לי בדיוק ההערה שלך על נושא ה 5,000 ש"ח שאתה מדבר עליהם - אם תרמת 5,000 ש"ח , כל הכבוד לך.
אם חתמת על ערבות, הרי שמכיוון שהערבויות לא מומשו , לא נמשכה ולו אגורה מחשבון הבנק שלך , ולכן לא "נתת" שום דבר - לומר ש"נתת" משהו שקול לזה ש"הפסדתי 20 מיליון ש"ח בלוטו" רק בגלל שהיתה הגרלה שהשתתפת בה ולא זכית בפרס הראשון.