יובל כתב:
מקי החתמה מעולה. רכז אמיתי, סקורר, שומר קרצייתי במיוחד. כל מה שאפשר לבקש.
זה ממש לא נכון שהוא לא סקורר. בכל קבוצה שנתנו לו להוביל הוא דפק מספרים. 18.5 נקודות למשחק בעונה האחרונה בליגה שנייה בטורקיה, 14.5 נקודות למשחק בעונה לפני כן בצרפת וביורוקאפ, 14 נקודות למשחק בזניט ששיחקו ב-VTB וביורוקאפ. אין לי ספק שבתור שחקן מוביל בהפועל הוא ייתן מספרים.
הווארד לעומת זאת החתמה מחרידה. הכי מחרידה שיכולה להיות. אתלט עלוב, לא יכול לקפוץ מעל עיתון. בהגנה הוא עוד מצליח לפצות על זה חלקית דרך מאמץ, ריכוז וחוכמה. ועדיין, הנתונים האתלטיים שלו כל כך גרועים שאין לו שום אימפקט יוצא דופן - לא איום חסימה, לא יכולת לשמור על כמה עמדות, לא ניידות וזריזות. בהתקפה המצב עוד יותר גרוע. מדובר בנגר מוחלט בלי שום יכולת התקפית. לא קליעה, לא פיק-אנד-רול, לא צעד ראשון כמובן או איזושהי יכולת לייצר התקפה, לא מסוגל לסיים מעל הטבעת, לא מגרש פתוח, לא פוסט-אפ, כלום. מלבד זריקות קרש-סל פשוטות (שגם אותן הוא לא מצליח לתרגם באחוזים סבירים מכיוון שהוא לא מסוגל להתרומם מעל הרצפה) וקצת ריבאונד התקפה אין לו כלום. לדעתי גם בתור שחקן מרכזי שיראה הרבה דקות הוא יתקשה להגיע לספרות כפולות. וכמובן אגב שהוא סנטר לכל דבר. אין לו אפילו תכונה אחת של 4.
בסך הכל, חוץ מהגנה סבירה וריבאונד סביר, הוא לא תורם כלום. וגם את זה, צריך לציין, הוא נתן בדקות מוגבלות מאוד. בעונות האחרונות הוא היה שחקן של 17-18 דקות במשחק. זה אפשר לו לפצות על החסרונות האתלטיים שלו ברמת מאמץ והאסל מאוד גבוהה. אני לא יודע אם הוא יוכל לתת אותו דבר באותה רמה למשך 30 דקות במשחק.
ההשוואה לטוני גפני היא מופרכת. גפני אתלט על, יותר אתלט מרוב השחקנים השחורים שמגיעים לפה. זה מאפשר לו לתת אימפקט עצום בהגנה, הוא מסוגל לשמור כמעט על כל שחקן בליגה, לעשות חילופים ולהקשות מאוד על הפיק-אנד-רול, ובנוסף הוא איום חסימה משמעותי (מהחוסמים היותר טובים שהיו פה בשנים האחרונות). בנוסף האתלטיות שלו מאפשרת לו להיות יופי של שחקן משלים בהתקפה שיכול לקבל בפיק-אנד-רול או מחיתוכים ולסיים בדאנק או בליי-אפ באחוזים גבוהים. וגם יש לו קליעה לא רעה. האוורד הוא שחקן בערך ברמה של אלישי כדיר, זה כאילו החתמנו את כדיר בתור זר.
חולק עליך בשני הסעיפים.
טיי מקי שחקן שאני לא סובל. בול הוגר מטורף אבל לא מספיק כישרון כדי להצדיק את זה. שחקן שתמיד הרגיש לי כאילו מחזיק מעצמו יותר מדי.
כן הוא שומר מצוין וגם ווינר לא קטן, אבל סקורר? נו בחייאת. הוא זורק מלא באחוזים זוועתיים ולפעמים מצליח להגיע ל-13 נקודות למשחק. זה סקורר? ממש לא השחקן שהייתי רוצה שיוביל את הקו האחורי שלנו.
מאט הווארד לעומת זאת שחקן שאני מאוד מחבב. היה פרוספקט גדול בקולג'ים ובעונתו האחרונה בבאטלר היה שחקן של 16+8. ציפו ממנו להיות אנ.בי.איי או טופ אירופי אבל זה היה גדול על הנתונים הפיזיים שלו. שחקן חכם, שומר טוב, שחקן שמשדרג את הקבוצות שלו. בעיני אם היה לנו את מאט הווארד במקום האוול העונה היינו מגיעים למקומות אחרים.
בסופו של דבר הוא כבר כמה שנים באירופה ומשחק בקבוצות הרבה יותר טובות מהפועל. הוא נתן שנתיים וחצי טובות בשטרסבורג, גם ביורוליג וגם ביורוקאפ. בעונה האחרונה אפילו נבחר לשחקן השישי בליגה הצרפתית.
האם הוא שחקן טוב? כן. האם זה השחקן שאנחנו רוצים לשים עליו הרבה כסף (והוא מרוויח לא מעט לדעתי)? לא בטוח. אני קצת חושש שזה שחקן שיכול להיות רול פלייר בקבוצות גדולות אבל לא יכול הרבה יותר מזה בקבוצות קטנות. מצד שני, אדלשטיין נניח ידע באופן קונסיסטנטי להוציא הרבה משחקנים כאלה (שחקנים של שיטה). אם יש עוד מאמן בארץ שיכול זה רק פרנקו.