תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 08:22

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 151 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 פברואר 2016, 13:58 
סמל אישי של המשתמש
אמרתי מזמן עוד לפני שהחלטתי לרוץ לבחירות שחייבים להביא מנהל מקצועי וזה דבר ברור מאוד שאכוון אליו ואלחץ
בכל מקרה אני חושב שמאמן צריך. להגיע רק אחרי מינוי שכזה ושהמנהל המקצועי ישים את ידו על מה שהוא מאמין בו ויכול לעבוד איתו בשיתוף פעולה
ולא למנות לו על הראש מאמן
כי אחרת מה עשינו?
אפשר להגיד שהבחירות הן בזמן כי עדיין יש זמן לפני שנגמרת העונה לעשות מעשים לתחילת העונה הבאה במתכונת של ההנהלה החדשה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: בחירות להנהלת הקבוצה
הודעהפורסם: 22 פברואר 2016, 14:19 
על פי מיטב שיפוטי הבחירות הללו חשובות במיוחד.

אנחנו נמצאים בפני הצורך לקבל החלטות חשובות מאד ונדרשת הנהלה שמתאימה לעמוד באתגר.

זה שונה ממה שהורגלנו לו בשנים האחרונות, שבה ההנהלה הנבחרת היתה יותר הנהלה פעילה של העמותה מאשר דירקטוריון. למיטב שיפוטי בקדנציה הבאה יידרש מההנהלה גם לתפקד כדירקטוריון, דהיינו לקבל החלטות אסטרטגיות.

האתגר החשוב הראשון שניצב בפני ההנהלה הבאה הוא האתגר של הבניית איזונים ובלמים בתוך תהליך קבלת ההחלטות המקצועיות. הדבר נדרש נוכח מה שראינו בשנתיים האחרונות. בכדי להקטין את הסיכון לקבלת החלטות שגויות (זו המטרה הריאלית) צריך להתבונן באופן שבו התנהלו הדברים עד כה, ולהסיק מסקנות לגבי השינויים הנדרשים במערכת שלנו (אין דגם אבסולוטי. לכל קבוצה צריך לבנות תהליך שבה לוקחים בחשבון מרכיבים ייחודיים ואת הנפשות הפועלות).

האתגר השני הוא בהתאמת מבנה הבעלות לצרכים שמציגה הנוכחות המתמדת בליגת העל. נראה לי שבדגם הנוכחי אנחנו קרובים למיצוי פוטנציאל ההכנסות מהקהלים המסורתיים של אוהדים ומממנים. מעבר לפעילות שנעשית היום באיתור תורמים ושותפים, צריך להכניס לתודעה את האפשרות של מתן זכיון לבעלים (בהתאם לכל ההתניות המוכרות). זה נושא שהורדנו מעל סדר יומנו וראוי שנתחיל לבנות את הרקע ליום שבו נעמוד בפני החלטות בתחום. ההנהלה הבאה צריכה לעסוק בנושא הזה מעבר לענין התיאורטי.

במקביל לשני אתגרים אלו נדרשת פעילות מתמדת בשימור ״רוח היחידה״ שלנו. אוהדים רבים הולכים ומתייחסים למועדון כמו אל מועדון רגיל, בבעלות ״מישהו״. צריך לשקם את המשמעות של ״הקבוצה שלנו״ מבחינת אוהדי הפועל ת״א, מבחינת חברות בעמותה, רכישת מנויים, ומאפייני השיח והאהדה.

ולכן, הבחירות הללו חשובות במיוחד. צריך לשים לצידו של רמי את האנשים שיוכלו לסייע לו לא רק בפינוי זמנו למטלות השוטפות שלו - הניהול המקצועי וגיוס הכסף. צריך את אלו שיחד עם רמי יוכלו להקפיץ את העמותה למעלה על ידי קבלת החלטות, ויישומן, בשלושת האתגרים שציינתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2016, 22:54 
assi כתב:
לי יש דעה שרמי הוא פשוט אדם ענק וכמו שאמרו פה לפני בלעדיו אין לדעת איפה היינו
רמי עייף רמי מותש לא קל לעשות הכל לבד ולהתמודד עם כל מה שמסביב
לדעתי אם נצליח לבוא ולהוריד ממנו כמה דברים ולשחרר אותו אז יתחיל להיות שינוי
המטרה שלי בכל הניסיון להבחר היא לבוא ולתת לרמי יד חזקה וללכת איתו יחד כדי לעשות ולשפר את כל מה שקורה
וברגע שתהיה יציבות אני בטוח שהוא יתפנה גם לטפל בדברים כמו שחקנים חוזים ואירגון הקבוצה כמו שרק הוא יודע

זו בדיוק הבעיה עם כל מי שרץ. שהם מחפשים "לעזור" לרמי במקום לבוא ולקבל החלטות יחד איתו ולפעמים גם בניגוד לדעתו. בשנים האחרונות רמי מחליט כמעט לבד וזו בדיוק הבעיה לדעתי. צריך שתהיה כאן דעה נוספת וחשיבה רעננה. ובעיקר מישהו עם מושג מינימלי בתחום המקצועי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2016, 22:55 
אוהד ותיק כתב:

אנחנו נמצאים בפני הצורך לקבל החלטות חשובות מאד ונדרשת הנהלה שמתאימה לעמוד באתגר.

זה שונה ממה שהורגלנו לו בשנים האחרונות, שבה ההנהלה הנבחרת היתה יותר הנהלה פעילה של העמותה מאשר דירקטוריון. למיטב שיפוטי בקדנציה הבאה יידרש מההנהלה גם לתפקד כדירקטוריון, דהיינו לקבל החלטות אסטרטגיות.

האתגר החשוב הראשון שניצב בפני ההנהלה הבאה הוא האתגר של הבניית איזונים ובלמים בתוך תהליך קבלת ההחלטות המקצועיות. הדבר נדרש נוכח מה שראינו בשנתיים האחרונות. בכדי להקטין את הסיכון לקבלת החלטות שגויות (זו המטרה הריאלית) צריך להתבונן באופן שבו התנהלו הדברים עד כה, ולהסיק מסקנות לגבי השינויים הנדרשים במערכת שלנו (אין דגם אבסולוטי. לכל קבוצה צריך לבנות תהליך שבה לוקחים בחשבון מרכיבים ייחודיים ואת הנפשות הפועלות).

האתגר השני הוא בהתאמת מבנה הבעלות לצרכים שמציגה הנוכחות המתמדת בליגת העל. נראה לי שבדגם הנוכחי אנחנו קרובים למיצוי פוטנציאל ההכנסות מהקהלים המסורתיים של אוהדים ומממנים. מעבר לפעילות שנעשית היום באיתור תורמים ושותפים, צריך להכניס לתודעה את האפשרות של מתן זכיון לבעלים (בהתאם לכל ההתניות המוכרות). זה נושא שהורדנו מעל סדר יומנו וראוי שנתחיל לבנות את הרקע ליום שבו נעמוד בפני החלטות בתחום. ההנהלה הבאה צריכה לעסוק בנושא הזה מעבר לענין התיאורטי.

במקביל לשני אתגרים אלו נדרשת פעילות מתמדת בשימור ״רוח היחידה״ שלנו. אוהדים רבים הולכים ומתייחסים למועדון כמו אל מועדון רגיל, בבעלות ״מישהו״. צריך לשקם את המשמעות של ״הקבוצה שלנו״ מבחינת אוהדי הפועל ת״א, מבחינת חברות בעמותה, רכישת מנויים, ומאפייני השיח והאהדה.

ולכן, הבחירות הללו חשובות במיוחד. צריך לשים לצידו של רמי את האנשים שיוכלו לסייע לו לא רק בפינוי זמנו למטלות השוטפות שלו - הניהול המקצועי וגיוס הכסף. צריך את אלו שיחד עם רמי יוכלו להקפיץ את העמותה למעלה על ידי קבלת החלטות, ויישומן, בשלושת האתגרים שציינתי.

כל מילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 12:45 
סמל אישי של המשתמש
רדנקו כתב:
assi כתב:
לי יש דעה שרמי הוא פשוט אדם ענק וכמו שאמרו פה לפני בלעדיו אין לדעת איפה היינו
רמי עייף רמי מותש לא קל לעשות הכל לבד ולהתמודד עם כל מה שמסביב
לדעתי אם נצליח לבוא ולהוריד ממנו כמה דברים ולשחרר אותו אז יתחיל להיות שינוי
המטרה שלי בכל הניסיון להבחר היא לבוא ולתת לרמי יד חזקה וללכת איתו יחד כדי לעשות ולשפר את כל מה שקורה
וברגע שתהיה יציבות אני בטוח שהוא יתפנה גם לטפל בדברים כמו שחקנים חוזים ואירגון הקבוצה כמו שרק הוא יודע

זו בדיוק הבעיה עם כל מי שרץ. שהם מחפשים "לעזור" לרמי במקום לבוא ולקבל החלטות יחד איתו ולפעמים גם בניגוד לדעתו. בשנים האחרונות רמי מחליט כמעט לבד וזו בדיוק הבעיה לדעתי. צריך שתהיה כאן דעה נוספת וחשיבה רעננה. ובעיקר מישהו עם מושג מינימלי בתחום המקצועי.

לבוא "לעזור " לרמי לא אומר שנהיה יס מנים של המערכת
עזרה כללוה לקחת אחריות על נושאים מסויים אשר מתחלקים בין אנשי ההנהלה ובכך כל אחד לוקח אחריות על מעשיו ותפקידיו
ובכך לוקח גם החלטות הקשורות לתפקיד שאותו הוא מבצע
אני לא חושב שנכון לדבר על חלוקת תפקידים ומי טוב במה לפני שיודעים מי נבחר
ואחרי כל זה יש סיור מוחות בתוך ההנהלה וכל אחד לפי קישוריו עושה את התפקיד
ככה "משחררים " את רמי ונותנים לו גב לביצוע תפקידים שהיו באחריותו
ורמי מתעסק בתפקידים שהוגדרו שהוא מטפל בהם
מכל האנשים שראיתי שהחליטו לרוץ אני לא רואה אחד שיבוא כדי לשמש תפאורה
יש חבורה של אנשים מאוד רצינים שרצים לתפקיד ואני מאושר שיש כאלו אנשים שמתמודדים איתי לתפקיד
זה נותן לי אופטימיות שלא משנה מי יבחר המצב טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 12:48 
סמל אישי של המשתמש
אוהד ותיק כתב:

אשמח שתסתכל על המצע שלי ותראה התייחסות לנושאים שדיברת עליהם פה

http://www.hapoeluta.com/%D7%90%D7%A1%D ... %90%D7%9C/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 13:43 
סמל אישי של המשתמש
אוהד ותיק כתב:

בעיניי כל דיון בסוגייה הזאת צריך קודם כל לבחון את המתרחש בקבוצות אחרות בליגה - האם ניתן בהסתכלות לאחור לאמר שישנו דגם מסוים שעבד בקבוצות אחרות לאורך זמן יותר טוב מאשר דגמים אחרים? אם כן כדאי לשקול לאמץ אותו כמובן.
לאחר מכן יש להבין מה העלות הכלכלית של מודל שכזה, ומה ההשלכות של יישומו על קבוצה בסדר הגודל התקציבי שלנו, אשר מופעלת ע"י עמותה ציבורית עם גירעון לא טריביאלי הפועלת ללא גב של בעל הון גדול או עירייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 14:28 
סמל אישי של המשתמש
red pepper כתב:
מהשמות שהעלתם מישהו פנוי? מישהו רלוונטי?

אפילו לא FEZ.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 15:20 
ItaiH6 כתב:
red pepper כתב:

אפילו לא FEZ.

שי האוזמן לא פנוי? נראה לי שהוא יצליח להתפנות מהטור בוואלה ומפרשנות הליגה הלאומית והיורוליג. גם עופר ברקוביץ' יגיע תוך שנייה אם יקבל הצעה מהפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 15:38 
סמל אישי של המשתמש
bergkamp כתב:
ItaiH6 כתב:
red pepper כתב:

אפילו לא FEZ.

שי האוזמן לא פנוי? נראה לי שהוא יצליח להתפנות מהטור בוואלה ומפרשנות הליגה הלאומית והיורוליג. גם עופר ברקוביץ' יגיע תוך שנייה אם יקבל הצעה מהפועל.

זה שיגיע תוך שנייה לא אומר שהוא פנוי.
אין לי מושג כמה שי האוזמן מרויח אצל הערוץ של השותף של שמעון וכמה יקשו עליו שם במקרה שירצה לעזוב אז אני לא יודע אם אנחנו יכולים להציע לו יותר בקבוצה שעיקר התקציב שלה אמור ללכת לזרים.

בכלל מה אמור לעשות מנהל מקצועי בקבוצה? להיות סקאוט משודרג? לקבוע את הסגל ואת הצוות המקצועי? להתוות סגנון תרגילים? מה בעצם ההבדל בין לתת למנהל מקצועי לעשות את מה שאתה לא רוצה לתת למאמן לעשות לבין לתת למאמן כבר לעשות את זה?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 16:00 
אל תשאל, הוא עושה עשרות אלפי דולרים מפרשנות ליגה לאומית. וערוץ הספורט ממש ימנע ממנו משרת מנהל מקצועי בהפועל כי הם פשוט מתים להציע לו לפרשן את ערוץ הקיבוץ של היורוליג בעונה הבאה והוא לא יוכל לסרב לזה. תגיד, לי אתה רציני? האיש אפילו לא שכיר בערוץ לדעתי.

מה אמור לעשות מנהל מקצועי בקבוצה? לנהל אותה מקצועית
להיות סקאוט משודרג? בין היתר להיות בקשר עם הסקאוט ולבנות מערך סקאוטינג מסודר עבור המועדון, בניגוד להיום שהסקאוטים עובדים עבור המאמן.
לקבוע את הסגל ואת הצוות המקצועי? כן
להתוות סגנון תרגילים? תרגילים בטח שלא, זה תפקיד המאמן. סגנון כן, בעיקר בכל הקשור לסגנון הזרים שמביאים לפה.
מה בעצם ההבדל בין לתת למנהל מקצועי לעשות את מה שאתה לא רוצה לתת למאמן לעשות לבין לתת למאמן כבר לעשות את זה? ההבדל הוא בכך ששרון אברהמי, עודד קטש ואדלשטיין כבר הוכיחו שאין להם הבנה של שוק הזרים, אין להם יכולת לקבל החלטות נכונות או לקבל החלטות בכלל (ארז). ובאופן כללי, שתהיה סמכות במועדון שמבינה כדורסל ולא אומרת אמן לכל דבר. ככה בדיוק נהרסו לך שלוש העונות האחרונות: ארז אמר שהוא לא מוצא רכז טהור במקום קאונסיל, קטש חשב שגייטס יתעורר בגלל הקהל ושמיימון הוא זר לגיטימי לליגה הישראלית, קטש חשב שבאטל יותר מתאים מגארט ושוולי גאדג' צריך להירשם לליגה, ואברהמי חשב שבאטל זה פרנצ'ייז פלייר ושוולטר שארפ יותר מדי סקורר עבור קבוצה שמגרדת 70 נקודות בקושי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 16:09 
סמל אישי של המשתמש
אני מסכים אתך לגבי המאמנים שהיו לנו אבל נניח מביאים מאמן שכן מכיר את שוק הזרים ואיך צריך לבנות קבוצה, או לחילופין מביאים מנהל מקצועי שיש לו קשרים והיכרות עם שוק הזרים אבל לא מבין איך צריך לבנות קבוצה אבל עדיין יצליח להרשים את ההנהלה (שבסופו של דבר כנראה עדיין תהיה חסרת הבנה בכדורסל באותה מידה של ההנהלות שמינו את שלושת המאמנים שאימנו אותנו בשנים האחרונות בליגת העל), איך דווקא העובדה ששקיים תפקיד כזה תשפר את הקבוצה מקצועית?
למשל אם גרג פופוביץ' מגיע לפה בתור מאמן אז מנהל מקצועי מקצועי מעליו יעזור לך? אם אתה מביא את קטש בתור מנהל מקצועי והוא מביא את ליאור ליובין בתור מאמן ואת שרון אברהמי בתור עוזר זה משדרג לך את הקבוצה?
בסופו של דבר מה שיקבע זה מי הסמכות המקצועית, לא מה הסמכות המקצועית שיש לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 16:20 
בדיוק. המי זה הדבר היחיד שחשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 16:32 
העניין הוא שמנהל מקצועי אמור להיות פונקציה שיש לה מחוייבות וקשר שונים למערכת ממאמן. לפחות ברמה העקרונית. אמורה להיות לו ראייה רחבה יותר. ארוכת טווח. מעבר לזה מנהל מקצועי אמור להיות גורם מאזן, כזה שמונע טעויות, שמתווה דרך. שמכיר את שוק השחקנים. שיודע איזה סוג שחקן חסר. שרואה דברים מזווית קצת אחרת.
באופן עקרוני אני הייתי מעדיף שראשית יהיה בהנהלה מישהו בעל ידע מקצועי, שיוכל לעשות מה שאקוניס עושה וג'ף רוזן עושה ואחרים. אני גם חושב שבמצב הנוכחי, חובה היה להנהלה לכפות על המאמן הבאה של גארד זר. בעיני זה משהו ברור. וההנהלה הייתה חייבת לעשות את זה (ולא צריך להיות אקוניס בשביל זה. הרי זה משהו ברור לגמרי) כמו שההנהלה לתפיסתי הייתה חייבת לומר לאברהמי שאוונס לא ישוחרר. כי זו החלטה שלה. והיא חושבת שאסור לשחרר אותו. ואם למאמן זה לא נאה - הוא מוזמן לעזוב. וכמו שההנהלה הייתה צריכה לדאוג שוולי ג'אדג' לא יירשם לליגה, כי ברור שהוא שחקן חלש שסתם יבזבזו עליו חילוף של זר.
להנהלה בסופו של דבר יש אחריות הרבה יותר רחבה מלמאמן והיא צריכה לקחת אותה. בעיני מנהל מקצועי זה כלי שיכול לאפשר לה לממש ביתר קלות את האחריות הזו.
מה שקורה עכשיו, שהמאמן מבקש שחקן ומביאים לו (בהתאם למגבלות תקציב וכו'), למרות שזה כאילו התנהלות נכונה ומקצועית, בעיני זו התנהלות מאוד לא נכונה וגרועה מאוד, וגם לא מוכיחה את עצמה (הפועל העונה קבוצה פשוט גרועה ומועמדת רצינית ביותר לרדת ליגה).
מועדון כדורסל לא יכול לשים את העתיד שלו בידיים של מאמן. וזה מה שהפועל תל אביב עושה כבר הרבה מאוד שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 17:10 
סמל אישי של המשתמש
הכל נכון, ואפילו מנוסח נהדר כשאתה לא מתלהם, אבל עדיין לא הסברת לי איך לשים את העתיד של מועדון כדורסל בידיים של מנהל מקצועי שונה מלשים אותו בידיים של מאמן, במיוחד כשמי שבוחר את האיש זו אותה הנהלה נבחרת שכנראה בשני המקרים תהיה לה אותה הבנה מינימלית מינוס בנושאים מקצועיים בכדורסל.
עקב כך לא ברור לי למה צריך להשקיע בנוסף למאמן, שבכל מקרה יהיה, גם בפונקציה שבסופו של דבר תמונה על ידי הועד המנהל הנבחר וחסר ההבנה (או בעל הבנה מעמיקה, זה לא משנה לצורך העניין) בכדורסל.

בסופו של דבר נראה לי שיש שני פתרונות אפשריים:
1) להמשיך במצב הנוכחי ולקוות שההנהלה חסרת ההבנה בכדורסל תבחר אנשי מקצוע שיתאימו גם אנושית וגם מקצועית.
2) לחזור לשריין מקום בועד המנהל למועמד שייבחר על הטיקט של הבנה בכדורסל והוא יהיה האחראי על הקטע המקצועי מטעם ההנהלה. הבעיה היחידה עם זה היא שמאז מערכת הבחירות השנייה אם אני לא טועה גם אנשי הכדורסל שנבחרו לועד המנהל העדיפו להתעסק בתחום השיווק ומציאת הספונסרים (אם בכלל) על להתעסק בכדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 17:26 
1. ראשית, אני לא בעד לשים את המועדון בידיים של מנהל מקצועי. הייתי מעדיף שמישהו מתוך המערכת יעשה את זה (חבר הנהלה, למשל), אבל כיוון שאין אחד כזה כרגע ייתכן שמנהל מקצועי זה מה שצריך. וגם אם ימונה מנהל מקצועי אני מצפה מההנהלה להיות מעורבת. מאוד. בכל החלטה מקצועית. לא שמים את המועדון בידיים של אדם אחד לעולם. זו התפיסה שלי.
2. אני חושב שאם ההנהלה תתייעץ עם האנשים הנכונים היא תמנה את האיש המתאים. אין תעודת ביטוח. ואפשר להיכשל גם ככה. אבל זה יקטין באופן משמעותי את הסיכוי להיכשל. יש פה אפילו בפורום כמה אנשים שכדאי להתייעץ איתם בנושא ואני בטוח שהם רק רוצים בטובתה של הקבוצה. כמו שאם היו מתייעצים עם האנשים האלה במהלך העונה אני חושב שהפועל הייתה במקום אחר לגמרי.
3. הביקורת שלי על ההנהלה היא לא על מידת ההבנה בכדורסל, אלא על מידת ההתערבות. או יותר נכון, על ההתערבות המועטה מאוד מאוד, לטעמי. אני כן חושב שיש בהנהלה אנשים שראו מספיק כדורסל בחיים שלהם, כדי להבין שהיה צריך להביא כבר מזמן גארד זר ברמה. אבל אני חושב שהם דוגלים בשיטות ניהול לא מתאימות שלא הוכיחו את עצמן ומובילות את המועדון למצב של ירידת ליגה. אני בהחלט חושב שבהנהלה יש מספיק אנשים שיש להם מספיק הבנה של סיטואציות בענף, רק שהם לא כופים את דעתם כשצריך. והרבה פעמים צריך. וכן, היו צריכים לומר לאברהמי: אתה לא מביא את קונגר. אתה מביא גארד זר. וזהו. ולא משנה מה המאמן רוצה. כי האחריות היא על ההנהלה. כי במקרה של ירידה מי שתצטרך להתמודד עם המצב הקשה זו ההנהלה.
4. הרעיון שהצעת על שיריון מקום בהנהלה הוא משהו שבהחלט צריך לשקול אותו. רעיון לא רע בכלל. וגם מנהל מקצועי הוא אופציה ראויה. אבל יש לא מעט כשלים בשנים האחרונות שההנהלה לטעמי הייתה יכולה למנוע, והיא לא עשתה את זה. כי לדעתי היא לא מעורבת מספיק. ופה הביקורת שלי. רמי ראה מספיק כדורסל בחיים שלו. וגם ידידיה. וגם יתר החברים. ולא צריך להיות מאמן, או שחקן עבר כדי לראות כמה דברים מאוד ברורים בניהול מקצועי של קבוצת כדורסל. ופה הביקורת שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 17:51 
אין שום משמעות לשיריון מקום בהנהלה למישהו עם רקע והבנה בכדורסל.
מה מונע מאיש כזה להבחר כיום?

בעניין של מעורבות הנהלה בנושאים מקצועיים, לדעתי השנה הייתה יותר מעורבות מכל שנה אחרת. ברור שהשנה הזאת היא כשלון עד עכשיו אבל אין פה איזה פתרון קסם שעובד במקומות אחרים וצריך רק ליישם אותו אצלנו והכל פתאום יהיה טוב יותר.

השאלה כאן היא למי צריכה לתת ההנהלה את הסמכות המקצועית העליונה. מכל מבחר השמות הדל מאוד שעלה כאן, לדעתי היחיד שיכול להתאים זה האוזמן, וגם אז תלוי באיזה מחיר ומי המאמן שיעבוד איתו.
עם כל הכבוד לעופר ברקוביץ אני לא ממש מבין איזה להצלחות גדולות הוא הגיע בשנים האחרונות בנס ציונה שעושות אותו כזה מועמד מבטיח.

ויכול להיות שזה לא באמת כזה מורכב, וצריך להביא מאמן יחסית צעיר וזול כמו נתי כהן שההנהלה מסתדרת איתו מצוין ,לשים את מירב הכסף על זרים שהסיכוי לטעות איתם הוא קטן יותר ולקוות שהפעם זה יתחבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 18:57 
תקציב הזרים של הפועל הוא בסדר גמור. הבעיה היא עם הזרים שהביאו. והבעיה היותר גדולה היא ההתמודדות עם הזרים שהביאו. למשל,לאפשר לוולי ג׳אדג׳ להירשם לליגה זה מחדל. מחדל שההנהלה לטעמי הייתה חייבת למנוע (בדיוק מסוג הדברים שאני מתכוון אליהם). למשל לאפשר את שחרור אוונס. בשביל זה לא צריך בהכרח מנהל מקצועי, אלא מעורבות אגרסיבית של ההנהלה. כמו למשל ההחתמה של קונגר, כשברור שחייבים גארד. זה מדהו שצריך לבוא להנהלה.
אז אם ההנהלה דוגלת בשיטת הניהול הזו, אז שתביא מנהל מקצועי שיעשה את מה שהיא לא עושה. אבל גם כשיהיה מנהל מקצועי אני חושב שההנהלה חייבת להיות מאוד מאוד מעורבת. האחריות היא עליה.
לגבי עופר ברקוביץ. אף אחד לא חסין מטעויות. לאורך השנים ברקוביץ הוכיח את אצמו כמאמן טוב, וככזה שכן יודע להביא זרים. הוא עשה את זה בלא מעט קבוצות. וגם בנס ציונה יש העונה לפחות שני זרים שאנחנו יכולים לחלום עליהם. סימפסון וגיינס.
להאוזמן יש רזומה לא עשיר, אבל בהחלט חיובי. ושניהם מועמדים ראויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 19:15 
סמל אישי של המשתמש
כמה זיוני מוח והשם היחידי שנזרק לאוויר זה כתב (שאני מאטד אוהב לקרוא)מוואלה????
אפילו בתור קופמנים אתם פאתטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 20:03 
purvis short כתב:
תקציב הזרים של הפועל הוא בסדר גמור. הבעיה היא עם הזרים שהביאו. והבעיה היותר גדולה היא ההתמודדות עם הזרים שהביאו. למשל,לאפשר לוולי ג׳אדג׳ להירשם לליגה זה מחדל. מחדל שההנהלה לטעמי הייתה חייבת למנוע (בדיוק מסוג הדברים שאני מתכוון אליהם). למשל לאפשר את שחרור אוונס. בשביל זה לא צריך בהכרח מנהל מקצועי, אלא מעורבות אגרסיבית של ההנהלה. כמו למשל ההחתמה של קונגר, כשברור שחייבים גארד. זה מדהו שצריך לבוא להנהלה.
אז אם ההנהלה דוגלת בשיטת הניהול הזו, אז שתביא מנהל מקצועי שיעשה את מה שהיא לא עושה. אבל גם כשיהיה מנהל מקצועי אני חושב שההנהלה חייבת להיות מאוד מאוד מעורבת. האחריות היא עליה.
לגבי עופר ברקוביץ. אף אחד לא חסין מטעויות. לאורך השנים ברקוביץ הוכיח את אצמו כמאמן טוב, וככזה שכן יודע להביא זרים. הוא עשה את זה בלא מעט קבוצות. וגם בנס ציונה יש העונה לפחות שני זרים שאנחנו יכולים לחלום עליהם. סימפסון וגיינס.
להאוזמן יש רזומה לא עשיר, אבל בהחלט חיובי. ושניהם מועמדים ראויים.

מי אמר לך שבכל ההחלטות האלה שאתה חוזר עליהן שוב ושוב כטעויות פטאליות (שנעשו דומות להן בכל קבוצות הליגה ונמאס כבר להביא דוגמאות) ההנהלה לא הייתה מעורבת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 23:44 
מצטער, אבל אני לא רואה קבוצות אחרות עושות טעויות כמו שהפועל עשתה. טעויות קשות? בוודאי. אבל טעויות כאלה? אני מחפש ומחפש ומתקשה למצוא.
לא רואה עוד קבוצה בליגה שהייתה עולה למשחק בלי גארד זר מבחירה. לא רואה עוד קבוצה בליגה שהייתה נותנת למאמן שלה לשחרר את הסקורר המוביל שלה. לא רואה את זה קורה. אם כבר אז אני רואה הנהלות שיבהירו למאמן שלהן ששחקן כמו אוונס לא משוחרר לשום מקום.
להתחיל עונה עם וולי ג׳אדג׳? זה משהו שיכול לקרות בקבוצות אחרות. מסכים. זרים לא טובים כולן מביאות.
אבל את הטעויות שהפכו את הפועל למועמדת רצינית מאוד לירידה, אני ממש לא רואה קבוצות אחרות עושות. צר לי. ההתנהלות של הפועל מבחינה מקצועית, ואני מדגיש, מקצועית, כי על זה הדיון, לטעמי כרגע פשוט לא מתאימה לליגת העל. והיא הגורם לכך שעונה אחרי עונה יש להפועל את מצבת הזרים החלשה בליגה או כמעט הכי חלשה בליגה.
אפשר לומר ״נו, הרבה קבוצות מתנהלות ככה״, אבל אני לא חושב שזה נכון, ואני חושב שאני מכיר את הענף הזה מספיק טוב.
וגם תסתכל על מה שקורה בפועל. כל הקבוצות השתפרו ורק הפועל נחלשה. ההחתמה של קונגר זה השיא. קבוצה שהחיסרון המרכזי שלה הוא גארד יוצר מביאה עוד פורוורד. זה הרי בלתי נתפס. אין לזה שום הסבר. והנה, זה קורה.ואף אחד לא עצר את זה. אז אפשר לומר שקונגר היה אמור להחליף את וויליאמסון. אבל קבוצה מקצוענית שרוצה להצליח, לטעמי, הייתה חייבת לעצור את ההחתמה של קונגר, ולנצל את השבועיים פגרה כדי להביא גארד. הפועל לא עשתה את זה והפכה את עצמה למועמדת עוד יותר גדולה לרדת ליגה. זה משהו שאני לא רואה אותו קורה בקבוצה אחרת בליגה. יודע מה? גם לא בליגה השניה.
צר לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 00:05 
זה שאתה לא רואה את הדוגמאות לא אומר שהן לא קיימות..
אז יאללה סתם אחת טרייה שיהיה להוסיף לאוסף: קרית גת החתימו זר לפני כמה ימים אחרי שמשחקים בערך חודש עם 3 זרים. השחקן הזה לא שיחק אתמול במשחק ההפסד שלהם נגד הרצליה. תבדוק למה.
מעניין אם זה היה קורה בהפועל תל אביב זה היה נכנס לרשימת הטעויות או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 05:56 
red pepper כתב:
זה שאתה לא רואה את הדוגמאות לא אומר שהן לא קיימות..
אז יאללה סתם אחת טרייה שיהיה להוסיף לאוסף: קרית גת החתימו זר לפני כמה ימים אחרי שמשחקים בערך חודש עם 3 זרים. השחקן הזה לא שיחק אתמול במשחק ההפסד שלהם נגד הרצליה. תבדוק למה.
מעניין אם זה היה קורה בהפועל תל אביב זה היה נכנס לרשימת הטעויות או לא.

והקלע המוביל הנפלא ששוחרר לא מצליח לקבל דקת משחק בנהריה וגם שם במועדון הכושל הזה שוב עולים אותם קולות של בעיות בחדר ההלבשה איתו. כנראה שאותו אדיוט ששחרר אותו מהפועל עובד גם בנהריה ומסרב לתת לו לשחק, על אף שהוא עילוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 07:15 
1. מה שקרה לקריית גת לא היה תלוי בהם ויכול לקרות לכל קבוצה. וגם קרה בעבר לקבוצות אחרות. ואת שלושת הזרים האחרים של קריית גת אני מביא עכשיו להפועל. איפה הם ואיפה הזרים של הפועל. לא אותה רמה בכלל.
2. ולגבי אוונס בנהריה. מצחיק מה שאתה כותב, ארדיטי. כי כל הסיפור הוא שלנהריה, הקבוצה הכושלת הזו שהפועל צריכה משקפת כדי לראות אותה בטבלה, יש ארבעה זרים יותר טובים מאוונס, אז הוא לא בסגל. ארבעה זרים שהפועל היתה מוכנה שעכשיו יהיו אצלה.
אתה מבין? מי שהיה הסקורר המוביל שלך הוא הזר החמישי בטיבו בנהריה. אם רצית לסכם את הכישלון של הפועל במשפט אחד, אז הנה.
לא שאני חלילה חושב שאוונס הוא איזה שחקן מדהים של פעם בדור. אבל הוא שיחק טוב, היה הסקורר המוביל. ושחקן כזה לא משחררים. ואני משוכנע לגמרי שאף קבוצה אחרת לא הייתה משחררת אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 09:01 
הצורה שבה אתה בונה מציאות אלטרנטיבית היא מרשימה. באמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 10:24 
אני מבין שפרויס אגרסיבי ומושך אש, אבל בגדול הוא צודק ולפחות ל- 80% מדבריו אני מסכים. שתי העונות האחרונות רק מלמדות שללא שינוי תפיסה מקצועי לא נוכל להתקדם, אולי נוכל להתקיים (ואולי לא), אבל לא יותר מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 11:27 
מה זה אומר שינוי תפיסה מקצועי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 12:03 
מה זה אומר שינוי תפיסה מקצועי? זה אומר מינוי איש מקצוע מוכח למספר שנים, שיהא מעל המאמן, ושיהיה אחראי להחתמת שחקנים, מאמנים וכל כיוצ"ב,
מעין "ועדה מקצועית" של איש אחד. איש המקצוע האמור יפעל במסגרת התקציב שיועמד לרשותו על ידי הנהלת המועדון ולא יוכל לחרוג ממנה.
זה גם אומר שידידיה (למשל) לא יוכל לקבל החלטות מקצועיות, לא בגזרת המאמן ולא בגזרת השחקנים (ואני לא אומר שעד עכשיו הוא קיבל החלטות כאמור).
איש המקצוע יפעל ליישום המדיניות של הנהלת המועדון ולהגשמת המטרות שיוצבו בפניו על ידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 12:14 
סמל אישי של המשתמש
לא מכיר הרבה מאמנים שיסכימו לעבוד תחת איש כזה באופן פורמאלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 12:18 
אז שלא יאמנו בהפועל. גם באן בי איי הם לא היו מסכימים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 151 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: