לפי כתבה בגלובס שעוסקת בשינוי שמו של נוקיה למנורה מבטחים, זה נראה שקריאת שמו של אולם אריק איינשטיין ע"ש ספונסר היא כבר עובדה די מוגמרת.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000993541מעט היסטוריה. ההיכל ביד אליהו הוא היחיד עד היום בישראל שמכר את הזכויות המסחריות על שמו, בדומה למה שעושים כבר שנים ארוכות בכל העולם. בקרוב יצטרף אליו אולם חדש נוסף - הדרייב-אין שישמש את הפועל ת"א כדורסל, שגם אליו ייצא מכרז לאיתור ספונסר.
לגבי הטמעת שמו של האולם ע"ש הספונסר בקרב הציבור והתקשורת:
ההצלחה של הטמעת החסות קשורה גם לאבחנה שעושים בשוק הפרסום בין מותגים ש"נולדו מחדש", לתוך ואקום, לבין כאלו שצריכים להחליף מותגים קיימים. "יש יתרון גדול כשאתה ממתג בניין חדש או אחרי שיפוץ מאוד גדול, למשל עכשיו כשיפתחו את אולם הדרייב-אין ויתנו לו שם חדש - זה יהיה הרבה יותר קל", אומר פרצלינה.
בכתבה גם מספרים איך הם עשו את המוות לכולם עד שהשם נוקיה הוטמע לאחר עשרות שנים של יד אליהו. זה כנראה מה שיקרה גם אצלנו והגיוני שצפוי לנו מאבק כלשהו בעניין הזה:
פרצלינה מתאר את האופרציה המורכבת והתוקפנית שבה פעלו בזמנו מול העיתונאים. "ככל שההנהלה תתעקש יותר ותנג'ס לכתבים ולשדרים ותהיה ערנית לעניין - אז זה יוטמע", הוא אומר. "אם עיתונאי כותב 'יד אליהו', ואחרי שעה לא יקבל טלפון - זה לא יעבוד. בזמנו עשינו פגישות עם כתבי הספורט, שהם המסקרים העיקריים. היו מערכות שלא התיישרו עם הבקשה שלנו להגיד או לכתוב 'היכל נוקיה', ובמקרים האלו עלינו למעלה למנהלי העיתונים ולבעלי תחנות השידור".
פרצלינה מתאר נוהל של פתיחת חמ"ל. "הייתי יושב במשרד בהיכל ומבקש מהילדים שלי ומאשתי לסמס לי מיד אם הם שומעים בשידור 'יד אליהו', ותוך כדי משחק הייתי הולך לשדרים, לניב רסקין או לחבר'ה בערוץ הספורט, ומבקש מהם לתקן. בתקופה הראשונה הייתי מציב ליד המוניטור שלהם שלט נייר גדול שבו כתוב 'היכל נוקיה', שיהיה להם מול העיניים. שלא ישכחו. בעניין הזה צריך את שיתוף הפעולה של כולם - של אנשי מכבי ת"א, שיגידו בכל ריאיון את השם הנכון. כולם חייבים להיות פנאטיים, אחרת זה לא יעבוד"
"בזמנו אלי סהר התחיל לכתוב ולקרוא להיכל 'נוקיהו', זה הטריד אותי כי זה שם נחמד ואם היה משתרש - מאוד היה קשה להוציא את זה. צלצלתי לסהר, ודרשתי ממנו שיפסיק עם זה. בסוף הוא הפסיק".
אה והספקתי כבר לשכוח כמה אני שונא את פרצלינה.