הקפטן מדבר אליכם
ציטוט:
מדהים!!!!
שוב לא נרדם ושוב בא לי לצעוק את מה שאני מרגיש...
אז קודם כל תודה, תודה על כל התמיכה והאהבה שקיבלנו היום. המשחק היום היה ללא ספק הכי מרגש שהיה לי בקריירה. מה שקרה בסוף זה רגע שאני לא אשכח כל החיים (וזאת בעיה לא קטנה כי זה אומר שיהיה לי מאוד קשה להירדם מעכשיו).
אבל יותר מהכל יצאתי עם כמה תובנות מהערב הזה. תובנות שידעתי כבר הרבה זמן אבל הן פשוט התעצמו היום פי 100. אני יודע שלא כולם יסכימו איתי אבל אני יכול להגיד את זה היום בכל רם: מזל שהרסו את אוסישקין. לא רק בגלל שקיבלנו בית גדול יותר אלא בעיקר בזכות הקבוצה שקמה מההריסות של אוסישקין. זה לא שאני מסכים עם ההריסה, להיפך, אני חושב שהפעולה הייתה מלווה בהרבה אטימות וחוסר כבוד כלפי האוהדים וגם חוסר כבוד לספורט ולהיסטוריה שהלכה ביחד עם ההריסה. אך עם זאת, מתוך ההרס והייאוש קמה קבוצה של אנשים שעשו את הבלתי יאמן. זה התחיל ממאור הראל ושחור שמתוך ייאוש הלכו ורשמו קבוצה חדשה באיגוד בליגה ב'!!! אני אפילו לא יכול להתחיל לדמיין את הקשר בין הקבוצה והעמותה שקמה בפגישות הראשונות עם יונתן לרנר, נועה סקלי, אורי שלף ואבי כץ לבין מה שראינו הערב, וכל זה לפני רק שבע וחצי שנים... בזכות ההריסה זכינו בקבוצה שהיא ההפך הגמור (ברמה הניהולית) מהפועל הישנה. אני לא רוצה לשכוח אף אחד וחשוב לי להדגיש שאליהם כמובן, הצטרפו כל מי שהיה היום על הפרקט בטקס לפני המשחק ואני לא רוצה לגרוע מהתרומה של אף אחד מהם.
אבל מעל כולם יש את רמי כהן, שאין לי מילים לתאר את האיש. אני לא יכול לחשוב על עוד בן אדם אחד ביקום שיוכל היה להרים את הפרויקט הזה בצורה כל כך מעוררת כבוד. רמי הפך את המועדון הזה למועדון שמנוהל בצורה נקיה וטהורה ואני באמת מאמין שרק בזכות זה התהליך היה כל כך מהיר. הוא לא הסתנוור מהכוח שיש לו בידיים והמשיך וממשיך לנהל את המועדון הזה בגובה העיניים עם התייחסות לכל אוהד או שחקן באותה הרצינות, ההקשבה והנתינה. בלי לסתות ימינה או שמאלה מהדרך שהוא מאמין בה. רמי לבד החזיר לי את האמון והאהבה למקצוע הזה, אין לכלוך, אין תרגילים. הוא פשוט ניקה את כל הדברים שלפעמים הגעילו ודחו אותי. אני מוצא את עצמי לוקח את חוסר האגו שלו ואת הרצון שלו רק לתת ולהפוך את הפועל למועדון גדול ומצליח יותר כמובן מאילו. אז חשוב לי להגיד כאן תודה ושזה ממש לא מובן מאליו. אני יודע שזה יכול להישמע כמו התחנפות אבל זה לא ממש מעניין אותי. ממש חשוב לי להגיד ולהדגיש כמה קרדיט, לפחות לדעתי, מגיע לרמי על המקום שהמועדון הזה הגיע אליו.
אני אסיים בזה שבזמן שאני כותב את השורות האלה וחושב על מה שרמי ומאור הצליחו להרים ואני לא מפסיק להריץ בראש את "הבלדה על יואל משה סלומון" ובמיוחד את הבית:
אמר אז יואל סלומון
ושתי עיניו הוזות:
"אני נשאר הלילה פה
על הגבעה הזאת".
אני לא יכול שלא לראות את ההקבלה להזיה המטורפת הזו שבין פתיחת קבוצה בליגה ב' למה שקורה היום. מגיע להם הרגע הזה שיש להפועל בית חדש.
מגיע לכל הקהל האדום הזה להגיד את המשפט "יש להפועל בית!!!"
אז שוב תודה ולילה טוב.