ציטוט:
היועץ המשפטי של איגוד הכדורסל, עו"ד רונן ויינברג, אומר כי הוא לא יכול להעמיד קבוצות לדין בגין קללות של האוהדים, אלא אם מדובר בגידופים הקשורים לשואה או נאצה.
ציטוט:
השבוע החליט היועץ המשפטי ויינברג להעמיד לדין את הפועל ת"א, זאת בעקבות התקרית בה היה מעורב סופוקליס שחורציאניטיס. היועץ כתב כי האדומים יעמדו לדין "בעקבות התנהגות קהל הקבוצה וכן בגין השמעת ביטויי האלימות והנאצה שהושמעו על ידם לפני תחילת המשחק ובמהלך המשחק". זאת, אגב, בלי שהיה דו"ח של השופטים או של משקיף המשחק, שלמה רבינוביץ', שמיהר בסיום המשחק לחדר השופטים כדי לשמש בכובע השני שלו, כיו"ר הוועדה המקצועית של איגוד השופטים
ציטוט:
לפני פחות מחודש, במשחק של אליצור רמלה נגד רמת השרון, העביר משקיף המשחק דו"ח ממנו עלה כי הושמעו ביטויים אלימים ע"י הקהל של רמלה כלפי המאמנת אוסטפלד: "אורנה זונה". אך שימו לב מה כתב על כך עו"ד טל אור ממשרד היועץ המשפטי של איגוד הכדורסל :"בנסיבות העניין, בין היתר לאור האמור בדו"ח המשקיף ולאור העובדה כי לא מצוי בתקנון המשמעת סעיף האוסר השמעת ביטויי אלימות מילולית (קללות וגידופים), לא ניתן להעמיד לדין משמעתי את הקבוצה".
ציטוט:
בין שאר הקריאות הקשות מאוד שהשומעו כלפי אוסטפלד היו: "אורנה זונה, אורנה כריש, אורנה מוצצת לכל ג'ואריש, אורנה זונה, מוצצת לכל השכונה, אורנה אוסטפלד בת זונה ויאללה רמלה מלחמה, אורנה שרמוטה מזדיינת, נזיין אותך בתחת". (הקללה האחרונה עשויה להיחשב כמסיתה לאונס).
למרות הדברים הקשים, היועץ המשפטי של האיגוד שטיפל בכך, עו"ד שוקי קרמר, החליט שלא להעמיד את רמלה לדין, זאת משום שלא היה מדובר בקללות גזעניות, אלא רק באלימות מילולית.
ציטוט:
עו"ד רונן ויינברג אמר בתגובה לדברים: "ההבדלים בין קריאת 'זונה' לקריאות שואה ואלימות הם גדולים. גם בתי המשפט קבעו לא אחת שלקלל כך שופט זה בגדר חופש הביטוי. יש לי גם החלטות של בית הדין של איגוד הכדורסל שאי אפשר להעמיד על כך לדין. אני מנסה כבר הרבה זמן לתקן את תקנון המשמעת, אני לא מוכן לקבל, ולא חושב, שמישהו צריך לקבל קללות במגרשים".