תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 20:45

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 388 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: זה פשוט שערוריה מה שהולך עם המנויים...
הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 09:31 
סמל אישי של המשתמש
בהנחה שאנחנו נשארים בהדר יוסף
הפתרון המתבקש צריך להיות להכניס בהקדם את המערכת של הברקודים
ולמכור ניקובים ב30-40 שקל, כשהסכום מתחלק בין העמותה לבעל המנוי.
כך גם נחזיר את עלויות המערכת (אם אפילו 100 איש יקנו כל משחק כרטיס בשיטה הזאת, כבר זה מכניס לעמותה 30 אלף שקל) וגם ניתן תמריץ לאנשים להודיע כשהם לא מנצלים את הניקוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 10:11 
אם נלך לאולם מחוץ לעיר הטיעון של ''אין לנו איפה לשחק בעיר שלך,חולדאי'' יהיה חזק לא פחות מאם נשאר מהדר יוסף ונוגבל ונסבול ונעשה בערך אותה טענה.
נוקיה לא מתאים ולא רק בגלל סיבה אידיאולוגית כזאת או אחרת.
להלחם מאיזה שהיא סיבה על הדר יוסף שהוא יענו ''המגרש הביתי'' זה סתם שטות. אין משהו ביתי בהדר יוסף.
ההנהלה חייבת לברר אופציות של אולמות כמו הפחים ובית מכבי ולבדוק אם מבחינת כסף וזמן שכירות זה ישים. אם כן אז חובה עלינו לעבור לשם.
וגם אם לא,עדיין פיתרון אחר שעלה פה של משחקים רגילים בהדר יוסף ומשחקים גדולים באולמות אחרים יותר טוב מהלתקע באולם הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 10:23 
סמל אישי של המשתמש
עובדיה כתב:
יאללה בואו נמשיך לעשות סמיילים משתחווים ונמשיך להתרפק על העבר ונמשיך לעמוד באותו מקום שבו נעצרנו, דווקא כשיש לנו הזדמנות לשנות דברים

זה לא הפועל.

"זה לא הפועל" , ממש אתה תכתיב לנו לשחק בנוקיה ותגיד לנו שאנחנו לא הפועל

תגיד נגד אשדוד לדוגמה אתה חושב שיגיעו ה-5000 שאתה רוצה? לא, יגיעו 800 בלחץ, וזה כשאני לא מכליל את האופציה של חרם רציני, זה יעלה לנו הון תועפות, הערכים ילכו לפח, תצא קבוצה מכוערת, ממוסחרת, כנראה שלא תשחק משהו, ועוד ועוד.

ולמה? כי הוידאו שלך מיוטיוב נראה מגניב. 3000 מתוך ה5000 שהיו בכלל לא חברים וזה בכלל לא מעניין אותם.

תרד מהעניין, זה לא יקרה, וזה סופר מרגיז אתה כל פעם מעלה את זה ולא חושב על ההשלכות של הרעיונות הטיפשיים שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 11:24 
הפועל כתב:
כך גם נחזיר את עלויות המערכת (אם אפילו 100 איש יקנו כל משחק כרטיס בשיטה הזאת, כבר זה מכניס לעמותה 30 אלף שקל) וגם ניתן תמריץ לאנשים להודיע כשהם לא מנצלים את הניקוב

פתרון מעולה ! השאלה איך להעביר בר קוד לצד שלישי , מעריך שלא יהיה פשוט ליישום אבל כפתרון הוא מעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 11:44 
סמל אישי של המשתמש
אני בטוח שאפשר למצוא לזה פתרון במסגרת המערכות הקיימות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 11:58 
סמל אישי של המשתמש
קודם ניקח גביע אחרי זה כתב:
הפועל כתב:

פתרון מעולה ! השאלה איך להעביר בר קוד לצד שלישי , מעריך שלא יהיה פשוט ליישום אבל כפתרון הוא מעולה.

אין שום בעייה. אם הכרטיס לא מנוצל, הברקוד שלו מבוטל (לאותו משחק), ומודפס כרטיס נייר לאותו המיקום, שיימכר בקופות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 12:11 
סמל אישי של המשתמש
ירדן כתב:
עובדיה כתב:
יאללה בואו נמשיך לעשות סמיילים משתחווים ונמשיך להתרפק על העבר ונמשיך לעמוד באותו מקום שבו נעצרנו, דווקא כשיש לנו הזדמנות לשנות דברים

זה לא הפועל.

"זה לא הפועל" , ממש אתה תכתיב לנו לשחק בנוקיה ותגיד לנו שאנחנו לא הפועל

תגיד נגד אשדוד לדוגמה אתה חושב שיגיעו ה-5000 שאתה רוצה? לא, יגיעו 800 בלחץ, וזה כשאני לא מכליל את האופציה של חרם רציני, זה יעלה לנו הון תועפות, הערכים ילכו לפח, תצא קבוצה מכוערת, ממוסחרת, כנראה שלא תשחק משהו, ועוד ועוד.

ולמה? כי הוידאו שלך מיוטיוב נראה מגניב. 3000 מתוך ה5000 שהיו בכלל לא חברים וזה בכלל לא מעניין אותם.

תרד מהעניין, זה לא יקרה, וזה סופר מרגיז אתה כל פעם מעלה את זה ולא חושב על ההשלכות של הרעיונות הטיפשיים שלך.

אתה לא מבין שכל אוהד שם הוא חבר עמותה פוטנציאלי!??!?! ויש לו אחים?!?! ובני דודים?!?! וחברים?!?!?!

ובכלל, ההצעה שלי הייתה לארח רק משחקים גדולים שם

אין שום ערכים בלשחק בהדר יוסף
מקום שאפילו הווי-פי בו זה מכבי

לא ייאמן עד כמה אנחנו אטומים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 12:31 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
כולם מדברים על זה שבושה שלא יהיו כרטיסים למכירה, על זה שאי אפשר להתקדם ולשאוף להגדלת בסיס האוהדים, על זה שאין יותר תמריץ לאנשים שעוד לא עשו חברות בעמותה לעשות חברות בעמותה.
כולם צודקים.

מה שהרבה יותר מפריע הוא זה שכאן באשכול כבר שני אנשים כתבו שהם לא מתכננים לממש את המנוי חוץ מאשר למשחקים הגדולים ואני שמעתי את זה כבר מעוד כמה אנשים אחרים.
עם כל הסולד אאוט אני מעריך שלפחות חצי הדר יוסף יהיה ריק ברוב משחקי הבית ולא יהיו כרטיסים שאפשר למכור בשביל לקזז את הקרחות (לכל מי שבונה על זה שאנשים יודיעו שהם לא באים ועל סמך זה ידפיסו כרטיס למקום שלא לא נותר לי אלא לומר לו שהוא חי בסרט. באולם שהוא סולד אאוט מבחינת מנויים המשטרה לא תחתום על כרטיס אחד שיופץ ליציעי הקבוצה הביתית).
הפתרון היחיד שאני רואה לבעיה הזאת, וגם הוא יכול להתקיים בתנאי שדרבי ומגדל יתקיימו בסיבוב השני ו/או מספיק מאוחר בסיבוב הראשון, הוא להכריז כבר עם קבלת הגרלת המשחקים שמנוי שלא נוקב X פעמים עד הדרבי לא ינוקב גם בדרבי. זה ייתן תמריץ למנויים או להגיע גם למשחקים הרגילים או להעביר את המנוי שלהם לאנשים שרוצים להגיע ולא השיגו מנוי (בתקווה שהם יתנו את העברת המנוי לחברי עמותה בלבד, מה שעדיין ייתן תמריץ לאנשים לעשות חברות בעמותה. כנ"ל לגבי מנוי שלא יכול להגיע לדרבי/מגדל).

בכל מקרה להעביר לנוקיה זה בדיחה כי בכל מקרה גם עם הסולד אאוט מספר האוהדים באולם לא יתקרב ל1000 ברוב המשחקים.

:LOL2:

שמעו, אתם חייבים לעשות תחרות הרעיון הכי מנותק והזוי.
כן, בוא נמכור לאנשים משהו שכולל משהו, ואחרי שהם שילמו נספר להם שבעצם הם לא יכולים לממש אותו אם הם לא ימלאו תנאי ככה וככה.
באיזה עולם מקביל אתה חי כשאתה מציע שטויות כאלה?

בחייאת, שתה כוס מים ותחשוב על מה שכתבת.

אני מבין את העצבים על זה שהדר יוסף יהיה חצי ריק ואנשים יחפשו כרטיסים/מנויים שלא בשימוש, אבל נו באמת...

ציטוט:
גם אם לא,עדיין פיתרון אחר שעלה פה של משחקים רגילים בהדר יוסף ומשחקים גדולים באולמות אחרים יותר טוב מהלתקע באולם הזה.

עוד רעיון מטומטם. הפועל ת"א צריכה לשחק את כל משחקי הבית שלה באולם הביתי שלה. אם זה יהיה הדר יוסף אז הדר יוסף ואם זה יהיה בראשל"צ אז בראשל"צ. אבל די כבר עם השטות הזאת של לנדוד לאולמות אחרים במשחקים גדולים ולוותר על הביתיות. יש אולם ביתי ובו צריכים להיערך כל משחקי הבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 12:44 
סמל אישי של המשתמש
מה עם אופציה של למכור כרטיסים למשחקי בית שבועיים לפני המשחק?
הכרטיסים יהיו לא אמיתיים לכאורה והמכירה תיסגר שבוע לפני המשחק.
בשבוע הזה כל מי שאין לו מנוי ורוצה כרטיס "יקנה כרטיס" (זה יכול להיות התחייבות בטלפון,יכול להיות לשלם מחיר כרטיס ומקסימום אחרי זה לקבל כסף בחזרה..) וכל מנוי שלא יגיע למשחק יוכל למכור את הניקוב של לעמותה בזמן הזה.
במידה והיחס בין ההיצע לביקוש יהיה שוויוני או אפילו לכיוון ההיצע, המשחק יערך בהדר יוסף. במידה והיחס יהיה לטובת הביקוש, לפי גודל ההפרש, נקבע איפה לשחק את המשחק הרלוונטי, פחים,מכבי,נוקיה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 12:54 
lapidus כתב:
מה עם אופציה של למכור כרטיסים למשחקי בית שבועיים לפני המשחק?
הכרטיסים יהיו לא אמיתיים לכאורה והמכירה תיסגר שבוע לפני המשחק.
בשבוע הזה כל מי שאין לו מנוי ורוצה כרטיס "יקנה כרטיס" (זה יכול להיות התחייבות בטלפון,יכול להיות לשלם מחיר כרטיס ומקסימום אחרי זה לקבל כסף בחזרה..) וכל מנוי שלא יגיע למשחק יוכל למכור את הניקוב של לעמותה בזמן הזה.
במידה והיחס בין ההיצע לביקוש יהיה שוויוני או אפילו לכיוון ההיצע, המשחק יערך בהדר יוסף. במידה והיחס יהיה לטובת הביקוש, לפי גודל ההפרש, נקבע איפה לשחק את המשחק הרלוונטי, פחים,מכבי,נוקיה..

אחד הרעיונות ההזויים ששמעתי...

בכל מקרה, יש עיקרון שעולה פה ואני מסכים איתו, ברגע שנקבע האולם הביתי שבו נשחק השנה, אז זה האולם הביתי ובו נשחק את כל המשחקים שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 13:23 
סמל אישי של המשתמש
יש לי רעיון טוב. במקום שאנשים יתקשרו כדי לומר שהם לא מגיעים, לעשות תוכנה באתר האינטרנט שבו המנויים מאשרים הגעה (לא עולה שקל ליצור משהו כזה). תהליך של דקה אחת. כך אנחנו נדע שאלה שבאמת באים כל משחק, יאשרו תמיד בלי לחשוב, ואלא שלא , אז נוכל למכור את כרטיסיהם בקלות. כך יקרה מצב שלא שכל הכרטיסים של מי שלא מתכוון להגיע יהיו למכירה, ואלא שקנו מנוי רק לדרבי (סיטואציה לא נעימה ) יקבלו את מבוקשם, כולם שמחים, כולם מרוצים.

התוצאה הסופית היא שברוב המשחקים יהיה מלא או כמעט מלא, ואוהדים חדשים יוכלו כל הזמן לבוא להגיע, חוץ מהמשחקים הגדולים, מה שיגרום להם לרצות לעשות מנויי בשנה הבאה.

טוב לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 14:22 
סמל אישי של המשתמש
עוד פיתרון, טיפה יותר חוקי, פרקטי וראוי הוא לשחרר כרטיסים מרגע השריקה ע"ב מקום פנוי, במיוחד לעליון שם ההתמדה ככל הנראה לא תהיה גבוהה. ספירה של מספר הנכנסים נעשית במילא.
אפשר להחליט שמנוי שלא מגיע עד 5 דקות (פיזית או לפי שעון המשחק) לאחר השריקה ולא הודיע על כך, מבוטל הניקוב לאותו משחק והוא נמכר לאוהד אחר שרוצה להיכנס (גילוי נאות, אני). במרבית המשחקים ממילא יהיו מקומות רבים פנויים ואני מניח שגם אם הפתרון שאני מציע ייושם גם בתוספת כל הקונים ישארו מקומות פנויים, כך שגם אם מישהו מאחר ולא הודיע סביר להניח שיוכל להכנס.
כמובן שזה ישים רק במשחקים לא אטרקטיביים במיוחד בהם ניתן להניח שמנויים רבים לא יגיעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 15:20 
סמל אישי של המשתמש
אני גר די קרוב להדר יוסף ולמרות שהייתי מנוי בשנתיים שלוש האחרונות, לא הספקתי לעשות מנוי, אבל אני אשמח להגיע לכל משחק שלא נחשב "גדול", והלוואי שתהיה אופציה כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 15:42 
סמל אישי של המשתמש
ירדן כתב:
יש לי רעיון טוב. במקום שאנשים יתקשרו כדי לומר שהם לא מגיעים, לעשות תוכנה באתר האינטרנט שבו המנויים מאשרים הגעה (לא עולה שקל ליצור משהו כזה). תהליך של דקה אחת. כך אנחנו נדע שאלה שבאמת באים כל משחק, יאשרו תמיד בלי לחשוב, ואלא שלא , אז נוכל למכור את כרטיסיהם בקלות. כך יקרה מצב שלא שכל הכרטיסים של מי שלא מתכוון להגיע יהיו למכירה, ואלא שקנו מנוי רק לדרבי (סיטואציה לא נעימה ) יקבלו את מבוקשם, כולם שמחים, כולם מרוצים.

התוצאה הסופית היא שברוב המשחקים יהיה מלא או כמעט מלא, ואוהדים חדשים יוכלו כל הזמן לבוא להגיע, חוץ מהמשחקים הגדולים, מה שיגרום להם לרצות לעשות מנויי בשנה הבאה.

טוב לא?

הכיוון נכון, אבל:
א. קח בחשבון שיש גם אוהדים מבוגרים שלא לגמרי בטוחים מה זה האינטרנט הזה ואיפה צריך ללחוץ ולמה זה לא עובד באקספלורר 4 ובלאגן. שלא לדבר על תקלות טכניות אמיתיות לגמרי.
ב. בלי תזכורת, אנשים שמתכננים להגיע למשחקים יכולים בקלות לשכוח לעשות אישור - לפחות בשלב הראשון להפעלת מערכת כזאת.

נראה לי ששווה לחשוב גם מעבר לאינטרנט - כלומר לאפשר הירשמות בטלפון/בסמס ולשלוח למנויים תזכורות והסברים כיצד להירשם למשחקים באימייל/בסמס.
רצוי כמובן לגבות את זה במערכת נוחה להעברת/מכירת ניקובים (במחירי עלות, כמובן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 16:54 
סמל אישי של המשתמש
JohnnieWalker כתב:
עוד פיתרון, טיפה יותר חוקי, פרקטי וראוי הוא לשחרר כרטיסים מרגע השריקה ע"ב מקום פנוי, במיוחד לעליון שם ההתמדה ככל הנראה לא תהיה גבוהה. ספירה של מספר הנכנסים נעשית במילא.
אפשר להחליט שמנוי שלא מגיע עד 5 דקות (פיזית או לפי שעון המשחק) לאחר השריקה ולא הודיע על כך, מבוטל הניקוב לאותו משחק והוא נמכר לאוהד אחר שרוצה להיכנס (גילוי נאות, אני). במרבית המשחקים ממילא יהיו מקומות רבים פנויים ואני מניח שגם אם הפתרון שאני מציע ייושם גם בתוספת כל הקונים ישארו מקומות פנויים, כך שגם אם מישהו מאחר ולא הודיע סביר להניח שיוכל להכנס.
כמובן שזה ישים רק במשחקים לא אטרקטיביים במיוחד בהם ניתן להניח שמנויים רבים לא יגיעו.

:ROSE: , אני בכיתה י"א וסביר להניח שאני לא אגיע לכמה משחקים בגלל מבחנים וכיו"ב, אני מתחייב לפרסם לפני כל משחק שאני לא מגיע אמנם אני גר באשדוד אבל מי שרוצה להגיע לאשדוד אני נותן את הניקוב שלי בחינם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 17:11 
סמל אישי של המשתמש
ירדן כתב:
איזה לחץ ואיזה כלום, בדיוק מה ששימון והחברים רוצים זה נשאר בלאומית ולא נעשה הם צרות. ואמרתי לך כבר איך עושים שינוי, ממשחק למשחק. אני מודה שאני בקיא בפרטים הקטנים, לא מומחה לכדורסל ולא לניהול ליגות, אבל יש לך הנהלה, מעניין אותך משהו, תשאל אותם ואני בטוח שהם יענו. ושוב, הדבר הכי טוב ביכולנו לעשות בשלב זה עשינו, שהצבנו רשימת דרישות בישיבת המנהלת, שבה הוצבו כל הדברים שציינת, תקרת שכר, מגבלת זרים, אולמות נטרלים והשאר.

אז תבין כבר שהתפיסה שלך מוטעת, לא נצליח לעשות כלום ושום דבר מהליגה השניה, ואם תחפור קצת בטיעונים שלך תבין שלפי השיטות שלך אנחנו פרוייקט חינוכי ארגוני, שאין לו באמת משמעות קיום.

אז תבין, קודם כל מתקיימים, ורק אחר כך משנים.

תכננתי לכתוב לך עוד הודעה ארוכה שסותרת כל פסקה שלך,
אבל עכשיו ראיתי אקסודוס,
ואיך פול ניומן אומר : "כל אחד על האוניה הזאת הוא חייל, והנשק היחידי שלנו הוא הנכונות שלנו למות"

באמת שלא יכולתי לכתוב את זה טוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 17:19 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
ירדן כתב:
איזה לחץ ואיזה כלום, בדיוק מה ששימון והחברים רוצים זה נשאר בלאומית ולא נעשה הם צרות. ואמרתי לך כבר איך עושים שינוי, ממשחק למשחק. אני מודה שאני בקיא בפרטים הקטנים, לא מומחה לכדורסל ולא לניהול ליגות, אבל יש לך הנהלה, מעניין אותך משהו, תשאל אותם ואני בטוח שהם יענו. ושוב, הדבר הכי טוב ביכולנו לעשות בשלב זה עשינו, שהצבנו רשימת דרישות בישיבת המנהלת, שבה הוצבו כל הדברים שציינת, תקרת שכר, מגבלת זרים, אולמות נטרלים והשאר.

אז תבין כבר שהתפיסה שלך מוטעת, לא נצליח לעשות כלום ושום דבר מהליגה השניה, ואם תחפור קצת בטיעונים שלך תבין שלפי השיטות שלך אנחנו פרוייקט חינוכי ארגוני, שאין לו באמת משמעות קיום.

אז תבין, קודם כל מתקיימים, ורק אחר כך משנים.

תכננתי לכתוב לך עוד הודעה ארוכה שסותרת כל פסקה שלך,
אבל עכשיו ראיתי אקסודוס,
ואיך פול ניומן אומר : "כל אחד על האוניה הזאת הוא חייל, והנשק היחידי שלנו הוא הנכונות שלנו למות"

באמת שלא יכולתי לכתוב את זה טוב יותר.

אחלה סרט, יופי של משפט. לא אמרת בלי ססמאות סתמיות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 17:41 
סמל אישי של המשתמש
לא סתמי,
אמרתי בדיוק מה זה אומר במקרה שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 23:59 
סמל אישי של המשתמש
אולי במקום כל מיני פתרונות שידרשו טכנולוגיה מורכבת, יעלו כסף, ואולי יפגעו בזכות הקניין של מנויים, פשוט נשתמש במסגרת הקיימת של פורום עמותה (לא שדים), ונוסיף שם מעין פורום אלי בואנו שבו מנוים שלא ילכו למשחקים יוכלו למכור את הניקוב שלהם לאותו משחק. כדי שזה יעבוד בצורה טובה והוגנת צריך:
1. מחיר אחיד לכל המשחקים של בערך העלות של אותו כרטיס (מחיר מנוי מחולק במספר משחקי בית המשוער).
2. לא שכונה של מיליון אשכולות מעונין לקנות/למכור, אלא אשכול אחד מרוכז לכל משחק בית, שבו רק המוכרים יפרסמו את פרטיהם האישיים, היציע, ואיזור גיאוגרפי לקבלת/החזרת המנוי (אפשר אולי במשחק עצמו).
בצורה כזאת העמותה תרויח יותר צופים במשחקים לא מבוקשים, ואולי יותר חברי עמותה, המוכר ירויח עשרות שקלים בהשקעה של כמה דקות, והקונה יזכה לראות משחק בית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 10:24 
סמל אישי של המשתמש
יורם כתב:
אולי במקום כל מיני פתרונות שידרשו טכנולוגיה מורכבת, יעלו כסף, ואולי יפגעו בזכות הקניין של מנויים, פשוט נשתמש במסגרת הקיימת של פורום עמותה (לא שדים), ונוסיף שם מעין פורום אלי בואנו שבו מנוים שלא ילכו למשחקים יוכלו למכור את הניקוב שלהם לאותו משחק. כדי שזה יעבוד בצורה טובה והוגנת צריך:
1. מחיר אחיד לכל המשחקים של בערך העלות של אותו כרטיס (מחיר מנוי מחולק במספר משחקי בית המשוער).
2. לא שכונה של מיליון אשכולות מעונין לקנות/למכור, אלא אשכול אחד מרוכז לכל משחק בית, שבו רק המוכרים יפרסמו את פרטיהם האישיים, היציע, ואיזור גיאוגרפי לקבלת/החזרת המנוי (אפשר אולי במשחק עצמו).
בצורה כזאת העמותה תרויח יותר צופים במשחקים לא מבוקשים, ואולי יותר חברי עמותה, המוכר ירויח עשרות שקלים בהשקעה של כמה דקות, והקונה יזכה לראות משחק בית.

הבעיה עם לעשות את זה בקנה מידה גדול היא ההעברה הפיזית של המנוי ממוכר הניקוב לקונה ובחזרה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 10:40 
כמוצא אחרון, ברור שהאופציה הזו קיימת, אבל אז תפסיד את הניקובים של אנשים רבים שהם עסוקים מדי (או רחוקים מדי). כלומר, אנשים שלא רק שהם לא יכולים ללכת למשחק, גם אין להם אפשרות מבחינת זמן או מרחק להעביר את המנוי שלהם למישהו אחר. יחד איתם יהיו מספיק אנשים שיחששו להעביר פיזית את המנוי שלהם לאדם שהם לא מכירים ולא יודעים מה מידת האחריות שלו. לכן כולם כאן מחפשים פתרון וירטואלי שלא כולל העברה פיזית של המנוי.

מנגד, כשאתה מחפש פיתרון כזה, אתה נתקל בשתי בעיות מהותיות:
1) כולם טובים וישרי דרך, אבל טעויות יכולות לקרות ולכן צריך למצוא דרך "להשבית" מנוי מרגע שנקנה כרטיס כנגדו. מערכת של בר-קוד היא לא יקרה, אבל יש לה עלויות והיא דורשת תחזוקה שוטפת.
2) יש למצוא דרך לתגמל את בעלי המנויים שמשתפים פעולה ומודיעים שלא יגיעו למשחק, וכל הנושא של העברת כסף מיד ליד הופך למסובך.

אני מניחה שהפתרון יהיה שילוב של רעיונות שונים שהועלו כאן.

למשל, אני בטוחה שיש כאן יותר מאדם אחד שיוכל לכתוב ישום פשוט שמאפשר למפעיל במשרדי העמותה להכניס מנוי לרשימת ה"מוכרים" (בעקבות הודעה וזיהוי טלפוני של בעל המנוי), ואם תתבצע בהמשך קניה של אותו ניקוב (לפי תור - הראשון שיציע, הוא הראשון שימכרו את המנוי שלו), אז חשבונו יזוכה בניקוד שבהמשך אפשר יהיה לפדות אותו בצורות שונות. אם אפשר לעשות לכל הישום הזה גם ממשק אינטרנט, אז זה בכלל נהדר.

ביום המשחק אפשר יהיה להוציא מאותו מסד נתונים את מספר המושבים שאפשר למכור, ובהמשך להזין את מספר הכרטיסים שנמכרו בפועל, כדי לזכות את המוכרים שהמנוי שלהם באמת נמכר.

במקביל, תוך כדי הבדיקה הבטחונית, יצטרך נציג העמותה לקחת את כרטיס המנוי ולהקליד את מספר המנוי (צריך לשם כך מחשב נייד ולא יותר וזה בסך הכל שלוש ספרות להקליד בזמן הבדיקה הטחונית שממילא מעכבת את התור) ולראות שזה אכן מנוי שלא הועמד למכירה.

הפתרונות הללו טובים משום שהם מזכים בניקוד רק את מי שבאמת המנוי שלו הנמכר. כי אם תזכו את כל מי שהציע את המנוי שלו, אפשר להגיע למצב בו היה אולם ריק והעמותה , למרבה האבסורד, מתגמלת בפועל את כל ה"מבריזנים" . לעניין זה הוצע כאן פתרון יפה בו יהנו מהניקוד גם מי שהמנוי שלהם נמכר וגם מי שהגיעו בפועל למשחק (אין בעיה לזהות אותם, שהרי כאמור מספר המנוי שלהם הוקלד בכניסה). רק אלה שגם נשארו בבית, וגם לא שיחררו כרטיס, לא יתוגמלו.
על הדרך, אפשר אחת לכמה זמן ליזום פנייה לכל אותם בעלי מנויים "רדומים" שלא מגיעים למשחקים ולא מעמידים את המנוי שלהם למכירה, ו"להעיר" אותם. זה פשוט, משום שיש לנו בסיס נתונים שעוקב אחרי הפעילות של כל מנוי.

הערה חשובה: כשחושבים על דרך התגמול של בעלי המנויים, חשוב שהתגמול לא יעלה על ערך המנוי בפועל, כי אז בעונות הבאות כל העניין יהיה אטרקציה לספסרים. אולי כדאי לחשוב על תגמול שהוא בעיקרו לא כספי. באותו עניין, האם המנויים שהונפקו השנה נחשבים "אישיים", שאינם ניתנים להעברה? אם לא, כבר החל מהשנה הבאה, אם עניין האולם לא יפתר, יתכן ונראה תופעה של ספסרים ששווה להם להשקיע גם בחברות בעמותה, כדי לקנות מנוי ואחר כך למכור אותו במחיר מופקע. על כן חשוב למצוא דרך שכל נושא העברת מנויים, מכירת כרטיסים כנגד מנויים, וכו', יעשה אך ורק דרך העמותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 10:53 
צריך לזכור דבר אחד - אנחנו לא באירופה ולא בארה"ב.

כדי שניתן יהיה למכור עוד כרטיסים צריך לקבל את חתימת המשטרה עליהם, ואני מניח שזה יכול להעשות לכל היאוחר בבוקר המשחק או אפילו לפני.

לכן חייבים שתהיה דרך לבטל את האפשרות להכנס באמצעות המנוי, אחרת המשטרה לא תאפשר לנו למכור כרטיסים נוספים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 10:54 
כאמור, כל מה שאתה צריך לעשות זה להקליד את מספר המנוי תוך כדי הבדיקה הבטחונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 10:58 
סמל אישי של המשתמש
ענת, הכל נשמע קל בתיאוריה.
במציאות זה צריך לעבוד, ולעבוד טוב, ובלי תקלות כדי שלא יהיה בלגן, ושבסיס הנתונים ישמר וכן הלאה.
את כותבת כלאחר יד שכמה אנשים צריכים לשבת ולכתוב ולבדוק את מה שהצעת.
אני מסכים שזה לא מסובך, וזאת הסיבה שזה עולה רק כמה עשרות אלפי שקלים כנראה, ולא מיליונים.
אבל זה לא טריביאלי בכלל.

הדרך הכי טובה זה פשוט לקנות מערכת מוכנה ולהשתמש בה, ואז יש לך גם אחריות ותמיכה וכל מה שצריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 11:03 
בעבודה שלי מעדיפה תמיד לערוך איפיון לצרכים שלי ולעבוד עם תוכנה יעודית מאשר עם תוכנות מדף.
קח גם בחשבון שכשאתה קונה תוכנת מדף אתה משלם על המון ישומים שאתה ממש לא צריך, ומקבל בתמורה מערכת מסובכת הרבה יותר.

נקודתית למקרה הזה, באמת מדובר במשהו שאפשר לעשות גם עם מחולל ישומים פשוט.

בלאגן יש לך גם כשאתה עובד עם תוכנות מדף שעברו אדפטציה לצרכים שלך. הפתרון היחיד לבלאגן שנוצר כשמתחילים להפעיל מערכת כזו זה הרבה ניסויים ב"יבש" והרבה סבלנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 11:05 
קצת מצחיק לדבר על מערכות ברקודים ותוכנות
כאשר באולם עצמו אין אפילו קופה נורמלית מזנון ראוי
ושאר ירקות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 11:06 
למרבה השמחה, מחשב נייד או מסופון, אינם תלויים בתנאי האולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 11:12 
כל זה גם אם יעבוד ואני מאד מסופק בכך
לא יפתור את הבעיה היסודית של עודף ביקוש
בטח לא במשחקים הגדולים
לשם פתרון הבעיה הזאת לא יועילו כל פלאי הטכנולוגיה לצערנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 11:14 
סמל אישי של המשתמש
יש לי רעיון:
לא נכנסים למשחק עם ניקוב במנוי, אלא ניגשים לקופה ושם מקבלים תמורת הניקוב כרטיס כניסה חתום על ידי המשטרה.
החל מX דקות לפני השריקה, לא שומרים יותר את הכרטיסים לבעלי המנויים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 11:15 
סמל אישי של המשתמש
anat_omy כתב:
בעבודה שלי מעדיפה תמיד לערוך איפיון לצרכים שלי ולעבוד עם תוכנה יעודית מאשר עם תוכנות מדף.
קח גם בחשבון שכשאתה קונה תוכנת מדף אתה משלם על המון ישומים שאתה ממש לא צריך, ומקבל בתמורה מערכת מסובכת הרבה יותר.

נקודתית למקרה הזה, באמת מדובר במשהו שאפשר לעשות גם עם מחולל ישומים פשוט.

בלאגן יש לך גם כשאתה עובד עם תוכנות מדף שעברו אדפטציה לצרכים שלך. הפתרון היחיד לבלאגן שנוצר כשמתחילים להפעיל מערכת כזו זה הרבה ניסויים ב"יבש" והרבה סבלנות.

ובעבודה שלי מעדיפים תמיד להשתמש במשהו קיים ומוכח עם אחריות גם אם הוא לא מותאם אחד לאחד לצרכים שלך, במקום לשבת לכתוב בעצמך קוד ולבדוק אותו בפרודקשן.
כי זה נכון שכשאתה יושב וכותב בעצמך אתה כנראה מקבל בסוף משהו שמותאם בדיוק לצרכים שלך.
אבל אתה לא יודע כמה צרות תעבור בדרך, ויש המון מצבי קצה שאתה לא חושב עליהם
ובכל מערכת חדשה, תמיד תמיד, אבל באמת תמיד, אתה לא יודע מה יקרה כשזה עובר לפרודקשן וממש מתחילים להשתמש בזה.

יש סיבה שאנשים עדיין משתמשים בחברות הכי גדולות בעולם בקוד ישן, כולל מערכות עם קוד שנכתב בשנות השבעים והשמונים. במערכות חדשות יש באגים, ובאגים רציניים. תמיד.
ואם אנחנו למשל נגיע למשחק מול הפועל ירושלים, ופתאום יהיה בלגן אדיר בחוץ, כי בדיוק המסוף נפל, או המסד נתונים הושחת, או האינטרנט לא יעבוד בצורה שהמערכת שלנו תדרוש, או אלף דברים אחרים שאנחנו לא חושבים עליהם כרגע - כולם שם יקללו באותו רגע את ההחלטה לבקש מכמה מתנדבים בקיץ שיעשו משהו זריז, במקום לא להתקמצן על הוצאה זמנית של כמה עשרות אלפי שקלים ולקנות מערכת עם אחריות שמדובגת היטב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 388 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: