anat_omy כתב:
בעבודה שלי מעדיפה תמיד לערוך איפיון לצרכים שלי ולעבוד עם תוכנה יעודית מאשר עם תוכנות מדף.
קח גם בחשבון שכשאתה קונה תוכנת מדף אתה משלם על המון ישומים שאתה ממש לא צריך, ומקבל בתמורה מערכת מסובכת הרבה יותר.
נקודתית למקרה הזה, באמת מדובר במשהו שאפשר לעשות גם עם מחולל ישומים פשוט.
בלאגן יש לך גם כשאתה עובד עם תוכנות מדף שעברו אדפטציה לצרכים שלך. הפתרון היחיד לבלאגן שנוצר כשמתחילים להפעיל מערכת כזו זה הרבה ניסויים ב"יבש" והרבה סבלנות.
ובעבודה שלי מעדיפים תמיד להשתמש במשהו קיים ומוכח עם אחריות גם אם הוא לא מותאם אחד לאחד לצרכים שלך, במקום לשבת לכתוב בעצמך קוד ולבדוק אותו בפרודקשן.
כי זה נכון שכשאתה יושב וכותב בעצמך אתה כנראה מקבל בסוף משהו שמותאם בדיוק לצרכים שלך.
אבל אתה לא יודע כמה צרות תעבור בדרך, ויש המון מצבי קצה שאתה לא חושב עליהם
ובכל מערכת חדשה, תמיד תמיד, אבל באמת תמיד, אתה לא יודע מה יקרה כשזה עובר לפרודקשן וממש מתחילים להשתמש בזה.
יש סיבה שאנשים עדיין משתמשים בחברות הכי גדולות בעולם בקוד ישן, כולל מערכות עם קוד שנכתב בשנות השבעים והשמונים. במערכות חדשות יש באגים, ובאגים רציניים. תמיד.
ואם אנחנו למשל נגיע למשחק מול הפועל ירושלים, ופתאום יהיה בלגן אדיר בחוץ, כי בדיוק המסוף נפל, או המסד נתונים הושחת, או האינטרנט לא יעבוד בצורה שהמערכת שלנו תדרוש, או אלף דברים אחרים שאנחנו לא חושבים עליהם כרגע - כולם שם יקללו באותו רגע את ההחלטה לבקש מכמה מתנדבים בקיץ שיעשו משהו זריז, במקום לא להתקמצן על הוצאה זמנית של כמה עשרות אלפי שקלים ולקנות מערכת עם אחריות שמדובגת היטב.