purvis short כתב:
כדיר במקום יהונתן פלוס חלק מהחוזה של מתן - זה לא ריאלי. לא הסכום פשוט. זה סכום נמוך משמעותית ממה שכדיר משתכר באילת.
וסקוורר בעונה הבאה ממש לא הולך לקבל גרושים.
ובלאט לא שחקן מביך. אם להפועל יהיו 4 זרים טובים פלוס כדיר ולימונד, בלאט יהיה בסדר גמור. ליד זרים טובים וישראלים ברמה הוא יסתדר. ברור שזו לא אופציה אופטימלית, אבל לטעמי בשביל לקבל את כדיר זה בהחלט כדאי.
אם אתה אומר שבלאט לא שחקן מביך אז כנראה לא ראינו את אותם משחקים העונה. הוא קלע 2 מ-13 הזריקות שהוא לקח, זה כבר לא קשור למי שמשחק לידו אלא פשוט לעובדה שהוא רחוק שנות מאור מהרמה בליגת העל. אפילו בלאומית הוא קלע ב-34% ל-2. זה עוד לפני שמתייחסים לכך שבדקות שלו על המגרש לא שמרו עליו ולמעשה שיחקנו 4 על 5 בהתקפה, והוא גם לא מסוגל לשמור על אף שחקן בליגת העל ולמעשה שיחקנו 4 על 5 גם בהגנה. כדיר, שולדבראנד, סקוורר, זרים יקרים, זרים זולים, לדעתי כל קונספציה עדיפה על כך ששחקן ברמה של בלאט יהיה חלק מהרוטציה שלנו (וגם גוט, שממנו אני מחזיק ברמת הכישרון, שהיה גרוע בכל הזדמנות שקיבל העונה וגם נתן על פי הסטטיסטיקות עונה גרועה בלאומית).
Fez כתב:
אני לא בטוח שמה שנחסך מהחוזה של מתן אפילו מקזז משכורות אחרות שעולות. החוזים שלנו בדרך כלל מדורגים ואני מניח שרביב, סקוורר, יהונתן, קטש - כולם ירוויחו יותר שנה הבאה.
אם נרצה להחתים שחקן כמו כדיר/יבזורי בלי לסתום את התקציב, אני די בטוח ששחרור של יהונתן לבד לא יספיק. ובכלל, זה נראה לי מסוג המקרים שיותר מדי דברים צריכים לקרות כדי שזה יסתדר (גם להשיג את כדיר/יבזורי במחיר סביר, גם למצוא מי שיקח את יהונתן וסקוורר נניח בסכומים לא קטנים). וגם אם כל זה מסתדר, אתה עדיין לוקח סיכון לא קטן אם אתה באמת בונה על בלאט או גוט לדקות משמעותיות.
בסופו של דבר, מה שיקבע את גורלנו זה קודם כל איכות הזרים שנביא (וההתאמה שלהם). זרים מתאימים ובאופן כללי בנייה נכונה, אלו דברים שגם יכולים לגרום לישראלים מסוימים להראות יותר טוב. אני חושב שהמטרה העיקרית צריכה להיות תקציב זרים של 450 אלף דולר בתחילת העונה, עם קצת אקסטרה בצד לחילופים במהלך העונה. אם החתמה של ישראלי בכיר תפגע בזה, לא בטוח שזה שווה.
אם כך המצב אז יכול להיות באמת שאי אפשר להחתים עוד שחקן נבחרת.
בכל זאת במצב כזה הייתי מנסה להביא את עוז בלייזר במקום שולדבראנד, לא יודע אם הוא שחקן יותר טוב אבל הוא פחות חור בהגנה וזה גם אולי יאפשר לו לשחק יותר מה-17 דקות של יהונתן (שזה לא יכול להיות שאנחנו משלמים כל כך הרבה לשחקן שמשחק כל כך מעט ורק על זה צריך להחליף אותו, עוד לפני שבודקים למה ובאשמת מי והאם הוא צריך לשחק יותר).