ItaiH6 כתב:
כולם מדברים על זה שבושה שלא יהיו כרטיסים למכירה, על זה שאי אפשר להתקדם ולשאוף להגדלת בסיס האוהדים, על זה שאין יותר תמריץ לאנשים שעוד לא עשו חברות בעמותה לעשות חברות בעמותה.
כולם צודקים.
מה שהרבה יותר מפריע הוא זה שכאן באשכול כבר שני אנשים כתבו שהם לא מתכננים לממש את המנוי חוץ מאשר למשחקים הגדולים ואני שמעתי את זה כבר מעוד כמה אנשים אחרים.
עם כל הסולד אאוט אני מעריך שלפחות חצי הדר יוסף יהיה ריק ברוב משחקי הבית ולא יהיו כרטיסים שאפשר למכור בשביל לקזז את הקרחות (לכל מי שבונה על זה שאנשים יודיעו שהם לא באים ועל סמך זה ידפיסו כרטיס למקום שלא לא נותר לי אלא לומר לו שהוא חי בסרט. באולם שהוא סולד אאוט מבחינת מנויים המשטרה לא תחתום על כרטיס אחד שיופץ ליציעי הקבוצה הביתית).
הפתרון היחיד שאני רואה לבעיה הזאת, וגם הוא יכול להתקיים בתנאי שדרבי ומגדל יתקיימו בסיבוב השני ו/או מספיק מאוחר בסיבוב הראשון, הוא להכריז כבר עם קבלת הגרלת המשחקים שמנוי שלא נוקב X פעמים עד הדרבי לא ינוקב גם בדרבי. זה ייתן תמריץ למנויים או להגיע גם למשחקים הרגילים או להעביר את המנוי שלהם לאנשים שרוצים להגיע ולא השיגו מנוי (בתקווה שהם יתנו את העברת המנוי לחברי עמותה בלבד, מה שעדיין ייתן תמריץ לאנשים לעשות חברות בעמותה. כנ"ל לגבי מנוי שלא יכול להגיע לדרבי/מגדל).
בכל מקרה להעביר לנוקיה זה בדיחה כי בכל מקרה גם עם הסולד אאוט מספר האוהדים באולם לא יתקרב ל1000 ברוב המשחקים.
לפי דעתי הרעיון של יוס יכול להועיל לכולם בצורה הטובה ביותר:
לכל חבר עמותה יהיה "אזור אישי", בכניסה לכל משחק (בית/חוץ, לא משנה) יחולקו אחרי הניקוב/הצגת הכרטיס פתקיות קטנות ועליהם מספר סידורי
לאחר סיום המשחק, יכול כל אוהד להיכנס לאזור האישי, להכניס את המספר הסידורי, ואז הוא יקבל על כך נקודות.
סתם לדוגמא, הצעה לחלוקת נקודות שנראית לי הגיונית:
משחק בית - נקודה 1
משחק חוץ "גדול" (מגדל, חולון, דרבי) - 2 נקודות
משחק חוץ "בנוני"/קרוב (ראשון, נתניה, גליל/גלבוע (חיפה?)) - 3 נקודות
משחק "קטן"/רחוק (אשדוד, אשקלון, הבקעה, בני השרון (חיפה?)) - 4 נקודות
בנוסף יהיה ניתן לקנות נקודות בתמורה ל100 שקל לנקודה.
בנוסף תהיה טבלה אנונימית ולפיה תדע באיזה מקום אתה ואיך אתה יכול לשפר.
אפשר אפילו בסוף העונה לתת פרס לאוהד המתמיד, אבל זה נראה לי כבר דיי מוגזם
בשנה הבאה ל500 המנוקדים ראשונה תהיה זכות ראשונים לקניית מנוי ביום הראשון, ביום השני יצטרפו אליהם עוד 500 עד שביום הרביעי תהיה אופציה לכל חברי העמותה..
וביום השמיני לערך (שבוע אחרי תחילת המכירה) יכולו גם אנשים שהם לא חברי עמותה לקנות מנוי
בנוסף, הכרטיסים למשחקים רגישים (משחקי חוץ גדולים כמוגדרים לעיל), ימכרו בצורה דומה, רק שביום הראשון ימכרו למדורגים במקומות ע"פ 50% מהכרטיסים שהוקצו וביום השני יצטרפו היתר וכך הלאה (לדוגמא - למשחק נגד מכבי מוקצים לנו 500 כרטיסים, ביום הראשות תהיה זכות ראשונים ל250 הראשונים בדירוג, ביום השני ל500 וכך הלאה)
השיטה הזו יכולה גם לעודד אנשים להגיע ליותר משחקי חוץ (בשביל לא להיתקע בלי מנוי/כרטיס לדרבי), גם לעודד תרומה לעמותה, וגם לפתור את הבעיות של "למי מגיע יותר"
אגב, לגבי השיטה של מכירת כרטיס ע"ח מנוי, לדעתי אין מניעה אלא לאפשר הפקדת המנוי לפני משחק שלא הולכים אליו (או במשחק לפני כן או עד לכשבוע לפני במשרדי העמותה) וכ3-4 ימים לפני המשחק להוציא למכירה את כל הכרטיסים שהופקדו.