מצאתי לנכון לפרסם כאן את נוסח הודעת המייל ששלחתי הבוקר ליועץ המשפטי של איגוד הכדורסל -
שלום רב,
קראתי בעיון רב את הראיון עמך מהשבוע שעבר בעיתון "הארץ", ואם עד קריאת הראיון חשבתי שאנחנו, אוהדי הפועל ת"א, פרנואידים ונחרצים מידי, בא הראיון עמך והבהיר לי שלא רק שאיננו פרנואידים אלא שכל טענותינו להפליה פסולה, אכיפה בררנית ו"איתרוגו" הפסול של מר ש. מזרחי, נכונות ומוצדקות.
היום יותר מתמיד ברור לי שהשיר "ש.מ.ת.כ." הוכרז כאסור אך ורק בשל הרצון "לתפור" איסור שיגן על איש אחד בלבד שאתם חפצים ביקרו (ש. מזרחי). כשם שאין "לתפור" מכרז שיתאים למידותיו של אדם מסויים, אין, ולא חוקי, "לתפור" עבירה שתתאים למידותיו של אדם מסויים, והדברים ידועים. לכשעצמי, אין לי ספק שאילו השיר הנדון היה מושר לאדם אחר ולא למר ש. מזרחי, איש לא היה עוסק בכך,
תמוה בעיני שבנך עול הימים לא הסב תשומת לבך לשירה האדירה שהושמעה ע"י אוהדי הפועל חולון במשחק נגד הפועל ת"א (הדר יוסף, פני מספר שבועות) "הפועל זונה ... הפועל מוצצת לכל השכונה". לשיטתך השיר לכאורה פסול, הוא עלול הרי לעודד אלימות, לעורר שאלות אצל ילדים ולהרחיק משפחות. המעניין הוא שלא רק בנך לא שמע את השיר הדוחה האמור, גם המשקיף לא שמע אותו. המשקיפים גם אינם שומעים את השירים/הקריאות, שכולם מכירים חוץ ממך ומבנך, "שופט אתה עומד למות היום" או משהו בסגנון, "טועמה מחבל", "הפועל חזבאללה", "יאללה לזיין את הפועל", "כל אדום צריך לצלוב", "אין אדומים אין פיגועים" וכיוצ"ב, המושמעים תדיר במשחקיה של מכבי ת"א. האם שאלת פעם את עצמך מדוע המשקיפים אינם שומעים את השירים האמורים? התשובה לכך ברורה - המשקיפים יודעים שבפועל רק השיר כנגד ש. מזרחי אסור, ואילו כל יתר השירים/הקריאות, אלימים ודוחים ככל שיהיו, אינם אסורים. המשקיפים פשוט "תוכנתו", אולי אף תודרכו, בפועל או בקריצה, לדווח רק על השיר כנגד מר ש. מזרחי, הם מאמינים ומשוכנעים שלכך מצפים מהם.
זהו הפן האחד של האכיפה הבררנית הפסולה.
הפן השני - בגין השמעת השיר הנדון, אתה מעמיד לדין רק את הפועל ת"א. ההסבר שנתת כאילו הפועל ירושלים לא הועמדה לאחרונה לדין בשל השמעת השיר הנ"ל (במשחק נגד גלבוע), רק משום שזו היתה לה הפעם הראשונה השנה, ולכן הסתפקת באזהרה, מגוחכת. ראשית, זו לא היתה הפעם הראשונה, זו היתה הפעם השנייה לפחות (הפעם הראשונה היתה בגביע "וינר"), אך בכל מקרה, וככל שעל "הפעם הראשונה" לא מעמידים לדין ומסתפקים באזהרה, מדוע הפועל ת"א הועמדה לדין גם בגין הפעם הראשונה? (אגב, השיר הנדון מושמע גם המגרשים אחרים וע"י קבוצות אחרות, ללא שום תגובה).
בראיון אתה קורא להפועל ת"א להביא משקיפים מטעמה למשחקים. מדוע על הפועל ת"א לעשות זאת? מדוע עליה להקים "משטרת משקיפים פרטית"? האין זה תפקידו של איגוד הכדורסל?
בכל הכבוד הראוי, אתה לא מחנך הדור, ואיש לא חייב להגיש לך "תכנית חינוכית" כזו או אחרת. בכל מקרה, ואם בתכנית חינוכית עסקינן, אציע לך לדרוש אחת כזאת גם ממר ש. מזרחי. שיתכבד האחרון להגיש לך תכנית חינוכית בה יסביר, למשל, איך במשך שנים, כמעט עשור, שר הקהל שלו "אמסלם ההומו ... אמסלם הבן זונה" ושירים דוחים אחרים (ראה לעיל), ללא שום תגובה מצדו (של מזרחי), ואיך במשך שנים התנהל מתחת לאפו בנק פרטי ובלתי חוקי, גם זאת ללא שום תגובה מצדו.
לכשעצמי ברור לי שכל ההתנהלות המתוארת מגמתה אחת - להרוס את הפועל ת"א, ואם לא ניתן לעשות זאת על המגרש, יעשה הדבר בדרך של ריקון חשבון הבנק של המועדון באמצעות קנסות של עשרות אלפי ש"ח (ראה לעניין זה גם את התנהגותה של מכבי ת"א במשחק הגביע האחרון כנגד הפועל ת"א, בו הורידה את מחירי הכרטיסים למינימום ואף חילקה כרטיסים רבים חינם אין כסף, רק בשל רצונה למנוע הכנסות מהפועל ת"א, רחמנא לצלן, הכל ללא שום תגובה מהאיגוד או ממך).
למען הסר ספק, פנייתי אליך הינה על דעתי בלבד והיא נעשתה מתוך כאב עצום למה שנראה בעיני כהתנכלות למועדון אחריו אני עוכב מזה למעלה משנות דור.
|