Fez כתב:
אני דוקא לא חושב שיבזורי אוברייטד בכלל. זה נכון שהוא לא בעונה טובה במיוחד, אבל כדיר בעונה חלשה יותר (עם אחוזים פשוט מזעזעים לגבוה) ועדיין מדברים עליו פה בתור המושיע. יבזורי שיפר מאוד את היכולות שלו מכדרור והוא כבר מזמן לא סתם גאנר, האמת שהוא השחקן הישראלי שעשה את השיפור הכי גדול בשנים האחרונות לדעתי. שיפר מאוד את הכדרור והחדירה, פיתח פלואטר מאוד יעיל, ראיית המשחק שלו מצוינת, הפך גם לשחקן הגנה טוב. אני מחזיק ממנו מאוד.
מסכים שעדיף לנו שחקן בעמדה של כדיר, וכדיר גם יותר צעיר מיבזורי בשנתיים (שזה חשוב אם אתה מחתים על חוזה ארוך טווח). אבל בתור שחקן, לדעתי יבזורי שחקן יותר טוב מכדיר שיכול להשפיע יותר על קבוצה. כך או כך, זו בררנות שלדעתי אין לנו פריבילגיה אליה - זה נראה לי די נס אם אחד מהם יגיע. כל אחד מהם שיש אופציה להביא, צריך לקפוץ על זה. אם לא, לדעתי אפשר לוותר על חיזוק ישראלי באופן כללי ולהשקיע בזרים.
להגיד שכדיר בעונה חלשה יותר זה לעשות לו עוול עצום. מאז הפציעה שלו נגד חולון הוא אכן בתקופה נוראית (לא יודע אם יש קשר סיבתי אבל הקשר הסטטיסטי מובהק מאוד) שגם הורידה לו את הממוצעים העונתיים, אבל עד אותו רגע הוא היה בערך הדבר היחיד שתפקד באילת כל העונה, והוא גם הסיבה העיקרית שהם הגיעו לסדרה נגד חיפה (ועוד עם יתרון ביתיות שהתברר כמשמעותי) שסידרה להם אפשרות להעפיל לחצי הגמר (אם לא הוא אין להם סיכוי לסיים בטופ-6 וספק גדול אם בכלל היו מגיעים לפלייאוף). לדעתי גם כדיר שחקן שהרבה יותר מתאים לסחוב קבוצות מדרג ב' למעלה אבל אין לו מקום במכבי או בירושלים אפילו בתור שחקן משלים, בעוד שיבזורי יכול להיות שחקן משלים יעיל גם ברמות הגבוהות אבל אין לו את היכולות להוביל קבוצה, והקריירות שלהם עד עכשיו גם מוכיחות את זה.
שלא תבין לא נכון, אין ספק שיבזורי שחקן מצוין, למרות שאני כן חושב שזו בעיה אם שני הישראלים הבכירים שלך על אותה עמדה עם מעט מאוד מרחב תמרון סביב זה (אתה תהיה חייב שחקן מיוחד כמו קרלון שיכול לרכז בצד ושיהיה לו סייז לקחת מספרי 3 בצד השני) ובגלל זה אני אישית מעדיף את כדיר. יכול להיות שזה נכון שבשורה התחתונה אין לנו פריבילגיה להיות בררניים לגבי שחקנים ברמה הזאת.
אבל בנקודה העיקרית שזה הסיכוי שלנו בכלל להביא ישראלי ברמת נבחרת, אז לדעתי בכל זאת הסיכוי להביא את כדיר הוא אולי לא גבוה אבל ריאלי, יבזורי סיכוי קלוש (נראה לי שירושלים תחתים אותו, וגם אם לא צריך שהוא יעדיף אותנו על חיפה), והסיכוי להביא את רות'בארט הוא אפס כי או מכבי או ירושלים יקחו אותו בוודאות (טיוס יחתום בחו"ל וזה ישאיר לשתיהן רק אותו ואולי את פישר).