תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 21:34

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 381 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שביתה?
הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 14:31 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
אני חושב שגם הרבה אנשים מקשרים את זה לת.ז. זה לא מקרי הרבה אנשים שמחים בהצלחה של ישראלים בחו"ל, בין אם הם נציגים נבחרים של ישראל או לא. אנשים מזדהים עם השבט שלהם, ומזדהים יותר בקלות עם אנשים מאותה תרבות, שפה, איזור וכו'.
כמובן, זה האובייס.
אני רק טוען שיש אמצע, בין הסיסמאות 'רוצים ישראלים ולא שכירי חרב' לבין 'כדורסל הוא ענף תחרותי וצריך את השחקנים הטובים ביותר'
אם יש נוסחא שתאפשר לזרים ומתאזרחים לשחק בלי קשקושי חוק רוסי, ובמקביל תעודד שחקנים להשאר יותר מעונה או חצי עונה זאת תהיה הנוסחא המועדפת עלי.
לצערי, כרגע, הפתרונות שמציעים לבעיית ההזדהות הם סיסמאות בסגנון 'רוצים עוד ישראלים שאפשר להזדהות איתם'.
אני מצאתי את עצמי מזדהה מספיק טוב עם דובראש ודומיו. זה לא חייב להיות רק זלוטיקמן בשביל שאני ארגיש הזדהות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 14:36 
הפועל כתב:
פנאטי בלב כתב:
הפועל כתב:
כל הסיטואציה כאן מעוותת לחלוטין בגלל הטבת המס לשחקנים אמריקאים (שלדעתי לא קיימת באף מקום), ושאי אפשר לשנות בלי הליך חסר סיכוי של שינוי אמנת המס עם ארה"ב, ובגלל שמתאזרחים מנצלים את זה בצורה כפולה - שנה ראשונה הם לא משלמים מס כעולים חדשים, ואחרי זה לא משלמים (עד תקרת 108 אלף דולר) כי הם אמריקאיים.

זו באמת הזדמנות ללבן קצת את נושא המס שמרכזי לכל הסיפור, ולי בכל מקרה, לא לגמרי ברור. האם, כפי שמשתמע כאן, המצב של מיסוי שונה לזרים/מתאזרחים הוא תולדה מאמנת המס הכללית עם ארה״ב (שמטרתה, להבנתי, מניעת מיסוי כפול, ונוגעת לכל משתכר) או שמא ישנן תקנות ספציפיות שנוגעות לשחקני הספורט הזרים בישראל?

https://www.lawguide.co.il/articles/225 ... 95%D7%A8-/
בית המשפט המחוזי הסתמך בפסיקתו הנ"ל על עדותו של נציב מס הכנסה לשעבר, משה גבייש. גבייש כיהן בתפקידו כאשר האמנה בדבר מניעת כפל מס בין ישראל וארה"ב נכנסה לתוקפה בשנת 1994. כמו כן, השופט הוסיף וציין כי הוא הסתמך גם על פרשנות לאמנה אשר הוזמנה בידי גבייש ואשר לטענתו שימשה בתור ספר ההנחיות הרשמי המוליך את מס הכנסה. מקורות אלה הביאו את השופט אלטוביה לקבוע שהאמנה הנ"ל מעניקה לכדורסלנים האמריקנים את הפטור ממס בתור היותם "בדרנים ציבוריים" שמשכורתם איננה עולה כדי 400 דולרים ביום. מדובר בשחקנים אשר לא חל עליהם שיעור המס המופחת ממילא שנקבע לפי האמנה לספורטאים זרים (25%).
במסגרת עדותו של גבייש בפני בית המשפט המחוזי, האחרון ציין כי מטרתו של הסעיף הנ"ל הייתה להביא לעידוד שחקני כדורסל מארצות הברית לקחת חלק בליגה המקומית.

תודה! לא בטוח שזה לגמרי מבהיר את המצב; עושה רושם שבמסגרת אמנה כללית יותר (בה, מן הסתם, אכן לא ריאלי לצפות לשינוי) ישנו סעיף מיוחד שמטרתו ״להביא לעידוד שחקני כדורסל מארצות הברית לקחת חלק בליגה המקומית״. מענין מי נתן להם את הרעיון… ייתכן שהסרת סעיף שכזה איננה משימה בלתי אפשרית, וזה גם מה שעומד מאחורי המכתב שנשלח היום לשר האוצר ע״י היועצים המשפטיים של ההסתדרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 14:43 
סמל אישי של המשתמש
המכתב הזה נשמע לי קצת לא רציני, כי הם טוענים שהתקנה נועדה "להקל על עיתונאים זרים אשר עובדים בישראל". אולי יש לזה איזה מקור, אבל בלינק שהבאתי נציב מס הכנסה בזמנו אמר במפורש שזה נועד לכדורסלנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 16:18 
ֻהתקנות דנות בעיתונאים וספורטאים זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 16:22 
סמל אישי של המשתמש
עד כמה שידוע/זכור לי, מתאזרחים משלמים מס כזרים רק בעונה הראשונה, כהטבה לעולה חדש. לאחר מכן הם משלמים מס כישראלים לכל דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: שביתה?
הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 17:28 
סמל אישי של המשתמש
כשאני שואל את עצמי מי טוב ורע בסיפור מסוים, אני שואל את עצמי "מה שמעון מזרחי היה עושה" ובוחר הפוך. גם פה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 17:47 
סמל אישי של המשתמש
JohnnieWalker כתב:
כשאני שואל את עצמי מי טוב ורע בסיפור מסוים, אני שואל את עצמי "מה שמעון מזרחי היה עושה" ובוחר הפוך. גם פה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

בול!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 17:48 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
עד כמה שידוע/זכור לי, מתאזרחים משלמים מס כזרים רק בעונה הראשונה, כהטבה לעולה חדש. לאחר מכן הם משלמים מס כישראלים לכל דבר.

אם זה נכון אז מה בדיוק הטענות לא מובן לי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 17:55 
יובל טועה. מקרה נדיר.
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1000808046

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 18:00 
סמל אישי של המשתמש
אני לא טועה, לא הפעם... היום חיים אוחיון התראיין ב-103 ואמר בדיוק אותו דבר - מתאזרחים משלמים מסים כזר בעונה הראשונה בלבד, ולאחר מכן משלמים מסים כישראלים לכל דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 18:52 
סמל אישי של המשתמש
אני הבנתי שזה לא נכון. הם משלמים פחות, ויש איזו קומבינה שהם מחויבים לשלם גם מסים כאמרקאים ובפועל לא עושים את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 21:01 
בפן האישי נמאס לראות פה קבוצות של זרים שבינם לבין הקהילה אין קשר, שחקנים שבגלל כוחות שוק, הגיוניים,
לא זוכרים איפה הם משחקים, באיזה צבע ואיך קוראים למאמן...
זה גם קשור ליכולות כלכליות אבל גם לסקאוטינג סוג ז', לא מכירים את השחקנים, את יכולות ההתאמה שלהם,
לכדורסל האירופי ולמנטליות. תרבות לא ספורטיבית שנותנת גב לפריעת כל חוק ומשמעת...
אבל לא פחות גם לפן הכלכלי, המס המופחת על זרים מוזיל את ההתקשרות לשחקן, לא טוב נחתוך,
בניגוד לשחקן ישראלי שאיתו החתונה קצת קתולית אבל יותר נראית לקהל...
הדרך של העמותה היתה יותר חשובה מהמטרות, ראו ערך סירוב עליה שלא דרך הליגה. גם היום ההנהלה
צריכה לעשות את הדבר הנכון לכדורסל/ן הישראלי גם אם זה מנוגד להגיון הכלכלי שעומד מאחורי זה.
אחרי שיקבעו החוקים, נשחק על פיהם ונעשה הכי טוב שאנו יכולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 21:17 
הסיפורים שלכם על דברים שקרו די מזמן אכן נכונים ומרגשים.
אבל יש לי חדשות בשבילכם - כדי להיות קבוצה טובה צריך זרים, ואם מתישהו נשחק בליגת האלופות של פיבא ונרצה להגיע רחוק יותר מהשלב הראשון נצטרך לשחק בעיקר עם זרים.

אני לא חושב שיש אוהדים בארץ שלא חשים הזדהות חזקה עם לפחות 2 ישראלים בכל קבוצה שנמצאים כמה שנים בקבוצתם.
וזה שזרים פה מתחלפים מדי שנה גם לי זה צורם, אבל זו לא המצאה שלנו וזה לא בשליטתנו.
מסכים שאפשר להוריד את מכסת הזרים ל7, (אפשר אולי לאפשר חילוף שלא נכלל במכסה במידה והשחקן הזר נפצע ויש לכך אישורים רפואיים).

אבל מה שכן, אי אפשר להתעלם מזה שכרגע הכדורסלן הישראלי הוא לא טוב - לא ברמת קליעה, לא אתלטיות, לא הגנה ולא יכולת אישית, רובם מתפתח להיות שחקנים משלימים ותו לא.

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 21:19 
סמל אישי של המשתמש
הסיפור שלך על ליגת האלופות נכון ומרגש....אבל בגדול - מזיז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 21:20 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
הסיפור שלך על ליגת האלופות נכון ומרגש....אבל בגדול - מזיז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 21:24 
סמל אישי של המשתמש
דרא דבר נוסף וחשוב שצריך להוסיף זה חלון העברות מוגבל והגבלה של מספר הזרים ל 6 תוך כדי קביעה שלא ניתן לנחליף זר שחתם אחרי המחזור החמישי (למשל).
הדבר יחייב את הקבוצות להתייחס בצורה הרבה יותר רצינית להחתמת זרים ( ולבטל את הענין הסה של זר רשום שלא שיחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2018, 22:47 
סמל אישי של המשתמש
חלון העברות והקטנת מכסת רישום הזרים יגמור פה את הליגה.
הזרים שמגיעים לפה באמצע העונה זה הכלי היחיד של הקבוצות הקטנות להתמודד עם מכבי וירושלים. מכבי מחתימים בקיץ זרים במיליון דולר וירושלים בחצי מיליון דולר, ובכסף הזה אפשר להביא זרים מוכחים. שאר הליגה לעומת זאת מביאה בקיץ זרים ב-10,000 דולר לחודש, ובכסף הזה אפשר להביא רק הימורים, שבחלקם הגדול באופן לא מצליח. בלי אפשרות לתקן, לא תהיה פה ליגה.

מה שכן צריך לעשות זה לבטל את האפשרות לרוטציה ברישום הזרים. אם מותר חמישה זרים בטופס אז שיהיו חמישה זרים בסגל. זה ימגר את התופעה שקבוצות אוגרות זרים לגיבוי (בין אם זה מכבי שמחזיקים שמונה זרים כרגע, או נהריה שמחזיקה שישה זרים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2018, 07:38 
וובסטר לא שוחרר? או שיש להם 6 בלי קשר?
הפתרון לטעמי פשוט, כל פעם שרושמים בטופס זר שלא היה רשום במשחק הקודם זה ייחשב ל״החלפת זר״ מתוך המכסה של 8 מותרים.
עם החרגה למקרה שזר לא שיחק בגלל פציעה ולא היה רשום זר אחר במקומו בזמן שהיה פצוע.
זה כמובן לא באג׳נדה של מכבי ועל כן לא יקרה.

כל רעיון שלא ימצא חן בעיני מכבי הם יגידו שהם ״דבקים״ בהצהרת הפיצול שלהם וככה יכופפו את המנהלת לכל דבר שהם רוצים.

אגב , לגבי עמדתה של הפועל תל אביב בנושא, אני לא בטוח שהפועל תומכת ב6 זרים או משהו כזה אבל כנראה גם לא ממש תומכת בהשבתת הליגה , בטח לא בעיתוי הנוכחי.
חבל מאוד שאני צריך רק לנחש את הכתוב לעיל ושבאמת לא יצאה הודעה מטעם המועדון שמבהירה זאת.
קבוצות אחרות כבר הצליחו להשמיע קולן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2018, 09:40 
זהו שהיום יש פגישה עם מירי רגב וארגון השחקנים והמנהלת.
רגע אחד הזמינו עוד נציגים שבטח אין להם אינטרסים כמו דון שימון מזרחי.
בנוסך ישתתפו גם יו"ר נהריה נסים אלפסי, יו"ר נס ציונה יניב מזרחי וגם ח"כ מיקי זוהר שאין לי מושג מה עמדותיהם
האם אגב לא היה חשוב שגם נציג הפועל ת"א ישתתף בפגישה

כתבה מוואלה! ספורט, במנהלת הליגה מאמינים: "השרה רגב לא תתן לצדדים לצאת מהחדר בלי לסיים את השביתה"

https://sports.walla.co.il/item/3159825 ... cialbutton

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2018, 14:17 
סמל אישי של המשתמש
מילפורד כתב:
וובסטר לא שוחרר? או שיש להם 6 בלי קשר?
הפתרון לטעמי פשוט, כל פעם שרושמים בטופס זר שלא היה רשום במשחק הקודם זה ייחשב ל״החלפת זר״ מתוך המכסה של 8 מותרים.
עם החרגה למקרה שזר לא שיחק בגלל פציעה ולא היה רשום זר אחר במקומו בזמן שהיה פצוע.
זה כמובן לא באג׳נדה של מכבי ועל כן לא יקרה.

כל רעיון שלא ימצא חן בעיני מכבי הם יגידו שהם ״דבקים״ בהצהרת הפיצול שלהם וככה יכופפו את המנהלת לכל דבר שהם רוצים.

אגב , לגבי עמדתה של הפועל תל אביב בנושא, אני לא בטוח שהפועל תומכת ב6 זרים או משהו כזה אבל כנראה גם לא ממש תומכת בהשבתת הליגה , בטח לא בעיתוי הנוכחי.
חבל מאוד שאני צריך רק לנחש את הכתוב לעיל ושבאמת לא יצאה הודעה מטעם המועדון שמבהירה זאת.
קבוצות אחרות כבר הצליחו להשמיע קולן...

איך תוכיח פציעה?
והאם אתה פוסל אפשרות של קבוצה פשוט לא לרשום זר כלשהו לסגל של משחק ספציפי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2018, 14:39 
הקשר היחיד של מיקי זהר לנושא הוא קריית גת, לא מצאו מישהו יותר מגוחך שיגשר בין כדורסלני ישראל למעסיקים שלהם?
תקראו גם לשאול יהיה כיף.

על דבר אחד כבר אי אפשר לשמוע: "קנס על שיתוף למעלה מ4 זרים", די עם הבלוף הזה, בגלל המענק המגוחך שלה לרישום 4 זרים המנהלת כאילו הכשירה את השרץ.
הם ידאגו לכולם, לשחקנים, למאמנים, לבעלים, דבר אחד הם יישכחו, להשאיר ערך ספורטיבי לליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2018, 16:35 
שום בעיה , תנסח את זה ככה שאם שחקן זר לא נרשם למשחק מסויים וחוזר אחרי משחק אחד או יותר לא ייחשב בספירה רק בתנאי שלא נרשם זר אחר במקומו במשחק/ים שבהם נעדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2018, 16:35 
כל חוק שיכלול חוקים שונים לקבוצות שונות וקנסות מול בונוסים הינו לא ספורטיבי ודבילי.
הגיע הזמן לסגור את העסק על 4 זרים וזהו חלאס ללקק למקקים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2018, 18:03 
״רגב נפגשה עם ניר אלון שמתבצר בעמדתו״
כותרת מהאתר של ההם.

המסר לציבור: השביתה זה בגלל הארגון לא בגלל המנהלת. וברור איזה צד בוויכוח הזה בעד מכבי ואיזה צד נגד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2018, 19:42 
סמל אישי של המשתמש
כל פתרון שמאפשר בעלות צולבת על קבוצה מהליגה ועל הערוץ שמשדר את הליגה הוא לא חוקי (אבל זה כבר למדנו שאת אף אחד ברפובליקת - בקרוב מונרכיית - הבננות שלנו לא מעניין) וגם לא מוסרי.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2018, 19:53 
השביתה הסתיימה
החוק הרוסי עוד שנה
תוקם וועדה משותפת

https://sports.walla.co.il/item/3159973 ... cialbutton

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2018, 19:55 
סמל אישי של המשתמש
האח הידד.
עם או בלי ששה זרים?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2018, 20:31 
על זה הדיון עכשיו. עוד לא נסגר שום דבר למיטב הבנתי מהתקשורת.

If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same
Yours is the Earth and everything that's in it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2018, 20:55 
סמל אישי של המשתמש
מדהים ששישה זרים זה לא האינטרס גם של השחקנים וגם של 10 או 11 מתוך 12 קבוצות, ועדיין זה על הפרק בכלל.
גם הסמרטוטיות של כמה קבוצות, שמוכנות לתת למכבי יתרון מקצועי תמורת נזיד עדשים בדמות עשרות אלפי שקלים, וכמובן שמואל פרנקל הטינופת שמייצג את האינטרסים של מכבי, וחייבים להעיף אותו בהקדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2018, 20:56 
סמל אישי של המשתמש
לא יודע כמה זה לא האינטרס. לדעתי מרבית הקבוצות רוצות פשוט לחסוך כסף וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 381 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: