תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 17:05

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 156 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ת"א-מכבי חיפה
הודעהפורסם: 20 נובמבר 2017, 15:18 
בוריס כתב:

אין מה לעשות כרגע צריך להסתכל קדימה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2017, 15:27 
ברור שהבעיה היא בשחקן שאנחנו כבר מכירים שנים ומודעים לתרומה שלו, ובמקרה גם ניצח לנו את שני המשחקים הראשונים שניצחנו, ולא במאמן שהחליט לשרוף אותו בראיונות מחפירים בטלוויזיה ובעיתונות תוך כדי אוננות על השחקן הפצוע שהוא הביא
יעשו טוב בהנהלה אם יסיימו את סאגת ג'ף אלן לא בשחרור אחרי משחק חלש אלא בהחתמה עד סיום העונה ויעשו טוב אדון פרנקו אם יירד מהעץ שעלה עליו ויעשה תיקונים קטנים והגיוניים במקום לנסות לייצר מהפכות וזעזועים
לכולם ברור אחרי שבעה מחזורים מה חסר לנו בקבוצה וזה ממש לא סנטר מוגבל כלשהו על חשבון ג'ף אלן

לא רוצים טביב בהפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2017, 16:06 
סמל אישי של המשתמש
Red or Dead כתב:
ברור שהבעיה היא בשחקן שאנחנו כבר מכירים שנים ומודעים לתרומה שלו, ובמקרה גם ניצח לנו את שני המשחקים הראשונים שניצחנו, ולא במאמן שהחליט לשרוף אותו בראיונות מחפירים בטלוויזיה ובעיתונות תוך כדי אוננות על השחקן הפצוע שהוא הביא
יעשו טוב בהנהלה אם יסיימו את סאגת ג'ף אלן לא בשחרור אחרי משחק חלש אלא בהחתמה עד סיום העונה ויעשו טוב אדון פרנקו אם יירד מהעץ שעלה עליו ויעשה תיקונים קטנים והגיוניים במקום לנסות לייצר מהפכות וזעזועים
לכולם ברור אחרי שבעה מחזורים מה חסר לנו בקבוצה וזה ממש לא סנטר מוגבל כלשהו על חשבון ג'ף אלן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2017, 16:07 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
Red or Dead כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2017, 16:36 
יחסית לאיך שאנחנו נראים בהגנה, ההתקפה שלנו זהב.
ההתקפה ממש לא הבעיה שלנו. הגנה מביאה התקפה, אבל התקפה לא מביאה הגנה. לכן צריך להתחיל בהגנה כי "הכל מתחיל בהגנה".
הגנה טובה מחברת קבוצה בדיוק כמו שהגנה רעה מפרקת אותה.
כשההתקפה שלנו הייתה רביב לימונד מארח נגרים, זה היה מספיק טוב כי הייתה הגנה טובה.
בלי הגנה ככה יראה משחק השלשות שלנו. בלי הגנה ככה יראה המשחק העומד שלנו, ככה יראה משחק הריצה שלנו וככה יראה לוח התוצאות בסוף.
אין לנו בעיה במשחק השלשות או בתרגילים. יש לנו בעיה בלעשות הגנה שתכניס אותנו למשחק ותחבר אותנו.
קודם שיתחילו לשמור ואז תעזו בכלל להעלות פה נושאים כמו אין תרגילים ואין קליעה. זה כמו לכעוס על ילד שהוא לא קופץ מספיק גבוה, לפני שהוא למד לעמוד. תלוש.
אי אפשר לצפות שהקבוצה תתפקד כשכל פאקינג זריקה נכנסת נגדינו. כדורסל הוא משחק של שמירה על אינטנסיביות בשני הצדדים, הרבה לפני שזה משחק של תרגילים או אחוזים מבחוץ.
אני מאמין שאם ההגנה תתיצב, הכל יהיה בסדר. נבנתה קבוצה הגנתית, אז עדיף לתת לה צ'אנס להתייצב מאשר לפרק אותה ולנסות להפוך אותה לקבוצה התקפית.
זה בפן המקצועי.

ועכשיו לעניינים לא מקצועיים.
כל מי שנכח בדרייב אין מול גלבוע יכל להבין שהרומן עם ג'ף נגמר.
שיחק בלי חשק, ועם חשק להראות לכולם כמה אין לו חשק.
יורד לספסל, פרנקו מגיש לו יד, ג'ף מתעלם. לא מקשיב בטיימאאוטים, אין תדרוכים לפני שהוא עולה, אין התייחסות אחרי שהוא יורד.
קצר מטורף. ברור היה לי שאם הוא עולה בחמישייה אתמול נראה עוד משחק בזיוני שלו, ואתמול היה משחק בזיוני שלו והגבוהים שלהם פשוט פירקו אותנו.
גם אתמול קצר מוחלט מול פרנקו. כל בר דעת מבין שאי אפשר לעלות למשחק ככה ולנצח. כל כך דיכא אותי כי חשבתי על זה כל הדרך לשם וידעתי שאנחנו נושפל בגלל
העניין עם ג'ף ופרנקו.
צריך להעיף מהפועל את שניהם. את ג'ף כי די אין דרך חזרה כבר, ואת פרנקו שהוא אפס שנותן לשחקנים להתנהג איך שהם רוצים ובסוף הם משתינים עליו, רק שהוא לא מרגיש
את הפיפי, אלא הקהל מקבל אותו לפרצוף כל שבוע מחדש.
שכונה, אווירה מדכאת, אבל בעיקר פשוט עצוב.
עצוב לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 21 נובמבר 2017, 03:01 
hapoel15 כתב:
.
כל מי שנכח בדרייב אין מול גלבוע יכל להבין שהרומן עם ג'ף נגמר.
שיחק בלי חשק, ועם חשק להראות לכולם כמה אין לו חשק.
.

במשחק כנגד גלבוע נפל על הריצפה לכדורים אבודים. אני זוכר לפחות 3 פעמים שהיה כדור ביניים כתוצאה מכדור אבוד על הרצפה, בכולם היה מעורב. ככה לא נראה שחקן בלי חשק. מה שכן, נראה שיצא מקצב המשחק הרגיל שלו, כנראה בגלל הוראות של פרנקו, או כתוצאה מכל הסאגה סביבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2017, 09:05 
סמל אישי של המשתמש
מסכים. ג'ף לא היה טוב מול גלבוע. אבל זה לא נראה כמו שביתה, יותר כמו ניתוק ועצבים (יותר מהרגיל).
לשם שינוי אפשר להבין אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2017, 11:29 
או שפשוט היה לא משחק רע בלי קשר לסיטואציה. יכול לקרות, אבל במצבים כאלה רצוי שיהיה מישהו בסגל שיחפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2017, 19:16 
לפי דעתי בעיית ההתקפה שלנו כל כך יותר חמורה וחשובה מבעיית ההבנה בפער לא קטן.
בלי קשר בכלל למה מוביל למה.

הקבוצה הזו בחיים לא תשמור, תתקדמו.
אז אפשר להביא איזה שחקן שפתאום יוסיף קצת תכונות טובות וזה יתחבר לרמה סבירה, קבוצות הצליחו ככה אפילו אנחנו כמעט עברנו את ירושלים בסדרה עם לספוג 90 כל משחק.
אפשר לחפות על זה במשחקים מסוימים שבאים דרוכים ויש אנרגיות ופתאום הקבוצה שומרת.

אבל ברגע שרואים את משחק ההתקפה שלנו קל מאוד לראות שאם לא יהיה פה שינוי סופר סופר מהותי, הן בהקשר של החלפת שחקנים והן בהקשר של מתן דגש גדול יותר באימונים לפרטים הקטנים או הוספת תרגילים - אם לא יהיה שינוי מהותי במשחק ההתקפה, תהיה לקבוצה בעיה קשה מאוד למצוא את עצמה כקבוצה יציבה, כקבוצה שרוצה להשיג יתרון ביתיות, כקבוצה שרוצה להגיע למשחק על תואר באיזשהו מפעל.

הגנה זה יפה וחשוב והכל, בטח לקבוצה כמו הפועל אבל התקפה יותר חשובה והיא מנצחת משחקים, בטח חשובים, וזה לא נראה טוב כרגע.

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2017, 23:26 
בוריס כתב:

אז אפשר להביא איזה שחקן שפתאום יוסיף קצת תכונות טובות וזה יתחבר לרמה סבירה, קבוצות הצליחו ככה אפילו אנחנו כמעט עברנו את ירושלים בסדרה עם לספוג 90 כל משחק.

אבל ברגע שרואים את משחק ההתקפה שלנו קל מאוד לראות שאם לא יהיה פה שינוי סופר סופר מהותי, הן בהקשר של החלפת שחקנים והן בהקשר של מתן דגש גדול יותר באימונים לפרטים הקטנים או הוספת תרגילים - אם לא יהיה שינוי מהותי במשחק ההתקפה, תהיה לקבוצה בעיה קשה מאוד למצוא את עצמה כקבוצה יציבה, כקבוצה שרוצה להשיג יתרון ביתיות, כקבוצה שרוצה להגיע למשחק על תואר באיזשהו מפעל.

הגנה זה יפה וחשוב והכל, בטח לקבוצה כמו הפועל אבל התקפה יותר חשובה והיא מנצחת משחקים, בטח חשובים, וזה לא נראה טוב כרגע.

"הקבוצה הזו בחיים לא תשמור, תתקדמו." - רביב, מקי, מקניל, ג'ף והאוורד הם כולם שחקני הגנה טובים עד מעולים. הקבוצה הזו נבנתה קודם כל כקבוצה שתלחם ותשמור.

"הגנה זה יפה וחשוב והכל, בטח לקבוצה כמו הפועל אבל התקפה יותר חשובה והיא מנצחת משחקים" - בחייאת, זה נראה כאילו אתה עושה בכוונה. הגנה זה יפה והתקפה מנצחת משחקים זה אולי המשפט הכי מנותק מהמציאות שמישהו אי פעם כתב על כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2017, 23:35 
סמל אישי של המשתמש
והיו רבעים שנתנו הגנה מצויינת.
זה מאוד תלוי בחמישיה, במאץ' אפ ובשיטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2017, 06:29 
רביב בתצורתו הנוכחית ממש לא שומר מעולה. הוא אפילו לא קרוב לזה כרגע. השפעת הפציעות ניכרת היטב. הוא לא מסתדר הגנתית עם שחקנים אתלטיים.
מקניל לא שומר טוב. והוא לוקה מאוד באתלטיות (הבעיה הכי קשה של הקבוצה הזאת). הוא לא מצליח להסתדר עם גארדים אתלטיים ומהירים וכאלה יש בליגה בשפע.
הווארד הוא משקיען בהגנה, אבל הוא לא יכול להתמודד עם הגבוהים האתלטיים שיש בליגה. יש לו מגבלות פיזיות. הוא יכול להתמודד יפה עם שחקנים שצריך לשים עליהם גוף. אבל אלה הולכים ונעלמים (למעט בהפועל, שחושבת שאנחנו בשנת 1995)
ג'ף הוא אתלט על, וזה מחפה על יסודות הגנתיים לא טובים. הרבה פעמים הוא לא סוגר נכון את השחקן שלו, מנסה לחטוף ולא עובד נכון עם הרגליים. אבל כשאתה כזה אתלט זה מחפה. ובסך הכול הוא אכן שומר טוב וריבאונדר מצוין. אבל לא נראה לי שזה כזה רלוונטי, כי לדעתי בקרוב הוא לא יהיה פה.
מקי אכן שומר מצוין.
בשורה התחתונה: הקבוצה הזו מלאה בשחקנים שמתקשים להתמודד פיזית ואתלטית עם הכדורסל המודרני שמבוסס על המון אתלטיות בכל העמדות. בבניית הקבוצה ובבחירת השחקנים נעשו טעויות קשות. ועדיין - עם עבודת אימון טובה אפשר לגשר על חלק מהכשלים. אני כרגע לא רואה דבר כזה בהפועל.
הפתרון הטוב ביותר הוא שינויים פרסונליים בסגל ושינוי בקונספציה. אבל אני מתקשה לראות את המאמן עושה זאת וכמו שהפועל מתנהלת הסיכוי שזה יבוא מההנהלה שואף לאפס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2017, 10:16 
מסכים עם פרוויס. השאלה - איך כל מה שפרוויס ויתר מלומדי הכדורסל יודעים, ההנהלה לא יודעת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2017, 14:01 
ג'ף הוא לא שומר טוב. אם הוא היה שומר טוב הגנת הפנים שלנו הייתה במצב הרבה יותר טוב.
ג'ף מאוד אתלטי, ארוך, אגרסיבי ואקטיבי מה שהרבה פעמים נגמר בחטיפות וחסימות. הבעיה היא עם שחקנים אגרסיביים ואקטיביים שהם צריכים להיות מאוד חכמים כדי לא לקחת סיכונים מיותרים שנגמרים בפאולים טיפשיים וסלים קלים. ג'ף הוא ההיפך המוחלט משומר חכם. התוצאה היא שעל כל פעולה הגנתית טובה מגיעה פעולה רעה ואנחנו נשארים עם שומר בינוני.
דווקא האוורד (לא שהוא רלוונטי למשהו), על אף המחסור באתלטיות, כל כך חכם ואגרסיבי שהאימפקט שלו על ההגנה לרוב חיובי. המחסור באתלטיות מונע ממנו להיות שומר ברמה מאוד גבוהה אבל הוא כן שחקן הגנה טוב.
בגדול הבעיה שלנו היא פחות בהגנת אחד על אחד ויותר בשיטה של פרנקו שמתבססת על מיליון עזרות וכיווצים. בקבוצה כל לא אתלטית כמו שלנו זה תמיד נגמר בזריקה נוחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2017, 15:37 
ארדיטי כתב:
בוריס כתב:

"הקבוצה הזו בחיים לא תשמור, תתקדמו." - רביב, מקי, מקניל, ג'ף והאוורד הם כולם שחקני הגנה טובים עד מעולים. הקבוצה הזו נבנתה קודם כל כקבוצה שתלחם ותשמור.

"הגנה זה יפה וחשוב והכל, בטח לקבוצה כמו הפועל אבל התקפה יותר חשובה והיא מנצחת משחקים" - בחייאת, זה נראה כאילו אתה עושה בכוונה. הגנה זה יפה והתקפה מנצחת משחקים זה אולי המשפט הכי מנותק מהמציאות שמישהו אי פעם כתב על כדורסל.

מקי לא קרוב בכלל לרמת ההגנה שהציג בקדנציה הקודמת בארץ, רביב כמו שפרוויס כתב כבר לא שומר כמו פעם, בנקס וגינת שומרים בינוניים ומטה למרות ששניהם מחפים על זה ברצון שזה יפה, מנקו שחקן הגנה טוב מלא מעבר, ג'ף ואיידן הם 2 שומרים מצוינים בצבע בהקשר של אגרסיביות וקשיחות אבל במה שקשור בשמירת פיק אנד רול מדובר ב 2 שחקנים סתומים שאין דברים כאלה, אף פעם אי אפשר לסמוך עליהם שיצאו החוצה ויחזרו כמו שצריך.

הקבוצה הזו כבר לא תשמור לדעתי, יהיה אפשר לשפר את העניין אולי בחיזוק מבחוץ אולי בהתאמות מבפנים, לא חושב שיהיה אפשר לעשות שינוי משמעותי בהגנה.
לכן מירב האנרגיה צריכה ללכת לפיתרונות התקפיים ולא הגנתיים.

ואני לא מזלזל בהגנה ובחשיבות שלה.
ולמי בדיוק אני עושה בכוונה?
רק אמרתי שהתקפה היא הרבה יותר חשובה מהגנה, בטח לקבוצה כמו שלנו שהפער בין רמת ההתקפה לרמה הסבירה גדול הרבה יותר מהפער בין רמת ההגנה לרמת הסבירה.
ובהתקפה נצטרך גם להיות יותר מרמה סבירה.

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2017, 16:21 
אבא של קידר כתב:
מסכים עם פרוויס. השאלה - איך כל מה שפרוויס ויתר מלומדי הכדורסל יודעים, ההנהלה לא יודעת?

מבלי להביע עמדה לכאן או לכאן לגבי הדברים שפרוויס כתב, מי קבע שכל מה שמלומדי הכדורסל כאן כותבים הוא בהכרח נכון? הדברים האלה לא נבחנו במציאות. אם כל מה שמלומדי הכדורסל בפורום מציעים היה מיושם במציאות היית רואה כל כך הרבה כשלים ומחדלים. זה מן הסתם חולף הלאה כי זה בכלל לא נמדד במציאות (כלומר זה לא יכול להיכשל או להצליח כי הכל תאורטי) אבל ההנחה שמובילה לטיעון שלך מאוד בעייתית.

ואני אגב לא מזלזל ברמת ידע של אף אחד, יש כאן הרבה אנשים שמבינים כדורסל ולפעמים הייתי שמח לדברים שהציעו כאן- אבל קל לכתוב בפורום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2017, 17:49 
סמל אישי של המשתמש
הכי קל לכתוב בפורום.
הבעיה היא שמי שמנהל את הקבוצה הזאת הוא בעל ידע בניהול קבוצת כדורסל כמו של 20 הכותבים בפורום הזה.

כמות הכשלים והמחדלים בשנים האחרונות היא עצומה גם ככה. אין שום גרף התקדמות, אין הפקת לקחים.
זה שהגענו לאן שהגענו זה אחלה, אוי ואבוי אם לא היינו מגיעים לליגת העל עם כמות הפוטנציאל שיש לנו.
לא רואה איך אנחנו עושים קפיצת מדרגה בקונספט הנוכחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2017, 18:13 
שמוליקיפוד כתב:
הכי קל לכתוב בפורום.
הבעיה היא שמי שמנהל את הקבוצה הזאת הוא בעל ידע בניהול קבוצת כדורסל כמו של 20 הכותבים בפורום הזה.

כמות הכשלים והמחדלים בשנים האחרונות היא עצומה גם ככה. אין שום גרף התקדמות, אין הפקת לקחים.
זה שהגענו לאן שהגענו זה אחלה, אוי ואבוי אם לא היינו מגיעים לליגת העל עם כמות הפוטנציאל שיש לנו.
לא רואה איך אנחנו עושים קפיצת מדרגה בקונספט הנוכחי.

ידעתי שמישהו יקח את זה לכיוון הלא נכון. ברור שההנהלה עושה טעויות, שיש הצעות בפורום שיכולות להיות יותר טובות מהחלטה של ההנהלה (אפשר להגיד את זה אגב על כל קבוצה בעולם כי בפורום כמעט תמיד יציעו הכל ובהנהלה צריך לקחת החלטה אחת בסופו של דבר, אז הסתברותית יש סיכוי גבוה שזה יקרה), והכי קל לכתוב בפורום זה סבבה כי בשביל זה יש פורום. זה לא ביקורת על מי שכותב בפורום - הוא נועד שיכתבו בו את כל אלפי ההצעות והדיונים האלה.
אני רק לא מסכים עם ההתייחסות ש"כאן מבינים ובהנהלה לא" (הציטוט לא מילה במילה) כאל עובדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2017, 22:06 
אף אחד לא קבע שמה שאנשים כותבים כאן הוא נכון. אפשר להסתכל על הדברים האלה בצורה כזאת: חלק מהכותבים מציגים דרכים נוספות לניהול מועדון ודרכים נוספות לניהול סגל. מאמני כדורסל הם בני אדם. ולפעמים יש להם קונספציה או דרך שהם כל כך בתוכה וכל כך מחויבים לה, שהם מתקשים להחליף אותה גם כשהיא רעה. לפעמים מעורב גם אגו בעניין הזה שמקשה על הכול. וחלק מהכותבים פה מתייחסים לדברים שאם ישתנו יכולים בהחלט להצליח. אני לא חושב שאנשים פה מתיימרים לטעון שהם מבינים כדורסל יותר מדני פרנקו. אבל דווקא אנשים מהצד לפעמים יכולים לראות בצורה חדה יותר דברים שלא רואים בפנים. כמו שלפעמים כדי לשפר גוף מסוים מביאים מישהו מבחוץ שישהה במקום ויכין דוח.
באופן אישי אני חושב שחלק מההצעות, למשל כמו של יובל, הן נכונות. ואני חושב שאם היה במערכת מישהו שמשמיע אותן בנחרצות זה יכול היה לשפר את המועדון גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.
אני חושב אותו הדבר לגבי הטענה נגד הנהלה כאילו היא לא מבינה בכדורסל. אז אני חושב שהיא מבינה יותר מכפי שלרבים נדמה ואולי יותר מכפי שהיא משדרת כלפי חוץ.
באופן כללי אני לא חושב שאוטוריטה מקצועית אחת היא דבר נכון. לא בקבוצה כדורסל ולא בגופים אחרים. ואני בהחלט חושב שצריך לנהל את המאמן שלך מהיום הראשון, להיות מעורב ומתערב. וחלק מהדברים שנכתבים פה מתייחסים בדיוק לזה.
זה לא יבטיח הצלחה, כי בספורט יש אלמנטים של מקריות, מזל, של חיבור ולפעמים של שלם שגדול מסכום חלקיו, אבל זה בהחלט יגדיל את הסיכוי להצליח. במתכונת הנוכחית שבה המאמן הוא אוטוריטה כמעט בלעדית, לטעמי קשה להצליח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2017, 23:00 
purvis short כתב:
אף אחד לא קבע שמה שאנשים כותבים כאן הוא נכון. אפשר להסתכל על הדברים האלה בצורה כזאת: חלק מהכותבים מציגים דרכים נוספות לניהול מועדון ודרכים נוספות לניהול סגל. מאמני כדורסל הם בני אדם. ולפעמים יש להם קונספציה או דרך שהם כל כך בתוכה וכל כך מחויבים לה, שהם מתקשים להחליף אותה גם כשהיא רעה. לפעמים מעורב גם אגו בעניין הזה שמקשה על הכול. וחלק מהכותבים פה מתייחסים לדברים שאם ישתנו יכולים בהחלט להצליח. אני לא חושב שאנשים פה מתיימרים לטעון שהם מבינים כדורסל יותר מדני פרנקו. אבל דווקא אנשים מהצד לפעמים יכולים לראות בצורה חדה יותר דברים שלא רואים בפנים. כמו שלפעמים כדי לשפר גוף מסוים מביאים מישהו מבחוץ שישהה במקום ויכין דוח.
באופן אישי אני חושב שחלק מההצעות, למשל כמו של יובל, הן נכונות. ואני חושב שאם היה במערכת מישהו שמשמיע אותן בנחרצות זה יכול היה לשפר את המועדון גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.
אני חושב אותו הדבר לגבי הטענה נגד הנהלה כאילו היא לא מבינה בכדורסל. אז אני חושב שהיא מבינה יותר מכפי שלרבים נדמה ואולי יותר מכפי שהיא משדרת כלפי חוץ.
באופן כללי אני לא חושב שאוטוריטה מקצועית אחת היא דבר נכון. לא בקבוצה כדורסל ולא בגופים אחרים. ואני בהחלט חושב שצריך לנהל את המאמן שלך מהיום הראשון, להיות מעורב ומתערב. וחלק מהדברים שנכתבים פה מתייחסים בדיוק לזה.
זה לא יבטיח הצלחה, כי בספורט יש אלמנטים של מקריות, מזל, של חיבור ולפעמים של שלם שגדול מסכום חלקיו, אבל זה בהחלט יגדיל את הסיכוי להצליח. במתכונת הנוכחית שבה המאמן הוא אוטוריטה כמעט בלעדית, לטעמי קשה להצליח.

עם כל זה אני מסכים.
אני הגבתי למשפט "השאלה - איך כל מה שפרוויס ויתר מלומדי הכדורסל יודעים, ההנהלה לא יודעת?".
מהמשפט אפשר להבין שמה שכותבים בפורום הוא נכון וההנהלה לא יודעת את זה כאילו שזו עובדה מוגמרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2017, 07:26 
אבל זה חלק גדול מהעניין. שדווקא אוהדים ברוב הפעמים חפים מאגו מקצועי מ"חזון" ומ"דרך" ופשוט רוצים לעשות את מה שצריך כדי שהקבוצה שלהם תצליח. לא אכפת להם מה יגידו עליהם בגוף המשדר או פרשנים כאלה ואחרים. ומבחינתם אם שחקן הוא מצוין ותורם, אז גם אם מלכלכים עליו בטלוויזיה זה לא מזיז להם. כי הוא עוזר לקבוצה שלהם לנצח.
בעיני אחד הדברים שעשו את רלף קליין למאמן כזה ענק זה בדיוק חוסר האגו הזה. וזה שהוא לא נצמד לאיזו קונספציה או חזון. בעונה הראשונה שלו הביא את ווין קמפבל, ברגע שזה לא עבד שינה קונספציה והביא 3-4 כמו פרוויס שורט ששינה את העונה וכמעט הביא אליפות. בעונה שאחרי חשבו להביא ליד ת'רדקיל זר גבוה, אבל לא ממש מצאו, אז רלף אמר שאם הוא לא יכול להביא את השחקן שהוא צריך, הוא יביא את השחקן הכי טוב שהוא יכול, והביא את דובראש. בלי אגו, בלי איזה "חזון" שחייבים בכל דרך להגשים אותו. וזה הצליח. אגב, בעונה הראשונה שלו רלף החתים את גוראן גראבוביץ' שהיה שם ענק ביוגוסלביה. אבל מהר מאוד ראו שהוא לא כשיר, קצת מזכיר את הווארד. אז רלף חתך והביא את ת'רדקיל עוד לפני שהעונה התחילה. לא התעקש, לא חיכה. לא אמר שהוא לא מוכן לוותר על גראבוביץ'. עשה מה שצריך כדי להשיג ניצחונות במיידי.
איפה רלף ואיפה המאמנים היום עם הקשקוש הזה של "מעמד המאמן" והדרך, וזה שאסור להתערב להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2017, 09:42 
סמל אישי של המשתמש
הוקיץ' כתב:
ג'ף הוא לא שומר טוב. אם הוא היה שומר טוב הגנת הפנים שלנו הייתה במצב הרבה יותר טוב.
ג'ף מאוד אתלטי, ארוך, אגרסיבי ואקטיבי מה שהרבה פעמים נגמר בחטיפות וחסימות. הבעיה היא עם שחקנים אגרסיביים ואקטיביים שהם צריכים להיות מאוד חכמים כדי לא לקחת סיכונים מיותרים שנגמרים בפאולים טיפשיים וסלים קלים. ג'ף הוא ההיפך המוחלט משומר חכם. התוצאה היא שעל כל פעולה הגנתית טובה מגיעה פעולה רעה ואנחנו נשארים עם שומר בינוני.
דווקא האוורד (לא שהוא רלוונטי למשהו), על אף המחסור באתלטיות, כל כך חכם ואגרסיבי שהאימפקט שלו על ההגנה לרוב חיובי. המחסור באתלטיות מונע ממנו להיות שומר ברמה מאוד גבוהה אבל הוא כן שחקן הגנה טוב.
בגדול הבעיה שלנו היא פחות בהגנת אחד על אחד ויותר בשיטה של פרנקו שמתבססת על מיליון עזרות וכיווצים. בקבוצה כל לא אתלטית כמו שלנו זה תמיד נגמר בזריקה נוחה.

במשחק היחיד שבו הווארד היה כשיר (נגד חולון), הוא היה מחריד בהגנה, גם בהגנת אחד-על-אחד וגם בהגנת פיק-אנד-רול. כשג'ף נכנס למשחק מהספסל ההגנה שלנו השתפרה פלאים וזה שינה את כל המשחק והביא לנו את הניצחון בסופו של דבר.
העניין הוא שמאז המחזור השני אנחנו בלי הווארד או כל זר אחד, ובאופן ברור ההוראה העיקרית שהוא מקבל היא להימנע מפאולים וזה ניכר במשחק ההגנה שלו. אפשר לשמור טוב בלי לעשות פאולים רוב הזמן, אבל אם מראש המטרה העיקרית שלך היא לא לעשות פאולים אז גם ההגנה תהיה לא טובה. הוא גם לא הצליח להימנע מפאולים בכלל אבל אלה הגיעו בעיקר מעבירות תוקף מטופשות, עבירות לאחר הפסד במאבק על הריבאונד, ושאר עבירות של טמטום, חמימות מוח ותסכול (בעיקר בשלושת המחזורים האחרונים), ולא כחלק ממשחק ההגנה שלו. הבעיה היא לא ההימורים והאינסטינקטים שלו בהגנה, אלה מצליחים באחוזים מספיק טובים בזכות האתלטיות שלו, וגם כשלא הם עדיין מצליחים באחוזים יותר גבוהים משאר הפעולות ההגנתיות שלנו.
כשג'ף הוא חלק מרוטציה נורמלית, בין אם יש לו גיבוי מהספסל או שהוא עצמו עולה מהספסל, ההשפעה ההגנתית שלו היא חיובית מאוד. אבל מה שקורה, ולא בפעם הראשונה, זה שמכל השמות הגדולים שג'ף אמור להיות הגיבוי של הרגע האחרון בשבילם, ג'ף עצמו נשאר השחקן היחיד שאפשר לשים על המגרש, ואז הוא צריך גם לשחק 30-35 דקות, גם לשמור טוב, גם מצפים ממנו להביא את האתלטיות שלו לידי ביטוי והגנה ולחפות על אחרים, גם לקחת ריבאונד בשביל כל הקבוצה וגם להימנע מעבירות. ואז כשהוא לא מצליח התיק נופל עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2017, 11:22 
האוורד ממש לא היה מחריד בהגנה נגד חולון. הוא לא הסתדר נגד אלכסנדר (כמו כל שומר בליגה בערך, כולל ג'ף אגב) וברגע שהוא עבר לשמור את תומאס הוא עשה עבודה טובה מאוד. לא צריך לשחק הגנה עם לקיחת סיכונים מוגזמים כדי לשמור טוב.
וסלח לי, אבל הטיעון שלך לגבי למה ג'ף לא נותן אימפקט בהגנה הוא חלש מאוד. ג'ף לא שומר טוב כי הוא מנסה להימנע מעבירות אבל בסוף הוא עדיין צובר העבירות מספר אחד בליגה? אכן לא ברור למה התיק נופל עליו.
אתה טוען שג'ף עושה עבודה טובה כשהוא חלק מרוטציה נורמלית ואז בא בטענות שהוא נדרש לשחק 30-35 דקות במשחק. וואלה זו כמות הדקות שאני מצפה לקבל מזר בכיר. לא פחות.
אני אגב גם לא מסכים, שכשהוא לא נזהר מעבירות הוא שומר טוב. הבעיות שלו בהגנה הן לא רק לקיחת הסיכונים. הוא עובד לא נכון עם הרגליים, הוא מאבד לא פעם את הגבוה שלו בפיק אנד רול והכי מעצבן זה שהוא אף פעם לא יוצא לקלעים. אם הוא שומר על גבוה שקולע טוב זו צרה צרורה.
בכל מקרה, כל הדיון הזה לא רלוונטי. ג'ף נראה די גמור (באשמת פרנקו כמובן) והאוורד בכלל לא רלוונטי. מקווה שפרנקו לא גמר לנו את העונה לפני שהתחילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2017, 11:45 
סמל אישי של המשתמש
זה שאלן צובר עבירות בפני עצמו זה לא מדד אמין במיוחד. שוכמן הוא מקום 2 במדד העבירות קצת אחרי אלן, וזוכה לשבחים מכל כיוון על ההגנה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2018, 17:26 
סמל אישי של המשתמש
שמוליקיפוד כתב:
קאונסיל כתב:
אשכרה מוטי אסלם אמרת כדוגמה למנהל כדורסל טוב? ההוא שהחתים השנה את טפירו כמאמן ואת אלאנדו כזר? שמע לפעמים השנאה מעוורת אותך לגמרי. הזוי.
מה היית עושה אחרת מול פרנקו? השתיקו אותו אחרי מה שאמר על ג'ף. לא יכלו למנוע ממנו לדבר, זה מה יש.
עכשיו לא תעיף מאמן ולא תחתים לו שום שחקן על הראש כי הרי אנחנו יודעים שזה לא עובד. מה הפתרון? חוץ מלהרגע?

טפירו בבית. גם אלאנדו.
פרנקו חי, בועט וממשיך עם הווארד כל הדרך להתרסקות מקצועית.

גם העונה אילת יסיימו מעליך בטבלה בזמן שאתה תגרד את הפלייאוף מלמטה(אם בכלל)
מה שאמסלם עשה רמי כהן ושות' לא יעשו עד סוף החיים שלהם.

בוקר טוב, עבר סיבוב.
אילת צמודים אלינו בטבלה וככל הנראה יסיימו מעלינו.
אנחנו מגרדים פלייאוף ואם נסיים במקום 8 זה נס.
פרנקו חי, בועט וממשיך עם השטויות שלו כל הדרך להתרסקות.
אמסלם ב2 שינוים הפך את אילת מקבוצה שמועמדת לירידה לקבוצה שתעשה פיינל פור בזמן שרמי עדיין בשנת החורף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2018, 19:05 
הודעה שלמה שכולה ספקולציה. במציאות אנחנו מקום שישי בשוויון נקודות עם גליל במקום הרביעי.
יש לי הרבה ביקורת על ההתנהלות, אבל את הכסף סופרים במדרגות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2018, 19:34 
שמוליקיפוד כתב:
שמוליקיפוד כתב:
קאונסיל כתב:
אשכרה מוטי אסלם אמרת כדוגמה למנהל כדורסל טוב? ההוא שהחתים השנה את טפירו כמאמן ואת אלאנדו כזר? שמע לפעמים השנאה מעוורת אותך לגמרי. הזוי.
מה היית עושה אחרת מול פרנקו? השתיקו אותו אחרי מה שאמר על ג'ף. לא יכלו למנוע ממנו לדבר, זה מה יש.
עכשיו לא תעיף מאמן ולא תחתים לו שום שחקן על הראש כי הרי אנחנו יודעים שזה לא עובד. מה הפתרון? חוץ מלהרגע?

טפירו בבית. גם אלאנדו.
פרנקו חי, בועט וממשיך עם הווארד כל הדרך להתרסקות מקצועית.

גם העונה אילת יסיימו מעליך בטבלה בזמן שאתה תגרד את הפלייאוף מלמטה(אם בכלל)
מה שאמסלם עשה רמי כהן ושות' לא יעשו עד סוף החיים שלהם.

אנחנו מגרדים פלייאוף ואם נסיים במקום 8 זה נס.

די נו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2018, 19:53 
סמל אישי של המשתמש
הפסד מחר ואתה מקום 8.
ואם נס ציונה או נהריה מנצחים ( אתה רק משחק 1 מעליהם).

ובכל מקרה זאת לא הביקורת.
הביקורת היא על זה שחיפה, אילת, נס ציונה וכו' עשו שינויים והם רצים קדימה בזמן שאתה הולך אחורה. אם המגמה הנוכחית תמשיך אתה באמת תמתא את עצמך מחוץ לפליאוף.

דר"א כמו שכבר נרמז באשכול אחר בפורום אם יש החלטה שלא מתאבדים כלכלית כי אנחנו גם ככה בגרעון זאת בפרוש החלטה סבירה. ואנחנו צריכים להבין שזה חלק מהמשמעות של להיות קבוצת אוהדים, עומק ורוחב הכיס מאוד מצומצמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2018, 21:28 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
הפסד מחר ואתה מקום 8.
ואם נס ציונה או נהריה מנצחים ( אתה רק משחק 1 מעליהם).

ובכל מקרה זאת לא הביקורת.
הביקורת היא על זה שחיפה, אילת, נס ציונה וכו' עשו שינויים והם רצים קדימה בזמן שאתה הולך אחורה. אם המגמה הנוכחית תמשיך אתה באמת תמתא את עצמך מחוץ לפליאוף.

דר"א כמו שכבר נרמז באשכול אחר בפורום אם יש החלטה שלא מתאבדים כלכלית כי אנחנו גם ככה בגרעון זאת בפרוש החלטה סבירה. ואנחנו צריכים להבין שזה חלק מהמשמעות של להיות קבוצת אוהדים, עומק ורוחב הכיס מאוד מצומצמם.

אה? מי רמז על זה? ברור שזה לא נכון.
בכל העונות האחרונות הבאנו חיזוק בהרבה כסף (ליונס, סימונס + נייט + קונגר, דיז'ון תומפסון), העונה עוד לא הבאנו כלום, אתה באמת חושב שיש בעיה להביא שחקן חיזוק לשלושה חודשים מסכנים? זה לא נכון ואף אחד לא אמר את זה. יש כסף ויש נכונות להוציא אותו. זה ממש לא האישיו כך שאין סיבה לתת את ההנחה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2018, 00:28 
סמל אישי של המשתמש
6 דיונים למטה.
האשכול של בן על שם האוורד ומקי.

בכלל לא ברורה לי הקביעה שברור שזה לא נכון כאשר הקבוצה בגרעון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 156 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: