כל ההתעסקות מסביב היא בעיקר בפיקנטריה של נייט (תחרויות ההטבעות, הגובה, השם) כך שקצת נשכח העניין המקצועי כאן. מקצועית שחקן בסגנון הזה הוא מה שאנחנו מחפשים מתחילת השנה - גארד עם יכולת אישית שהוא פאקינג סקורר, שיכול לייצר מכלום ולהשתלט על משחקים, שלא רואה בעיניים לטוב ולרע. נייט באופי הוא כזה, יהיה הכושר שלו אשר יהיה. למרות ההתעסקות התמידית בגימיקים סביבו, הוא קודם כל סקורר שיכול לעשות נקודות בכל דרך אפשרית, חבילה שלמה מבחינה התקפית אפילו ברמת NBA מבחינת הכלים המגוונים שלו (זריזות אדירה עם קרוסאובר קטלני שמאפשר לו לחדור על כל שחקן, קליעה טובה מאוד מבחוץ, פול אפ מהמידריינג', סיומת מגוונת באזור הטבעת). הגנתית חיסרון הגובה שלו ב-NBA הוא הרבה פחות משמעותי בארץ, ומצד שני מדובר בשחקן הגנה שמפעיל לחץ תמידי על הכדור, pesky defender, עם קשיחות וזריזות יוצאות דופן. הוא ספורטאי גדול שעשה את הבלתי יאמן לכל אורך הקריירה עם עבודה קשה, ווינריות, ובעיקר תחרותיות ברמות הגבוהות ביותר בעולם. אין לי ספק שנייט רובינסון של לפני שנתיים-שלוש היה יכול להיות הגארד הזר הכי טוב באירופה בקלות, ברור שמאז עברו עליו כמה דברים והוא לא באותה רמה אבל מצד שני לא עושה לי רושם של שחקן גמור (רחוק מאוד מכוכבי NBA אחרים שהגיעו לפה בכושר וגיל). מהמידע המועט שמסתובב ברשת הוא נראה שמור מאוד פיזית (82 ק"ג על 4% שומן במדידות האחרונות), בטוח לא הזריזות והאתלטיות מהימים בניקס אבל עדיין אמור להיות ברמות הגבוהות של הליגה מבחינת יכולות גופניות.
מבחינת הראש, הוא הדקייס לא קטן אבל בעיקר שחקן עם אגו עצום, שהוא היתרון הגדול שלו לאורך הקריירה אבל גם חיסרון בהקשר שלנו. זה בטוח שהוא יגיע ויחשוב שאנחנו קטנים עליו, כנראה בצדק. יכול להיות שהוא לא ממש יספור את שרון ועופר, או את השחקנים האחרים שלנו בהתקפה (אפילו ב-NBA הוא לא תמיד ספר את המאמנים או ה-teammates). אבל הוא גם קודם כל ווינר ענק שעושה הכל כדי לנצח, וצריך לקוות שהקשר עם סימונס יחד עם הרעב לכדור ולמשחק יטשטשו קצת את כל סימני השאלה ויוציאו ממנו כמה שיותר מהצדדים החיוביים וכמה שפחות מהשליליים.
מעבר לזה, קשה שלא לאהוב את ההחתמה. עצם העובדה שיש כזו התלהבות וציפייה סביב הקבוצה היא פלוס גדול באפרוריות של העונה הזאת, ואין ספק שיש פה מסר לקהל, לציבור, לשחקנים וגם לשחקנים אחרים בעתיד שהפועל תל אביב זה מועדון ענק. אני לא בטוח שאפשר עוד לשנות את העונה הזאת באופן משמעותי ואני לא בטוח שלנייט יש מספיק זמן כדי לעשות את זה, לכן גם הדיבורים מצד אחד על "החתמת העשור" וגם הדיבורים מצד שני על "פלופ העשור" נראים לי די מוגזמים (מדובר על שחקן שבא לפה לחודשיים פחות או יותר כשהסיכוי שלנו לסיים ב1-6 קרוב לאפסי), אבל יהיה מעניין זה בטוח

ובכל מקרה כל הכבוד להנהלה על הניסיון, שוב, ללכת בגדול.