יובל כתב:
אוונס שחקן בינוני, לשחקן שמרוויח 60 אלף דולר בקבוצה של 5.5 מיליון שקל הוא נחמד מאוד. לא לקבוצה שמחפשת משהו מעבר והפועל צריכה לחפש בעונה הבאה מעבר.
קלי לעומת זאת לא שווה גם את זה. שומר גרוע וריבאונדר מזעזע (ביחס ריב' לדקה אפילו הארפר הרבה יותר טוב ממנו), כמות איבודים מופרכת.
מרכוס דאב לא יקר מהם בהרבה (לא חושב שהוא יקר מקלי בכלל) ולא רואה את שניהם ממטר.
אני לא חושב שמיטשל וואט שווה משכורת של שש ספרות ומעלה, הוא לא עקבי מספיק, וצריך רכז כמו טפירו שעשה אותו גדול העונה. בתחילת העונה הוא ניצל סוג של ואקום בנס ציונה וכשסימפסון הצטרף התפוקה שלו ירדה למימדים הריאלים. על סימפסון לעומת זאת אם הוא יישאר באותם רמות שכר כמו בקיץ הקודם הייתי מתאבד, בתור 5, בתור 4, בתור רכז מבחינתי.
מסכים עם החלק הראשון.
לגבי סימפסון, אין באמת סיכוי שהוא יהיה ברמות שכר שלנו. אם בקיץ הקודם הוא התחיל בלדרוש 150 אלף דולר וגם דחה הצעות של 120-130 אלף (עד שהיה צריך להתפשר על זה כשכבר היה מאוחר מדי), בעונה הבאה הוא כבר יקבל 150 בלי בעיה לדעתי.
וואט לדעתי שווה 100-110 אלף בלי לחשוב פעמיים. סנטרים מהסוג הזה תמיד עולים יותר, שחקנים כמו ריק ג'קסון וגייטס פחות טובים מוואט והם מקבלים את הסכומים האלה השנה עוד לפני שהם עשו משהו באירופה. עם שחקנים כמו דאב שהם 4-5 שלא מתאימים לרמות הגבוהות באירופה אפשר למצוא מציאות, אבל ככל שאתה הולך יותר לכיוון ה-"סנטר אמיתי" המחירים נהיים מטורפים (שחורציאניטיס ופרחוסקי בכלל כבר מקבלים סכומי עתק בשביל לתת 15 דקות על הפרקט). אתה טוען שסימפסון הוריד את וואט למימדים הריאלים אבל אני דוקא מסתכל על זה הפוך, סימפסון אחד הסקוררים והריבאונדרים הטובים בארץ כך שדוקא לשחק לידו הוריד את המספרים של וואט לפחות ריאלים. בהפועל של השנה נניח הוא היה שווה 16 נק' ו-9 ריב' למשחק בלי בעיה.
המטרה כאן היא להביא שחקן עם נוכחות מתחת לסל, שבסופו של דבר זה לא דאב/סימפסון (שהייתי שמח כאמור להביא ליד בתור 4-5) אלא שחקנים כמו וואט/ג'קסון שגם חוסמים ושמים גוף ונועלים את הצבע בהגנה. אולי אתה יכול לקחת איזה מישהו כמו ג'קי קרמייקל שרצינו השנה שהוא הכי קרוב לוואט ולהשיג אותו קצת יותר בזול (לא בהרבה) אבל אז אתה משלם בסיכון (ובעוד דברים כמו זמן ההתאקלמות), וכפי שראינו עם הארפר לא בטוח שזה שווה את זה.