שבתאי יחבס כתב:
מילפורד כתב:
אני רק מנחש שמדובר פה על השלט שהונף בדרבי כדורגל, מדובר על האנשים שערוץ הספורט תפס עושים תנועות של בן אדם תלוי על חבל, אולי גם על בן אדם שכל כך חשוב לו לזרוק עוד קללה עד שהוא נתלה על מנהרת השחקנים ועוד כל מיני דוגמאות פרטניות.
אבל לא זאת הנקודה שלי, יותר מידי פעמים אנחנו שומעים על אנשים (רציניים שרוצים לתרום) ולא עושים זאת בגלל ״התנהגות האוהדים״, לטעמי זה כבר הגיע מכל כך הרבה מקומות ופעמים שהגיע הזמן ונפסיק להיות אטומים לעובדה שיש כאן בעיה ושצריך לעשות משהו מעניין.
אז כן, אני יודע שבתקשורת מנפחים ומתנכלים לנו, אני יודע שיש איפה ואיפה ואני אפילו מסכים שרוב הדברים ה״נוראים״ בקהל שלנו הם לא כל כך נוראיים, מצד שני אני לא לגמרי שותף לצורך במלחמת חורמה על זכותנו לקלל (ובכלל בכללי אני אשמח אם לא יהיו קללות ביציעים - קרא לזה חזון אחרית הימים).
יש כאן כמה גורמים שמשפיעים על הנושא: הקהל, האיגוד, המנהלת , בתי הדין , התקשורת ואולי עוד. נחש כמה מהגורמים האלה נמצאים בשליטתנו כקהל? (רמז, התשובה בגוף השאלה).
הכי קל זה לעצום עיניים אל מול הנושא הזה ולמצוא מיליון תירוצים למה אין לנו מה לעשות נגד זה...
וואו, אז עשו תנועות של בן אדם תלוי על חבל... פושעי החבל לדין!!!!
קצת פרופורציות. התקשורת היא זו שעושה את הקהל של הפועל "גרוע", כמו שהיא יודעת לפאר קהלים אחרים.
אז נכון שהקהל הוא לא מושלם, וגם אני הייתי שמח אם היינו יודעים להתגבר על מכשולים(כמו שירי שואה, שאגב יש התקדמות ענקית בנושא)אבל הקהל הוא הפועל.
זה לא פשע אבל גם לא לגיטימי
כמו שלצחוק על מישהו שאבא שלו מת לא לפשע אבל גם לא לגיטימי
אחד הדברים החשובים לחברות וגופים בסדר גודל הזה זה התדמית. אם הם באים ונותנים חסות לקבוצה שהאוהדים שלה פרובוקטיביים ועושים דברים לא לגיטימיים משמע הם נותנים לזה יד ומאשרים את ההתנהגות הבלתי הולמת הנ״ל.
אבל עזוב, למה אנחנו נכנסים לזנ.
יש עובדות - לא מוכנים להשקיע בגלל ההתנהגות של הקהל, אז מה יותר קל? לשכנע את כל העולם שאנחנו צודקים והם טועים או פשוט להפסיק?
המטרה שלנו זה שהפועל תצליח ולא לחנך את העולם