ועוד התבטאות קיץ מעניינת של עמית גל (

)
http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/251/591.htmlציטוט:
אני לא מכיר שמות, אבל יודע להביא אותם לקבוצה שלי
איך? הרי כסף אין לך.
האמריקאים נאיבים. הם שומעים ישראל, וחושבים שאם אתה הקבוצה מספר 2 אחרי מכבי, כנראה שאתה פיגורה. זה נשמע להם מדהים. הם לא יודעים שהפערים עצומים. צריך לדעת מה להגיד לכל אחד.
זה בעיה כשהליגה כל-כך לא שווינית, אבל מנסים. למשל הפיינל-פור
שיטה מאוד ספורטיבית.
"אולי זה לא הכי ספורטיבי, אבל אין ברירה. מכבי, וכל הכבוד לה על זה, יצרה מצב לא נורמלי שלא קיים בשום מקום בעולם. יש להם 50 אליפויות. זה פער שאי אפשר להדביק בדור הנוכחי. זה תהליכים, ולפעמים כדי להתקדם צריך להוריד מישהו למטה. בלי תקווה, אפילו מדומה, אין טעם למשחק. אולי הגיע הזמן לעשות תקרת שכר. 40 שנה אף אחד לא מצליח לגייס 20 מיליון דולר גם לא חמישה".
אתה מדבר על אטרקטיביות, ושואו. מצד שני על תקרת שכר, שמן הסתם תפגע באיכות השחקנים.
"אני מעדיף שוויוניות על איכות, ובטוח שיש מיליוני אוהדים שחושבים כמוני. מצדי, שתהיה ליגה למקומות עבודה, אבל צמודה. אנשים מחפשים מתח, דרמה. למה אהבנו את ג'יימס בונד? מה קוראים יותר, את הרומנים של רם אורן או יצירות המופת של עמוס עוז? כשגאידמק דפק 150 מיליון שקל על בית"ר ירושלים, ושבעה מחזורים לסוף העונה האליפות היתה סגורה, גם הכדורגל לא עניין אף אחד".
היית מוותר על מכבי בליגה. הרי בתנאים האלה הם לא יוכלו להתחרות ביורוליג, ויעזבו. ובלי לפגוע, כמה אנשים יבואו לראות משחק ליגה בין גליל לגבעת-שמואל?
"אני לא אומר למכבי לעזוב. הם ישראלים, הם יהודים. אבל היורוליג לא מעניין אותי. ואין לי ספק שאם תהיה תחרות, האולמות יהיו מפוצצים גם בלעדיהם. כשאני בא לחולון וירושלים האולם מלא. אם גבעת-שמואל, הפועל ת"א, גלבוע/מגידו ויבנה היו משחקות בפיינל-פור על אליפות ביד אליהו, היו שם 11 אלף איש. אני משוכנע. אנשים יעדיפו תחרות, גם במחיר של רמה נמוכה. איכות לא מעניינת. איכות אפשר לראות בטלוויזיה, בליגה הספרדית או ב-NBA".
חכם גדול, איפה היית לפני כמה שנים כשדיברו על תקרת שכר. אפס