קראתי את זה לאחרונה איפשהו באחד המקומונים התל אביביים.
הוא מתכנן להרוס בקרוב את בית הפועל ההיסטורי שהיה צמוד לאוסישקין כדי להוסיף שם עוד כמה ספסלים לרווחת ההומלסים שישנים שם כל ערב, בהתחשב בכך שבסופו של דבר הם האוכלוסייה היחידה שהגינה הזאת משרת אותם.
מדובר במבנה היסטורי בן 60 שנה בערך לדעתי. אני חושב שזה התחיל בתור קן ימי של השומר הצעיר, ואני גם חושב ששם היו חדרי ההלבשה של השחקנים והמשרדים, בזמן שאוסישקין היה עוד פתוח. אני יודע שאפילו שחקני הכדורגל היו מתלבשים שם בתחילת שנות ה-60, בעונה שהפועל שיחקה במכבייה כשבאסה הפך להיות בלומפילד.
כיום המבנה פועל לרווחת ילדי הסביבה בתור מרכז קהילתי עם חוגים, ויושבים שם כל ענפי הספורט היותר זניחים אך עדיין חשובים של הפועל, כגון התעמלות, סיף, האבקות, קליעה, נראה לי אפילו דוקים. יש בפנים חדר כושר וגם תמונות היסטוריות של הפועל.
מדהים איך חולדאי מנסה בכוח פשוט למחוק כל זכר מהמתחם ההיסטורי הזה של אוסישקין, כולל המגרש אספלט שהיה בחוץ ונהרס יחד עם האולם.
לא הצלחתי להעלות תמונה, אז זה הלינק לתיעוד היסטורי של המבנה נראה לי משנות ה-50, עדיין לא היה אז האולם, אז התוואי השטח שמסביב למבנה קצת מזכיר את המראה של היום ללא האולם.
עצוב
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7% ... %D7%A8.jpg