תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 00:02

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 18 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מכבי ת''א לא תשחק ביום הזיכרון - ותרמוס את השבת
הודעהפורסם: 07 אפריל 2011, 10:10 
סמל אישי של המשתמש
אין מילים לתאר את הבושה: בימים האחרונים רעשה וגעשה מדינת ישראל כשנודעה האפשרות שמשחק הגמר של היורוליג בכדורסל נופל על ערב יום הזיכרון. ראשי קבוצת מכבי ת"א, שהעפילה ל'פיינל פור' (-משחקי הגמר), הודיעו כי לא ישחקו בערב זה.
הפשרה נמצאה אתמול: המשחק יוקדם ובתמורה תשחק הקבוצה, לילה קודם לכן - במשחק חצי הגמר, בעיצומו של ליל שבת.

הפרשה החלה לפני מספר ימים, כאשר הקבוצה העפילה למשחקי ה'פיינל פור', שיתקיימו בעוד חודש בברצלונה שבספרד. המשחקים כוללים שני משחקי חצי גמר - ביום שישי, ומשחק גמר ביום ראשון, ערב יום הזיכרון.

טורים על גבי פרשנויות הופיעו בימים האחרונים בעיתונות, עם דעות לכאן ולכאן, ונראה היה כי זה העניין היחיד המעסיק את הציבור הישראלי. הגדיל לעשות אחד העיתונים הגדולים אתמול, שמצא את לשון החוק המקורי של יום הזיכרון, והחל להתפלפל בזמני כניסת ויציאת היום, כאילו היה זה ספר שאלות ותשובות לאחד מגדולי ישראל. מילים כמו "צאת הכוכבים" או "שקיעת החמה" הפכו לפתע רלוונטים...

אלא שאתמול, כאשר הודיעה הנהלת המפעל האירופי על הקדמת משחק הגמר במספר שעות בכדי שהוא יוכל להסתיים לפני כניסת היום, התברר חלק נוסף של הפשרה: מכבי ת"א תאלץ לשחק בחצי הגמר, במשחק המאוחר של ערב שבת, שיתחיל בשעה 10 בערב, בניגוד לשנים עברו בהן שיחקה הקבוצה את המשחק המוקדם, שמתחיל ומסתיים לפני כניסת השבת (בשעון המקומי).

לצד החגיגות של אוהדיה החילונים של הקבוצה, אוהדים דתיים רבים הביעו זעם גדול. הציבור הדתי כבר הודיע שלא יגיע למשחק ומחזיר את הכרטיסים שרכש.

גם שלוחי חב"ד שכבר התחילו להכין את סעודת השבת המסורתית עומדים נבוכים, לאחר שמתברר כי המשחק יסתיים אי-שם באמצע הלילה. "בכל שנה דאגנו להסעות להדלקת הנרות", סיפרו המארגנים. "דתיים וחילוניים היו מגיעים יחד לסעודה".

"אם מכבי תשחק בשבת לא אקנה מינוי בעונה הבאה. מכרו את הדת בשביל המדינה", אומר ברוך סנד ממודיעין, לאחד העיתונים הבוקר.

הרב יעקב גלויברמן, המכונה "רב הקבוצה", אומר ל'בחדרי חרדים': "אני לא מנהל את מכבי תל אביב, תפקידי רק לקרב יהודים ליהדות, לכן אין לי כאן שום אמירה. אני רק יכול לומר שאף אוהד דתי לא יגיע למשחקים. באחריות מלאה. כולם ביטלו. איפה שיש חילולי שבת יהודי דתי לא נמצא. גם אני ביטלתי את כרטיס הטיסה שלי. תיכננתי להגיע לשם כדי לסייע בסעודת השבת".

הפרשן הדתי: ביטלתי את הכרטיס
"הייתי אמור להגיע למשחק כשליח 'ישראל היום' וביטלתי את הכרטיס", אומר הפרשן אלי סהר. "אני מקווה מאוד שכל הדתיים לא יעשו דין לעצמם עם כל מיני פשרות. אי אפשר להיות במקום כזה של חילול שבת. אין פה שום הנחות.

"דעתי היא שמכבי ת"א הקריבה את השבת ואת האוהדים הדתיים שלה. לזכותה של הקבוצה יאמר שעד היום, למרות שמשחק חצי הגמר חל בשבת בשעון ישראל, על פי השעון המקומי, המשחק הסתיים לפני כניסת השבת. תמוה בעיני שהפעם הקבוצה לא נאבקה בעניין זה, כי יש להם אוהדים רבים, דתיים, שקנו חבילות.

"זו קבוצה פרטית, זו לא נבחרת ישראל, לכן כנראה שקשה לתבוע מהם ולבוא אליהם בטענות".

• אז למה דורשים מהם שלא לשחק ביום הזיכרון, אם היא קבוצה פרטית. אתה לא חושב שיש כאן צביעות?

"צביעות זו אכן ההגדרה המדויקת".

מנכ"ל הקבוצה, אלי דריקס, אומר בתגובה: "היורוליג קבע את המשחק שלנו לליל שבת. ניסינו להזיז את שעת המשחק ולא הצלחנו. לצערנו נשחק בשבת. אנחנו עושים את זה בצער רב ולא בשמחה".
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=26536

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מכבי ת''א לא תשחק ביום הזיכרון - ותרמוס את השבת
הודעהפורסם: 07 אפריל 2011, 10:12 
שטויות במיץ עגבניות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2011, 10:18 
סמל אישי של המשתמש
ברור. אבל כייף לי הצרות שלהם.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2011, 10:28 
ולי לא כיף שיש פה 5 אשכולות על מכבי תל אביב.... הם לא מעניינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2011, 10:44 
סמל אישי של המשתמש
גיא ברזל כתב:
ברור. אבל כייף לי הצרות שלהם.

צרות צרורות.
לא מאחל לאף אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2011, 11:19 
סמל אישי של המשתמש
גם ב'כיכר השבת':
http://www.kikarhashabat.co.il/מכבי-תל-אביב.html

איזה כיף לראות אותם מנסים להיות 'הקבוצה של המדינה / הלאום / הדת'....
והציטוט של אלי סהר הוא באמת מוזר. הרי מכבי, למיטב זכרוני, כבר שיחקו בעבר בפיינל פור בימי שישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2011, 11:31 
ראצ'ו כתב:

צודק באלף אחוזים
יש פלייאוף בשבוע הבא ומתעסקים רק במכבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2011, 11:33 
סמל אישי של המשתמש
שנדע נגד מי משחקים, נתעסק בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2011, 11:37 
זה או לב השרון או טבעון
לא כל כך מסובך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2011, 12:32 
כמו שאמר צביקה שרף,

"שסרוסי יזדיין"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2011, 13:07 
סמל אישי של המשתמש
מכבי בעבר שיחקה את כל משחקיה - ליגה גביע ואירופה - בימי שישי, כמו כל הליגה. שינו את זה כמדומני רק בשנות השבעים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2011, 13:25 
אל תדאגו, שימון יזיז את השבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אפריל 2011, 16:46 
סמל אישי של המשתמש
בטוח שהם אף פעם לא שיחקו בשבת בשעון המקומי ?
אני זוכר משחק שלהם שנמשך בשישי בערב לסביבות 11 בתחילת העשור והמשחקים הם הרי באירופה, כמה גדולים כבר יכולים להיות הפרשי השעות ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אפריל 2011, 17:37 
סמל אישי של המשתמש
ראצ'ו כתב:

כל כך נכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אפריל 2011, 21:12 
די כבר עם הטינופת הזאתי של מכב* בפורום, רגע לפני הפלייאוף שלנו- כן שבת, לא שבת, כן יום זכרון, לא יום זכרון- יום שלישי מתחיל הפלייאוף- בואו נתעסק בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אפריל 2011, 21:14 
אתם יוצאים קצת פתאטים לפעמים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אפריל 2011, 10:24 
סמל אישי של המשתמש
מי שדורש ממכבי לא לשחק ביום הזיכרון הוא צבוע
מי שדורש ממכבי לא לשחק ביום שבת הוא צבוע.

למכבי כגוף פרטי שמייצג הרבה מאוד אוהדי וחלקים במדינה והצלחותיה מביאות בד"כ כבוד למדינה מותר כגוף שכזה להחליט לאמץ לעצמו סטנדרטים כאלה ואחרים. לצד סטנדרטים לקויים שלהם אחראי שימעון מזרחי אימצה מכבי החלטה (אולי לאור טעות שעשתה בעבר) שלא לשחק ביום הזיכרון.

וחבל שפותח האשכול כמו עוד אחרים, מוצאים כל כך הרבה אנרגיה סביב המחלה.
יש לי חשש שמחלתם לא הרבה יותר קלה מזו של מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אפריל 2011, 14:55 
LeeorJuve כתב:
די כבר עם הטינופת הזאתי של מכב* בפורום, רגע לפני הפלייאוף שלנו- כן שבת, לא שבת, כן יום זכרון, לא יום זכרון- יום שלישי מתחיל הפלייאוף- בואו נתעסק בזה.

בדיוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 18 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: