תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 19:58

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 22 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אוהדים נגד הפיינל-4 (ישראל)
הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 13:24 
סמל אישי של המשתמש
מתוך סל ניוז:

משהו שהתחיל בצ'ה כהוצאת קיטור על הפיינל פור, ואיכשהו התגלגל ליוזמה פרודוקטיבית נגדו, כולל חרם אוהדים ושאר ירקות. הנה הלינק המקורי:

http://che.co.il/NewForum/phpBB2/viewto ... 51&start=0

ההצעה כוללת שת"פ אוהדים, כולל ובייחוד אוהדי מכבי. היא גם כורכת (ולדעתי הכריכה הזו היא הכרחית) את ביטול הפיינל פור עם ביטול השיריונים, כדי שלא רק שהאלופה תיקבע בצורה הוגנת, אלא שגם תהיה משמעות אמיתית לתואר האליפות. התחושה שלי היא שמרבית האוהדים כאן לא יתנגדו לתוכן ההצעה ושאם יהיה לה גב מספיק, יש לה אפילו סיכוי להתקבל.

הנה הצעה ראשונית וטיוטתית שכתבתי לנוסח מכתב:

אנו, אוהדי כדורסל <סופרלטיב כלשהו>, יוצאים בקריאה לביטול הפיינל פור והחזרת המתכונת שלפיה אלופת ישראל נקבעת בסדרות פלייאוף, ושאלופת ישראל הינה הנציגה הישראלית ביורוליג.

הפיינל פור בישראל נקבע בראש ובראשונה כאמצעי להקל על השגת אליפות ממכבי תל אביב. תמורת מהלך לא ספורטיבי זה שולם מחיר יקר מנשוא, כאשר בוטלו סדרות הפלייאוף, שרבות מהן נכנסו לאורך השנים לפנתיאון של הכדורסל הישראלי, וכ"פרס ניחומים" למכבי, הסכימה המינהלת להבטיח את שיריונה של הקבוצה ביורוליג, וזאת למרות שייצוג קבוצות ישראליות אחרות באירופה עדיין נקבע לפי הישגי הקבוצות בפיינל פור ועל סמך משחק בודד.

התוצאה הבלתי נמנעת היא שמאבקי האליפות הפכו למעשה למאבקי יוקרה בלבד, שהדרך אל היורוליג נחסמה למעשה לשאר קבוצות הליגה, וכתוצאה נלווית גם משחקי הליגה עצמה איבדו עניין רב כי מרבית מאבקי המיקום הפכו לחסרי משמעות בעקבות הפיינל פור.

אנו קוראים למינהלת הליגה ולקבוצות הליגה להגיע להסכמה הבאה:

1. הפיינל פור יבוטל ובמקומו תוחזר שיטת הסדרות לקביעת האלופה.
2. יוסכם מול היורוליג כי הייצוג באירופה ייקבע על פי תוצאות הליגה, הווה אומר ייצוג אוטומטי לאלופה וייצוג במוקדמות היורוליג לסגניתה.
3. בהתאם לכך, מכבי תל אביב תוותר על כל חוזה שיריון קיים מול היורוליג שמונע למעשה את הייצוג ההולם של אלופת ישראל ביורוליג.

אנו מכריזים כי ללא צעדים אלה איננו רואים טעם בהגעה לאירוע הפיינל פור או אף בעשיית מינוי לעונה הבאה.

דעות? התנגדויות? נכונות להצטרף?

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אוהדים נגד הפיינל-4 (ישראל)
הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 13:29 
מענין לי את קצה הזרת ברגל.

מכבי והיורוליג לא יוותרו על השריונים בחיים ומבחינתי שישאר ככה.

מכיוון שהיורוליג לא משתלם לאף אחד חוץ ממכבי, אז שישארו שם.

לפחות הם יפסידו פה אליפות מדי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 13:30 
לא הבנתי,
לשתף פעולה עם אוהדי שאר הקבוצות על מנת להחזיר את האליפות למכבי כל שנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 13:30 
הפוך גוטה
מאז הפיינל פור מכבי איבדה 2 אליפויות שלא היתה מאבדת בסדרות פלייאוף
הסיכוי היחיד שמכבי תאבד עוד אליפויות הוא המשך הפיינל פור
באשר למפעל הזניח שציינת אין לי בעיה שמכבי תשתתף בו לנצח נצחים
רק את הליגה שלנו שתעזוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 13:31 
סמל אישי של המשתמש
אני בעד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 13:34 
סמל אישי של המשתמש
בלי שום קשר לשום דבר בעלם,
חולון הייתה שוחטת את מכבי בסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 13:37 
סמל אישי של המשתמש
זה לא תלוי באוהדים זה תלוי בהנהלות.
רוב ההנהלות מעדיפות את הפיינל פור כי זה מגדיל את הסיכויים.
תמיד יהיו אלה שיגיעו.אלף פלוס מינוס לא ישפיע.
מהאירוע הזה ומהספונסרים המנהלת מרוויחה אם זה יהיה בסדרת הטוב מ-5 המנהלת פחות תרוויח,לכן זה לא ישפיע עליהם.
זה צריך להתחיל לבוא מהבעלים של הקבוצות ומשם להמשיך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 13:50 
סמל אישי של המשתמש
למי איכפת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 13:54 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
הפוך גוטה
רק את הליגה שלנו שתעזוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 14:32 
הקישור הזה, בין הפיינל פור לשיריונים, הוא הספין הגדול של השנים האחרונות. זהו ספין מתוחכם שמטמיע בציבור תחושה כאילו הפיינל פור אינו ספורטיבי, בעוד שמדובר בשיטה ספורטיבית מאוד. הדבר היחיד שאינו ספורטיבי בה זה שהפיינל פור מתקיים מדיי שנה במגרשה הביתי של מכבי תל אביב בעוד שצריך שהוא יתקיים בכל שנה באולם אחר.
השיריונים לעומת זאת הם לחלוטין לא ספורטיביים. זה מגוחך שסגנית אלופת ישראל משחקת בשלב הבתים של היורוליג בעוד שהאלופה, מי שמגיע לה לשחק בשלב הזה, נאלצה לשחק במוקדמות.
הפיינל פור ספורטיבי. השיריונים לא ספורטיביים. ומי שאומר אחרת עושה ספין כדי להצדיק את השיריונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 16:13 
גביזון כתב:
mkorman1 כתב:
הפוך גוטה
רק את הליגה שלנו שתעזוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 16:23 
חולון היתה לוקחת אליפות גם בסדרה
היה צריך להיות לה יתרון ביתיות ובגלל הפיינל פור לא היה לה והיא שיחקה משחק אחד בבית של מכבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 16:27 
purvis short כתב:
הקישור הזה, בין הפיינל פור לשיריונים, הוא הספין הגדול של השנים האחרונות. זהו ספין מתוחכם שמטמיע בציבור תחושה כאילו הפיינל פור אינו ספורטיבי, בעוד שמדובר בשיטה ספורטיבית מאוד. הדבר היחיד שאינו ספורטיבי בה זה שהפיינל פור מתקיים מדיי שנה במגרשה הביתי של מכבי תל אביב בעוד שצריך שהוא יתקיים בכל שנה באולם אחר.
השיריונים לעומת זאת הם לחלוטין לא ספורטיביים. זה מגוחך שסגנית אלופת ישראל משחקת בשלב הבתים של היורוליג בעוד שהאלופה, מי שמגיע לה לשחק בשלב הזה, נאלצה לשחק במוקדמות.
הפיינל פור ספורטיבי. השיריונים לא ספורטיביים. ומי שאומר אחרת עושה ספין כדי להצדיק את השיריונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 18:20 
הפועל כתב:
אני בעד

גם אני.

ופרוויס - יכול להיות שהקישור מופרך. בלי כל קשר לשיריונים, הפיינל-פור נראה לי כמו שיטה גרועה וצריך לבטל אותה. אבל מכיוון שהשיריונים לא ייעלמו ככה סתם מעצמם, טוב שמתנים את זה במשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 19:49 
אני בעד שנעלה ליגה לפני שאנחנו מתחילים להתעסק בעניינים שלא קשורים אלינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 19:56 
א.ב כתב:
הפועל כתב:
אני בעד

גם אני.

ופרוויס - יכול להיות שהקישור מופרך. בלי כל קשר לשיריונים, הפיינל-פור נראה לי כמו שיטה גרועה וצריך לבטל אותה. אבל מכיוון שהשיריונים לא ייעלמו ככה סתם מעצמם, טוב שמתנים את זה במשהו.

לליגה שבה לקבוצה העשירה ביותר יש תקציב של 20 מיליון דולר ולזו שאחריה חמישית מזה - זו השיטה הטובה ביותר. בכדורסל הישראלי יש שתי אפשרויות: תקרת שכר ופלייאוף, או בלי תקרת שכר ופיינל פור. כל מי שמציע שיטה אחרת מסתיר את כוונותיו האמיתיות.הוא פשוט יודע ששיטה אחרת תבטיח בכל עונה לקבוצה אחת ומסוימת את התואר. ואם כבר - אז זה לא ספורטיבי. שלקבוצה אחת יש תקציב גדול יותר משאר הקבוצות האחרות יחד - זה לא ספורטיבי.
מה שמפריע כמעט לכל המתנגדים לפיינל פור זה לא "השיטה", אלא העובדה שמכבי תל אביב מפסידה מדיי פעם אליפות, והרי מה שמעניין אותם זה לא שיטה או לא שיטה, אלא להבטיח שלא יקרה מצב שמכבי מתישהו לא תזכה באליפות. לכן הם טוענים שהפיינל פור לא ספורטיבי. מה בדיוק לא ספורטיבי? למה כשיוקון זכתה השבוע באליפות המכללות בפיינל פור אף אחד שם לא אמר שזה לא ספורטיבי? למה ביורוליג זה פתאום ספורטיבי? למה ליגת פוטבול שמוכרעת במשחק אחד זה ספורטיבי? למה הליגה האדריאטית שמוכרעת בפיינל פור היא ספורטיבית?
הסיבה היחידה שאנשים מקשקשים ש"זה לא ספורטיבי" היא שהם לא מסוגלים לעכל את הדבר הזה, שיכול להיות שמכבי תל אביב לא תזכה באליפות. ובכן - זה ספורטיבי. ואלופת ישראל בכדורסל היא גליל גלבוע. וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 21:13 
סמל אישי של המשתמש
בוודאי שתומך.
הפיינל פור לא ספורטיבי באותה מידה שהשריון של מכבי לא ספורטיבי ולא הוגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 21:29 
סמל אישי של המשתמש
ברגר, הבעיה היא שהפיינל פור מסייע לתודעה הכוזבת שנוצרת פה.
כינ לכאורה יש תחרות - הנה תראו, מכבי מפסידה אליפות. אבל זה הפסד אליפות כוזב. כולנו יודעים שזה מקרי וחסר משמעות, ותכלס חצי במקרה תופסים את מכבי ביום רע אחד ולוקחים אליפות.
ולמחרת הכל ממשיך כרגיל. כשקבוצה מנצחת בסדרה ברור כמעט מעל לכל ספק שהיא יותר טובה, או לפחות שוות כוחות לעומת הקבוצה שהפסידה
בפיינל פור זה ממש לא כך
אבל זה מאפשר לכל המעורבים להמשיך להעמיד פנים שיש פה שיפור במובן כלשהו
אפילו שבתכלס המצב חרבנה בדיוק כמו לפני הפיינל פור
האינטרס לביטול הפיינל פור צריך להיות בראש ובראשונה של מי שאינם אוהדי מכבי.
אם התוצאה תהיה כצפוי שמכבי תיקח 20 אליפויות נוספות רצוף - אז אין מה לעשות
כמו שמרקס אמר - צריך שיהיה רע מאד לפני שיהיה יותר טוב
הפיינל פור גם משאיר אותנו במצב של הרע מאד (לקבוצות אין סיכוי לדגדג את מכבי שלא בעקיצה של משחק אחד) וגם לא מאפשר שינוי, כי כלפי חוץ לכאורה המצב השתפר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 21:33 
הפועל כתב:
ברגר, הבעיה היא שהפיינל פור מסייע לתודעה הכוזבת שנוצרת פה.
כינ לכאורה יש תחרות - הנה תראו, מכבי מפסידה אליפות. אבל זה הפסד אליפות כוזב. כולנו יודעים שזה מקרי וחסר משמעות, ותכלס חצי במקרה תופסים את מכבי ביום רע אחד ולוקחים אליפות.
ולמחרת הכל ממשיך כרגיל. כשקבוצה מנצחת בסדרה ברור כמעט מעל לכל ספק שהיא יותר טובה, או לפחות שוות כוחות לעומת הקבוצה שהפסידה
בפיינל פור זה ממש לא כך
אבל זה מאפשר לכל המעורבים להמשיך להעמיד פנים שיש פה שיפור במובן כלשהו
אפילו שבתכלס המצב חרבנה בדיוק כמו לפני הפיינל פור
האינטרס לביטול הפיינל פור צריך להיות בראש ובראשונה של מי שאינם אוהדי מכבי.
אם התוצאה תהיה כצפוי שמכבי תיקח 20 אליפויות נוספות רצוף - אז אין מה לעשות
כמו שמרקס אמר - צריך שיהיה רע מאד לפני שיהיה יותר טוב
הפיינל פור גם משאיר אותנו במצב של הרע מאד (לקבוצות אין סיכוי לדגדג את מכבי שלא בעקיצה של משחק אחד) וגם לא מאפשר שינוי, כי כלפי חוץ לכאורה המצב השתפר

אתה יודע שאני מראשי המתנגדים לפיינל פור, ולכן אשתדל לפעול במסגרת יכולותיי והשפעתי לביטולו. אבל, כרגע, אין לנו סיבה להתעסק בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 21:38 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
א.ב כתב:
הפועל כתב:
אני בעד

גם אני.

לליגה שבה לקבוצה העשירה ביותר יש תקציב של 20 מיליון דולר ולזו שאחריה חמישית מזה - זו השיטה הטובה ביותר. בכדורסל הישראלי יש שתי אפשרויות: תקרת שכר ופלייאוף, או בלי תקרת שכר ופיינל פור. כל מי שמציע שיטה אחרת מסתיר את כוונותיו האמיתיות.הוא פשוט יודע ששיטה אחרת תבטיח בכל עונה לקבוצה אחת ומסוימת את התואר. ואם כבר - אז זה לא ספורטיבי. שלקבוצה אחת יש תקציב גדול יותר משאר הקבוצות האחרות יחד - זה לא ספורטיבי.
מה שמפריע כמעט לכל המתנגדים לפיינל פור זה לא "השיטה", אלא העובדה שמכבי תל אביב מפסידה מדיי פעם אליפות, והרי מה שמעניין אותם זה לא שיטה או לא שיטה, אלא להבטיח שלא יקרה מצב שמכבי מתישהו לא תזכה באליפות. לכן הם טוענים שהפיינל פור לא ספורטיבי. מה בדיוק לא ספורטיבי? למה כשיוקון זכתה השבוע באליפות המכללות בפיינל פור אף אחד שם לא אמר שזה לא ספורטיבי? למה ביורוליג זה פתאום ספורטיבי? למה ליגת פוטבול שמוכרעת במשחק אחד זה ספורטיבי? למה הליגה האדריאטית שמוכרעת בפיינל פור היא ספורטיבית?
הסיבה היחידה שאנשים מקשקשים ש"זה לא ספורטיבי" היא שהם לא מסוגלים לעכל את הדבר הזה, שיכול להיות שמכבי תל אביב לא תזכה באליפות. ובכן - זה ספורטיבי. ואלופת ישראל בכדורסל היא גליל גלבוע. וזהו.

כל מילה בסלע,במיוחד המודגשות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 22:48 
הפועל יקר, אם מישהו חושב שביטול הפיינל פור פלוס ביטול השיריון ייצור מצב שמכבי לא תיקח אליפות ובעקבות כך לא תהיה ביורוליג - הוא חי בהזיה. סלח לי. אני משוכנע לא ב99 אחוז, אלא במאה אחוז, שגם אם הפועל ירושלים תיקח אליפות ותהיה ביורוליג, מכבי תהיה ביורוליג גם כן. תתחברו למציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 22:55 
סמל אישי של המשתמש
אז שיהיה.
זה חרבנה בדיוק כמו המצב עכשיו, רק כמוש אמרתי - עכשיו כל המעורבים יכולים להמשיך להעמיד פנים שיש שיפור כי "הנה תראו מכבי איבדה 2 מ3 אליפויות". אפילו שכולנו יודעים שזה חארטה מוחלט.
איך אמר ראש הממשלה המופלא שלנו בשנת 2001 - צריך להסיר את המסכות מעל פניהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 22 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: