תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 17:09

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: רישום ישראליות ביורוקאפ
הודעהפורסם: 02 יוני 2015, 23:30 
אני רואה בחמישיות את כולם באים בטענות לישראליות, חלקם מגוננים
אני רוצה להבין פעם אחת ולתמיד, מה גורם לקבוצות מסוימות לראות את היורוקאפ כתיק?
למה קבוצות כמו חולון, ראשון, חיפה, הפועל עם אולמות נכנסים לשיקולים קפדניים כל כך?
מה העלות של התיק הזה? מה ההכנסות (מנהלת, כרטיסים, שידור)? האם זה פוגע או לאו דווקא מושך זרים?
אם זה כזה תיק כלכלי אני לא חושב שצריך להתנפל על זה
תודה לעונים

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: רישום ישראליות ביורוקאפ
הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 00:57 
כל התשובות, מחר במדור הספורט של ישראל היום. ועד אז, מי שהפתיע אותי לטובה היה גרשון בחמישיות, שאמר שעדיף שקבוצות ישדרגו את עצמן במידה ויש להן כסף, זאת כדי להעלות את הרמה בליגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 01:01 
סמל אישי של המשתמש
נתחיל מזה שהעלות היא כמה מאות אלפי שקלים לפחות. ההוצאות בשלב הראשון הן משהו כמו מיליון שקל וההכנסות (כולל מנויים, ספונסרים ומענק מהמנהלת) מגרדות אולי חצי מזה. זה כבר יכול ללמד על העול העצום של ההשתתפות באירופה, בזבוז כסף גדול שיורד ישירות מתקציב השחקנים. בטח שאין מה לדבר על משיכת זרים לנוכח הנזק הכלכלי כי כמעט כל זר יעדיף לקבל חוזה ב-25% יותר כסף מאשר לשחק ביורוקאפ. ומעבר לכך זה גורם לעוד כל מיני בעיות, למשל אתה צריך לבנות סגל רחב יותר (ואז לא רק שיש לך פחות כסף לבנות קבוצה, אלא במקום להחזיק שבעה שחקנים בחמישה מיליון שקל אתה צריך להחזיק שמונה שחקנים בארבעה וחצי מיליון), אחרי הדחה מאירופה אתה יכול להישאר עם סגל שלא מתאים לליגה, שלא מתאים לשחק פעם בשבוע ושאין מספיק דקות לשחקנים, טיסות מתישות לכל מיני חורים במזרח אירופה, עוד משחק בשבוע שמוריד את הפוקוס מהמשחקים בליגה, עוד משחקים זה אומר גם עייפות וסיכוי לפציעות. עובדתית בגלל כל הסיבות האלה, קבוצות שמשחקות באירופה הצליחו הרבה פחות בליגה - רוב הקבוצות שלקחו תארים ממכבי לא שיחקו באירופה במקביל, ומנגד קבוצות שמשחקות באירופה בדרך כלל נכשלות בליגה (בעיקר ירושלים שלמרות תקציבי עתק נכשלה להגיע לגמר בגביע או בליגה 7 שנים רצוף, גם קבוצות אחרות ששיחקו בעונות האחרונות באירופה כמו גלבוע וחולון נכשלו במקביל בליגה). בשורה התחתונה לקבוצה בסדר הגודל שלנו עם משאבים מוגבלים, ללכת לאירופה זו חצי התאבדות מבחינה כלכלית ומקצועית.

הבעיה שההנהלה שלנו לצערי טיפסה על העץ של אירופה בלי מחשבה מוקדמת, ישר התנדבו להיות עמוד האש שלפני המחנה בכל הקשור להשתתפות במפעלים אירופים בין אם זה בהתבטאויות בתקשורת, במנהלת ובפני אוהדים או בחוקים שקידמו במנהלת (אפילו ניסו להעביר חוק שיקנוס קבוצות שמוותרות על ההשתתפות). אבל כשזה מגיע לשורה התחתונה וצריך להתמודד עם ההשלכות המעשיות של ללכת לאירופה מבינים שזה דבר שאי אפשר לעשות. כי אף אחד לא רוצה שהעונה שעברנו תחזור על עצמה, וכולם מבינים שחייבים לחזק את הקבוצה, אבל אם סתם לדוגמה אתה יכול להביא את כדיר ב-180 אלף דולר במקום להשאיר את יהונתן ב-100 אלף, אלה 80 אלף דולר שלא יהיו לך אם תלך לאירופה, ואתה תישאר עם יהונתן בלי להרוויח שום דבר לסגל במקום. ואותו דבר עם תקציב הזרים, אם תוכל להביא שלושה זרים של 100-110 אלף דולר במקום זרים בינוניים ב-70 אלף, זה כסף שלא יהיה לך אם תלך לאירופה (ואני רוצה לראות זר של 110 אלף דולר שיגיע ב-80 רק כי תספר לו שאתה משחק ביורוקאפ).
לפחות לעונה הקרובה, המיקום שבו סיימנו שימש כסולם להנהלה לרדת מהעץ הזה עם סיפורים שאנחנו לא יכולים ללכת ליורוקאפ ממקום 7. שזה תירוץ מגוחך, כי אם היורוקאפ היה מכניס לנו מיליון וחצי שקל במקום לעלות משהו כמו חצי מיליון אין אחד שלא חושב שהיינו מזנקים על כרטיס ליורוקאפ גם ממקום 11 (וכמונו כל הליגה). צביעות גדולה מאוד שאחרי שהטפנו להשתתפות באירופה אנחנו מספרים לכולם שאנחנו לא הולכים מסיבות עקרוניות, למרות שזה קודם כל מסיבות כלכליות. הבעיה שאני לא רואה איך בעתיד אנחנו ממשיכים להתחמק מליפול לבור הזה שנקרא אירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 01:06 
אגב, עברתי היום על ספר התקנון של היורוקאפ, ומה שמדהים שם, זה שככל שהקבוצה עוברת יותר שלבים היא צריכה לשלם יותר כסף על השתתפות. היול''ב הוא גוף מגוחך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 02:59 
סמל אישי של המשתמש
איך צבועים? לא היתה פעם אחת שרמי כהן אמר שאנחנו בעד השתתפות באירופה בכל מחיר.
להפך הוא עקבי לחלוטין, ותמיד אמרנו שאנחנו נגד שיטת השריונים לסוגיה וקבלת מקומות שלא בזכות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 05:21 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
איך צבועים? לא היתה פעם אחת שרמי כהן אמר שאנחנו בעד השתתפות באירופה בכל מחיר.
להפך הוא עקבי לחלוטין, ותמיד אמרנו שאנחנו נגד שיטת השריונים לסוגיה וקבלת מקומות שלא בזכות

אם רצו להעביר חוק במנהלת שקונס קבוצות שמוותרות על ההשתתפות, אז כנראה שאנחנו כן בעד השתתפות בכל מחיר.
והקשקוש הזה על זכויות ושיריונים... אם כל הקבוצות שמעליך מוותרות על ההשתתפות מרצונן החופשי (בניגוד למשל לירושלים הטינופות ששנים דאגו שהיורוקאפ לא יאשר אף קבוצה אחרת רק כדי שהם יוכלו להשתחל למפעל ממרומי המקום השישי), יש לך את כל הזכויות המקצועיות והמוסריות להשתתף (ואם אתה מטיף להשתתפות אז זו לא זכות אלא חובה, לפחות מבחינת יושר). אם היורוקאפ היה מסתכם בהכנסה של שני מיליון שקל, וקבוצות שמעלינו היו מוותרות על ההשתתפות (לא שזה היה קורה, כי במצב כזה אף אחת לא הייתה מוותרת על ההשתפות, אבל נגיד שכן), יש מישהו אחד שחושב בכנות שהיינו מוותרים על ההשתפות?
ולשם ההבהרה, אני מעדיף את הצביעות מאשר ההתאבדות הכלכלית והמקצועית שהיא הליכה לאירופה. הבעיה היותר גדולה היא איך נימנע ממנה בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 06:39 
רצו אצלנו לשחק באירופה בעונה הבאה למרות המשמעויות הכלכליות. אמרו את זה כמה פעמים. אמרו גם בפירוש שאם לא נגיע לחצי גמר אז לא מגיע לנו.
אפשר להתווכח אם זה נכון או לא נכון כלכלית ומקצועית להשתתף במפעלים האלה.
צביעות אין פה ולא ממש ברור מאיפה הטענה הזאת מגיעה בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 08:20 
צביעות אין פה אופורטוניזם יש ויש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 09:12 
לא ציירתי את זה ככה, תודה שוב לעונים
השאלה אבל זה האם זה יכול להשתנות אולי שהכסף שמנהלת מביאה יגדל או שהאיגוד יכנס לתמונה
חבל מאוד כי קבוצה כמונו שאפתנית לשחק באירופה יכול להיות מעולה אבל אם זה המצב אני ממש לא מתלהב כי עם כל הכבוד לאירופה המטרה היא תארים מקומיים מבחינתי

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 10:10 
סמל אישי של המשתמש
http://www.israelhayom.co.il/article/287001
ולמי שצריך שיאייתו לו את זה
1. הפסדים של מינימום חצי מיליון ש"ח
2. יריבות לא אטרקטיביות
3. התבזות מקצועית כמעט ודאית

כתב צעיר ומוכשר שעושה את העבודה שלו ומרים 3 טלפונים עושה בית ספר למקהלה שלמה של פרשנים חסרי מושג שלא היו צריכים בחיים שלהם לגייס שקל בשביל קבוצת ספורט מקצוענית, וזורקים לאויר כבר סיסמאות על הכרחת קבוצות להשתתף באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 13:16 
ברגר כתב:
כל התשובות, מחר במדור הספורט של ישראל היום. ועד אז, מי שהפתיע אותי לטובה היה גרשון בחמישיות, שאמר שעדיף שקבוצות ישדרגו את עצמן במידה ויש להן כסף, זאת כדי להעלות את הרמה בליגה

מתוך חצי שעה של בלבולי מוח, זה היה הדבר הכי נכון ומעניין שהפין אמר. בניגוד לדעת הג'ינג'י.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: