וגם טור של עירד צפריר "סגור לי ת'פינה"
http://www.haaretz.co.il/sport/tapina/.premium-1.2556118והתוכן:
ציטוט:
יחזקאל סקוורר: "עוד לא נתקלתי בשחקן שהפחיד אותי"
שחקן הפועל תל אביב מחפה על המחסור בגובה בהגנה קשוחה ("בלי נעליים, אני לא מעל 1.78 מטר"), טוען שהוא יכול להטביע בקלות ומנסה לרענן את המותג ("אני לא נראה לא חזי ולא יחזקאל, כולם קוראים לי השנה 'אסה'")
עירד צפריר 03.02.2015 17:20
אהלן יחזקאל, מדבר עירד מעיתון "הארץ". מה שלומך?
אהלן! מה שלומך?
מצוין. אפשר לדבר אתך? קיבלתי ת'אישור.
(צוחק) ממי קיבלת את האישור? שלא אחרי זה...
מכל הגורמים המוסמכים, דור בלך (דובר הפועל ת"א, ע"צ) ואורי שלף.
כן? בסדר גמור.
קיבלת הרבה פרגון על המשחק שלך בהרצליה.
כן, כן, ראיתי. חבל על הזמן.
שיא עונתי, 13 נק'. אתה אוהב את המספר הזה (מספר החולצה של סקוורר, ע"צ).
(צוחק) כן, מתאים לי המספר.
גם שמתי לב שזו פעם 13 בליגת העל שאתה קולע בדאבל פיגרס, מתוכן 8 בגבעת שמואל/הבקעה. אתה לא רגיל להיות בדו ספרתי, אתה יותר אוהב להריח לשחקן היריב את הדיאודורנט מאשר לקלוע.
(צוחק) כשהוא מריח טוב.
אמרו לך פעם שאתה קרציה?
בטח.
שמע, בהרצליה נדבקת לסלבי כאילו אתה רוצה לעשות אתו סלפי.
גם עם פארגו זה קרה, אני לא מדבר יותר מדי.
אבל זה דווקא מגיע לטראש טוק. גם נגד פארגו.
כי הוא התחיל.
מה אמר לך?
התחלתי לשמור עליו ואז הוא אמר לי ששומר עליו השחקן הלא נכון, או משהו כזה. אמרתי לו שאין לו על מה ללכת, שאתי זה לא יילך.
גם הוא וגם יוגב אוחיון זרקו לך מלים בדרבי, ואחרי שלשה שלך במומנטום יצאת על פארגו.
כן, תראה, אי אפשר שיחפרו לך, יחפרו לך ולא תגיב.
למרות שפארגו לא האיש לעשות אתו טראש טוק, הוא ניזון מזה.
הוא לא ניזון מזה עליי.
עודד קטש הודה שעשה טעות שלא נתן לך לשחק ברבע הרביעי והלך עם לימונד שהיה חלש.
האמת, לא הרגשתי ששיחקתי כל כך מעט כי הייתי כל כך בתוך המשחק. אבל בסדר, קורה.
אנשים אומרים שהיית צריך להיות שומר ראש עם איך שאתה נצמד לאנשים.
שומר ראש? אין לי את הסייז.
אתה רשום 1.80, אבל אין מצב שאתה מעל 1.78 מטר בלי נעליים.
בלי נעליים, אני לא מעל 1.78 מטר, גם אולי הוספת לי איזה סנטימטר.
אח שלך אלן סקוורר, שמשחק עכשיו באשקלון, רשום 1.85 מטר.
הוא יותר גבוה ממני, עם נעליים הוא 1.84 מטר.
אורי שלף אמר שאתה טוען שאתה מסוגל לתת דאנקים.
בטח, בקלות. במשחקים לא יוצא לי כי אני לא חושב על זה, אבל אם תבוא ותיתן לי בחימום...
הרגליים שלך חזקות בקטע מטורף, מה הסוד שלך?
לא חושב שיש סוד, זה בעיקר גנטיקה, ככה תמיד הייתי. גם אדם שיעבוד ואין לו את הגנטיקה אז הוא לא יצליח לקפוץ ולרוץ.
יש לכם בקבוצה ילד, תמיר בלאט, שהוא בגובה שלך. הוא יכול להצליח ברמה הגבוהה? הרי אין לו את הרגליים והאתלטיות שלך.
נכון שאין לו את הרגליים שלי, אבל יש לו דברים אחרים. תקשיב, אני לא ראיתי אף פעם ילד בגיל הזה עם הבגרות והבנת המשחק שיש לו. אני מקווה שזה יתפתח לאנשהו כי הוא ילד מדהים.
הסתכלתי קצת בסטטיסטיקה. הייתי מצפה שאחוזי העונשין שלך יהיו גבוהים מהגובה שלך. לפי החוקים שלי, שחקן מתחת ל-1.80 מטר חייב להיות מעל 80% מהקו, אתה עם 72%.
(צוחק) לא יודע מה להגיד לך על זה, אולי אני צריך להוריד כמה סנטימטרים או לשפר את העונשין.
החודש תהיה בן 26 ועדיין כשאתה עושה פעולה יפה...
עדיין מתלהבים.
גור שלף אמר בדרבי "בואנ'ה, יש לו וובוס לילד".
נכון.
בכדורסל הישראלי כשאתה ילד אתה לא באמת משחק.
כן, זה בעייתי מאוד. מול הרצליה היו הרבה מצבים שהיינו ארבעה ישראלים על המגרש וראית איך המשחק נגמר. אנחנו צריכים יותר מכתבה קטנה כדי לדבר על זה.
זה מזכיר לי שאחרי שעזבת את אילת, מוטי אמסלם חשף את נתוני השכר שלך במייל וזה פורסם בתקשורת. הוא כתב "תראו מה החוק הרוסי עשה, סקוורר היה מרוויח 150 אלף שקל נטו, דירה, מכונית, טיסות. הצענו לו שדרוג ל-180, הוא דרש 250 אלף". התעצבנת מזה?
תראה, אני לא יודע מי פרסם את זה. מוטי הייתי אתו הרבה שנים ובאמת אני מעריך אותו. לא יודע אם היה עושה משהו כדי לפגוע בי. אני לא חושב שזה היה ניסיון להשאיר אותי באילת כי אמרתי כבר שאין על מה לדבר. הם הרגישו שאני חייב להם חלק מההתקדמות שלי ומובן לי, אבל סיימתי את העונה ההיא (2012/13) לא פחות מאף ישראלי אחר בקבוצה מבחינת דקות והכל. הערכה של שחקן זה לא רק במלים, זה גם בכסף. אם הם לא הסכימו לתת לי את זה, אז מקומות אחרים הסכימו.
הבנתי שאתה לא כל כך אוהב שקוראים לך יחזקאל.
כן, אני לא אוהב, אנחנו מנסים לקדם משהו חדש.
מה הקידום?
(צוחק) תראה, יחזקאל זה עברות שלי, אסקיאל זה השם. כשעברתי לאילת אז עודד הכניס "חזי", כל אילת קראו לי "חזי". עכשיו, אני לא נראה לא חזי ולא יחזקאל. אז השנה אורי שלף שאל אותי "איך אתה רוצה שיקראו לך? אתה רוצה שיקראו לך חזי?! זה לא הגיוני". אז כולם קוראים לי השנה "אסה" (Ese). ככה קוראים לי גם במשפחה.
האוהדים של הפועל דווקא שרים לך לפי "הנביא יחזקאל", אז אתה בטח לא מרוצה מהשיר.
אני דווקא מאוד מרוצה מהשיר, קטונתי מלשנות את המלים של אריק איינשטיין. אני מת על השיר הזה, בכלל על השירים, בחימום אני בטירוף, אני שר איתם את כל השירים, באימונים אני שר, אני אוהב את זה.
מה השיר האהוב עליך?
"מחכה כבר שעות, לעלות כאן במדרגות...".
מה שרו לך בבקעה ובאילת?
בבקעה לא היה קהל, באילת לא היו שירי שחקנים.
בחולון?
אולי "יחזקאל, יחזקאל".
קריאה עממית.
כן, אף אחד באמת לא חיבר לי משהו. שמע, האוהדים של הפועל – לא ראיתי דבר זה בחיים שלי.
חתמת בחולון לשנתיים, למה לא המשכת לשנה שנייה?
באתי מאילת לחולון כשאני אמור להיות רכז ראשון, מהשיחות שלי עם ליאור ליובין והכל. התחלתי את העונה לא רע, עשיתי 18 נקודות בגליל, אחרי זה משחק לא רע בירושלים. ואז חתכו אצלנו את אנתוני גודס, חשבנו שיביאו סקנד גארד והביאו את סקוטי ריינולדס שהוא רכז. לא משנה מה הוא עשה, הוא היה 35 דקות על המגרש. היה לך את שלומי הרוש בעמדה 2 שלא משנה מה, הוא 30 דקות על המגרש. ועוד את גוני יזרעאלי. אחרי משחק מצוין נגד הרצליה, במשחק הבא שיחקתי שתי דקות. איבדתי את עצמי שם בחולון, לא ידעתי מה רוצים ממני. היה לי חוזה אבל עוד לפני שהתחלתי לבדוק אמרו לי שהולכים להביא רכז זר, "אם אתה רוצה תישאר, רוצים אותך. רק תדע". כשעודד והפועל דיברו אתי לא היתה לי בכלל מחשבה. רציתי להתקדם, עם עודד היה לי מדהים באילת.
מבחינת מספרים לא רואים עדיין לגמרי את ההתקדמות, יש שיפור מסוים, אבל לא עלית משמעותית בדקות ובנקודות. ובכל זאת, יש תחושה שהחלק שלך בהפועל ת"א משמעותי יותר.
אתה יודע, כדורסל זה לא רק נקודות. סתם לדוגמה, תסתכל על הפלוס-מינוס שלי מול הדקות. יש שחקנים שנמצאים על המגרש 30 דקות וקולעים 20-15 נקודות אבל לא תורמים למשחק. לתרום זה לא רק לשים נקודות על הלוח. כשצריך ואני על המגרש, כמו שלשום, אני יכול לתת נקודות אבל זה לא בוער בי או לחוץ לי. אני באמת מתגאה בזה ששחקנים מתקשים לקלוע עליי, אתה אומר לי "פארגו שלא כדאי להתעסק אתו", אני חושב שלפארגו לא כדאי להרגיז אותי בהגנה. עוד לא נתקלתי מבחינה הגנתית בשחקן שהפחיד אותי.
אצל עודד היית עוד כשהוא אימן במכבי.
הייתי צעיר, עליתי מהנוער. לדעתי באילת מוטי אמסלם ודורון הרציקוביץ' רצו שאהיה שם בגלל הבקעה יותר מאשר שעודד רצה, היו לו אופציות עדיפות מבחינתו ולקח לו זמן עד שהוא קלט מה אני מביא למשחק.
איך היה להיות נער פוסטר במכבי בגיל 18?
הייתי רכז ראשון במכבי בנוער, לקחנו דאבל בהליכה, אבל לא הייתי מהשמות הכי נוצצים. היו הבטחות כמו אנטון שוטבין ושון דניאל.
וכרמל בוכמן ובן רייס.
הם שנה-שנתיים מתחתיי, אני מדבר על השנתון שלי. היו גם טל רונן ואור זילברמן, לא היו חסרים שמות. הייתי מאחורי הקלעים ולא מצאתי בסוף הנוער קבוצה. בסוף יצא שנשארתי בבוגרים, החוויה היתה מטורפת, אני מתאר לעצמי שכל אחד היה מתחלף אתי באותו גיל. זו היתה עונה שהגיעו מלא שחקנים, אפילו שיחקתי קצת במשחקי אימון נגד אולימפיאקוס ונגד זה, אבל זה מיצה את עצמו כשלא שיחקתי. היינו כל כך הרבה שחקנים שאפילו באימונים הייתי עושה חימום ויושב בצד אחרי זה. ברגע שאתה ממצה את החוויה אתה כבר רוצה לשחק. הייתי שלושה חודשים ואז הלכתי לגבעת שמואל.
במשחק נגד הניקס...
כן, כן, שיחקתי איזה דקה בסוף. עודד קרא לי, הכניס אותי, הייתי בהלם שהוא בכלל קורא לי ואני לא זוכר כלום מאותו רגע. ילד בן 18 מול 20 אלף איש.
נגעת בכדור?
החבר'ה אהבו אותי, יותם הלפרין ואלה נתנו לי את הכדור בסוף התקפה, עשיתי לאיזה שחקן שאני אפילו לא זוכר הטעיה, הוא אכל אותה, עליתי לג'אמפ לבד ודפקתי בקרש, אפילו לא נגעתי בטבעת. ראיתי חושך בעיניים.
במדיסון סקוורר גארדן.
(צוחק)
אתה מכמון, אני הכרתי את זה בעיקר בתור תבלין.
כן, במועצה אזורית משגב. גדלתי שם עד גיל 15 במחלקה ואז הייתי צריך להתקדם קצת אז עברתי לנהריה.
גם שוטבין ממשגב.
נכון, היתה יכולה להיות לנו קבוצה מטורפת שם. הוא גדל אתי.
כשהלכת לבקעה היית אחד הגורמים לכך שהפועל ת"א לא עלתה ליגה, אתה זוכר את הסדרה נגדם בגמר הלאומית?
בטח, סדרה מטורפת.
נגמרה 0-3, אבל אני זוכר בעיקר את משחק מס' 2, הייתם בפיגור 3, שלחו אתכם לקו ועשיתם מהלך של 4 נקודות.
כן, פול דילייני קלע את הראשונה, החטיא את השנייה, לקח ריבאונד של עצמו, עשה פאול וסל וקלע את העונשין.
איך ילד שעולה בגיל ארבע מארגנטינה בכלל מגיע לכדורסל? לא שמעת עד אז על דייגו מראדונה?
הייתי בטירוף על כדורגל כשהייתי ילד, אבל כשהייתי בן 9-8 כל החבר'ה הלכו לכדורסל. התחלתי בכדורגל, הייתי ממש טוב, אף אחד לא היה תופס אותי.
עם המהירות והניתור שלך היית יכול להיות חלוץ 9 מסוכן.
הייתי עושה מיליונים בכדורגל. תן לי קצת טכניקה, מי עוצר אותי?
הפועל יכולה להתמודד על האליפות? אתם מרשימים.
מבחינה הגנתית אנחנו שם, מבחינה התקפית עוד לא. במשחק נגד מכבי לא שיחקנו טוב והיינו במשחק. ביום התקפי טוב, כמו שהיה לנו ביד אליהו, ראית איך זה נגמר. לאט לאט אנחנו מתחברים, מבינים את השיטה, מקווה שנגיע למאני-טיים מוכנים. הגנתית תמיד נהיה שם כי פשוט יש מי שישחק הגנה בקבוצה.
אז מכוונים לגמר הפלייאוף?
כן, צריך לכוון כמה שיותר גבוה. נקווה שנמשיך את המומנטום החיובי, היה ניצחון מאוד חשוב בהרצליה.
עודד קטש המאמן הכי טוב בארץ?
לא התאמנתי אצל כולם, אבל אין דברים כמו עודד.
אישיות.
הוא רואה דברים אחרת, זה היה לו גם בתור שחקן. הוא מראה לנו דברים לפעמים, אף אחד לא יכול להדגים כמוהו כי מה שיש לו בידיים אין לאף אחד, וגם כשהוא מדגים על קונוסים אתה מרגיש שיש משחק חמש על חמש. הבנת המשחק שלו... הוא רואה הכל.
טוב, תודה אסה.
כן, כן, תדגיש את ה"אסה", נתחיל להכניס את זה למודעות.
אני בעד. המון תודה.
תודה רבה.