אדום אופטימי כתב:
בעל(ת) האוב כתב:
בד"כ יושב לא רחוק ממנו בבלומפילד. לא מזדהה עם הרוב הגדול של מה שהוא אומר.
זה עדיין בגבולות חופש הביטוי מבחינתי, גם אם הרבה מזה לא כל כך בטעם.
האבל הגדול באמת בכל העניין, לדעתי, וחבל שוואלה ודורון קרמר לא נתנו את דעתם לכך,
הוא ש אלמלא הניסיון של סופו לעלות ליציע, לא היה נכתב דבר על קללות של אוהדים כלפיו בסיטואציה הנדונה .
זה הופך את מה שעשו לו לשיימינג צדקני, בוודאי בהקשר שבו מתקיים יקום ספורטיבי עם ידיעות מצונזרות על מנהל קבוצה בליגת העל,
ואפילו אחורה בזמן עד שחקנים עם נערות ליווי. נראה אתכם מפרסמים קודם את השמות של אלה.
! !
LeeorJuve כתב:
אני מאוד מקווה שהעמותה לא תנקוט כנגדו בצעדים, זו תהיה בושה לעשות לו משהו...
הייתי במשך שנתיים חבר עמותה ובעל מנוי. הפסקתי להיות בעיקר בגלל שההנהלה בחרה בדרך של אי הטלת עונשים אישיים על חבר עמותה הגורמים לה נזקים כספיים ישירים.
מקרה זה שונה בתכלית ואני מקווה שהנהלת העמותה תגבה את הבחור ולא תעניש אותו חלילה.
לגמרי. במקרים אחרים, של התנהגויות באמת חריגות (ההוא עם חולצת "שש"ל", ההוא שסימן צלב קרס, שירי שואה, חבל תלייה וכדומה) אני תומך בהטלת סנקציות חמורות על אותם אוהדים ספציפיים מצד העמותה (קנס, ביטול מנוי, ביטול חברות בעמותה, הרחקה ממשחקים וכדומה). במקרה הזה, גם אם האוהד הספציפי הזה מתנהג בצורה לא מכובדת בשער שבע או בסיטואציות אחרות, במקרה הספציפי הזה הוא לא חרג בהתנהגותו במאומה ממה שמקובל, לצערנו או שלא לצערנו, מהתנהגות לגיטימית ביציעים, התנהגות שגם אני או אתה או כמעט כל אחד מאיתנו היה יכול להיתפס בה (קריאת "בנזונה" או "פאק יור מאד'ר"), אפילו אם זה כלל השענות על מנהרת השחקנים. ההתנהגות הספציפית הזאת לא רק שלא היתה חריגה, היא גם בשום פנים ואופן לא כזו שמצדיקה עונש כלשהו. וזה נכון גם במידה והעמותה תיקנס ע"י בית הדין של איגוד הכדורסל. כאמור, אלמלא הפריצה האלימה של שחורציאניטיס אל תוך היציע, לא היה נכתב דבר על הקללות של אותו אוהד כלפיו וזה היה עובר כמו שכל קללה לגיטימית היתה עוברת ומתנדפת בחלל האוויר.
אגב, לעומת דעתו של אופטימי, אני לא אוטומטית חושב שעל העמותה להטיל עונשים אישיים על חברי עמותה שגורמים לה נזקים כספיים ישירים. אני חושב שעלינו, או לפחות על נבחרי העמותה, להתוות את הקווים האדומים שלנו, של עצמנו. אם מחר, למשל, יוטל קנס על העמותה רק בשל שירי "שימון מזרחי תתאבד כבר" (שאני חושב שהם לגיטימיים), אני לא חושב שעלינו ליישר קו עם זה ולהעניש את מי ששר את זה. כנ"ל גם במקרה הזה - בית הדין של איגוד הכדורסל יכול לפסוק שקללת "פאק יור מאת'ר" מצדיקה קנס על העמותה? אני חושב שלא.
כך שזה לא קשור לקנס כספי כזה או אחר שמוטל עלינו בשל התנהגות של אוהדים, זה קשור רק לחציית קווים אדומים של מה שלגיטימי ומה שאיננו לגיטימי בעינינו שלנו. ורק על חברי הועד הנבחרים מוטלת האחריות להתוות את הקווים הללו.