פואד כתב:
pokara כתב:
פואד כתב:
הפסיקו עם השירי שואה ועכשיו גם זה מפריע לכם? מחר יפריע לכם שמקללים את השופט שהוא בן זונה? אם נתייחס לגילם של השופטים בטוח שלהרבה מהם אין אמא... למה על זה עד עכשיו לא בכיתם? לא נמאס לכם כל פעם לחפש משהו רע להגיד על הקהל,משחק,מאמן או לא יודע מה? ניצחנו את הדרבי!!! תנו לחגוג בשקט!
פואד יקר,
כשהקהל מקלל את השופט הוא ממש לא לוקח את זה באופן אישי (לא מכיר שופט שזוכה תמיד לשירים וקללות על רקע אישי אלא בדרך כלל בהתאם לשריקות בפועל במגרש) מעבר לכך שזה כביכול מפעיל לחץ על השופט לשרוק בפעם הבאה לטובתינו ויעזור לקבוצה.
לקלל ולשיר למעסה של המחלה על מותו של אבא שלו, לא יכול ולא תורם לנו כקהל כלום, מלבד תדמית מגעילה בקרב הציבור .
מילא אם אותו אדם היה שחקן פעיל וזה היה יכול להשפיע ולפגוע ברמת המשחק שלו (כמו עם הבובה של אוברוב בזמנו או השירה הבלתי נגמרת לגרמנימיני),
אבל מלבד פגיעה אישית וכואבת בבחור , אתה חושב לרגע שזה באמת עזר לקבוצה ולנו כקהל באיזה שהוא פן מקצועי במשחק ובכלל???
וכן, אני מאמין שרבים מאיתנו היו מאוד שמחים אם במגרשי הספורט ,שירי האוהדים היו מדברים רק על האהבה לקבוצה ולא שירי נאצה וקללות ליריבה,
אני לא ממש יודע בן כמה אתה ומי אתה (מלבד ההבנה מקריאה כאן כי אתה מאוד פעיל בשער 5), אבל בטוח שאם עדיין אין לך ילדים משלך, ישנו סיכוי טוב שתשנה פרספקטיבה לנושא כשהם יגיעו ותרצה לקחת אותם איתך בשבתות.
עכשיו אתה מחליט בשביל השופטים אם מפריע להם שמקללים אותם בן זונה לא על רקע אישי...? אתה קובע את זה מתוך איזה ידע שיש לך ואין לי?
אנחנו לא מדברים אם זה עוזר או לא, למרות ונגיד וזה היה שחקן שהיו מקללים את אביו (כמו בסטון בזמנו) אני חושב שזה היה עוזר.
אני לא פעיל כבר כמעט שנתיים ולא מפריע לי אם הילדים ישמעו קללות כי אם לא במגרש אז ישמעו ברחוב או בבית הספר ולנסות להעלים את זה לא אפשרי, שישמעו ויגיעו לגיל המתאים שיבחרו לבד לנכון אם הם רוצים לקלל או לא.
מהכרות אישית ושיחות שהיו לי בעבר עם שי שיטרית, דני קורן הכלב ואיל צור הם אמרו שמעולם לא לקחו את הקללות באופן אישי ודיי הבינו שזה חלק מהתפקיד,
כמובן שלא שוחחתי עם כל השופטים, אבל דווקא אלו שציינתי מעלה קשה להגיד שהם מחביבי יציע 5.....
דרך אגב, אני גם לא זוכר את הקהלים שרים שי שיטרית בן זונה לדוגמא אלא מקללים אותו כשופט.........
כמו שכתבתי לך, במידה וזה שחקן יריב והדבר יכול לעזור לקבוצה, אני לא רואה בזה ממש פסול ולכן ציינתי את מקרה הבובה וגרמנימני..
ולסיום , ברור שישנה אפשרות שהילדים ישמעו את זה במקומות אחרים, וגם הבת שלי בגיל 7 שאלה מה זה "בן זונה" כששמעה את זה בבית הספר,
אבל מכאן ועד לתת לזה לגיטימציה (בטח כשאותו ילד נחשף לזה במגרש הכדורגל בו הוא מזדהה עם הקהל לובש האודם לדוגמא ששר את זה) המרחק דיי גדול בעייני.
גילוי נאות, שרתי את שירי השואה בתחילת שנות ה2000 העליזות, קיללתי ואיחלתי לגרמנימני וכל לובש צהוב כל מחלה אפשרית (ואפילו ביקרתי בשדה דוב באותו יום של אושר ב93) ואינני שופט את אלו שמקללים כי הייתי שם ויודע מאיפה זה מגיע ודיי בטוח גם שעוד כמה שנים רבים מהם ישנו את התפיסה גם הם, רק חבל שאז ככל הנראה יהיה דור חדש וצעיר שישמור על הגחלת שלא ממש מוציאה אותנו כקהל באור יפה בקרב הציבור