purvis short כתב:
יובל כתב:
קאונסיל עולה גרושים. אבל אחרי ההחתמה של הארפר, להפועל אין רזרבות. אז גם המחליף של קאונסיל יעלה גרושים. אם קאונסיל עולה X, גם המחליף שלו אמור לעלות X. אם היו משחררים את קאונסיל לפני חודש, וחוסכים משכורת של חודש, אז התקציב שהיה נשאר בחודש נובמבר היה גדל בערך בשביעית. על פניו לא הבדל גדול, אבל אולי אם היה לנו 60 אלף דולר במקום 52 (המספרים הם ניחוש) אולי היינו מנצחים בעזרת ההפרש להנחית שחקן סביר. כמו שקרה בעונה שעברה - שחררנו זרים לא מתאימים, נשארנו בנחיתות (מוגזמת, אין ספק), אבל בזכות זאת באמצע העונה הכסף שנשאר הספיק לשני שחקנים ברמה גבוהה מאוד. אבל, אולי גם בגלל אוהדי הפועל קשקשנים וטרחנים שמזיינים את השכל שאסור להיות בנחיתות של זר ולא משנה מה הרמה שלהם, קאונסיל נשאר בקבוצה, בזבז כסף, לא תרם כלום (ואפילו עשה נזק), ועכשיו גם אולי אין מספיק כסף למחליף.
תסלח לי, אבל שטויות.
רק כדי להמחיש את זה נעשה תרגיל בחשבון. נניח שהארפר עולה מאה אלף דולר (נניח) וקונסיל עולה 50 (נניח). האם אתה לא עדיף להביא שני שחקנים שכ"א יעלה 75-80 אלף דולר?
ונניח שיש לך תקציב מצומצם, האם מוטב להשקיע במחלקת נוער או בקבוצה הבוגרת?
קודם כל אני אענה.
בקשר לשאלה הראשונה - כמובן שאי אפשר לענות תשובה גורפת. אתה מן הסתם מכוון לכך שהיו צריכים ללכת על האפשרות השנייה. אני ממש לא חושב כך. קודם כל השאלה אם היחס בין עלות לתועלת הוא לינארי - כלומר אם ההבדל בין שחקן ב-50 לשחקן ב-75 הוא כמו ההבדל בין שחקן ב-75 לשחקן ב-100. לשאלה הזאת אין תשובה מוחלטת. עכשיו, אם שחקן א' משחק 35 דקות ושחקן ב' משחק 20 דקות (ובחוק הרוסי זה חובה), אז עדיף שתשחק 35 דקות עם שחקן של 100 אלף ו-20 דקות עם שחקן ב-50 אלף, מאשר 35 דקות עם שחקן של 75 אלף ו-20 דקות עם עוד שחקן של 75 אלף. באפשרות הראשונה קיבלת בממוצע 55 דקות של שחקן ב-82 אלף, באפשרות השנייה קיבלת בממוצע 55 דקות של שחקן ב-75 אלף.
מעבר לכך, אם יש לך שחקן של 100 אלף ושחקן של 50 אלף, אתה יכול ששחקן של 100 אלף יעשה פעולה כל דקה (ב-35 דקות), והשחקן ב-50 אלף יעשה פעולה כל שתי דקות (ב-20 דקות). באפשרות הראשונה קיבלת בממוצע 45 פעולות של שחקן ב-89 אלף דולר , אם אתה ממשיך עם האפשרות של שני שחקנים ב-75 אלף, קיבלת בממוצע 45 פעולות של שחקן ב-75 אלף דולר. זה מאוד מופשט אבל אבל המרחק בין זה למציאות לא גדול בכלל. בכל קבוצת כדורסל, ויותר מזה, בכל קבוצת ספורט, יש היררכיה גם בתוך ההרכב ובכל שחקן מושקעים סכומים שונים, בדיוק בשביל זה, כדי שיהיה אפשר לשים יותר משקל על שחקן יותר טוב ופחות משקל על שחקן פחות טוב, מאשר לשים משקל שווה על שחקנים שווים ברמתם.
עכשיו, יש גם טיעונים טובים לצד השני, אבל רק הראיתי שאין תשובה גורפת לטובת האפשרות של שני שחקנים ב-75 אלף דולר.
לגבי השאלה של הנוער, אני חושב שהשקעה בנוער זה פופוליזם ובזבוז כסף. אין לזה שום הצדקה כלכלית ומקצועית באופן כללי ובמיוחד בסיטואציה של הכדורסל הישראלי.
עכשיו, כל זה לא רלוונטי. יש מצב נתון, של שלושה זרים ב-W+Y+Z כסף שאין סיבה להחליף אותם, ועוד זר שעולה נגיד X כסף לחודש, שחובה להחליף. אם היית משחרר אותו באוקטובר, היה לך עכשיו X כפול 8 להביא מחליף. לא שחררת אותו, שילמת לו באוקטובר X למרות שלא רק שהוא לא תרם אלא גם עשה נזק, ועכשיו אתה יכול להביא מחליף רק ב-X כפול 7.
לגבי ההודעה השנייה שלך, לא כתבתי בשום מקום שחסכו לסוף העונה. אל תכניס לי מילים למקלדת. אני לא יודע מה היה התכנון. אני יודע שזה מה שקרה בפועל - היה סכום כסף מסוים, לא מצאו שחקנים במשך הרבה זמן, עד שבינואר-פברואר הכסף הזה התחלק למספר משכורות מועט שאפשר להביא שחקנים מספיק טובים שלוקחים משכורת חודשית גבוהה.
פז - אני זוכר שנכתב שהתקציב הוגדל בשביל הארפר. תסכים איתי שתחת הנתון הזה, זאת הנחה יותר מסבירה, שהתקציב לא מצד אחד מוגדל במיוחד בשביל שחקן, בזמן שמשאירים בצד רזרבה למקרה שירצו להחליף זר אחר? הרי אם הייתה רזרבה כזאת אז השתמשו בה בשביל להביא את הארפר לפני שהגדילו את התקציב.