cscarlos כתב:
וואו..אוקי,כמה דברים שאולי יעניינו את 19 ולמנהם.
חלק מהסיבה לליגה המקומית היא לתת מקום לשחקן המקומי ולטיפוחו.
כשאתה לוקח בתור זר כוכב מכללות או שחקן אלוף מליגה אחרת באירופה ומביא אותו להתמודד עם שחקן בן 18 מליגת הנוער על דקות משחק ברור מאליו לאן זה ילך ועד שיש שחקן שלמרות כל התנאים האלו מצליח להתפתח לשחקן במעמד גבוה אתה מתלונן שהוא עולה הרבה כסף ועדיף זר אחר שמקבל הקלות מס.. מצב כזה הוא פשוט גרוע.
הגישה של ״עניין רמת הכדורסלן הישראלי ומעמדו הוא עניין של האיגוד והנבחרות ולא קשור אליי ואני צריך לדאוג רק לקבוצה החזקה ביותר שתיהיה שלי״ בעצם אומר שאם לא היה הגבלה על זרים לא היה איכפת לך לשים 12 זרים בסגל.
הרי מה זה משנה? 12 זרים אפשר להשיג משוק בלתי מוגבל ולרוב הם זולים יותר ובאים ממעמד אחר. וזה בול הגישה שגורם למחלה של הכדורסל שלנו ובסופו של דבר לתירוץ הקבוע של ״אין מספיק ישראלים טובים״.
איך זה יכול להיות שהליגה המקומית היא ליגה של זרים בחיזוק פיצפון של ישראלים. זרים שאני בחיים לא הכרתי ושלא נשארים הרבה זמן ובעצם יוצרים חוסר עניין.
בכדורגל יש הגבלה ל3 זרים והרמה חרא ויש פופולריות ביחס לכדורסל בשמיים למרות שהכדורסל באופן מפורש הרבה יותר מצליח אפילו ברמת הנבחרות. למה לא לרצות יותר זרים שם?
cscarlos כתב:
אגב אותו דבר בנוגע לוויכוח הפוליטי המעניין שנוצר כאן.
אם המדינה הייתה מעסיקה על בסיס גלובלי רק את בעלי הערך ביותר, אלו שרק התחילו לחפש מקום עבודה והיו מחפשים מקום להתבסס ולקבל ״רזומה״ ונסיון לא היו מצליחים. וגם אם אתה היית עם מעמד דומה היית מקבל הרבה יותר מס מעובד זר. דבר כזה היה גורם לאנשים להגיד שפשוט אין עובדים ישראלים טובים...אתה דרך אגב לא היית מוצא מקום עבודה, והכלכלה הייתה חורבת. כישלון חרוץ של הממשלה. משום מה בכדורסל לא אומרים כלום.
1. שחקן זר ושחקן נוער לא מתחרים בכלל אחד עם השני. בליגה מקצוענית ובכירה, לשחקן בן 18 לא אמור להיות מקום ברוטציה, אלא אם מדובר בעילוי. שחקן נוער שרוצה לשחק, שישחק בליגה לנוער או שילך לליגה נמוכה. בכלל, הטיעון שהזרים תופסים את המקום לישראלים פשוט לא תופס לוגית. מספר המקומות בשביל שחקנים ישראליים לא מוגבלת. מביאים 50 זרים במקום 30 לליגת העל? אז ש-20 שחקנים ישראלים ירדו לשחק בליגה הלאומית, מה כבר קרה? אגב, זה אמור גם לעזור קצת לשחקנים שכן נשארים ברמה של ליגת העל, כי עכשיו הם מתאמנים ומשחקים נגד עוד 20 זרים ברמה גבוהה.
2. אני חושב שהטיעון שהבאת בסוף ההודעה לא זכה למספיק תשומת לב. בלי להגזים בכלל, זה אחד הטיעונים הכי מגוחכים ששמעתי אי פעם. הכדורגל בארץ יותר פופולרי מהכדורסל כי יש פחות זרים? אתה אשכרה הוצאת דבר כזה מהמקלדת שלך? באמת, לא חשבת אולי שזה נובע מגורמים אחרים? למשל, זה שהכדורגל הוא הענף הכי פופולרי בעולם בהפרש עצום, וכדורסל הוא ענף די זניח בעולם, ודווקא בישראל הפופולריות שלו גבוהה יותר ביחס לשאר העולם?
ובכלל, הטיעון הזה שזרים מורידים את רמת העניין הוא כל כך מנותק מהמציאות. באירופה הספורט פתוח לזרים (מהאיחוד האירופי לגמרי, וגם לזרים לא אירופאים), והכדורגל האירופי, בעיקר ברמות הגבוהות, הוא עירוב של שחקנים זרים. בהרבה מקרים השחקנים המקומיים הם מיעוט קטן מאוד. זה מעולם לא השפיע על רמת העניין והפופולריות.
ו-19 צודק, האינטרס הראשי של הפועל ואוהדיה צריך להיות טובת הפועל, ולא טובת הכדורסל הישראלי. באופן אישי, הכדורסל הישראלי לא מעניין אותי בכלל ומצידי שנבחרת ישראל תפסיד כל משחק 40 הפרש. אין לי בעיה שההנהלה תפעל לקידום הכדורסל הישראלי ושאוהדים שאכפת להם יפעילו לחץ בכיוון הזה, אבל בדיוק עד לגבול שזה מתחיל לפגוע בהפועל.