גביזון כתב:
kobster כתב:
גביזון כתב:
מזעזע.
לא ברור, מס' אנשים רואים אדם נוסע עם אשתו ו3 ילדיו, מוצאים אותו מהרכב בכח ומנסים לרצוח אותו?
מה אני מפספס פה?
פשוט מאוד - מפחדים מהם.
יש משפחות שלמות שגרות באזור התחנה הישנה ולא יוצאות מהבית.
עסקים נסגרים שם על ימין ועל שמאל ובמקומם העובדים הזרים פותחים עסקים משלהם עם סחורה גנובה לעיני כל.
גם המשטרה לא ממש אפקטיבית וחוששת מלהגיע למקום הזה.
כשדיברתי איתך בדרך לשיפוד אדום אחרי המשחק עברתי שם וזה אשכרה הארלם. אף לא ישראלי אחד מסתובב ברחובות, כל לוינסקי בואך רחוב ההגנה עמוס באריתראים, סודנים ומה שבינהם.
כל עוד זה בחצר האחורית של המדינה, לאף אחד לא אכפת.
כשהם יתחילו להתפשט צפונה לכיוון מרכז ת"א כבר יהיה קשה להתעלם מהם.
את זה אני יודע, אבל מה גורם לחבורה של אנשים להוציא אדם מול המשפחה שלו עם ילדים קטנים מהרכב ולנסות לרצוח אותו?
היה שם שוד? מה?
הם עושים כי הם יכולים וכי הם לא נענשים. מה גרם לאירוע הספציפי הזה ? לך תדע.
יכול להיות שהם היו שיכורים, יכול להיות שהוא לא בא להם טוב בעין, יכול להיות שהוא צפר למישהו.
המצב שם כ"כ עדין שכל דבר יכול להגיע להתפרצות.
לחשוב שזה האיזור שעבדתי בו חודשיים כל קיץ בתיכון בתור שליח של חנות כלי עבודה. אני מכיר שם כל פינת רחוב וכל קיצור והיום זה פשוט עולם אחר.
מושקו, הארלם צבוע גם היא בצבע אחד וגם היא היתה (או עדיין, לא הייתי שם בחמש שנים האחרונות) מקום שבו תקריות כאלו יכולות לקרות בכל שניה ובכל רגע כמעט ללא סיבה נראית לעין.
בשנות השמונים-תחילת התשעים משפחות הפשע השתוללו בדרום ת"א (כפר שלם-התקווה בימי יחזקאל אסלן) וגם אז היתה בעיה גדולה למשטרה להשתלט על הבלאגן,אבל ברגע שנתקבלה החלטה לעשות את זה, זה קרה.
לדעתי, המצב בכל מתחם התחנה הישנה הרבה יותר גרוע מאז. לא רואה איך המשטרה מצליחה להשליט שם סדר וכל יום שעובר רק מחליש את האחיזה שלהם בשטח.