אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אני קניתי את הרכב הנוכחי שלי מחברת אלבר.
קניתי אותו עם 0 ק"מ (או ליתר דיוק: 34 ק"מ) כך שהוא למעשה היה רכב חדש, אבל ברשיון הרכב אני רשום כיד 2 ובעלות קודמת ליסינג.
המחירון של הרכב אצל היבואן היה 108 אלף ש"ח (כן, בדקתי והיבואן לא הסכים לעשות הנחה), ואני שילמתי באלבר 79 אלף ש"ח.
האחריות שקיבלתי היא אחריות יצרן כמו מי שקונה אצל היבואן, פחות 3 חודשים שהאוטו ישב במגרש של אלבר.
מבסוט עד הגג, קיבלתי אוטו חדש בהנחה של 30%. יש 2 חסרונות:
א. גם כאשר אני אמכור אותו, אני אקבל פחות.
ב. אי אפשר לבחור צבע/תוספות, כי בד"כ חברת הליסינג מזמינה מספר גדול של רכבים זהים לחלוטין.
זה התרגיל של חברות הליסינג
הם קונים כמות גדולה של כ"ר עם 0 ק"מ,ומקבלים הנחה גדולה , ואז הם יכולים למכור את הרכב בהנחה מסויימת ואז 2 הצדדים מרוויחים -גם הלקוח שקנה יוצר זול מהיבואן ,וגם חב' הליסינג שהרוויחה מהמכירה.
ההנחה שציינת נראית קצת מופרזת,אם כי אני מתאר לעצמי שאתה מבסס זאת על מקרה ספציפי.
לפותח האשכול ,אין שום מניעה לרכוש מהשכרה/ליסינג גם כ"ר שנסעו שנה ,שנה וחצי
הכלל הוא
-לרכוש ישירות מחב' ההשכרה (או חב' שיש לה חב' למכירת מכוניות יד 2 כמו אוטו סנטר של הרץ)
-רצוי לרכוש מחב' השכרה גדולות ולא קטנות שהתחזוקה של כלי הרכב ברמה פחותה,משתמשים בחלקים חליפיים שלא הבהכרח איכותיים. בחב' ההשכרה הקטנות גם לא מתקנים כל תיקון ,מזניחים תיקונים וכדומה
-חובה לדרוש היסטוריה מפורטת של כל הטיפולים והתיקונים,רצוי מחברה שטיפלה במוסכים מורשים על"י היבואן
-כמובן לבצע בדיקה במכון בדיקה ותמיד מומלץ לקחת איתך אחד שמבין בתתחום(זה נכון גם לקנייה מיד פרטית)
-לכ"ר הללו יש עדיין בדר"כ אחריות יצרן/יבואן
-הפתרון טוב למי שכלכלית מוגבל כספית ומחפש רכב משנתון מתקדם.ז"א אדם במקום דגם 2008 יכול למשל לרכוש 2009 ,2010
-אם יש לך מישהו שאתה מכיר בחב' ההשכרה ,אז אתה יכול לקבל מידע שהוא חשוב על הרכב מעבר לדפי ההסטוריה במחשב שיש חברות ש"מייפות" את ההסטוריה
יש לקחת בחשבון שבאים למכור אז אוטומטית ברגע שאתה הופך ליד שנייה והרכישה לא מהשכרה ,מחיר הרכב יכול לרדת בבסיס משמעותית ,משהו כמו 22% מבלי לקחת בחשבון ק"מ,תאונות,מצב הרכב וכד'.
אם בכוונתך להחזיק רכב מס' שנים ,אני חושב שזה יכול להיות רעיון טוב .מבחינת חב' גדולות אלו הן-אוויס,אלדן,אויס,הרץ (אוטו סנטר) .אני לא מספיק מכיר מקרוב את כולן בנושא מכירת רכב.מבחינת תחזוקה הן דיי מטפלות היטב בכ"ר שלהם.אני קניתי לאשתי מחב' הרץ והיא וכמובן מכאן שגם אני מאד מרוצים