תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 09:59

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 42 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: המקור-התחקיר על ישראל היום
הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 22:51 
מישהו ראה ?
עבודת תחקיר אמיתית כזו לא נראתה מאז פרשת סרן ר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: המקור-התחקיר על ישראל היום
הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 00:11 
מצד אחד תחקיר יפה. מצד שני אין בן אדם אחד בארץ שהופתע או למד משהו מהותי חדש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 00:53 
התגובה שלנו, מחר בעמוד 13. שווה לקרוא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 01:24 
סמל אישי של המשתמש
קשה לי לאמר שהיה שם משהו מאד מפתיע. כל מי שקורא את הזבלון הזה ועוקב אחרי מבקרי התקשורת למיניהם כבר מבין את זה.
עדיין עבודה מאד מרשימה. כנראה לאנשים בפנים ממש הגיעו מים עד נפש מהאין-עיתונאות שם אם הוציאו חומרים כ"כ רגישים כמו הקלטות של העורך, כ"כ הרבה עריכות בכתב ידו, עדויות למצלמה וכו'.

וברגר, לא נעים לי להיות זה שמגלה לך - אין שום דבר ששווה לקרוא בעיתון הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 01:28 
סמל אישי של המשתמש
לא ראיתי. מה היה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 01:32 
סמל אישי של המשתמש
הייתי שם לך לינק, אבל ערוץ 10 כנראה לא יעלה את זה לאתר מפחד לתביעות בחו"ל.
הבלוגר אישתון הבטיח להעלות את זה לאתר חיצוני, אני אשים פה לינק כשיהיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 01:34 
סמל אישי של המשתמש
ברגר,
התגובה שלכם כבר היתה היום בכתבה על ההשתלטות של נוני מוזס על ערוץ 10, כהכנה לכתבה שידעתם שתשודר על העיתון המביך שלכם.
אתה איש יקר ואין לי שום טענה ספציפית אליך אבל העיתון שלכם הוא בושה גדולה מאוד לדמוקרטיה ולעבודה עיתונאית מכל סוג כלשהו, וזה בלי להזכיר רק מה שקרה לאחרונה עם טור הדעה של דן מרגלית שהתגלגל איכשהו לפאקינג עמוד 37.
לזרוק רפש על זה שנוני מוזס עומד מאחורי ערוץ 10 כשאתם משרתים באופן בולט וישיר את ראש הממשלה ושלדון אריסון זו קצת צביעות. בית זכוכית, אבנים וזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 01:34 
סמל אישי של המשתמש
הועלו ראיות לפשעים נגד האנושות של ברגר?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 01:35 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
הועלו ראיות לפשעים נגד האנושות של ברגר?

דגדגים :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 01:51 
סמל אישי של המשתמש
האמת שאני לא מכיר בכלל שיש קשר בין ערוץ 10 לידיעות.
מה שכן ידוע זה שידיעות תומך ביאיר לפיד שכתב טור דעה, וקיבל מסיבת פרידה.
ידיעות גם מתנהג בהיפוך גמור כלפי ביבי, מאשר ישראל היום.
אני לא יודע אם ידיעות נוהגים במגמתיות הזאת כקונטרה לישראל היום או שכך זה היה גם לפני שהיה ישראל היום
אבל זה מגעיל שהעיתונאים לא יכולים לכתוב את דעתם האמיתית. שאתה קורא עיתון ואתה צריך להיות בספק אם מה שאתה קורא נכון, אמין ודעתני.
כל הכבוד לרביב דרוקר שלא מפחד לעשות תחקירים עיתונאיים נגד נתניהו והשופר שלו למרות כל מה שהיה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 01:53 
סמל אישי של המשתמש
זה לא קשר,
זאת יריבות.

זה נוני, זה שלדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 03:09 
התקשורת במדינת ישראל נהפכת ליותר ויותר אמריקאית, וזה מבחיל. FOX NEWS נגד MSNBC

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 05:19 
סמל אישי של המשתמש
RaPPeR כתב:

אבל זה מגעיל שהעיתונאים לא יכולים לכתוב את דעתם האמיתית. שאתה קורא עיתון ואתה צריך להיות בספק אם מה שאתה קורא נכון, אמין ודעתני.

פה הטעות. לא רק שתמיד צריך להיות לך ספק לגבי זה - אתה צריך להניח שמה שאתה קורא לא נכון, לא אמין ולא דעתני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 08:48 
סמל אישי של המשתמש
RaPPeR כתב:
האמת שאני לא מכיר בכלל שיש קשר בין ערוץ 10 לידיעות.
מה שכן ידוע זה שידיעות תומך ביאיר לפיד שכתב טור דעה, וקיבל מסיבת פרידה.
ידיעות גם מתנהג בהיפוך גמור כלפי ביבי, מאשר ישראל היום.
אני לא יודע אם ידיעות נוהגים במגמתיות הזאת כקונטרה לישראל היום או שכך זה היה גם לפני שהיה ישראל היום
כל הכבוד לרביב דרוקר שלא מפחד לעשות תחקירים עיתונאיים נגד נתניהו והשופר שלו למרות כל מה שהיה!

ברור שגם ידיעות משוחד נגד ביבי,
אבל אני תמיד אעדיף עיתון שמבקר את הממשלה על עיתון שמנסה להגן עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 08:56 
סמל אישי של המשתמש
פה יש קישור בבלוג של אישתון לתחקיר למי שמעוניין
http://eishton.wordpress.com/2013/02/05 ... ael_hayom/

אני מסכים שעכשיו שערוץ 10 מנוהל ע"י מקורב לידיעות אחרונות יש לו אינטרס לצאת נגד ישראל היום (וטוב שכך. לפחות משהו טוב יוצא מזה). אבל זה די ברור שהתחקיר הזה לא קשור לזה. רפי גינת מונה לפני שבוע בערך, תחקיר שכזה נעשה במשך זמן רב. רביב דרוקר ציין שהם עובדים עליו שנה וחצי.
בקיצור אין שום סיכוי שהוא נעשה בשבוע אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 09:02 
סמל אישי של המשתמש
לא היה בתחקיר דבר אחד חדש לאף אחד. כל מי שנתקל בזבלון הזה יודע בדיוק את ערכו (כלומר כולם יודעים, הרי הוא זרוק בכל מקום ואי אפשר שלא להיתקל בו).

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 09:05 
כבר די ברור שישראל היום רק מייצר עוד אנטגוניזם כלפי ראש הממשלה ובכך הוא די חוטא למטרת הקמתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 09:40 
רביב דרוקר
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 09:40 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
כבר די ברור שישראל היום רק מייצר עוד אנטגוניזם כלפי ראש הממשלה ובכך הוא די חוטא למטרת הקמתו.

דיי חוטא? הבן אדם הוא האיש הכי שנוא בארץ ומחזיק ב-30 מנדטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 09:45 
התגובה כפי שנכתבה על ידי העורך הראשי, עמוס רגב:

"ישראל היום" שבר את המונופול שהיה קיים בשוק העיתונות, וכבר שלוש שנים ש"ישראל היום" מוביל בסקר ה-TGI כעיתון הנקרא ביותר במדינת ישראל. "ידיעות אחרונות" של נוני מוזס נחלש, אבל הוא ממשיך בשלו, מנסה להחזיר לידיו את הכוח להשחית שאיבד. הציבור כבר הבין את זה; אבל הברנז'ה העיתונאית ממשיכה בשלה, בתוך הביצה.

על רקע זה, בא אמש ה"תחקיר" של רביב דרוקר בתוכנית "המקור" בערוץ 10. אילו רצה מר דרוקר לעשות עבודה עיתונאית אמיתית, היה טורח להכין מבחן השוואתי בין כל מערכות התקשורת: "ידיעות אחרונות", "מעריב" ו"הארץ", ערוץ 2 ו-כן, גם ערוץ 10. לבחון את ה"אג'נדות" ואת העמדות. להשוות נתונים.

אבל הוא העדיף את הדרך המוכרת והחבוטה: לתקוף אותנו, מנקודת המבט הרווחת בביצת הברנז'ה. כל מה שהם עושים הוא האמת והצדק, כל מה שאנחנו עושים - בהכרח מוטה ופסול. לא תחקיר הוא הביא, אלא מעין תוכנית ביקורת התקשורת, המבוססת לכאורה על ניירות שעובד ב"ישראל היום" אסף, פיזית, מפחי הזבל במערכת, ועקב כך פוטר בבושת פנים. אותו עובד ניסה להציע את מרכולתו לכלי תקשורת נוספים, ונדחה. דווקא דרוקר, מסיבותיו שלו, נטל את חומרי פח הזבל, והציגם באופן מגמתי. לכך נוספו עדויות של עוד עובד או שניים, שככל הנראה גנבו תוכני מחשב, וכבר לא עובדים בעיתון.

טענתו העיקרית של דרוקר היא למעורבותו היתרה של העורך הראשי. טענה שמצביעה על כך שהאיש אינו יודע, או מתעלם בכוונה, מהגדרת תפקידו של עורך ראשי: הוא נושא באחריות לכל המתפרסם בכלי התקשורת שעליו הוא מופקד. זו זכותו, וזו חובתו. ממילא, על פי החוק, הוא נושא באחריות לכל מילה ומילה. לכל כותרת, לכל ידיעה, לכל מאמר, לכל תמונה. ועם האחריות, באה הסמכות. וסמכותו של עורך ראשי היא גם להתוות את הכיוון. דרוקר דווקא הביא את חנוך מרמרי, לשעבר עורך "הארץ", כסמכות מקצועית. אם כך, כדאי להזכיר לו מה כתב מרמרי ב-15.4.2004 ב"הארץ", בצטטו את דברי קודמו, גרשום שוקן: "חופש הביטוי בעיתון הוא של העורך, ולא של מישהו אחר". ומרמרי מפרש: "העורך יכול להחליט מה ראוי לפרסום ובסמכותו הישירה לשנות ולמחוק חומר עיתונאי בדרכו אל הפרסום - כך שיתאים לתחום גבולות חופש הביטוי הקולקטיבי כפי שהוא מגדירם". נאה דרש.

הצביעות והמוסר הכפול בשידור "המקור" אמש בולטים במובהקותם: שניים מהמגישים שישבו לצד דרוקר במהלך השנים נטשו את תפקידם העיתונאי והשתלבו מיידית בפוליטיקה - עפר שלח במפלגת יש עתיד, ומיקי רוזנטל במפלגת העבודה. היום יושבעו שניהם כח"כים, ואנו מאחלים להם הצלחה. אבל האם יש מישהו שסבור כי נקודת-מבטם הפוליטית עוצבה רגע לאחר שפרשו מתפקידם העיתונאי? ומה אומרת הצטרפותם המובהקת למפלגות מרכז-שמאל על זווית הראייה העיתונאית שבה ערכו תחקירים, הגישו והביעו דעתם בעת שישבו באולפן "המקור"? לפי עדותו, דרוקר החל ב"תחקיר" כבר לפני כשנה וחצי, בסמוך לפיטוריו של אותו עובד מ"ישראל היום". אז מה קרה עכשיו, שהביא אותו לשידור, שבוע אחרי שרפי גינת, מקורבו של נוני מוזס, מונה למנכ"ל הערוץ?

דרוקר בנה את תוכניתו כדי לטעון נגד ה"אג'נדה" שלנו, ובעיקר סביב פרסומים על ראש הממשלה בנימין נתניהו. פנינו לחברת ניתוח ועיבוד המידע "יפעת" והזמנו אצלה מחקר: לפי הממצאים, מאז עלייתה לשידור של תוכנית "המקור", אוזכר בה נתניהו באופן ערכי 57 פעמים, מתוכן 40 פעמים באופן שלילי - 70%. כ-23% הוגדרו ניטראלי, ורק 7% חיובי. "תוכנית 'המקור' נוקטת כלפי נתניהו משנת 2009 את הגישה הביקורתית ביותר", קובע המחקר.

זו, כמובן, זכותו של דרוקר. אבל אם דווקא תוכנית "המקור", העושה שימוש בחזות אובייקטיבית כדי לנגח עמדות פוליטיות, חברתיות וכלכליות השונות משלה, באה בטענות לאחרים - זו צביעות לשמה. הפוסל, במומו פוסל. צריך היה לראות את חיים רמון מקונן על כך ש"אין לו עיתון". נו, באמת. "ידיעות אחרונות" לא מספיק לו?

הדוגמאות שהובאו אמש בתוכנית הן אוסף אקראי ומוטה - כי זה מה שהעלה העובד מפחי הזבל. נשקול את צעדינו בעניינו. אם רביב דרוקר בנה תיאוריה שלמה על פיסות נייר שהוצאו מפחי הזבל בידי עובד, שלאחר שנתפס, והודה במעשיו, פוטר - שיבושם לו. מצידנו, שיציע לאותו עובד משרה במערכת "המקור". וגם לעמיתיו, שגנבו חומר מהמחשב.

לגופו של דבר, אין ב"ראיות" אלא להצביע על התנהגות שגרתית של מערכת. לא כל ידיעה נכנסת, יש דיאלוג עם הכותבים, יש שינויים, יש עריכה - לשם כך בדיוק יש עורכים, ומעליהם עורך ראשי. כאשר כתב נשלח לג'לג'וליה זמן קצר אחרי שחבורה מצעירי המקום נעצרה בחשד שביצעה לינץ' באזרח תמים בחוף הים, לעיני משפחתו, ומביא כתבה שאינה עוסקת בעניין - אין לה מקום. זה שיקול דעת של עורך, וזו זכותו המלאה. בסופו של דבר, העיתון, או השידור, נבחן על ידי הקוראים. וכבר נאמר כי "ישראל היום" פונה אל הקוראים, לא אל הברנז'ה.

תקצר היריעה מלהתייחס לטיעונים השונים, המשונים וההזויים שעלו אמש ב"המקור". דרוקר אינו אוהב את "ישראל היום", וזו זכותו. למרות הכל, ועל אף הכל, אנחנו נמשיך לעשות את מלאכתנו נאמנה, נמשיך להיות עיתון ישראלי, נמשיך להאמין כי זו זכותנו. "חופש הדיבור" הוא עיקרון-על, והוא גבוה, חשוב ונשגב יותר מהגירסה שבה מחזיקים בביצת הברנז'ה, לאמור - החופש לחשוב כמותם, וכמותם בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 09:57 
אפשר די עם הטענות על זה ש"זה נוני מול שלדון"?- הלוואי וכל הטייקונים היו נלחמים אחד בשני כל הזמן במקום לעשות קרטל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 10:17 
סמל אישי של המשתמש
עמוס רגב :LAGUH!:
ישראל היום :ASS:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 10:50 
ללעוג לערוץ 10 ולכתוב "תחקיר" זה טוב ויפה אבל מעניין על כמה תחקירים מעוררי עניין כמו אלו שיש ברזומה של דרוקר חתום העיתון שעמוס רגב עורך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 10:53 
האדס כתב:
zink כתב:

דיי חוטא? הבן אדם הוא האיש הכי שנוא בארץ ומחזיק ב-30 מנדטים.

לא הבנתי.
אתה חולק על זה שישראל היום מייצר עוד התנגדות לביבי? רק תראה את ההקצנה שעברה על ידיעות אחרונות לדוגמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 11:22 
אגב, התחקיר עדיין לא עלה לצפיה ישירה באיכות נורמאלית באינטרנט,
חבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 11:23 
לא חידש לכם אולי, אבל יש הרבה אנשים שלא רואים את המציאות האמיתית כמונו ולכן החשיבות של התחקיר.
אותי מעניין דבר אחד וזה כמה שלדון מפסיד על העיתון כל חודש
(והוא מפסיד)
נ.ב התייחסות לידיעות-לפחות אנחנו רואים את ההשחטה של ישראל היום, אצל נוני הכל קרה וקורה עשרות שנים במחשכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 11:27 
צור ש. כתב:
חבל.

לא יעלה גם:

http://velvetunderground.co.il/?p=36022

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 11:30 
סמל אישי של המשתמש
L-B כתב:
לא חידש לכם אולי, אבל יש הרבה אנשים שלא רואים את המציאות האמיתית כמונו ולכן החשיבות של התחקיר.
(והוא מפסיד)
נ.ב התייחסות לידיעות-לפחות אנחנו רואים את ההשחטה של ישראל היום, אצל נוני הכל קרה וקורה עשרות שנים במחשכים.
מי שנתן למיט רומני 100 מיליון דולר לא מתייחס לסכומים שעולה עיתון בישראל יותר מדי.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 11:32 
zink כתב:
צור ש. כתב:
חבל.

לא יעלה גם:

http://velvetunderground.co.il/?p=36022

איזה באסה, פספסתי די הרבה אתמול.
מקוה שמישהו יעלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 11:36 
its-sick כתב:
L-B כתב:
(והוא מפסיד)
מי שנתן למיט רומני 100 מיליון דולר לא מתייחס לסכומים שעולה עיתון בישראל יותר מדי.

לא דאגת הכיס של שלדון מטרידה אותי, מעניין אותי הסכומים כי המודלים הכלכליים של העיתונות המודפסת הולכים לקבל סיבוב רציני בשנים הבאות, אני רואה בזה הזדמנות לרפורמות באזור הדמדומים-
הון שילטון עיתון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 42 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: