תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 00:14

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 34 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ההופרדו בלידתם שהולך עכשיו בפייסבוק
הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 00:44 
אחד הגרועים
אנשים שם עפים על עצמם
ושמישהו יגיד להם שאסור כושים וג'ינג'ים.

אגב,שכחתי לשאול,מה הקטע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ההופרדו בלידתם שהולך עכשיו בפייסבוק
הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 01:40 
סמל אישי של המשתמש
מה הקטע?

האנושות מפגרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 01:51 
זה מה שאני כתבתי בפייסבוק:

שאני אבין- כשאנשים אומרים שהשבוע זה "שבוע הכפילים", הם בעצם מתכוונים שכל משתמש פייסבוק בעצם משחק אותה כפיל של המשתמשים האחרים, אז הוא עושה דבר דבילי ולא מצחיק בשיט כמו לשנות את תמונת הפרופיל לבנאדם שבעצם לא דומה לך בשיט, אבל הוא מפורסם? סבבה, אז תקראו לזה "תופעת העדר" וזהו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 01:56 
סמל אישי של המשתמש
Woody Allen כתב:
זה מה שאני כתבתי בפייסבוק:

שאני אבין- כשאנשים אומרים שהשבוע זה "שבוע הכפילים", הם בעצם מתכוונים שכל משתמש פייסבוק בעצם משחק אותה כפיל של המשתמשים האחרים, אז הוא עושה דבר דבילי ולא מצחיק בשיט כמו לשנות את תמונת הפרופיל לבנאדם שבעצם לא דומה לך בשיט, אבל הוא מפורסם? סבבה, אז תקראו לזה "תופעת העדר" וזהו...

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 11:03 
סמל אישי של המשתמש
נגמר הנוער כתב:
אחד הגרועים
אנשים שם עפים על עצמם
ושמישהו יגיד להם שאסור כושים

אתה לא חושב שיש בעיה עם זה שאתה כותב את המילה הזאת פה בפורום? תכתוב אותה לחברים שלך אם אין לך בעיה עם מילים גזעניות. אבל זה פורום ציבורי פה. המילה הזאת גזענית. ופוגעת.

להקיא. אנחנו לא ב 1950 כבר.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 11:12 
יו תפסיקו לילל כבר דיייייייייייייייייי (אופס חשבתי שאני בקנסו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 11:32 
סמל אישי של המשתמש
bloodbrother כתב:
נגמר הנוער כתב:
אחד הגרועים
אנשים שם עפים על עצמם

אתה לא חושב שיש בעיה עם זה שאתה כותב את המילה הזאת פה בפורום? תכתוב אותה לחברים שלך אם אין לך בעיה עם מילים גזעניות. אבל זה פורום ציבורי פה. המילה הזאת גזענית. ופוגעת.

למה היא גזענית? ולא היא לא המקבילה העברית למילת ה-N שמקורה בתקופת העבדות.
זה נכון שכמו שאמר ידידי ג'ימי לויד, לא נולדתי בכוש ועל כן אני לא כושי. אבל זה בדיוק כמו לקרוא ליוצאי מזרח אירופה אשכנזי למרות שהוא לא הגיע מארצות אשכנז (גרמניה וצפון צרפת) או לקנדי אמריקאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 11:40 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
bloodbrother כתב:
נגמר הנוער כתב:
אחד הגרועים
אנשים שם עפים על עצמם

זה נכון שכמו שאמר ידידי ג'ימי לויד, לא נולדתי בכוש ועל כן אני לא כושי. אבל זה בדיוק כמו לקרוא ליוצאי מזרח אירופה אשכנזי למרות שהוא לא הגיע מארצות אשכנז (גרמניה וצפון צרפת) או לקנדי אמריקאי.

היא פחות או יותר כן המקבילה.
http://he.wikipedia.org/wiki/כושי

עריכה - הלינק לא עובד אבל תחפש בויקיפדיה או תעשה קופי פייסט ללינק כמו שרשמתי במקום ללחוץ על הלינק שהפורום מייצר.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: ההופרדו בלידתם שהולך עכשיו בפייסבוק
הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 12:06 
אחד אדום כתב:
bloodbrother כתב:
נגמר הנוער כתב:
אחד הגרועים
אנשים שם עפים על עצמם

קנדי הוא אכן אמריקאי כמו שכושי הוא ני..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: ההופרדו בלידתם שהולך עכשיו בפייסבוק
הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 12:44 
סמל אישי של המשתמש
Violet כתב:
אחד אדום כתב:
bloodbrother כתב:
נגמר הנוער כתב:
אחד הגרועים
אנשים שם עפים על עצמם

קנדי הוא אכן אמריקאי כמו שכושי הוא ני..

חיפשתי דוגמא שבלאד יבין :-)
ואכן קנדי הוא מיבשת אמריקה אבל הקנדים לא ממש אוהבים שמשייכים אותם לארה"ב
ובלאד, מילת ה-N היא באמת מילה חמורה בגלל ההיסטוריה שלה ואני מבין למה לא להשתמש במילה כושי כי באיזשהו שלב עשו הקשר בינה לבין מילת ה-N.
וכן שיפוט של אדם עפ"י צבע עורו זה גזעני, ולכן יש עניין לכוונה בשימוש במילה שאיננה פוגענית במהות. לדןגמא, כושית מפורש כ"יפת מראה"
אגב, הנטיה האמריקאית להימנע מהתיחסות לצבע העור של מישהו רק עם הוא לא לבן היא גזענית באותה מידה. כלומר בגזענות צריך שתהיה כוונה גזענית בהתייחסות לצבע העור ולא עצם ההתייחסות עצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 12:51 
עצם זה שאתם בפייסבוק זה גם סוג של חלק מהעדר. לא צריך להיות כל הזמן טרחנים וקטרנים ( חוץ מאלפקה, שם זה כבר מקרה אבוד) , בעיני זה דוקא יום כיפי ומשעשע בשונה מכל מיני קמפיינים אידיוטים שרצו בפייסבוק העבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 12:55 
bloodbrother כתב:
אחד אדום כתב:
bloodbrother כתב:
נגמר הנוער כתב:
אחד הגרועים
אנשים שם עפים על עצמם

עריכה - הלינק לא עובד אבל תחפש בויקיפדיה או תעשה קופי פייסט ללינק כמו שרשמתי במקום ללחוץ על הלינק שהפורום מייצר.

אתה פשוט הזוי,
מחפש איפה שאין

כושי בעברית ממש לא המקבילה של הN האמריקאי!!!

הכושים העבריים מאוד גאים בשם שלהם, ומעולם לא ביקשו או הציעו שיקראו להם האפרו-ישראלים לדוגמא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 13:02 
סמל אישי של המשתמש
פוקורה,
אני רק רוצה לציין שלא כל כהי העור מרוצים מהמילה הזאת. לדוגמה, אתיופים חשים שזה כינוי גנאי ולכן אסור לקרוא להם ככה
והנה ראיון משנת 70 עם איש מקסים ומצחיק שבא להופעה בארץ ועדיין נמצא די הרבה פה
http://jpress.org.il/Default/Scripting/ ... wMode=HTML
אני מסכים איתך שזה שונה מהותית ממילת ה-N שמקורה בתקופה אפלה של ההיסטוריה האמריקאית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 13:07 
סמל אישי של המשתמש
שחר כתב:
עצם זה שאתם בפייסבוק זה גם סוג של חלק מהעדר. לא צריך להיות כל הזמן טרחנים וקטרנים ( חוץ מאלפקה, שם זה כבר מקרה אבוד) , בעיני זה דוקא יום כיפי ומשעשע בשונה מכל מיני קמפיינים אידיוטים שרצו בפייסבוק העבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 14:24 
ממש לא טרחן
רציתי לדעת מאיפה זה בא,ולמה כל אחת חושבת שהיא דומה למילה קוניס

ואל תתווכחו באמת עם בלאד, ''אסור כושים'' זה סתם ביטוי מהאשכולות האלה בקנסו
אף אחד לא התכוון להעליב או להיות גזען.
שיהיה לו לבריאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 14:55 
סומך כתב:
שחר כתב:

חוץ מהקטע של אלפקה מקרה אבוד. אני עדיין מאמין בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 15:31 
מה עדר בזה שיש לך פייסבוק?
פייסבוק זה אמצעי תקשורת. זה כמו טלפון סלולרי.
אם ככה אפשר להגיד על כל דבר שזה להיות חלק מהעדר. להיות מחובר לאינטרנט זה גם חלק מהעדר? טלוויזיה בבית זה גם?

השאלה מה עושים עם הדברים האלה.
וכן, זה שכולם מחליפים את התמונות שלהם ל"כפילים" (פחחח), רק כי הם רואים חברים שלהם עושים את זה (שגם הם ראו חברים שלהם), בלי שהם באמת יודעים למה (ו90 אחוז לא יודעים תאמין לי. לא משנה שגם ככה הסיבה האמיתית מפגרת...) זה אחושרמוטה "תופעת העדר". זה הכל, וזה גם מה שציינתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 15:50 
כושי זאת מילה שמתארת אדם שחום עור. זה שאנשים נוהגים לייחס לה גנאי ולא לכולם היא מצלצלת נעים באוזן לא הופך אותה למילת גנאי, גם אם היא לא בדיוק פוליטיקלי-קורקט.

או שאולי בעצם זה ספר קללות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 16:04 
סמל אישי של המשתמש
כושי זאת מילת גנאי. יש מדינה בשם Nigger באפריקה, אפשר להגיד שטכנית זה לא כינוי גנאי גם באנגלית, אבל המשמעות האמיתית של N וכושי היא פוגענית ומעליבה, ואפילו העבריים מדימונה ביקשו שישנו את שמם מ"הכושים העבריים" עקב המטען השלילי שנושא הכינוי "כושי".

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 16:06 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
bloodbrother כתב:
אחד אדום כתב:
bloodbrother כתב:
נגמר הנוער כתב:
אחד הגרועים
אנשים שם עפים על עצמם

אתה פשוט הזוי,
מחפש איפה שאין

כושי בעברית ממש לא המקבילה של הN האמריקאי!!!

הכושים העבריים מאוד גאים בשם שלהם, ומעולם לא ביקשו או הציעו שיקראו להם האפרו-ישראלים לדוגמא.

http://www.news1.co.il/Archive/001-D-32684-00.html

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 16:08 
Woody Allen כתב:
אם ככה אפשר להגיד על כל דבר שזה להיות חלק מהעדר. להיות מחובר לאינטרנט זה גם חלק מהעדר? טלוויזיה בבית זה גם?

וכן, זה שכולם מחליפים את התמונות שלהם ל"כפילים" (פחחח), רק כי הם רואים חברים שלהם עושים את זה (שגם הם ראו חברים שלהם), בלי שהם באמת יודעים למה (ו90 אחוז לא יודעים תאמין לי. לא משנה שגם ככה הסיבה האמיתית מפגרת...) זה אחושרמוטה "תופעת העדר". זה הכל, וזה גם מה שציינתי.

מהכרות וירטואלית איתך, אני יודע שאתה מספיק נבון כדי לדעת שאתה מחובר לפייסבוק לא בגלל שהוא "אמצעי תקשורת".
ולגבי השאלה השניה שלך, היא לא בהכרח מופרכת.

ועדיין, לא הבנתי מה כל כך מכעיס אתכם בזה שאנשים מחליפים תמונת פרופיל בגלל שהם מצאו סיבת שקר כלשהי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 16:11 
המדינה נקראת ככה,כי היא ליד הנהר השחור, והאותיות נ.ג.ר מצויות במילה שחור בלא מעט שפות.

לא ממש הבנתי את הקשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 17:38 
סמל אישי של המשתמש
חג שבוע הכפילים
חג שבוע הכפילים, או בשמו המקןרי Doppelganger week (מקור המילה בגרמנית ופירושה "אדם הזהה לאדם אחר"), הוא יוזמה של אמריקאי אחד בשם בוב פאטל. הכל החל בשנת 2010, כאשר רבים מהקולגות של פאטל הטרידו אותו ללא מנוח בטענה כי הוא דומה לשחקן טום סלק. כדי להרגיע את הרוחות, פאטל בחר בדרך מקורית ומשעשעת לשים קץ להטרדות: הוא החליף את תמונת הפרופיל שלו לזו של השחקן. ומאז הכול היסטוריה.
התופעה פשטה כאש בשדה קוצים והפכה לחג ברחבי העולם. את החג חוגגים בשבוע הראשון של חודש פברואר והוא מסתיים ב-9 בחודש. אפליקציות רבות מציעות לכם את שירותיהם בזיהוי הפנים והשוואה לשלל סלבריטאים. הנודעת מבניהם הריטג׳ http://www.myheritage.co.il מאפשרת להעלות להעלות תמונות שלכם, אותן היא תסרוק ותציע מספר אפשרויות. בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 17:41 
בעיני הסיפור של פייסבוק הוא לא תקשורת. הוא רק כלי שמאפשר לכל אחד לספק צורך מאוד בסיסי - לספר את הסיפור שלו. וגם פה ושם יש קהל, אז בכלל.
אגב, במובן זה הפייסבוק עונה חלקית גם על הצורך של חלק מאלה ללא חשבון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 21:41 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

:ROSE:

ואני מוכרח לציין שזה גדול שהוא כינה אותי הזוי כי הבאתי לינק לויקיפדיה שמוכיח את ההפך מהטיעון שלו.

ובכלל, מילים הן לא גזעניות, אנשים הם גזענים. ולכן גם "יהודון" זה בסה"כ יהודי קטן. ו"ערבוש" זה ערבי חמוד. ו"מלוכסן עיניים" זה בסה"כ מישהו עם עיניים מלוכסנות, מה גזעני בזה? כנ"ל קריקטורות משעשעות של יהודים עם עף גדול במיוחד, כי מה לעשות, ליהודים יש אף גדול ובקריקטורה מגזימים את היוצא מן הכלל. ויהודים כמו עכברים זאת בכלל לא בעיה כי בעברנו האבולוציוני היינו יונקים שקרובים לעכברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 23:02 
שחר כתב:
Woody Allen כתב:

מהכרות וירטואלית איתך, אני יודע שאתה מספיק נבון כדי לדעת שאתה מחובר לפייסבוק לא בגלל שהוא "אמצעי תקשורת".
ולגבי השאלה השניה שלך, היא לא בהכרח מופרכת.

ועדיין, לא הבנתי מה כל כך מכעיס אתכם בזה שאנשים מחליפים תמונת פרופיל בגלל שהם מצאו סיבת שקר כלשהי.

פייסבוק זה אמצעי תקשורת לכל דבר.

זה שהוא נועד גם לדברים אחרים, כמו להציג את העמדות שלך בסטטוסים, או בעצם אלבום תמונות מחייך (דברים חשובים בפני עצמם) לא אומר שהוא לא אמצעי תקשורת.
יש לי חברים לא קרובים/מכרים למשל, שגם אם יש לי את המספר שלהם, לפעמים אני מעדיף לשלוח להם הודעות בפייסבוק כדי לראות מה קורה איתם, במידה ולא הייתי בקשר איתם זמן מסויים. אני כבר לא מדבר על חברים שלי ברחבי העולם, שפייסבוק זה כמעט הדרך היחידה להיות איתם בקשר.
בשבילי פייסבוק זה בעיקר כלי תקשורת, יותר מאשר בידור מסטטוסים ותמונות למשל.
יש גם אנשים שאשכרה יוצרים קשרים/זיונים/חברויות דרך הפייסבוק, ועם כמה שלי זה נראה פתטי, זו עובדה.

ועניין הכפילויות ממש לא מכעיס אותי... הוא פשוט די מצחיק אותי, ולכן הבעתי את עמדתי בעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 23:09 
סמל אישי של המשתמש
וואו איזה אשכול מטומטם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2013, 23:42 
לוסיאנו דה ברונו כתב:
חג שבוע הכפילים
חג שבוע הכפילים, או בשמו המקןרי Doppelganger week (מקור המילה בגרמנית ופירושה "אדם הזהה לאדם אחר"), הוא יוזמה של אמריקאי אחד בשם בוב פאטל. הכל החל בשנת 2010, כאשר רבים מהקולגות של פאטל הטרידו אותו ללא מנוח בטענה כי הוא דומה לשחקן טום סלק. כדי להרגיע את הרוחות, פאטל בחר בדרך מקורית ומשעשעת לשים קץ להטרדות: הוא החליף את תמונת הפרופיל שלו לזו של השחקן. ומאז הכול היסטוריה.
התופעה פשטה כאש בשדה קוצים והפכה לחג ברחבי העולם. את החג חוגגים בשבוע הראשון של חודש פברואר והוא מסתיים ב-9 בחודש. אפליקציות רבות מציעות לכם את שירותיהם בזיהוי הפנים והשוואה לשלל סלבריטאים. הנודעת מבניהם הריטג׳ http://www.myheritage.co.il מאפשרת להעלות להעלות תמונות שלכם, אותן היא תסרוק ותציע מספר אפשרויות. בהצלחה.

תודה רבה.
חברים הסבירו לי כבר מה הקטע,רציתי לדעת מאיפה זה התחיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 01:43 
סמל אישי של המשתמש
נדב ב. כתב:
כושי זאת מילה שמתארת אדם שחום עור. זה שאנשים נוהגים לייחס לה גנאי ולא לכולם היא מצלצלת נעים באוזן לא הופך אותה למילת גנאי, גם אם היא לא בדיוק פוליטיקלי-קורקט.

או שאולי בעצם זה ספר קללות?

תקרא את הויקיפדיה שהבאתי, שם הכל מוסבר. בעיקר זה שפעם היא היתה כביכול מילה מקובלת והיום היא לא. דברים משתנים. גם שיר כמו "כשאת אומרת לא למה את מתכוונת" היה פעם מקובל.

ולא צריך מילה, בטח לא "מישהו מארץ כוש" בשביל לתאר אדם שחום עור. כמו שאדם לבן הוא אדם לבן, ולא קרקר.

ואגב בנוגע לשבוע הדופלגנגר, משום מה רק החברים הישראלים שלי משתתפים בזה משום מה. זה לא תפס הפעם באמריקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2013, 05:36 
סמל אישי של המשתמש
לכתוב או להגיד N או N WORD זה כנראה הדבר הכי מטומטם שאפשר לעשות, ומי שעושה את זה פסול מלדון בנושא.

5:25

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 34 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: