שחר כתב:
Woody Allen כתב:
מה עדר בזה שיש לך פייסבוק?
פייסבוק זה אמצעי תקשורת. זה כמו טלפון סלולרי.
אם ככה אפשר להגיד על כל דבר שזה להיות חלק מהעדר. להיות מחובר לאינטרנט זה גם חלק מהעדר? טלוויזיה בבית זה גם?
השאלה מה עושים עם הדברים האלה.
וכן, זה שכולם מחליפים את התמונות שלהם ל"כפילים" (פחחח), רק כי הם רואים חברים שלהם עושים את זה (שגם הם ראו חברים שלהם), בלי שהם באמת יודעים למה (ו90 אחוז לא יודעים תאמין לי. לא משנה שגם ככה הסיבה האמיתית מפגרת...) זה אחושרמוטה "תופעת העדר". זה הכל, וזה גם מה שציינתי.
מהכרות וירטואלית איתך, אני יודע שאתה מספיק נבון כדי לדעת שאתה מחובר לפייסבוק לא בגלל שהוא "אמצעי תקשורת".
ולגבי השאלה השניה שלך, היא לא בהכרח מופרכת.
ועדיין, לא הבנתי מה כל כך מכעיס אתכם בזה שאנשים מחליפים תמונת פרופיל בגלל שהם מצאו סיבת שקר כלשהי.
פייסבוק זה אמצעי תקשורת לכל דבר.
זה שהוא נועד גם לדברים אחרים, כמו להציג את העמדות שלך בסטטוסים, או בעצם אלבום תמונות מחייך (דברים חשובים בפני עצמם) לא אומר שהוא לא אמצעי תקשורת.
יש לי חברים לא קרובים/מכרים למשל, שגם אם יש לי את המספר שלהם, לפעמים אני מעדיף לשלוח להם הודעות בפייסבוק כדי לראות מה קורה איתם, במידה ולא הייתי בקשר איתם זמן מסויים. אני כבר לא מדבר על חברים שלי ברחבי העולם, שפייסבוק זה כמעט הדרך היחידה להיות איתם בקשר.
בשבילי פייסבוק זה בעיקר כלי תקשורת, יותר מאשר בידור מסטטוסים ותמונות למשל.
יש גם אנשים שאשכרה יוצרים קשרים/זיונים/חברויות דרך הפייסבוק, ועם כמה שלי זה נראה פתטי, זו עובדה.
ועניין הכפילויות ממש לא מכעיס אותי... הוא פשוט די מצחיק אותי, ולכן הבעתי את עמדתי בעניין.