JR12 כתב:
אדום אש כתב:
זו שטות מוחלטת שמזיינת אוכלוסיה ספציפית- בנים עצלנים עם שכל.
מורים צריכים להגיש תלמיד על סמך הציון שהם מעריכים שהוא יוציא בבחינה, ולא על סמך כמות הפעמים שהוא הכין שיעורים או כמה חיסורים יש לו.
אם זה יהיה ככה אז אין הצדקה לבית ספר..אפשר ללמוד בבית,להגיע מינימאלית ולבוא לבגרות(זה מה שהייתי עושה אגב וזה עלה לי בציונים אבל אני אדיוט גם ככה)
אם אתה יכול להרביץ ציונים טובים בכל המבחנים, אז סלמתאק... אבל תבין את הפואנטה.
אני אנסח מחדש את מה שאמרתי- מגן צריך להתבסס על ההשגים היבשים של התלמיד במהלך התקופה עם משקל גדול יותר לסוף (המצטבר) בלבד, ולא להיות מושפע מדברים שלא רלוונטים ליכולות התלמיד כמו שקדנות בשיעורי בית, נוכחות בכיתה או התנהגות.
עצם העובדה שאין לזה חוקים יבשים ושיטה אחידה, וכל מורה עושה מה שבא לו, היא מביכה ואין לה מקום יותר בעולם של היום.
לגיטימי לתת מרחב תמרון למורה של מס' נקודות מסויים בהתאם לדיעה אישית. בכל אופן זה לא הנושא.
הנושא הוא שלא יכול להיות שיש תלמידים שיוציאו 9 במבחנים כל השנה, אבל בגלל שלא בזין שלהם להגיע לכיתה, לעשות שיעורים או להקשיב בשיעור הם יקבלו הגשה על 6-7 עם סייד דיש של בולבול.
נניח ואותו תלמיד קיבל 9-10 בבגרות, אז במקום לסיים עם 9+ בציון הסופי הוא יצטרך להסתכל על 7-8. וזו בדרך כלל תופעה שחוזרת על עצמה במקצועות שונים אצל אותם תלמידים.
על פארש- המורה זיין את התלמיד. מה שווה הבגרות אם היא לא משקפת באמת את היכולות הריאליות והעיוניות שלו? היא לאמוד נוכחות בשיעורים ושקדנות? בולשיט.