הפועל כתב:
אמיר
למיכאלי יש טענה, שאני חושב שהיא די מקובלת ולא במחלוקת, ששפה מייצרת מציאות.
דבר ראשון, ספיר-
וורף ו\או מטריאליזם דיאלקטי הן תאוריות שבהחלט נמצאות במחלוקת.
אני באופן אישי נמצא יותר בצד של התומכים (זה נושא באמת מורכב) אני רק מציין את זה למען הסדר הטוב.
אבל זה ששפה משפיעה על התודעה ומעצבת מציאות לא אומר לנו כלום על איך היא משפיעה, יש לא מעט מחקרים על ההשפעה של שפה נטולת מגדר על שיוויון בין המינים, ובגדול, המחקרים שאני ראיתי שמוצאים קשר בין הנושאים (וזה בהחלט לא כולם) מדברים על עניינים מאד ממוקדים כמו שמות של מקצועות.
ומעבר לזה, היא לא ממש מנסה לקדם שפה נטולת מגדר פה, גם בגלל שהיא בעצמה משתמשת בשפה מגדרית וגם בגלל שהיא לא ממש עושה שום דבר בנידון חוץ מהפרובוקציה הנ"ל (לפחות למיטב ידיעתי).
הפועל כתב:
ושהעולם מוטה מדי לטובת גברים גם כך. זאת דרך אחת שלה לעורר מודעות לזה, ולגרום לאנשים לשים לכך לב. זו פרובוקציה מודעת לחלוטין.
והיא כנראה מצליחה לה, כי כולם מדברים עליה.
כולם מדברים על מרב מיכאלי.
אם זו המטרה שלה היא בהחלט השיגה אותה.
הפועל כתב:
יכול להיות שהיא מעוררת גם אנטגוניזם. אבל אני חושב שכמעט כל פרובוקציה מתקבלת שלא בברכה בהתחלה. קשה לדעת מתי זה פרובוקטיבי מדי ועובר את הגבול.
זה נכון, אבל לא כל הפרובוקציות שקולות אחת לשניה.
ועוד פעם, לדעתי הבעיה פה היא לא שזה פרובוקטיבי מדי או עובר את הגבול מדי, אני לא אדם שנפגע בקלות, אלא שזו פרובוקציה שמקדמת מטרה לא יותר מדי ראוייה לדעתי וככה על הדרך מצליחה להרחיק תומכים פוטנציאלים מהמאבק הסופר חשוב לטובת שיוויון בין המינים.
לייצר אנטגוניזם זה אף פעם לא דבר טוב, בסופו של דבר המטרה שלך בדמוקרטיה היא לשכנע אנשים, לפעמים (המון פעמים) זה דבר נדרש, אני פשוט לא חושב שזה המקרה פה.