דובראש כתב:
טוב אחרי שכנראה אופציית EBAY ירדה מהפרק,אני שוקל לקנות מהמכס לפי הכתבה המצורפת
http://www.themarker.com/consumer/tourism/1.1829144מישהו יודע איך עושים את זה?
האם יש למישהו המלצה על חנות בארץ באזור השפלה והדרום(צומת בילו אשדוד,אשקלון)?
לא הייתי בונה על קנייה מהמכס. מדובר במשלוח ענק שנתפס לפני כמה חודשים, ובוודאי נמכר כבר לסוחרים שמתמחים במכירות הפומביות הללו.
אם אני זוכר נכון, המכס לא מכר אותם בבודדים, אלא בכמויות, כך שגם אם רצית, זה לא רלוונטי לגביך.
האפשרות הזולה ביותר לקנות מכשיר סלולרי היא לבקש ממישהו שנוסע לחו"ל לקנות אותו עבורך. המכס לא עושה רישום של מכשירים סלולריים ביציאה מהארץ, ואם הוא יחזור עם מכשיר נוסף בכיס (ולא במזוודה באריזה המקורית שבמקרה נלקחת לשיקוף), לא תהיה שום בעייה. רק צריך לבדוק קודם מה המחירים באותה ארץ (זה לא בהכרח יותר זול מאשר כאן), ואיפה החנות הקרובה בה החבר יכול לקנות בלי להטריח אותו יתר על המידה.
האפשרות השנייה היא לקנות באילת. כן, באילת. ללא מע"מ. לא ניתן להזמין משם (הם לא שולחים בדואר), אבל אם מישהו ממכריך גר באילת, או קופץ לאילת לנופש, ניתן לקנות שם את המכשיר ללא מע"מ, מה שחוסך לך כ-14% מהמחיר הרגיל.
אפשרות השלישית היא לחפש בזאפ את החנויות הזולות והאמינות יחסית ולקנות שם.
ההפרשים כיום הם לא כבר כאלה גדולים, התחרות גדולה. ואם אתה הולך על החנות הזולה ביותר, תוודא שאתה מקבל בערכה את כל הציוד שצריך להתלוות למכשיר הספציפי (אוזניות מקוריות, כרטיס זיכרון, מטען, וכו'), כי היו לא מעט מקרים שחנויות הוזילו מחירים על ידי 'שחיטת' קופסת הטלפון ומכירת פריטים בנפרד. אני אישית ממליץ שלא להתפתות לתוספים על הרכישה שמוצעים לך, כגון: עברית מקורית, מגן מסך, ביטוח של החנות וכו'. זאת הדרך של החנויות לעשות כסף מהצד, תוך הצגת מחיר נמוך ב'זאפ'.