Officer Barbrady כתב:
אם אדם מעדיף כסף על פני תרבות, דת, שפה, מורשת, היסטוריה ותחושת שייכות
מה שאתה בעצם אומר זה "אם אדם הוא לא פחדן שנמצא כל החיים שלו במטר המרובע שהנחילו לו הוריו והסביבה הקרובה שלו".
הרי כל הדברים שציינת ("תרבות" אלק, דת, שפה, שייכות וכו') אלו דברים שנולדת איתם באופן אקראי. אם היית נולד במקום אחר, עם אותו מטען גנטי בדיוק, היו לך תרבות, דת, שפה ושייכות אחרים (שכנראה גם עליהם היה לך מאוד קשה לוותר)... ולי אישית קשה להבין איך אנשים מזדהים בצורה כל כך מוחלטת עם דברים כל כך אקראיים שהם מעולם לא באמת חשבו עליהם או בחרו אותם בצורה מודעת. כמה מעט הערכה יש בזה לעצמם ולדבר הזה שנקרא Human Reason.
אני מעדיף להגדיר את עצמי לפי ערכים שבחרתי אחרי שקראתי ושמעתי עובדות ודעות בכל תחום וקיבלתי החלטה מדעת.
אני לא אאמין במיתוסים מתקופת הברונזה רק כי אבותי האמינו בהם. לא אגביל את עצמי להשקפה מסוימת רק כי הורי אוחזים בה. וגם לא אזדהה בצורה מוחלטת עם תרבות או שפה רק כי במקרה גדלתי בתוכה.
לגבי כסף, הרי כסף זה בסה"כ אמצעי למסחר ואין לו איזה ערך אינהרנטי כך שברור שהשימוש בו כאן הוא לא במקום.
אבל אין ספק שעם כסף אפשר לעשות הרבה דברים טובים שיתרמו לחיים שלי ושל הקרובים אלי, כמו גם למטרות שחשובות לי. מעבר לזה, כשאני מרוויח הרבה כסף זה סימן שאני נותן Value מסוים לאנשים ושאני גם מקבל הערכה על ה-Value הזה, כלומר להרוויח כסף זה בעיני דבר שהוא גם מוסרי וגם תורם להגשמה העצמית. ובנוסף לכל, כשאני מרוויח הרבה כסף כתוצאה מכך שאני חי במסגרת כלכלית שלא מגבילה אותי ולוקחת ממני כסף כדי לתת אותו לכל מיני מטרות שאני לא מאמין בהם (כמו חרדים ומתנחלים), אני חי הרבה יותר בתיאום עם הערכים שלי וזה מוסיף לאיכות החיים שלי.
אז אני בהחלט חושב שבמובנים רבים כסף יכול להיות הרבה יותר חשוב מהמאפיינים האקראיים שאתה הצגת פה ובמקרה נולדת לתוכם.