el dudernio כתב:
mkorman1 כתב:
ולחשוב שפעם החזקתי ממנו ומרעייתו( שיש לה שם מקסים)
א. איך שיר אחד גורם לך להחזיק פחות מבן אדם?
ב. אני מניח שיש לך ילדים, מבחינתי השיר הזה הוא "דאגה" של אבא ל"אנושיות" בנו כחייל בצבא.
אפשר להגיד הרבה דברים, על האם זה מוצדק והאם זה לא מוצדק, האם זה כורח קיומי למדינה, זה כבר עניין פוליטי,
זה שמבקשים בארץ הזאת מילדים בני 18 לירות ולהרוג (זה עובדה), ולהגיד שזה "פוגע" באנושיות זה גם לא "פרשנות".
אז כן אם אתה יורה בערבי פעם אחת, פעמים אז היד על הדק כנראה, או על הסכין, תהיה "רגועה" יותר גם באזרחות.
אם אתה מתעמר בזקנות במחסום (כן גם אם 1 מ 10 מהן מעבירה כלי נשק או פצצה זה לא ממש משנה) אז הכבוד שלך
לבני האדם מסביבך נפגע, מה לעשות זה מציאות, מציאות אכזרית, אבל כמו שאומר השיר כנראה שאכזריות זה עניין של הרגל,
ואנחנו כבר חווים אותה הרבה זמן.
כל מי שהוא אבא דואג לילדיו, גם אני, אבל זו לא "דאגה" אלא קריאה לסירוב פקודה או לסרבנות גיוס (כך אני הבנתי זאת)
שנית יש כאן הכללה בוטה שלפיה כל מי שמתגייס בהכרח ימצא עצמו הורג ערבים ולא סתם אלא כהרגל
שנינו יודעים שלא זה המצב ושצה"ל לא עוסק בהרג ערבים ככה סתם
שלישית, יש כאן הוצאת דיבת כלל החיילים וצה"ל ומבחינה זאת אין שום הבדל בין השיר הזה לסרט התעמולה הילדותי שהוצג כאן לפני כשבועיים ושבו הוצגו חיילי צה"ל כרוצחי ילדים ערבים
לנוכח כל אלה ברי שהערכתי ליזהר אשדות ולאלונה קמחי נמחקה כליל
ועוד דבר אחד
קשה לי להשתחרר מהרושם שכל השיר הזה נועד לקידום מכירות של האלבום החדש של יזהר אשדות ואם אכן כך אז בכלל חבל