תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 27 יוני 2025, 06:49

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 17 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ביטוח לאומי
הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 15:29 
לאלו מבינינו שאינם עובדים במשהו קבוע, אלא עובדים בחודשים מסויימים, או עובדים לא באופן קבוע ולאורך זמן - כיצד אתם מתנהלים עם הביטוח הלאומי?

האם כדאי לחכות כל פעם שיעשו את הבדיקה שלהם וידרשו תשלום? או לקחת אחריות ולשלם למשל כל רבעון על 3 חודשים אחורה במידה ולא עבדתי בחודשים האלו?

בנוסף, לגבי הנחת הסטודנט - סיימתי את כל חובותיי לתואר אבל לא קיבלתי את כל הציונים, משמע אני עדיין סטודנט בהגדרה, אולם לא שילמתי שכר לימוד לשנה"ל הבאה. אז האם אני נחשב סטודנט מבחינת הביטוח הלאומי? האם הם לא מסתכלים על זה ברמה הזאת וניתן לשחק על זה שאני עדיין סטודנט עד שאני מקבל אישור סיום לימודים רשמי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ביטוח לאומי
הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 15:53 
סמל אישי של המשתמש
בעיקרון כדאי לשלם.
הבדיקה שלהם יכולה להיעשות אחרי 5-6 שנים (לדוגמא: על שנת 2004 לקבל חיוב ב-2010) ואז אתה צריך לשלם עם ריבית פיגורים וכדומה (ויתור על ריביות נעשה פעם אחת או פעמיים).
הבדיקה נעשית לפי שנה ז"א שאם לא עבדת 5 חודשים ב-2011 ואח"כ עוד 3 חודשים ב-2012, יש מצב שתקבל חיוב רק על 2011 ואחרי עוד שנתיים שלוש תקבל את החיוב של 2012.
התשלום הוא די פשוט הם שולחים לך פנקס תשלומים שנתי, וכל חודש שלא עבדת אתה ניגש לשלם בדואר.
חודש שעבדת תפקסס להם את התלוש ותוודא שהם קיבלו וזה מעודכן.

לגבי סטודנט, אני לא יודעת כמה הם בודקים את זה אבל אם יש לך כרטיס סטודנט בתוקף הם יתנו לך את ההנחה.

כנפו תעשה לי פנדל!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 17:07 
סמל אישי של המשתמש
מנסיון העבר -
פניתי אליהם ביוזמתי והצהרתי שאני לא עובד ומיד התחלתי לשלם (לא חיכיתי שהם ישלחו לי השוברים)

תשלום כיום לשאינו עובד הוא 480 ש"ח לרבעון
https://b2b.btl.gov.il/b2b/GENERAL/fram ... nymous.htm

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 17:09 
סמל אישי של המשתמש
הם תמיד מוותרים על הקנסות אם אתה מתעקש, והריבית שלהם ממש נמוכה.
תמיד עדיף לא לשלם, רוב הסיכויים שאף פעם לא ישימו לב אליך. אם כן עלו עליך, אז לא הפסדת כלום, רק הרווחת תשלום אחד במקום נדנוד חודשי.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 17:16 
מקסימום נתרום לך דלק,גפרורים עליך..:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 17:34 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
תמיד עדיף לא לשלם, רוב הסיכויים שאף פעם לא ישימו לב אליך. אם כן עלו עליך, אז לא הפסדת כלום, רק הרווחת תשלום אחד במקום נדנוד חודשי.

אתה צודק שהם מוותרים כמעט תמיד על הקנסות-ריביות
אבל אין סיכוי שהם לא יגלו יום אחד שאתה חייב להם ואז זה יהיה בבום של מאות או אלפי שקלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 17:39 
סמל אישי של המשתמש
nirog כתב:
its-sick כתב:

אתה צודק שהם מוותרים כמעט תמיד על הקנסות-ריביות
אבל אין סיכוי שהם לא יגלו יום אחד שאתה חייב להם ואז זה יהיה בבום של מאות או אלפי שקלים
בטח שיש סיכוי. המון אנשים לא שילמו.
ומה זה משנה שזה בבום? זה אותו הסכום רק עם הצמדה נומינלית. אם אתה מפחד אז חסוך את הסכום הזה כל חודש ליתר בטחון ושים בפק"מ.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 17:41 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:

הם באמת נוטים לוותר על הקנסות וכדומה, אבל אין סיכוי שלא יגלו את החוב שלך (רוב הסיכויים שאם מדובר בסכום קטן אז זה יצוץ פתאום לקראת סוף התקופה שבה הם עוד יכולים לגבות את זה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 17:50 
ססעמק
חייב להם 6000₪

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 18:18 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:

זה ממש לא נכון.
אני מניחה שלא היית חייב להם יותר מפעמיים-שלוש.
והסיכוי שהם לא עולים עליך נמוך מאוד.

כנפו תעשה לי פנדל!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 18:34 
תשעה אחוז מהמשכורת שלי אני שונא אותם כל כך

נערך לאחרונה על ידי zink בתאריך 11 אוקטובר 2012, 18:41, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 18:38 
סמל אישי של המשתמש
תמיד בסוף הם יגלו את החוב

ביטוח לאומי משלם לאלמנה אחרי הפטירה סכום סמלי להוצאות ההלוויה.
בנוסף, עלות קניית חלקת הקבורה מסובסדת ע"י ביטוח לאומי (בתנאי שהנפטר נקבר בעיר בה הוא רשום בת.ז או בעיר בה הוא נפטר).
אם הנפטר נשאר בעל-חוב לביטוח הלאומי, האלמנה לא תקבל הסכום ובנוסף תצטרך לשלם מחיר מלא על קניית החלקה

הלכתי רחוק מידי?
:SHOCK3:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 19:14 
nirog כתב:
תמיד בסוף הם יגלו את החוב

ביטוח לאומי משלם לאלמנה אחרי הפטירה סכום סמלי להוצאות ההלוויה.
בנוסף, עלות קניית חלקת הקבורה מסובסדת ע"י ביטוח לאומי (בתנאי שהנפטר נקבר בעיר בה הוא רשום בת.ז או בעיר בה הוא נפטר).
אם הנפטר נשאר בעל-חוב לביטוח הלאומי, האלמנה לא תקבל הסכום ובנוסף תצטרך לשלם מחיר מלא על קניית החלקה

הלכתי רחוק מידי?
:SHOCK3:

למרות כל הביקורת שיש על הביטוח הלאומי, מדובר על שריד של מדינת רווחה שהתפוגגה. מה שנשאר זה בהחלט טוב עבור רבים וטובים שנמצאים סביב קו העוני. יש לביטוח מספר מכשירים שמסייעים לשכבות פגיעות. כמובן שבמשך הזמן ממשלות ישראל ידעו לכרסם בהיקפים של סיוע למוסד הזה אך מה שיש זה בהחלט חיובי.
לגבי חובות וקנסות, כל אחד והחוויה שלו. במקרים שאני מכיר מקרוב, לא כל כך מהר דלגו על חובות. לגבי שיעור הריבית יש תמיד מקום למחלקות. יודעים טוב מאד למצוא את החוב אחרי מספר שנים אפילו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 20:39 
הדיון הזה על האם יגלו או לא, האם אני מפסיד מזה משהו, הסיכויים וכד' - זה בדיוק הדיון שרץ לי בראש.

בכל אופן, אני מניח שאת כל החודשים שלא שילמתי בעבר כבר אי אפשר לתקן, או שקשה יהיה לתקן, כי אני לא כ"כ זוכר כבר באיזה חודשים לא עבדתי (השאלה אם שווה להתאמץ ולנסות לתקן).

מה שבטוח נותר לעשות זה לחשוב כיצד לפעול לעתיד, ועדיין לא גיבשתי החלטה סופית בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 20:41 
סמל אישי של המשתמש
פלסטר כתב:
הדיון הזה על האם יגלו או לא, האם אני מפסיד מזה משהו, הסיכויים וכד' - זה בדיוק הדיון שרץ לי בראש.

בכל אופן, אני מניח שאת כל החודשים שלא שילמתי בעבר כבר אי אפשר לתקן, או שקשה יהיה לתקן, כי אני לא כ"כ זוכר כבר באיזה חודשים לא עבדתי (השאלה אם שווה להתאמץ ולנסות לתקן).

מה שבטוח נותר לעשות זה לחשוב כיצד לפעול לעתיד, ועדיין לא גיבשתי החלטה סופית בנושא.

אם יעבור מספיק זמן עד שיתפסו אותך שלא שילמת, תמיד תוכל להגיד שעבדת באותם חודשים רק שאתה לא זוכר איפה, ושכבר אז היו לך חשדות שהם לא מדווחים עליך (נניח תגיד שהיית ברמן במסעדה).
:WHOME:

סתם, אל תעשה את זה, מדובר בעבירה על החוק.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 20:50 
סמל אישי של המשתמש
פלסטר כתב:

המלצה לפחות החל מעכשיו תשמור משכורות (או לפחות 106).
כמה אמים:
אם זו פעם ראשונה "שיעלו עליך" - אתה לא מפסיד כלום ויורידו לך ריביות.
אם אתה יודע שאתה אמור לחתום בלשכה בשנה הקרובה - תסגור את העניינים קודם (תשלם), כי אם לא יעשו לך באלגן לעניין זכאות.

כנפו תעשה לי פנדל!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2012, 20:56 
teknoboy כתב:
פלסטר כתב:

אם יעבור מספיק זמן עד שיתפסו אותך שלא שילמת, תמיד תוכל להגיד שעבדת באותם חודשים רק שאתה לא זוכר איפה, ושכבר אז היו לך חשדות שהם לא מדווחים עליך (נניח תגיד שהיית ברמן במסעדה).

סתם, אל תעשה את זה, מדובר בעבירה על החוק.

לך תתחיל לריב איתם ועוד על שקר...

מלכה לב אדום כתב:
פלסטר כתב:

המלצה לפחות החל מעכשיו תשמור משכורות (או לפחות 106).
כמה אמים:
אם זו פעם ראשונה "שיעלו עליך" - אתה לא מפסיד כלום ויורידו לך ריביות.
אם אתה יודע שאתה אמור לחתום בלשכה בשנה הקרובה - תסגור את העניינים קודם (תשלם), כי אם לא יעשו לך באלגן לעניין זכאות.

אם הייתי יודע מה קורה איתי בעתיד הקרוב כנראה שהייתי יודע כיצד לפעול, אבל זו תקופה של חוסר ודאות. מה שכן, כבר "עלו עליי" בעבר, אבל לא יודע מה זה משנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 17 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: