תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 28 יוני 2025, 01:06

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: "הנחיתה" על מאדים
הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 11:36 
קונספירציה 10000%.
לא ייתכן שהם הצליחו ליסוע מאות מיליוני קילומטר למאדים ועוד לא הצליחו לבנות פאקינג מכשירי חשמל ביתיים קטנים שלא מתקלקלים.הכל קונספירציה.
בידיוק כמו עם הנחיתה על הירח,מבוים,לא אמיתי וערוך נפלא.
אמריקה :PUKE: :PUKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: "הנחיתה" על מאדים
הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 11:44 
מי אמר שהם לא מצליחים לבנות מכשירי חשמל שלא מתקלקלים? הקונספירציה האמיתית היא שהם דואגים שמכשירי החשמל יתקלקלו כדי שיצטרכו לקנות חדשים כל שנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 12:48 
סמל אישי של המשתמש
וולטון היה שם את זה כתב:
מי אמר שהם לא מצליחים לבנות מכשירי חשמל שלא מתקלקלים? הקונספירציה האמיתית היא שהם דואגים שמכשירי החשמל יתקלקלו כדי שיצטרכו לקנות חדשים כל שנתיים.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 14:15 
:ROSE:

לשרוף את נאסא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 16:58 
סמל אישי של המשתמש
לגמרי קונספירציה, תראה איזה יש לפני הגול בין כוכבי יש פה (ימין למעלה, ההוא עם החולצה הכחולה) -

אתה אומר לי שאחרי זה הוא לא התרסק?

בחיים לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 17:01 
אמיר כתב:
לגמרי קונספירציה, תראה איזה יש לפני הגול בין כוכבי יש פה (ימין למעלה, ההוא עם החולצה הכחולה) -

בחיים לא.

חשבתי שהסצינות האלה זה רק בהוליווד, עם בילי בוב ת'ורנטון או אד האריס שמנהלים את ההצגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 17:12 
סמל אישי של המשתמש
וולטון היה שם את זה כתב:

יש סיפור ידוע על חברה בשם zenith שבנתה טלוויזיה שלא התקלקלה לעולם ולא הצריכה שירות (באותה תקופה נהוג היה לקחת את הטלוויזיות לשירות תקופתי, כמו רכב).
בגלל שהטלוויזיות שלה לא היו צריכות שירות, היא פשטה רגל.
שאר החברה למדו לקח ובכלל לא ניסו לייצר מוצרים שלא מתקלקלים.
כשמודל השירות פס מן העולם והחלף לחלוטין בידי מודל של ייצור המוני, אותו עקרון נשאר תקף, והחברות מייצרות מוצרים שמתקלקלים אחרי זמן נתון, כך שגם מי שלא מתעניין בחידושים והמצאות ייאלץ לחדש מדי כמה שנים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 17:18 
סמל אישי של המשתמש
Kyahs כתב:

חשבתי שהסצינות האלה זה רק בהוליווד, עם בילי בוב ת'ורנטון או אד האריס שמנהלים את ההצגה.

נאסא החליטה לתת למייקל ביי לתכנן את המשימות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 17:40 
teknoboy כתב:
וולטון היה שם את זה כתב:

יש סיפור ידוע על חברה בשם zenith שבנתה טלוויזיה שלא התקלקלה לעולם ולא הצריכה שירות (באותה תקופה נהוג היה לקחת את הטלוויזיות לשירות תקופתי, כמו רכב).
בגלל שהטלוויזיות שלה לא היו צריכות שירות, היא פשטה רגל.
שאר החברה למדו לקח ובכלל לא ניסו לייצר מוצרים שלא מתקלקלים.
כשמודל השירות פס מן העולם והחלף לחלוטין בידי מודל של ייצור המוני, אותו עקרון נשאר תקף, והחברות מייצרות מוצרים שמתקלקלים אחרי זמן נתון, כך שגם מי שלא מתעניין בחידושים והמצאות ייאלץ לחדש מדי כמה שנים.

zenith הכניסה לשוק חידושים רבים בעולם הטלויזיה ומכשירי חשמל רבים. היא גם היתה פעילה בתחום המחשבים. בשנת 1999 הכריזה על עצמה בפשיטת רגל (פרק 11) בעיקר בגלל התחרות מיפן. בעצם התמזגה בתוך LG. חלק מהדגמים של זניט נמכרים כיום בעולם תחת המותג המקורי. קשה להגיד שהחברה פשטה רגל בגלל איכות יתר של מוצריה. שלמה מחיר כבד בגלל היפנים כמו חברות רבות מארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 17:48 
אמיר כתב:

בחיים לא.

"המציגים הנם שחקנים"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 19:23 
סמל אישי של המשתמש
תמונות מהנחיתה עצמה -

אני חושב שזה ממש מרשים שהם הצליחו להדביק נוקיה מודל 98' על הרובוט הזה.

המצלמה עצמה מצלמת ב HD, בשבועות הקרובים (או מתי שיהיה להם רוחב פס פנוי) נקבל את זה ברזולוציה טובה.

נועם שחם כתב:
"המציגים הנם שחקנים"

הם יכולים לשלוח רובוט בגודל של מכונית 550 מיליון ק"מ ולהוריד אותו במנוף צעצועים של קניונים בול איפה שהם תכננו, אבל לתת כאפה כשיד פוגשת יד גדול עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: "הנחיתה" על מאדים
הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 20:15 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 20:29 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
תמונה

לאנגלים יש מזל גדול שהצלחת סדר שהם ניסו לשלוח למאדים נכשלה באופן כל כך ספקטקולרי שאף אחד לא יודע איפה היא.
כי אחרת, נראה לי שנאסא היתה שולחת את הג'וני 5 שלהם לאנוס אותו עם המקדחה והלייזר שלו.
לפחות זה מה שאני היתי עושה.
פורנו רובוטים!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 21:32 
שתי תמונות בלבד שוחררו אתמול, יום הנחיתה. שתיהן בזווית הפונה כלפי האדמה ולא מראות את הסביבה בה נחתה קיוריוסיטי, השאלה היא למה לקח להם יום וחצי לשחרר תמונות נוף מלאות ואם זה הקטע שלהם לייצר תאוריות קונספירציה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 21:51 
סמל אישי של המשתמש
או אה תאמין לי הם עשו הרבה יותר מזה, וזאת הקונספירציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 22:43 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
שתי תמונות בלבד שוחררו אתמול, יום הנחיתה. שתיהן בזווית הפונה כלפי האדמה ולא מראות את הסביבה בה נחתה קיוריוסיטי, השאלה היא למה לקח להם יום וחצי לשחרר תמונות נוף מלאות ואם זה הקטע שלהם לייצר תאוריות קונספירציה?

ויש שתי סיבות מרכזיות שאין הרבה תמונות -
1. המצלמות הטובות של הרובוט עדיין לא מופעלות, התמונות שאתה רואה זה מהמצלמות הקטנות שמיודעדות לעזור להם לנווט. ייקח להם כמה ימים להפעיל אותן.
2. הם חנוקים על רוחב פס, האנטנה הגדולה של הרובוט עדיין מקופלת וכל התקשורת מתבצעת דרך לווינים שנאסא שלחה למאדים, זה נותן להם חלון תקשורת די קטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 23:36 
סמל אישי של המשתמש
וולטון היה שם את זה כתב:

זה לא הם, זה יותר בכיוון של היפנים.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2012, 23:38 
סמל אישי של המשתמש
ומה שעצוב יותר, זה שזה האשכול הראשון על הנחיתה בפורום וולטון, לא איזה פורום במדינה מפגרת כמו ארה"ב או אנגליה. במדינת ישראל, של אוהדים אינטליגנטים. והוא אשכול מעפן ו"מצחיק".

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2012, 06:36 
סמל אישי של המשתמש
bloodbrother כתב:
וולטון היה שם את זה כתב:

זה לא הם, זה יותר בכיוון של היפנים.

הקטע הזה התחיל עוד כשהביטוי "תוצרת יפן" היה ביטוי גנאי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2012, 13:28 
סמל אישי של המשתמש
יש לי שאלה מטומטמת: אם ישפכו שם מים, המים יתאדו ויהפכו בסוף לענן שיוריד גשם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2012, 16:55 
סמל אישי של המשתמש
MaRtIn kay כתב:

לחץ האוויר במאדים לא מספיק גבוה בשביל שמים ישארו במצב נוזלי (אם אתה זוכר\יודע מה זו נקודה משולשת אתה תבין למה, אם לא, קח את המילה שלי).
אם תשפוך מים במאדים הם או יקפאו או יתאדו, תלוי בטמפרטורה (שיכולה להיות מעל או מתחת לאפס, אבל היא לרוב מתחת לאפס).
אחד הדברים המרכזיים שהרובוט הזה הולך לבדוק, זה את התיאוריה שבמאדים היו מים בעבר (כשגם היתה לו יותר אטמוספירה) ואם התנאים אז התאימו ליצירת חיים.

נ.ב.
עוד תמונות מהיום -
תמונה

אני רק מקווה שנאסא לא תיכנתה לו רוטינה של שביזות שטח, כי אין מצב שהוא לא דופק לעצמו לייזר בראש אם זה המצב.

את מי שזה מעניין, נאסא פשוט שופכת את התמונות שחוזרות לפה.
אני חושב שאנחנו אמורים לקבל פנורמה של אזור הנחיתה היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2012, 17:04 
סמל אישי של המשתמש
הרובוט אמור להתחיל לשוטט עכשיו לבד במדבר הזה?
רק לי זה מזכיר את WALL-E?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2012, 17:23 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
MaRtIn kay כתב:

לחץ האוויר במאדים לא מספיק גבוה בשביל שמים ישארו במצב נוזלי (אם אתה זוכר\יודע מה זו נקודה משולשת אתה תבין למה, אם לא, קח את המילה שלי).
אם תשפוך מים במאדים הם או יקפאו או יתאדו, תלוי בטמפרטורה (שיכולה להיות מעל או מתחת לאפס, אבל היא לרוב מתחת לאפס).

המים שיתאדו יברחו לחלל או יישארו כסוג של אטמוספירה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2012, 17:50 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
המים שיתאדו יברחו לחלל או יישארו כסוג של אטמוספירה?

אנחנו לא סגורים לגמרי למה האטמוספירה של מאדים התדלדלה באיזה קצב זה קורה (או אפילו אם זה קורה בכלל), אבל אני לא יכול לחשוב על סיבה מדוע אדי המים האלו יתנהגו באופן שונה מאדי המים שקיימים היום באטמוספירה של מאדים.
לרובוט הזה יש דני רופ קטן בפנים שאמור לעזור לענות על השאלות האלו (שנה הבאה הם שולחים עוד לווין למאדים שאמור להתמקד בדברים האלו עוד יותר).

נ.ב.
תמונות מהרובוט הקודם, שעדיין סוחב אחרי 8 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2012, 18:13 
סמל אישי של המשתמש
אין מצב למצוא\להנדס איזה אורגניזם שיאכל משהו שנמצא על מאדים ויפיק איזה גז כתוצר לוואי? מין ניסיון ליצור אטמוספירה, שתאפשר בתורה מים זורמים וכו'.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2012, 18:34 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אין מצב למצוא\להנדס איזה אורגניזם שיאכל משהו שנמצא על מאדים ויפיק איזה גז כתוצר לוואי? מין ניסיון ליצור אטמוספירה, שתאפשר בתורה מים זורמים וכו'.

הכיוון שמדברים עליו (ואנחנו עדיין רחוקים מאד מלהיות מסוגלים להתחיל לחשוב על זה באופן פרקטי) זה המסה של הקטבים.
יש מספיק פחמן דו חמצני וחמצן שם (ובקרקע באופן כללי) בשביל ליצב אטמוספירה שיכולה לתמוך במים נוזלים ובאופן תיאורטי גם תאפשר נשימה. אבל באמת, זה יותר מדע בדיוני ממשהו רציני נכון לעכשיו.

אופציה ב' זה לשלוח את ארנולד שוורצנגר למאדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2012, 18:51 

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2012, 20:35 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
הרובוט אמור להתחיל לשוטט עכשיו לבד במדבר הזה?
רק לי זה מזכיר את WALL-E?

לא מכיר את וולי אבל הוא מאד מזכיר את תקלה מופלאה, איך שקראו לו.

אגב, הנה פנורמה אינטרקטיבית מדהימה מלפני כמה שנים, של רכב גישוש קודם, "הזדמנות":

http://www.panoramas.dk/mars/greeley-haven.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2012, 22:06 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy, תמשיך כך ותקבל "תלמיד מצטיין"!

שאלה ראשונה - האטמוספירה הדלילה של מאדים מורכבת ברובה הגדול (כ-95%) מפחמן דו חמצני, כאשר באזור הקטבים קר מספיק בשביל שהוא יהיה על פני השטח במצב קפוא. קיימים גם שרידים מועטים של אדי מים באוויר (3 מאיות האחוז, לפי ויקיפדיה). כל מולקולת מים שתתאדה על פני השטח תתפזר באטמוספירה הקיימת. ככל הידוע לי, אין למדע כיום כלים מספיקים בכדי לנבא בצורה איכותית מה קורה כאשר אטמוספירה של כוכב לכת משתנה בצורה דראסטית. יחסי הגומלין המורכבים בין האטמוספירה ופני השטח ובין האטמוספירה לחלל יכולים לתת תוצאות שונות באיזורים שונים, לפי מאפייני השטח.

בשביל שחומר כלשהו (ולא משנה באיזה מצב צבירה) "ייברח לחלל" מפני השטח של מאדים, הוא צריך להיות בעל מהירות גבוהה מספיק כלפי מעלה בכדי לגבור על כוח הכבידה (כשליש מזה שע"פ כדה"א).

לגבי השאלה השנייה - נודע לי היום מאחד המדענים המעורבים בפרוייקט, כי אחד העקרונות שינחו את הרובוט בחיפושיו אחר אתרים לביצוע של בדיקה מעמיקה (ספקטרוסקופיה בעזרת לייזר) הוא פליטה מוגברת של הגז מתאן, שעשויה גם להוות עדות לקיום של מיקרואורגניזמים.

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2012, 22:29 
סמל אישי של המשתמש
בקשר לסרטון של אמיר - שמתם לב שיש מושתלת? בין כל המדענים הזקנים והחנונים יש איזה כוסית (מצד שני יש מצב שהיא על תקן "כל קוץ היא פרח במדבר").
מדענית? כוסית? לא נראה לי.

וברצינות - ההישג הוא מרשים, במיוחד בהקשר לאתגר (הסרטון שאמיר שם פה בנושא מסביר את זה בקצרה). אבל זה לא הפעם הראשונה, אז אני לא
כ"כ מתלהב. אותי דווקא מלהיב הקטע שהרובוט הקודם עדין מתפקד ועובד. אם נשים בצד את הטכנולוגיה שגרמה לזה לקרות - יש כאן עדין
קטע ניהולי מדהים: מישהו היה צריך להכין "משימות מגירה" למשך 8 שנים (כמובן שלאורך הזמן נוספו עוד ועוד), כשבכל שניה הרובוט יכול להתפגר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: