האם משהו מכיר את הסיפור הזה? לא זוכר איך הגעתי לעניין, אבל הוא התחיל לעניין אותי. הרבה דברים רוחניים ו- NEW AGE כמעט לא מקבלים התייחסות בישראל, לפחות לא כזאת שאני מכיר. אז הייתי שמח לקבל תגובות לגבי התופעה הזאת, אם משהו מכיר. אם לא, אני מציע לכם להסתכל על הדבר הזה. דבר כביכול בלתי רגיל, מוכח. יש גם ניסוי דומה שנוסה על בני אדם, אבל אולי נגיע אליו אחר כך.
באופן מתומצת, הסיפור הוא כזה - ב-1952 מדענים התחילו ניסוי עם קוף יפני בשם מקקה פוסקטה, שבו הם צפו לתקופה של 30 שנה.
בשנת 1952, על האי של קושימה, מדענים סיפקו קופים עם בטטות מצופות בחול (הוא שהם זרקו את הבטטות אל החול עצמו של האי). הקופים אהבו את הטעם של הבטטות, אבל לא אהבו את הטעם של החול, מן הסתם.
נקבה אחת בת 18 חודשים בשם אימו גילתה שהיא יכולה לפתור את הבעיה על ידי שטיפה של הבטטות בנחל סמוך. היא לימדה את הטריק הזה עם אמה. הקופים שאימו הסתובבה איתם (צעירים) גם למדו את הטכניקה דרכה, והם לימדו את הטכניקה לאימהות שלהם.
חידוש תרבותי זה נבחן וגדל לעיני החוקרים. יותר ויותר קופים למדו את הטכניקה. בין השנים 1952 ו 1958 כל הקופים הצעירים למדו לרחוץ את הבטטות כדי להיפטר מן החול.
ואז משהו מדהים קרה. בסתיו של 1958, מספר מסוים של קופים קושימה רחצו בטטות - המספר המדויק אינו ידוע. הבה נניח שכאשר השמש זרחה בוקר אחד היו 99 קופים על האי שלמדו לשטוף את הבטטות שלהם. בואו נניח שיותר מאוחר באותו בוקר, הקוף המאה למד לשטוף בטטות.
ואז זה קרה!
עד הערב, כמעט כל קופי השבט שטפו בטטות לפני האכילה (היו הרבה הרבה יותר מ-99, והם היו רובם קופים צעירים, הקוף המאה "גרם" שכל הקופים כמעט בלי יוצא מן הכלל שתפו את הבטטות). האנרגיה הנוספת של הקוף המאה יצרה פריצת דרך אידיאולוגית!
אבל שימו לב: הדבר המפתיע ביותר שנצפה על ידי מדענים אלה, היה שמנהג שטיפת הבטטות עבר מעבר לים ומעבר לאי קושימו. מושבות של קופים על איים אחרים, באיים ואזורים מכל האזור התחילו לשטוף את הבטטות שלהם.
לכן, כאשר מודעות כללית מגיעה למספר קריטי מסוים, המודעות הזאת יכולה לעבור בתודעה הכללית של זן מסוים. או במילים אחרות - ממוח למוח.
למרות המספר המדויק עשוי להשתנות, תופעה זו של הקוף המאה , כאשר רק מספר מצומצם של אנשים מבינה את החידוש והדרך החדשה, יכולה להישאר "רכוש" רק של קבוצה זאת.
אבל יש כאן נקודה - כאשר מגבירים את המועדות הכללית מגיע למספרים משמעותיים, היא קופצת מדרגה, ובאופן הטבעי המודעות נקלטת על ידי כמעט כולם! כל היצורים כל כדור הארץ, או במקרה הספציפי שלנו - בני אדם, מחוברים ע"י מודעות אחידה ואמתית. אנחנו מחוברים במחשבתנו, ויש לנו קשר מיוחד אחד עם השני, קשר שהוא הרבה יותר מגופני, או אפילו מוחי.
עוד דוגמה טובה לכך, אם כי קצת מופרזת, היא איך חיות מתקשרות אחת עם השנייה, איך העופות יודעות לאן לעוף בחורף וכו'. זאת עשויה להיות התשובה.
זה היה תרגום קל למה שקראתי באינטרנט. ואשמח לתגובות. אבל הכי חשוב, שמי שקרא נחשף\ וקלט מה שקלט.
http://www.wowzone.com/monkey.htmhttp://en.wikipedia.org/wiki/Hundredth_monkey_effect