קומוניסים כתב:
סומך כתב:
קומוניסים כתב:
א- ואתה מה מדבר? עברית? קצת מזכיר איזה אחד, אברהם העברי, מצלצל לך?
ב- אם אלוהים אינו קיים, אם תורת ישראל היא חיבור בדיוני, אם אין שום חשיבות לנוכחותו דווקא בארץ הזו, :
1. מה אתה עושה פה בעצם? לא עדיף מקום עם אקלים יותר נוח/ כדורגל יותר יפה?
2. איך אתה חי מוסרית עם פשעי גירוש של אבותינו והשתלטות על בתים כפרים וישובי ערבים טרום הקמת המדינה? (ע"ע שייח מוניס)
3. האם אתה טוען בעצם שכל התיעודים, ההוכחות, הממצאים המאוששים נוכחות של אבותינו כאן משך אלפי שנים הם שקריים? אן שמדובר בעצם בשקר העתיק בעולם?
5. לגבי ה"זכות". אמר פעם מנחם בגין. "ארץ ישראל לא בזכות הכוח, אלא בכוח הזכות." והיה עוד, דוד בן גוריון שאמר "התנ"ך הוא המנדט שלנו. התנ"ך שנכתב על ידינו, בשפתנו העברית ובארץ הזאת עצמה, הוא־הוא המנדט שלנו." ראשי ממשלה בישראל משתי קצוות המפה הפוליטית, לא איזה קומוניסים שמדברים סינית, מה עבר להם בראש?
תסלח לי אבל השאלות שלך לא קשורות לכלום,
בוא לא נזלזל אחד בשני אני חיי פה כי אני מדבר בעיקר עברית,
אוייש ויהיה לי קשה לעבוד במקצוע שלי במקום אחר, כי יש לי ילדים ואני נסמך גם על העזרה של המשפחה המורחבת שלי בגידולם ובאופן כללי כי פה נולדתי וזה מה שאני מכיר.
לטעמי לא סיבה מספיק טובה אבל נגיד. האם לילדך לא תציע לעבור למקום בו ישתכרו (כסף) יותר, יהנו יותר, ילחמו פחות? לא ראיתי שמי שחי בסלובניה, אוסטרליה או קמצ'טקה מצדיק את העובדה שלא היגר בכך שאלוהים נתן לו את ארץ האבות שלו
הוא חי באוסטרליה אחי, אתה חי בתוך סיר לחץ. כדי לחיות פה אתה צריך סיבה משכנעת ...
ולגבי מזג האויר, בכלל טיעון מופרך, מזג האויר פה מצוין בסה"כ, הרבה יותר טוב מאירופה/קנדה והרבה מדינות בארה"ב
זה עניין של טעם אישי, לא נתווכח ושוב, גם אם אבות אבותי חיו פה,
רגע, למה "גם אם? חיו או לא חיו? איך זה קשור לעובדה שאין אלוהים? ושדת וכל סיפור הארץ המובטחת והעם הנבחר הוא המצאה?
אז מה אם אבות אבותי חשבו שיש אלוהים ושהוא נתן לנו את הארץ הזאת (מהפרת ועד החידקל?)
אז אתה אומר בעצם שבמשך אלפי שנים, דור אחרי דור, בימים בהם לא הייתה טכנולוגיה וגם לא ספרים, יהודים למדו יהדות, התפללו, בכל מקום בהם היו בעולם, ותמיד תמיד כיוונו ליבם ומשאתם לירושלים ולארץ ישראל. באופן שאין לו אח ורע מבחינת הזמן שזה נמשך בהסטוריה של האנושות, ואתה בא , מקבל את הארץ על מגש של כסף וממקום מושבך במזגן אתה שואל מה לי ולארץ הזאת? בעיניי זה מעיד על בורות ונבערות (אל תיפגע ממני הא?) על חינוך כושל, וגם על כפיות טובה מסויימת. ועדיין שאלתי עומדת בעינה- אם אתה לא רוצה שום קשר לכאן והכל בעינך זה תאוריה/אגדה/שקר למה שתישאר פה? אבות אבותי גם חשבו שכדור הארץ שטוח... אז למה יהודים מאמינים נוסעים לאוסטרליה?! הרי אבות אבותינו טענו שהיא לא קיימת... כופרים!!!
לא נוח לענות כשאתה מדגיש קומנטס שלך בתוך טקסט של מישהו אחר.
אני עובד במקצוע שבו השליטה שלי בשפה העברית משמעותי, לא ילך במקום אחר. ואני לא מבין עדיין למה העובדה שאני חושב שאלוהים הוא המצאה מגוחכת מייתרת את הקשר שלי למקום הזה (מסריח ככל שיהיה) בעינייך, שנאמר ע"י חכמינו, "זה אמנם חרא, אבל זה החרא שלנו" *לב* *לב*
לך אין ילדים, אז אתה לא מבין את המשמעות של קירבה למשפחה בגידול ילדים, יעבור לך (אני מקווה, פה, זה בעצם איחול קטן לך שתמצא לך שידך טוב...)
ושוב, אתה מתעקש להתעלם ממה שלא נוח לך, אני לא מבטל את חשיבות המסורת והרקע המשותפים, יש לי זיקה לכאן, כי אני מדבר עברית, וכי הורי נולדו כאן וזאת אותה סיבה שבגללה גם אנשים ממקומות פחות מרגשים לא עוזבים אותם (נגיד, למשל, אלבניה או תימן) אני עדיין לא מבין למה ההצדקה היחדיה בעינייך לזה שאני פה היא שאלוהים ממוצא אמר שזה המדינה שלי.
אגב, לגבי המשפט הארוך שלך על כיוונו ליבם והתפללו ובלה בלה, סבא שלי לא כיוון ליבו ולא התפלל, היה חילוני גמור, בא לפה רק כי הגרמנים, ימח שמם, החליטו לנסות לחסל אותו.
סבי השני הגיע לפה כחלוץ, הקים כמה מושבים וחינך פה דורות של חקלאים, גם הוא חילוני כופר גמור. אני מניח שאם הם היו יודעים אז, שהם מקימים פה מדינה גזענית ובהמית כמו שנהיינו, הם היו מעדיפים להגיע לברזיל או אוסטרליה כמו רחוקי משפחה אחרים שלנו,
והייתי כותב לך משם (ורב טענותיך היו מתבטלות. אבל אז בטח היית כותב שאני לא חיי פה אז אני לא זכאי להגיב...) (אגב2, שמועות מספרות שבברזיל הכדורגל והבחורות ברמה יותר גבוהה...)