תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 28 יוני 2025, 20:35

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: דו"ח הוועדה בראשות שופט העליון לוי
הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 10:07 
1. יש להסדיר את רובם המכריע של המאחזים הבלתי חוקיים ולהקל על הליכי רכישת קרקע ותכנון ליהודים ביהודה ושומרון - אלה המסקנות העיקריות שאליהן הגיעה הוועדה שמינה ראש הממשלה בנימין נתניהו בראשות שופט העליון בדימוס אדמונד לוי.

כבר בפרק הפותח את הדו"ח בוחרים המשפטנים לעסוק בשאלה שאותה הם רואים כמהותית ביותר ועליה הם נותנים תשובה חד משמעית. "האם מעמדה של ישראל הוא כשל כובש צבאי על המשתמע מכך על פי המשפט הבינלאומי? לעמדתנו התשובה לכך היא שלילית", כותבים חברי הוועדה, המבססים את קביעתם על כך שמעולם לא הייתה ביהודה ושומרון ישות משפטית שריבונותה זכתה לביסוס משפטי בינלאומי (בכלל זה ירדן, ששלטה בשטח טרם מלחמת ששת הימים).

בנוסף קובעת הוועדה כי ההתנחלויות חוקיות מאחר שהעברת אוכלוסייה יהודית לשטחי יהודה ושומרון אינה נוגדת את הדין הבינלאומי.

בין היתר קוראת הוועדה לממשלה להסדיר את התחום המוניציפלי של המאחזים, להותיר להם שטח לצורך ריבוי טבעי בעתיד, להאיץ את התכנון המנהלי של היישובים מבלי שיידרש לכך אישור הדרג המדיני ולהימנע מלהרוס או לבצע צווי הריסה הנוגעים למאחזים עד שייבדקו האפשרויות להסדירם.

בנוסף ממליצה הוועדה להורות למינהל האזרחי להתיר בנייה פרטית בתחומם של יישובים קיימים, כולל באזורים שבהם ישנה תפיסה צבאית - קביעה המנוגדת לעמדה המוצהרת שעל פיה נוהגת הממשלה כיום. כמו כן, הוועדה ממליצה לאפשר ליהודים לקנות קרקעות ובתים ביהודה ושומרון באופן פרטי - דבר שלא מתאפשר כיום - וקוראת לממשלה להאיץ הליכים של הקמת שמורות טבע ברחבי יהודה ושומרון.

:ROSE: :ROSE: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: דו"ח הוועדה בראשות שופט העליון לוי
הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 10:19 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט של חבר בפייס:
"במידה מסוימת אני שמח על פרסום מסקנות הוועדה הזאת.
הניסיון להיאחז בטיעונים משפטיים בסוגיית שטחי הגדה המערבית מסיט אותנו מדיון בסוגיות האמתיות: האם אנחנו מחילים את החוק הישראלי ומעניקים אזרחות לכל התושבים הערבים? האם אנחנו חותרים להיפרדות מדינית? כל תשובה באמצע יוצרת מדיניות אפרטהייד דה פקטו. אי אפשר להמשיך לנהל משטר צבאי ולהתיימר להיות (עדיין) דמוקרטיה מערבית.
שאלה נוספת היא סדר העדיפויות: הגיע הזמן שהימין יכריז קבל עם ועדה שהוא מעדיף להשקיע בהתיישבות בגדה המערבית על חשבון איכות החינוך, הבריאות והרווחה בשאר חלקי המדינה. זו לא סוגיה ביטחונית, להפך, גם הביטחון נפגע בגלל הפיכת צה"ל לכוח שיטור במקום לצבא.
וסוגיה אחרונה וממש לא חביבה, החרם הכלכלי הבינ"ל עלינו הולך ומתרחב. נכון, זה עניין תדמיתי ואינטרסנטי יותר ממוסרי, אבל אנחנו מפסידים קרב אחרי קרב."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 10:27 
סומך כתב:
ציטוט של חבר בפייס:
הניסיון להיאחז בטיעונים משפטיים בסוגיית שטחי הגדה המערבית מסיט אותנו מדיון בסוגיות האמתיות: האם אנחנו מחילים את החוק הישראלי ומעניקים אזרחות לכל התושבים הערבים? האם אנחנו חותרים להיפרדות מדינית? כל תשובה באמצע יוצרת מדיניות אפרטהייד דה פקטו. אי אפשר להמשיך לנהל משטר צבאי ולהתיימר להיות (עדיין) דמוקרטיה מערבית.
שאלה נוספת היא סדר העדיפויות: הגיע הזמן שהימין יכריז קבל עם ועדה שהוא מעדיף להשקיע בהתיישבות בגדה המערבית על חשבון איכות החינוך, הבריאות והרווחה בשאר חלקי המדינה. זו לא סוגיה ביטחונית, להפך, גם הביטחון נפגע בגלל הפיכת צה"ל לכוח שיטור במקום לצבא.
וסוגיה אחרונה וממש לא חביבה, החרם הכלכלי הבינ"ל עלינו הולך ומתרחב. נכון, זה עניין תדמיתי ואינטרסנטי יותר ממוסרי, אבל אנחנו מפסידים קרב אחרי קרב."

אנחנו מפסידים רק כי איבדנו את האמונה בצדקת הדרך. את ההבנה שהתיישבות זוהי זכות, וגם חובה. כן, להשקיע בהתיישבות בכל מרחבי ארץ ישראל זה אינטרס חשוב כמו חינוך, בריאות ורווחה. דו"ח הוודעה הזאת רק אומר את הברור מאליו: זכותו של עם ישראל לבנות בית, לפי כל דין, כל אמת מוסר, כל חוק ותקנה בכל מקום בשומרון ומן הראוי שזה ייעשה מטעם המדינה. הגיע הזמן להפסיק את אפליית היהודים לרעה. הגיע הזמן לומר את האמת: זאת הארץ שלנו וזו זכותנו להתיישב בה!
אם נזנח את הערכים החשובים לנו עבור כסף או מעמד שיתנו לנו אומות העולם- זה הסוף שלנו.
עכשיו רק צריך לוודא שהמדינה תאמץ לאלתר את מסקנות הוועדה
ובא לציון גואל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 10:35 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
סומך כתב:
ציטוט של חבר בפייס:

אנחנו מפסידים רק כי איבדנו את האמונה בצדקת הדרך. את ההבנה שהתיישבות זוהי זכות, וגם חובה. כן, להשקיע בהתיישבות בכל מרחבי ארץ ישראל זה אינטרס חשוב כמו חינוך, בריאות ורווחה. דו"ח הוודעה הזאת רק אומר את הברור מאליו: זכותו של עם ישראל לבנות בית, לפי כל דין, כל אמת מוסר, כל חוק ותקנה בכל מקום בשומרון ומן הראוי שזה ייעשה מטעם המדינה. הגיע הזמן להפסיק את אפליית היהודים לרעה. הגיע הזמן לומר את האמת: זאת הארץ שלנו וזו זכותנו להתיישב בה!
אם נזנח את הערכים החשובים לנו עבור כסף או מעמד שיתנו לנו אומות העולם- זה הסוף שלנו.
עכשיו רק צריך לוודא שהמדינה תאמץ לאלתר את מסקנות הוועדה
ובא לציון גואל

אתה מדבר איתי סינית, ברגע שאתה משתמש בטיעונים כמו "זכות" "צדקת הדרך" "עם ישראל" אתה נשען על האמונה שלך באלוהים והארץ המובטחת, ואני חושב שאלוהים לא קיים, שהוא לא יותר חשוב מחד קרן ושאם הוא היה קיים, אז הוא מסתמן כחתיכת ילד מפגר, עקשן, נקמן ובאופן כללי, יישות שאין לי שום רצון לכבד אותה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 10:56 
א- ואתה מה מדבר? עברית? קצת מזכיר איזה אחד, אברהם העברי, מצלצל לך?

ב- אם אלוהים אינו קיים, אם תורת ישראל היא חיבור בדיוני, אם אין שום חשיבות לנוכחותו דווקא בארץ הזו, :

1. מה אתה עושה פה בעצם? לא עדיף מקום עם אקלים יותר נוח/ כדורגל יותר יפה?
2. איך אתה חי מוסרית עם פשעי גירוש של אבותינו והשתלטות על בתים כפרים וישובי ערבים טרום הקמת המדינה? (ע"ע שייח מוניס)
3. האם אתה טוען בעצם שכל התיעודים, ההוכחות, הממצאים המאוששים נוכחות של אבותינו כאן משך אלפי שנים הם שקריים? אן שמדובר בעצם בשקר העתיק בעולם?
5. לגבי ה"זכות". אמר פעם מנחם בגין. "ארץ ישראל לא בזכות הכוח, אלא בכוח הזכות." והיה עוד, דוד בן גוריון שאמר "התנ"ך הוא המנדט שלנו. התנ"ך שנכתב על ידינו, בשפתנו העברית ובארץ הזאת עצמה, הוא־הוא המנדט שלנו." ראשי ממשלה בישראל משתי קצוות המפה הפוליטית, לא איזה קומוניסים שמדברים סינית, מה עבר להם בראש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 11:03 
...

נערך לאחרונה על ידי ofri בתאריך 09 יולי 2012, 11:08, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 11:05 
סמל אישי של המשתמש
ofri כתב:
מעניין מה יגיד האיחוד האירופי על הדו"ח הזה הרי כל מה שמעניין אותו אלה ההתנחליות

מה אתה רוצה מאוסי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 11:11 
סמל אישי של המשתמש
ofri כתב:
...

too late.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 11:43 
האם הוועדה דנה במעמד החוקי של האיזור והמעמד החוקי של הפלסטינאים באזור?

וכיצד הדין הבינלאומי מקבל את זה, במיוחד שסעיף 49 של אמנת ג'נבה קובע כי:
חל איסור על המדינה הכובשת להעביר אזרחים משטחה אל השטח הכבוש?

אני באמת ובתמים שואל, כי זה קצת סותר את הטענה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 11:49 
סתם כי בא לי אדום כתב:
האם הוועדה דנה במעמד החוקי של האיזור והמעמד החוקי של הפלסטינאים באזור?

וכיצד הדין הבינלאומי מקבל את זה, במיוחד שסעיף 49 של אמנת ג'נבה קובע כי:
חל איסור על המדינה הכובשת להעביר אזרחים משטחה אל השטח הכבוש?

אני באמת ובתמים שואל, כי זה קצת סותר את הטענה.

וואלה: "הדו"ח, שכולל 96 עמודים, קובע גם כי ביהודה ושומרון "לא חלים דיני הכיבוש", שכן שטחי הגדה המערבית "מעולם לא היו חלק לגיטימי ממדינה ערבית כלשהי, לרבות ירדן", כמו כן נכתב כי דיני הכיבוש הבינלאומיים נכתבו עבור כיבוש שטחים לזמן קצוב אולם "השליטה ביהודה ושומרון נמשכת עשרות שנים ואיש אינו מסוגל לחזות את סיומה, אם בכלל. מכאן, שעומדת לישראלים זכות שבדין להתיישב ביהודה ושומרון והקמת יישובים איננה בלתי חוקית".

וגם בNRG:

"הקמת ההתנחלויות בשטחי יהודה ושומרון אינה נוגדת את החוק הבינלאומי ולישראלים קיימת הזכות להתיישב בהן - כך קבעה הוועדה לבחינת מעמד הבנייה ביהודה ושומרון בראשותו של השופט העליון בדימוס,אדמונד לוי שקבע שדיני הכיבוש הבינלאומי אינם חלים במקרה של השליטה הישראלית ביהודה ושומרון."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 11:59 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:

ב- אם אלוהים אינו קיים, אם תורת ישראל היא חיבור בדיוני, אם אין שום חשיבות לנוכחותו דווקא בארץ הזו, :

2. איך אתה חי מוסרית עם פשעי גירוש של אבותינו והשתלטות על בתים כפרים וישובי ערבים טרום הקמת המדינה? (ע"ע שייח מוניס)
3. האם אתה טוען בעצם שכל התיעודים, ההוכחות, הממצאים המאוששים נוכחות של אבותינו כאן משך אלפי שנים הם שקריים? אן שמדובר בעצם בשקר העתיק בעולם?
5. לגבי ה"זכות". אמר פעם מנחם בגין. "ארץ ישראל לא בזכות הכוח, אלא בכוח הזכות." והיה עוד, דוד בן גוריון שאמר "התנ"ך הוא המנדט שלנו. התנ"ך שנכתב על ידינו, בשפתנו העברית ובארץ הזאת עצמה, הוא־הוא המנדט שלנו." ראשי ממשלה בישראל משתי קצוות המפה הפוליטית, לא איזה קומוניסים שמדברים סינית, מה עבר להם בראש?

תסלח לי אבל השאלות שלך לא קשורות לכלום, אני חיי פה כי אני מדבר בעיקר עברית, ויהיה לי קשה לעבוד במקצוע שלי במקום אחר, כי יש לי ילדים ואני נסמך גם על העזרה של המשפחה המורחבת שלי בגידולם ובאופן כללי כי פה נולדתי וזה מה שאני מכיר.
לא ראיתי שמי שחי בסלובניה, אוסטרליה או קמצ'טקה מצדיק את העובדה שלא היגר בכך שאלוהים נתן לו את ארץ האבות שלו...
ולגבי מזג האויר, בכלל טיעון מופרך, מזג האויר פה מצוין בסה"כ, הרבה יותר טוב מאירופה/קנדה והרבה מדינות בארה"ב
ושוב, גם אם אבות אבותי חיו פה, איך זה קשור לעובדה שאין אלוהים? ושדת וכל סיפור הארץ המובטחת והעם הנבחר הוא המצאה?
אז מה אם אבות אבותי חשבו שיש אלוהים ושהוא נתן לנו את הארץ הזאת (מהפרת ועד החידקל?) אבות אבותי גם חשבו שכדור הארץ שטוח... אז למה יהודים מאמינים נוסעים לאוסטרליה?! הרי אבות אבותינו טענו שהיא לא קיימת... כופרים!!!

נערך לאחרונה על ידי סומך בתאריך 09 יולי 2012, 12:14, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 12:00 
אז ישראל שולטת בשטח, אבל היא לא מכירה בו כשטח שלה(כי אז היה עליה לספח אותו לשטחה), אבל הוא כן שלה כי אף מדינה אחרת לא סיפחה את השטח הזה אליה
והאוכלוסייה שגרה שם נמצאת עכשיו בשלב ביניים?

אחלה נחכה לתגובה הבינלאומית

נערך לאחרונה על ידי סתם כי בא לי אדום בתאריך 09 יולי 2012, 12:01, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 12:00 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:

1. תכלס עדיף, אבל נולדתי פה וכאן נמצאים כל החברים והמשפחה שלי, מה גם שאף מדינה אחרת לא מוכנה לתת לי אזרחות
2. לא חי עם זה הכי טוב והגירוש הזה (על שלל הפשעים האלימים בו) לא היה צריך לקרות לדעתי, אבל בניגוד ליהודה ושומרון, השטחים שת"א נמצאת עליהם נכללו בתוך תחומי מדינת ישראל ע"פ החלטת האו"ם ב-29 לנובמבר 1947
3. יש גם תיעודים והוכחות להמצאות אבות ערביי ישראל במשך כל השנים האלה, שלא לדבר על תיעודים והוכחות לכך שבאנו מהקוף לפני מיליוני שנים, זה לא מפריע לך להתעלם מההוכחות האלה ואשכרה להאמין לסיפורי אגדות
5. מה קרה ל-4?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 12:03 
סמל אישי של המשתמש
בהתנחלויות ייסדתי את ישראלשתין

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 12:03 
קומוניסים כתב:

אתה רוצה לומר שאם מחר יוכח לסיפוק מלא של כולם שהאל לא קיים מעבר לכל צל של ספק, אתה אורז מזוודה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: דו"ח הוועדה בראשות שופט העליון לוי
הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 12:16 
סמל אישי של המשתמש
הלוואי שהדו״ח יתקבל, יאושר, ימולא ויבוצע עד הפסיק האחרון שבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 12:18 
סמל אישי של המשתמש
סדר חדש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 12:26 
סתם כי בא לי אדום כתב:
קומוניסים כתב:

אתה רוצה לומר שאם מחר יוכח לסיפוק מלא של כולם שהאל לא קיים מעבר לכל צל של ספק, אתה אורז מזוודה?

כאילו דה? להישאר כדי לעבוד שנים כדי לקנות דירת שתיים וחצי חדרים בפרוייקט זין בפתח תקווה?, למה לי להמשיך ולחיות במקום בו השלטון לחיץ ומלחיץ, בו כל זב חוטם מלך, וכל בעל הון בריון, כל ערס צעצוע הוא ראש משפחת פשע וכל נהג בכביש הוא נהג שודים? אין פה מה לעשן, הכדורגל פה חרא, רק הכונפות זורמות פה, המיסים בשמיים וכולם רק מחפשים לצוד איזה פרייאר. למה לי כל הלחץ הזה?
אין אלוהים? -אין תורה-שום משמעות לעם ישראל-שום משמעות לאדמה הזאת. אני אפילו לא אבזבז רגע לקטר על סבא וסבתא משני הצדדים שהחליטו לעלות לכאן ולזנוח את כל רכושם, ואלך לי למקום טוב יותר.
אתה לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: דו
הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 12:28 
ערן כתב:
הלוואי שהדו״ח יתקבל, יאושר, ימולא ויבוצע עד הפסיק האחרון שבו.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 12:36 
סמל אישי של המשתמש
מבורות משפטית אני לא מבין את ההבדל בין הצהרת בלפור לבין נניח הספר הלבן של מקדונלד
ומה זה הטענה שלא הייתה שליטה ירדנית על השטח ואח"כ כל הדו"ח מלא בפסקי דין ירדנים
בכלל הם מתחילים בזה שיש שני תפיסות אחת של מגוול אירגוני זמאל והשניה של מתנחלים והם בוחרים לקחת צד אחד באופן מובהק, לפי הצהרתם
והשאלה האחרונה, מה שווה הדו"ח הזה במשפט הבין לאומי? כלומר מה יקרה אם מישהו יגיע להאג למשפט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 12:37 
סמל אישי של המשתמש
הא ועוד דבר מעניין שהמסקנה של הדו"ח שלישראל יש דרישה לבעלות על השטחים שנקראו עד היום הכבושים
כלומר סיפוח, כלומר אזרחות ישראלית לפלשתינאים המקומיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 12:37 
Working Class Hero כתב:
קומוניסים כתב:

1. תכלס עדיף, אבל נולדתי פה וכאן נמצאים כל החברים והמשפחה שלי, מה גם שאף מדינה אחרת לא מוכנה לתת לי אזרחות
אתה אומר שכבר התאקלמת/התרגלת לכאן. אזרום עם זה. מה עם ילדך? האם לא תרצה עתיד טוב יותר עבורם?

2. לא חי עם זה הכי טוב והגירוש הזה (על שלל הפשעים האלימים בו) לא היה צריך לקרות לדעתי, אבל בניגוד ליהודה ושומרון, השטחים שת"א נמצאת עליהם נכללו בתוך תחומי מדינת ישראל ע"פ החלטת האו"ם ב-29 לנובמבר 1947

א- על מה מסתמכת ההחלטה הזאת? בהנחה שלא מגיע לנו, האם החלטת או"ם היא זו שנותנת לך הכשר להעיף משפחות שלמות, להשתלט על בתיהם?!
ב- כשאתה אומר "לא היה צריך לקרות" האם בעצם אתה מתכוון לומר שמוטב היה לו מדינת ישראל לא הייתה קמה?

3. יש גם תיעודים והוכחות להמצאות אבות ערביי ישראל במשך כל השנים האלה, שלא לדבר על תיעודים והוכחות לכך שבאנו מהקוף לפני מיליוני שנים, זה לא מפריע לך להתעלם מההוכחות האלה ואשכרה להאמין לסיפורי אגדות

ידידי, אינספור הוכחות ותיעודים מוכיחים את קיומן של קהילות יהודיות בארץ ישראל עוד טרם המצאת האיסלם. השומרון כמשל היה בירת ממלכת ישראל הקדומה. האם ידועה לך העובדה הזאת?
5. מה קרה ל-4?

4 אמהות, 3 אבות, 2 לוחות ו1 אלוהינו שבשמיים ובארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 12:43 
סמל אישי של המשתמש
1. הלוואי ויכולתי לדאוג לעתיד יותר טוב לילדיי, פה נכנס הקטע שאף מדינה אחרת לא נותנת לי אזרחות
2.החלטת האו"ם לא נותנת הכשר כזה, ולכן לדעתי זה לא היה צריך לקרות, ומדינת ישראל היתה צריכה לקום לצד מדינת פלשתין ללא גירוש כוחני ואלים של אנשים מבתיהם.
אם תושב ערבי מיפו או חיפה או שייח מוניס היה רוצה לעבור לפלסטין זכותו, אם הוא רוצה להישאר במדינת ישראל, זכותו.
3. אינספור תיעודים מוכיחים את קיומו של המין האנושי הרבה לפני שהמציאו את היהדות והרבה לפני שההאגדה שלך מספרת שאלוהים יצר את בני האדם, האם ידועה לך העובדה הזאת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 12:44 
קומוניסים כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
קומוניסים כתב:

כאילו דה? להישאר כדי לעבוד שנים כדי לקנות דירת שתיים וחצי חדרים בפרוייקט זין בפתח תקווה?, למה לי להמשיך ולחיות במקום בו השלטון לחיץ ומלחיץ, בו כל זב חוטם מלך, וכל בעל הון בריון, כל ערס צעצוע הוא ראש משפחת פשע וכל נהג בכביש הוא נהג שודים? אין פה מה לעשן, הכדורגל פה חרא, רק הכונפות זורמות פה, המיסים בשמיים וכולם רק מחפשים לצוד איזה פרייאר. למה לי כל הלחץ הזה?
אין אלוהים? -אין תורה-שום משמעות לעם ישראל-שום משמעות לאדמה הזאת. אני אפילו לא אבזבז רגע לקטר על סבא וסבתא משני הצדדים שהחליטו לעלות לכאן ולזנוח את כל רכושם, ואלך לי למקום טוב יותר.
אתה לא?

א. אני לא בהכרח
ב. אז אם כך, ההוא שם למעלה די זיין את העם הנבחר שלו. הביא אותנו לכאן, איפה שאין כדורגל, יש רק ערסים, בריונים עשירים ומיסים, מוכפים באויבים, בו זמנית שהעם הדני שוכן לו בשלום.
אם הוא קיים, הוא לא אוהב אותנו, הוא האנטישמי הכי גדול שקיים כנראה.
ג. הזכות שלנו כאן היא זכות טבעית מהיותנו יהודים שהיסטורית(ואין מחלוקת על זה) היינו פה, וזכותנו לעצמאות.
אם מחר יציעו לנו מדינה אי שם ליד צרפת אני אשמח. אבל זה לא יקרה. לכן אנחנו פה. לא יותר ולא פחות.
תורת ישראל והדת היהודית גרמה לעם הזה רק סבל, לכן לא רק שאמינותה בספק, גם יעילותה בספק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 12:57 
סומך כתב:
קומוניסים כתב:

תסלח לי אבל השאלות שלך לא קשורות לכלום, בוא לא נזלזל אחד בשני אני חיי פה כי אני מדבר בעיקר עברית, אוייש ויהיה לי קשה לעבוד במקצוע שלי במקום אחר, כי יש לי ילדים ואני נסמך גם על העזרה של המשפחה המורחבת שלי בגידולם ובאופן כללי כי פה נולדתי וזה מה שאני מכיר. לטעמי לא סיבה מספיק טובה אבל נגיד. האם לילדך לא תציע לעבור למקום בו ישתכרו (כסף) יותר, יהנו יותר, ילחמו פחות? לא ראיתי שמי שחי בסלובניה, אוסטרליה או קמצ'טקה מצדיק את העובדה שלא היגר בכך שאלוהים נתן לו את ארץ האבות שלו הוא חי באוסטרליה אחי, אתה חי בתוך סיר לחץ. כדי לחיות פה אתה צריך סיבה משכנעת ...
ולגבי מזג האויר, בכלל טיעון מופרך, מזג האויר פה מצוין בסה"כ, הרבה יותר טוב מאירופה/קנדה והרבה מדינות בארה"ב זה עניין של טעם אישי, לא נתווכח
ושוב, גם אם אבות אבותי חיו פה, רגע, למה "גם אם? חיו או לא חיו? איך זה קשור לעובדה שאין אלוהים? ושדת וכל סיפור הארץ המובטחת והעם הנבחר הוא המצאה?
אז מה אם אבות אבותי חשבו שיש אלוהים ושהוא נתן לנו את הארץ הזאת (מהפרת ועד החידקל?) אז אתה אומר בעצם שבמשך אלפי שנים, דור אחרי דור, בימים בהם לא הייתה טכנולוגיה וגם לא ספרים, יהודים למדו יהדות, התפללו, בכל מקום בהם היו בעולם, ותמיד תמיד כיוונו ליבם ומשאתם לירושלים ולארץ ישראל. באופן שאין לו אח ורע מבחינת הזמן שזה נמשך בהסטוריה של האנושות, ואתה בא , מקבל את הארץ על מגש של כסף וממקום מושבך במזגן אתה שואל מה לי ולארץ הזאת? בעיניי זה מעיד על בורות ונבערות (אל תיפגע ממני הא?) על חינוך כושל, וגם על כפיות טובה מסויימת. ועדיין שאלתי עומדת בעינה- אם אתה לא רוצה שום קשר לכאן והכל בעינך זה תאוריה/אגדה/שקר למה שתישאר פה? אבות אבותי גם חשבו שכדור הארץ שטוח... אז למה יהודים מאמינים נוסעים לאוסטרליה?! הרי אבות אבותינו טענו שהיא לא קיימת... כופרים!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 13:08 
סמל אישי של המשתמש
אם הדו"ח של לוי פוליטי
של ששון לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 13:14 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
סומך כתב:
קומוניסים כתב:

תסלח לי אבל השאלות שלך לא קשורות לכלום, בוא לא נזלזל אחד בשני אני חיי פה כי אני מדבר בעיקר עברית, אוייש ויהיה לי קשה לעבוד במקצוע שלי במקום אחר, כי יש לי ילדים ואני נסמך גם על העזרה של המשפחה המורחבת שלי בגידולם ובאופן כללי כי פה נולדתי וזה מה שאני מכיר. לטעמי לא סיבה מספיק טובה אבל נגיד. האם לילדך לא תציע לעבור למקום בו ישתכרו (כסף) יותר, יהנו יותר, ילחמו פחות? לא ראיתי שמי שחי בסלובניה, אוסטרליה או קמצ'טקה מצדיק את העובדה שלא היגר בכך שאלוהים נתן לו את ארץ האבות שלו הוא חי באוסטרליה אחי, אתה חי בתוך סיר לחץ. כדי לחיות פה אתה צריך סיבה משכנעת ...
ולגבי מזג האויר, בכלל טיעון מופרך, מזג האויר פה מצוין בסה"כ, הרבה יותר טוב מאירופה/קנדה והרבה מדינות בארה"ב זה עניין של טעם אישי, לא נתווכח
ושוב, גם אם אבות אבותי חיו פה, רגע, למה "גם אם? חיו או לא חיו? איך זה קשור לעובדה שאין אלוהים? ושדת וכל סיפור הארץ המובטחת והעם הנבחר הוא המצאה?
אז מה אם אבות אבותי חשבו שיש אלוהים ושהוא נתן לנו את הארץ הזאת (מהפרת ועד החידקל?) אז אתה אומר בעצם שבמשך אלפי שנים, דור אחרי דור, בימים בהם לא הייתה טכנולוגיה וגם לא ספרים, יהודים למדו יהדות, התפללו, בכל מקום בהם היו בעולם, ותמיד תמיד כיוונו ליבם ומשאתם לירושלים ולארץ ישראל. באופן שאין לו אח ורע מבחינת הזמן שזה נמשך בהסטוריה של האנושות, ואתה בא , מקבל את הארץ על מגש של כסף וממקום מושבך במזגן אתה שואל מה לי ולארץ הזאת? בעיניי זה מעיד על בורות ונבערות (אל תיפגע ממני הא?) על חינוך כושל, וגם על כפיות טובה מסויימת. ועדיין שאלתי עומדת בעינה- אם אתה לא רוצה שום קשר לכאן והכל בעינך זה תאוריה/אגדה/שקר למה שתישאר פה? אבות אבותי גם חשבו שכדור הארץ שטוח... אז למה יהודים מאמינים נוסעים לאוסטרליה?! הרי אבות אבותינו טענו שהיא לא קיימת... כופרים!!!

לא נוח לענות כשאתה מדגיש קומנטס שלך בתוך טקסט של מישהו אחר.
אני עובד במקצוע שבו השליטה שלי בשפה העברית משמעותי, לא ילך במקום אחר. ואני לא מבין עדיין למה העובדה שאני חושב שאלוהים הוא המצאה מגוחכת מייתרת את הקשר שלי למקום הזה (מסריח ככל שיהיה) בעינייך, שנאמר ע"י חכמינו, "זה אמנם חרא, אבל זה החרא שלנו" *לב* *לב*
לך אין ילדים, אז אתה לא מבין את המשמעות של קירבה למשפחה בגידול ילדים, יעבור לך (אני מקווה, פה, זה בעצם איחול קטן לך שתמצא לך שידך טוב...)
ושוב, אתה מתעקש להתעלם ממה שלא נוח לך, אני לא מבטל את חשיבות המסורת והרקע המשותפים, יש לי זיקה לכאן, כי אני מדבר עברית, וכי הורי נולדו כאן וזאת אותה סיבה שבגללה גם אנשים ממקומות פחות מרגשים לא עוזבים אותם (נגיד, למשל, אלבניה או תימן) אני עדיין לא מבין למה ההצדקה היחדיה בעינייך לזה שאני פה היא שאלוהים ממוצא אמר שזה המדינה שלי.
אגב, לגבי המשפט הארוך שלך על כיוונו ליבם והתפללו ובלה בלה, סבא שלי לא כיוון ליבו ולא התפלל, היה חילוני גמור, בא לפה רק כי הגרמנים, ימח שמם, החליטו לנסות לחסל אותו.
סבי השני הגיע לפה כחלוץ, הקים כמה מושבים וחינך פה דורות של חקלאים, גם הוא חילוני כופר גמור. אני מניח שאם הם היו יודעים אז, שהם מקימים פה מדינה גזענית ובהמית כמו שנהיינו, הם היו מעדיפים להגיע לברזיל או אוסטרליה כמו רחוקי משפחה אחרים שלנו,
והייתי כותב לך משם (ורב טענותיך היו מתבטלות. אבל אז בטח היית כותב שאני לא חיי פה אז אני לא זכאי להגיב...) (אגב2, שמועות מספרות שבברזיל הכדורגל והבחורות ברמה יותר גבוהה...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 13:24 
הדו״ח הזה מסמן את הסוף של המדינה היהודית
שניסים וערן יחגגו כאן את מדינת כל אזרחיה
כל האחרים צריכים להתחיל לארוז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 13:35 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
קומוניסים כתב:

אתה לא?

ואני חשבתי שציונות זה משהו מעבר לדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 13:52 
עכשיו רק נותר לתת לכל תושבי יהודה ושומרון אזרחות ישראלית ולהחליף את השלטון היהודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: